Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w szpitalu tez miałam kapturki, w przypadku gdy brodawki są płaskie kapturek lepiej jest dziecku złapać.
Ale nie wiem czy to nam pomogło, czy zaszkodziło. W szpitalu z piersi w ogóle nie chciała jeść, przez ten kapturek coś tam jadła, potem dokarmilam mm. Ja nie kp długo, ani nawet efektywnie. Odciagalam laktatorem i dawałam butle. Przynajmniej wiedziałam ile dziecko zjadło, bardzo marzyło mi się takie pełne kp. Ale mała ze mną nie współpracowała albo ja nie byłam taka wytrwała i poddałam się za szybko. Jeszcze cały czas ta presja otoczenia żeby mała przybierała na wadze i żeby rosła. Po 5 miesiącach moje mleko znikło i było tylko mm. -
nick nieaktualnyZ tych poranionych skutków tez karmilyscie?
Mialam taka fajna dziewczyne na lozku i dzis maluszek poszedl pod lampy, zostaly 2 ktore zaczely glosno komentowac krzykliwosc mojego dziecka i udzielac rad niczym doswiadczeni doradcy. No co ja poradze ze ich dzieci ciche i spokojn i tylko jedza i spia a moja taki humorzasty rozdarciuch? Zebym ja nie zaczela komentowac ze ta jedna ciagle steka, miala cc tuz przede mna, 2 dni i 2 noce przejeczala z bolu i dalej kweka. Ja rozumiem- niski prog bolu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 03:45
-
nick nieaktualnyOla pozdrawia ciocie!
Tylko fotka zlej jakosci bo robiona bez lampy.
A dlaczego do gory nogami? Przepraszam.
Pewnie dlatego ze Ola wywrocila moje życie do gory nogami i chce to zademonstrowac 😁.
A jutro zdjecie moich stop 😲Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 03:40
pola89, bebetka.b, evs6, Emrica, jangwa_maua, AdelaX, DoveLove, Zalamana_girl, Wiera lubią tę wiadomość
-
Iza śliczna Twoja córcia ehh no szpital trzeba po prostu przetrwać a w domu będzie już lepiej! Jeszcze trochę...4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Iza
Cudowna ta Twoja Ola ❤️ Komentarze puszczaj mimo uszu ile się da, a jak się nie da, to odpłać tym samym. Jak już wrócisz do domu, to będzie z górki ☺️Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Iza piękna kruszynka 😍
Nie daj się tam! Przecież nie zakneblujesz własnego dziecka 🙃
Jeśli chodzi o poranione sutki to mogą Ci pomoc kapturki właśnie, oprócz tego dużo wietrzyć i możesz smarować swoim mlekiem lub jakaś maścią...
a w wolnej chwili polecam Ci blog Hafiji - guru jeśli chodzi o karmienie piersią
Trzymam kciuki! Jeszcze trochę i będziecie w domku -
Iza śliczne maleństwo 🤗 komentarzami na sali w ogóle się nie przejmuj. Byle do domu, bo nie ma jak u siebie
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Gdyby nie kapturki to odstawiłabym cyc, miałam do krwi poranione sutki
Mojemu synkowi akurat było obojętne, umiał ssać jakkolwiek
Z miesiąc karmilam przez kapturki potem już bez i do dzisiaj cyca z czego jestem dumna bo nie było chwilami łatwo
Super Ola!córka- 2011
syn- 2019 -
nick nieaktualny
-
Iza śliczna dziewczynka. PS. Też karmilam spod pachy i mnie to uratowało. Idealna była poducha do karmienia do tej pozycji. Młody był na wysokości piersi więc było mu i mnie wygodnie.
Ja to miałam dziurę w sutku i antybiotyk. Karmilam tydzień z jednego a z drugiego odciagalam żeby mleko było. Daliśmy radęSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Śliczna mała 😍
Ja karmiłam pierwszą mimo poranionych sutków. Miałam strupy i aż do krwi. A nawet jak źle ją przystawilam to obok sutka zrobiła mi malinkę 🙈
Nie przejmuj się gadaniem. Poznać się musicie z Olą 😉. Jak siostra zareagowała? Cieszy się ? 😁 -
Iza34 wrote:
Śliczna 🥰🥰🥰🥰 -
nick nieaktualny
-
Iza śliczna córcia ❤️❤️❤️❤️
Kiedy właśnie Was wypuszczą, wiesz już coś?
W domku na spokojnie sobie pokarmisz bez żadnych zbędnych komentarzy itp, u mnie było podobnie, mój tez był najgłośniejszy na oddziale a obok na lozku leżała kobieta i tylko przykładała i była cisza... miałam poranione sutki ale probowalam stosowałam maść i jakoś przeszło, w domu dopiero więcej mleka trysnęło w szpitalu byłam bardzo zablokowana
Teraz tez wlasnie tego wszystkiego się boje