Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mother z nowymi jajcami napewno się uda swoją drogą szacun dla męża, wielu by się pewnie nie zdecydowało.
AdelaX, mother84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo karmie wlasnie. W nowym miejscu ciezko znalezc dobre miejsce.
Dla rodzacych rzeczy na plus: majtki siateczkowe a nie te biale, podklady canpol babies a nie bella, na pokarm Prenalen, poducha rogal.
Wyszlam ze szpitala i sie przewracam tak mnie glowa boli od wysokiego cisnienia. Dzisiaj takiego dostalam. Do tego sloniowe nogi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 00:35
-
Iza może jakieś tabsy na unormowanie tego ciśnienia powinnaś brać. Aczkolwiek nie wiem jak to wtedy przy kp. Ale z ciśnieniem nie ma żartów.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyDostałam dopegyt ale niewiele pomaga. Martwue się bo cisnienie, bol głowy, mega obrzeki, zylaki i leki przeciwzakrzepowe to nie bulka z masłem tylko problem.
Noc zaliczam do udanych pod względem karmienia i spania tez. Pierwsza taka noc. Tylko ta glowa 🤕😩 -
Iza pierwsza noc w domu na plus wiec będzie tylko lepiej. Co do ciśnienia to pij dużo wody i w miare możliwości odpoczywaj. Czy pod koniec ciąży tez Ci się podwyższyło? Ja wlasnie od tygodnia mam podwyższone, Pani dr kazała mi kontrolować i codziennie sobie mierze. Wczoraj było w miare mimo, ze bolała mnie głowa. Jest to dla mnie nowość bo nigdy z tym nie miałam problemu i przez cała ciąże tez miałam w normie.
-
Iza a właśnie kupiłam majtki siateczkowe canpola białe ..hmm podklady też wzięłam canpola więc ok..
Pierwsza noc na plus to szacun ✌️
Wczoraj wydałam 400zl w Gemini na wyprawkowe rzeczy 😭🙄 a to dopiero początek hehe więc czekam w tyg na meeeega pakę ✌️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 08:20
-
Adele mnie zakupy tez niezłe wykosztowaly i w gemini i w świecie dziecka ... ale chyba wszystko mam, teraz tylko czekac.
Iza wlasnie dzieki za te podpowiedzi, co do majtek to podobno lepiej bez żeby tam się ładnie wietrzylo i goilo ale wiadomo lepiej mieć przy sobie, do łazienki czy coś -
Hej kobietki co to był za specyfik na zatkany nos? Bo nie zapisałam, a już mam kolke z lewej strony od tego dmuchania, jeszcze trochę i małą wydmuchne 😦
Iza brawo Ty, a raczej Wy.
U mnie niestety noc ciężka bo wieczorem coś wzięło moje młodsze dziecko aż się zwymiotowal i poszedł wcześniej spać, więc ja też poszłam żeby nasluchiwac czy nic gorszego się nie dzieje, ale niestety mnie też złapała jelitowka i biegalam całą noc do wc, do tego było mi tak niedobrze, ale zwymiotowalam dopiero rano ( już nie pamiętam ile lat temu ostatnio wymiotowalam). Muszę mieć mocno osłabiony organizm że mnie tak wzięło bo ja nigdy na to nie choruje 😕
W sobotę przenieśliśmy się w końcu do pokoi na górze i muszę jeszcze przenieść parę rzeczy, do tego siostra oddała mi jeszcze trochę ciuszkow tych malutkich i muszę je wyprać i wyprasowac, ale tak nie chce mi się nic robić że masakra, ale nie lubię też przechodzić obok tego bo mnie "kluje w oczy" 🙈😉
-
Kasia Sinulan forte. Niestety mi nie pomógł... Piekło okrutnie nie dałam rady wytrzymać.. ale zakrapiam sobie oxalin junior i odrazu odtykalo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 09:53
-
Adele27 wrote:Kasia Sinulan forte. Niestety mi nie pomógł... Piekło okrutnie nie dałam rady wytrzymać.. ale zakrapiam sobie oxalin junior i odrazu odtykalo
-
Iza współczuję ciśnienia. Ja też po porodzie miałam dopegyt mi nic nie pomagał, a kardiolog nie chciał nic innego przepisać, tylko sugerowała odstawienie od piersi 🙄
-
nick nieaktualnyTo cisnienie roslo mi w ciazy, ale lekarz mowil ze jest ok, w ostatnim tyg. podskoczylo i bylo ponad 140/100 i tylko dlatego mnie przyjeli do szpitala.
Przyznam sie wam ze jak bylam w piatek rano za potrzebą w wc tak dopiero troszku wczoraj w domu i dzis rano. Juz mi sie tam wszystko gotowalo ale nie moglam w szpitalu mimo parcia, jakis taki ten kibelek tam niski ze ciezko mi bylo siadac i wstawac i co poszlam to nic.
Pisalam wam tez ze nie mogli mi sie wbic ze znieczuleniem w kregoslup? Juz bylam w strachu ze mnie uspia. W razie problemów proponujcie zmiane pozycji, na siedzaco lekarz od razu sie wbil, na lezaco nie potrafil. -
Iza Ja od tygodnia mam wlasnie tak blisko 140, ale nie przekroczyłam jeszcze. Od wczoraj 125 to górne, no ale trochę jestem poddenerwowana bo jestem nastawiona na SN
Zobaczymy jak to będzie. A już doszlas do siebie? Warunki szpitalne niestety takie są, ja prwnie po pierwszej dobie będę marzyć o domku.
Dobrze ze mówisz o tym zastrzyku, u mnie w pierwszej ciąży nie mogli się wbić bo jeczalam i wilam się z bólu od skurczy, ale nie mogłam się uspokoić.. boziu jaka ja mam traumę po pierwszym porodzie, obawiam się ze może być podobnie 😢 -
Kasia 1805 wrote:Hej kobietki co to był za specyfik na zatkany nos? Bo nie zapisałam, a już mam kolke z lewej strony od tego dmuchania, jeszcze trochę i małą wydmuchne 😦
Iza brawo Ty, a raczej Wy.
U mnie niestety noc ciężka bo wieczorem coś wzięło moje młodsze dziecko aż się zwymiotowal i poszedł wcześniej spać, więc ja też poszłam żeby nasluchiwac czy nic gorszego się nie dzieje, ale niestety mnie też złapała jelitowka i biegalam całą noc do wc, do tego było mi tak niedobrze, ale zwymiotowalam dopiero rano ( już nie pamiętam ile lat temu ostatnio wymiotowalam). Muszę mieć mocno osłabiony organizm że mnie tak wzięło bo ja nigdy na to nie choruje 😕
W sobotę przenieśliśmy się w końcu do pokoi na górze i muszę jeszcze przenieść parę rzeczy, do tego siostra oddała mi jeszcze trochę ciuszkow tych malutkich i muszę je wyprać i wyprasowac, ale tak nie chce mi się nic robić że masakra, ale nie lubię też przechodzić obok tego bo mnie "kluje w oczy" 🙈😉
Brałam na noc jak zatykało nasivin baby - ten dla najmłodszych dzieci.
-
Iza34 wrote:To cisnienie roslo mi w ciazy, ale lekarz mowil ze jest ok, w ostatnim tyg. podskoczylo i bylo ponad 140/100 i tylko dlatego mnie przyjeli do szpitala.
Przyznam sie wam ze jak bylam w piatek rano za potrzebą w wc tak dopiero troszku wczoraj w domu i dzis rano. Juz mi sie tam wszystko gotowalo ale nie moglam w szpitalu mimo parcia, jakis taki ten kibelek tam niski ze ciezko mi bylo siadac i wstawac i co poszlam to nic.
Pisalam wam tez ze nie mogli mi sie wbic ze znieczuleniem w kregoslup? Juz bylam w strachu ze mnie uspia. W razie problemów proponujcie zmiane pozycji, na siedzaco lekarz od razu sie wbil, na lezaco nie potrafil.
Ja miałam wbijaną igłę na siedząco. Musiałam się wypiąć jak kot. U nas nikt nie wbija się na leżąco :p
Po cc miałam tak rozleniwione jelita że do wc chodziłam nawet max 2 razy w tygodniu i to tak chyba przez 2 miesiące... Nie miałam zaparć, po prostu nawet nie czułam że mi się chce
-
Kasia to zdrówka życzę dla całej rodzinki 🤗
Adelax ja pamiętam, że pod koniec pierwszej ciąży też miałam podwyższone ciśnienie, pomimo, że przez całą ciążę miałam ok, a bez ciąży to wręcz za niskie. Miałam tak jak Ty kontrolować codziennie. Rodziłam snKasia 1805, AdelaX lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Iza34 wrote:To cisnienie roslo mi w ciazy, ale lekarz mowil ze jest ok, w ostatnim tyg. podskoczylo i bylo ponad 140/100 i tylko dlatego mnie przyjeli do szpitala.
Pisalam wam tez ze nie mogli mi sie wbic ze znieczuleniem w kregoslup? Juz bylam w strachu ze mnie uspia. W razie problemów proponujcie zmiane pozycji, na siedzaco lekarz od razu sie wbil, na lezaco nie potrafil.