Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Evi czyli w ogóle nie powinnaś rodzic naturalnie drugi raz? Masakra kurde
Evs aaa no czaje tym bardziej teraz w środku roku ale próbuj zanosić podania do przedszkoli, które masz blisko a nóż się uda. W przedszkolu córki przyjmują 2.5 latki już jak jest miejsce.
No ogólnie współczuję bo to jest ciężko pogodzić 3 latka i niemowlaka. Moja poszła do żłobka ale ciągle choruje -
Byliśmy u pediatry, przy okazji zbadała go pod każdym kątem. A wiec słuchajcie ulewa się małemu bo się przejada.. przytył pół kg w tydzień 🙉 wazy 4500. Dr powiedziała ze może mogłabym ograniczyć piers ale co zrobić jak to go tylko uspokaja w tych bólach. Dostał kropelki delicol i biogaia, która już podawałam. Dostał na razie raz krople i spi ładnie no zobaczymy jak będzie dalej.
-
Adelax no to ładnie go tam karmisz 😁😁 ale u mojej koleżanki było to samo dużo ulewal i przybierał też dużo hehe
Ja dziś chodzę po mieście ale ciągle jakieś bóle brzucha czuje albo na pęcherz mi naciśnie i jak paralityk się poruszam...niedługo chyba w ogóle sobie odpuszczę takie długie chodzenie .. -
AdelaX wrote:Byliśmy u pediatry, przy okazji zbadała go pod każdym kątem. A wiec słuchajcie ulewa się małemu bo się przejada.. przytył pół kg w tydzień 🙉 wazy 4500. Dr powiedziała ze może mogłabym ograniczyć piers ale co zrobić jak to go tylko uspokaja w tych bólach. Dostał kropelki delicol i biogaia, która już podawałam. Dostał na razie raz krople i spi ładnie no zobaczymy jak będzie dalej.
No to super. Czyli też śmietana z cycka leci 😂 mi kazali dać smoczek bo mój się budzil i Odrazu był głodny a mu się ulewalo z przejedzenia jak oczy otwierał 🤭🤭Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Ciekawe jak Kasia...4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
evs6 wrote:Adelax niezła waga przypomnij mi jaka wagę miał przy urodzeniu?
Niby dziecka na piersi nie da się przekarmic 🤔 ja mam wszędzie w zaleceniach, aby karmić na zadanie...
No muszę mu trochę ograniczyć ale naprawdę jest ciezko. Jak nie będzie boli to na pewno będzie łatwiej
Kasia już pewnie wtulona ❤️ -
Witajcie! Rozpoczęliśmy z mężem starania o drugiego bobasa! Pierwsze dziecko ma teraz 16 mcy. Ciekawa jestem jak jest u Was? Długo się staracie, w jakim wieku są Wasze dzieciaczki? Czy któraś karmi jeszcze piersią? Ja moją córkę karmię, głównie w nocy, ale jednak! Trochę boję się wysokiej prolaktyny, że będzie nam utrudniać... O pierwsze maleństwo staraliśmy się prawie 2 lata. Ciekawe jak teraz pójdzie?
Pozdrawiam wszystkie staraczki! -
Hej Tonia. Mój synek ma już 5,5 roku. O drugie zaczęliśmy starać jak miał jakoś 2 latka 🤔 tak naprawdę nie wiem co jest dokładna przyczyną naszych niepowodzeń 🤷♀️ już nawet głowę wylaczylam totalnie.
Myślę że u Ciebie pójdzie szybciej niż przy pierwszym. Jakoś tak jest na wątku że jak jest ktoś nowy to zaraz znika z brzuchem 😂🤭 także powodzenia.Tonia lubi tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Możemy klub założyć 🤣
Witaj Tonia moja córka za chwilę skończy 21 mcy. Staraliśmy się o nią 2 lata (od razu z pomocą lekarzy), teraz zaskoczyło w 4 cyklu a ze wspomagaczy to brałam tylko inofem, mąż czasem lyknal salfazin i mace. Powodzenia!Tonia lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Adele27 wrote:To się zgadalyscie wiekowo dziewczęta 😁 ja będę kończyć 31 w tym roku
Tonia witaj i powodzenia 😉Adele27 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Kurcze Ewi to przykre że nikt Ci o tym nie powiedział jak ja zobaczyłam córkę a w zasadzie jej główkę to się ucieszyłem że było cc bo też miała dużą główkę.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Iza34 wrote:Dziewczyny boli mnie piers w jednym miejscu tak jakbym miala zastoj, jest twarde i bolesne ale nie jest cieple czy czerwone. laktator tego nie sciaga. Z tej piersi sciagnelam kilka ml. Przydalo by sie dziecko spad pachy. Co robic?
-
Już jestem. Sorki, że tak długo kazalam Wam czekać 😉
A więc: cc zaczęła się o 10:30 i trwała 15min., wszystko bardzo dobrze poszło. Waga ok.3,5kg dokładnie nie wiem jeszcze bo pielęgniarka miała mi powiedzieć, ale akurat była zmiana, muszę się zapytać innej 😉 Nina to mały krzykacz, ale za to pięknie i mocno ssie cyca 🙂 Niedawno byłam postawiona do pionu i całkiem ok.poszło. Zdjęcia jeszcze nie mam bo nie bardzo mam jak zrobić, ale jeśli nie dzisiaj to jutro na pewno Wam wstawię 🙂Adele27, Iza34, evs6, Hugo87, DoveLove, Miśkowa, mother84, AdelaX, Paula_071, Wiera, jangwa_maua, Emrica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny