Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Przyjęli mnie, jest ciąża i jest serduszko! Ale jest też ogromny krwiak. Dostałam leki i mam odpoczywać w domu. Teraz jeszcze muszę zadzwonić do pracy4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Miśkowa najważniejsze, że jest serduszko. Leż i odpoczywaj, a krwiak mam nadzieję, że w końcu się wchłonie. Trzymaj się
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Miskowa jak dobrze ! Tak jak pisałam krwiak .. praca się nie przejmuj najważniejsza jesteś teraz ty i dziecko ❤️ wiem,że nie chciałaś żeby się dowiedzieli teraz.. mój pracodawca też się dowiedzial z L4.. dopiero jak wróciłam po 2tyg zwolnienia poszłam z nim porozmawiać. Dużo teraz wypoczywaj 😘 a jakaś kontrola mówili coś ? Czy już do swojego gina pójdziesz ?
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję dziewczyny, jesteście niezastąpione! Jakoś tak miałam przeczucie że coś jest nie tak ale jak zaczęły pojawiać się mdlosci i zmęczenie to przyjelam to za dobry znak. Najważniejsze ze jest serduszko, teraz muszę poczytać o tych krwiakach choć lekarka zakazala wiek ciąży jest zgodny z owulacja. w czwartek mam wizytę u swojego gina więc zobaczymy co i jak, dostałam duphaston 3x1. W razie krwawienia na czerwono pędzić na IP. Mam odpoczywać ale nie muszę leżeć plackiem. Strachu się najadlam okropnie, mąż też a jak mi pokazała pikajace serduszko to się poryczalam. Przepraszam za taki bałagan w pisaniu.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
A możecie napisać coś więcej o tych krwiakach, kiedy się wchlonely, ile leków braliscie, jakie duże byly itd?
Przełożona wzięła to na klate, jeszcze tylko szefowa ale z nią chce pogadać osobiście. Chcę wrócić do pracy jak będzie taka możliwość tylko wtedy muszą zmienić mi stanowisko i nie wiem czy się na to zgodzi. Nie jestem pracoholikiem tylko w domu za dużo myślę a w pracy jakoś tak łatwiej zająć głowę4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Ja miałam krwiaka w drugiej ciąży. Był znacznie większy od dziecka, ale ja nie krwawilam. Miałam leżeć, odpoczywać, miałam dupka. U mnie nie skończyło się niestety db, ale było wtedy na forum wiele dziewczyn z krwiakami i u nich wszystko skończyło się ok. Potem im dziecko większe tym ryzyko jest mniejsze. Nie stresuj się, wszystko musi być db😘
Ja generalnie chora,nie poszłam do pracy, mam dziś lekarza, więc pewno L4 będzie. I mój cykl oszalał po tej ciąży biochemicznej. Wczoraj i przedwczoraj miałam plamienie (gdzie bywały, ale bliżej terminu @), a dziś 19 DC a tu taki śluz jakiego w życiu nie miałam, gdzie myślałam, że już dawno po owu. Starań i tak nie będzie, ale co to mi się porobiło to nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 20:10
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Miśkowa
Odpoczywaj ,😘 Dobrze, że to tylko krwiak. Krwiak się wchłonie i wszystko będzie dobrze 🙂Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
I co Mother l4? Jednak dopadło Cię choróbsko... hmm ale to plodny śluz? Pewnie mogło się coś poprzestawiac z hormonami. a może spróbuj w następnym cyklu testy owulacyjne. Będziesz miała większą pewność że jest ok. Dużo zdrówka4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Ach i jeszcze miałam zapytać jak duży był ten Twój krwiak Mother? Mój na zdjęciu wyglada jakby był co najmniej 2lub 3 razy większy od pęcherzyka ciazowego.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Miskowa krwiaki sa zmorą wczesnych ciaz.. wspolczuje strachu. Ja tak mialam w ciazy z synkiem. Nagle w 12tc gdy juz myslalam ze odetchne bo juz koniec piwrwsego trymestru dostalam mega krwawienia czerwona krwia w nocy (podpaska taka,ze mozna bylo wycisnac od krwi), na usg nie bylo widac skad krwawienie (prawdopodobnie krwiak sie oproznil) ale wtedy dostalam zalecenie lezec. Plamilam potem baaaardzo dlugo gdzies do 17-19tc co bardzo mnie stresowalo. Miskowa masz dzis 6+0? To kiedy mialas ostatnią miesiaczke? Ja 14.12. Ja jeszcze tydzien do wizyty i tez schizuje bo jakies klucia nale czasem odczuwam, jakies szczypania, jakies niewielkie bole..troche jak by bole jajnikow. MasakraSzymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Miskowa na ile dostałaś L4 ?
Mother to faktycznie ci się wszystko poprzestawialo ..
Cała ciąża to niestety ciągle myślenie czy wszystko jest i będzie ok...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 15:18
-
Miśkowa mój też był tak 3 razy większy. Dokładnie nie pamiętam jakie miał wymiary (coś mi się kojarzy, że miał jakieś 20 kilka mm na długość, ale był b.waski) Ale nie patrz na mnie, że u mnie skończyło się jak skończyło. Naprawdę w większości przypadków takie krwiaki wchłaniają się i potem wszystko jest dobrze i u Ciebie na pewno też tak będzie. Być może gdybym tego krwiaka nie miała i tak bym poroniła. Tak po prostu czasem jest. Mi nawet ginekolog mówiła, że nie muszę non stop leżeć, tylko odpoczywać, ale ja i tak głównie leżałam bo bardzo bolał mnie brzuch. Wszystko będzie dobrze 😘
Ps. Tak mam L4 do końca tyg. Jakaś wirusówka. W sr niby mam się czuć lepiej
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️