Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWrrr... Wyszlam z Olą na werande, ululalam ją na rękach bo w wozku byl ryk, az musialam przyjsc do domu sie przebrac bo lało sie ze mnie tak sie spocilam a tu tesciowie wyjechali z opryskiwaczem i pryskaja na chwasty az w gardle dusi i musialam wrocic do domu, Ola sie obudzila jak rozbieralam i ani dworka ani spania i nici z mojego prasowania. Uroki mojej wsi. Mąż tez nie lepszy bo warczy traktorem bo sad pryska.
-
nick nieaktualnyWitam, w styczniu poroniłam w 5 tygodniu... Dlatego też długo mnie nie było
Pierwszy okres po tym dostałam po 33 dniach, drugi tak samo po 33 dniach, 18 marca.
Dzisiaj mija 35 dc, a ja nadal nie mam okresu. Nawet nie boli mnie brzuch jak na miesiączkę, jedynie momentami pobolewa mnie przez chwilę i przestaje. Poza tym od 2 dni mam zgage wieczorem, mdli mnie cały dzień, mam też strasznie dużo śluzu, dosłownie co chwilę mam wrażenie, że dostałam okres... Boli mnie też głowa... I dół pleców,czesto też chodzę sikać. A nie wiem co myśleć, bo takie objawy pojawiają się często też kiedy ma pojawić się okres przecież...
Test zrobiłam w 32 dc po 13:00 i wyszedł negatywny...
Nie wiem co myśleć... Kochaliśmy się w tym cyklu tylko 2 razy (tak wyszło) i oba stosunki były bez kończenia we mnie... (było to 1.04 i 3.04)...
Przyznam się, że w tym cyklu przestałam też liczyć kiedy mam owulacje itp.
Czy jeśli w 32 dc test był negatywny już nie mam co liczyć na ciąże? Czy po prostu może to być opóźnienie związane np przesileniem wiosennym? Chociaż nigdy czegoś takiego nie miałam..
Miałyście podobne doświadczenie i jak to u was wyglądało? Pomóżcie, bo zwariuje.. -
Wiera oj jak wszystko na raz jakby nie mogło być spokoju ja też mamę umawiałam do pumologa wizyte czekała ok 6 mcy bo on dobry jest a w marcu odmówili że względu na wirusa później zostaną podane nowe terminy... Zdrówka dla mamy 🤗
Mother no tak lepiej się czuje jak coś robię wiem że nie jestem bezczynna tylko coś do przodu 😉
Girl u mnie zawsze przed owu spada poniżej 36 a w pierwszej ciąży najwyższa miałam 36,6 a przeważnie 36,50 taka moja natura Kiedyś nawet gin też o to pytałam oglądając inne wykresy ale stwierdziła że nie ma co się martwić i porównywać bo każdy organizm jest inny.
Ogólnie też jestem z tch zimnolubnych nie lubię jak jest mi gorąco 😁
Zalaana girl oj cykl też się mi namieszał teraz i dziś też mam 35 dc a poprzednia @ miałam 18 marca najlepiej się też nie czuję ale co to może być 🤔test najlepiej z porannego moczu zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 16:34
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Ogłaszam że na chwilę obecną okresu dalej brak 😛, coś tam mnie delikatnie cmi w podbrzuszu ale bardzo delikatnie także jak w nocy nie dostane to rano zrobię test. Mam mieszane uczucia, boje się że to faktycznie @ się zbliża.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
nick nieaktualnyPadam na ryjek ale jeszcze podżeram po nocy, nie spie od 4.30, malutka dzis placzliwa, trudnoodkladalna, trudna do uspienia wiec rączki i rączki, odkladam-nie spi albo ma turbodoladowanie- przespi sie kilka minut na rękach, czasami cos zje i juz do zabawy jakby spala dlugo. Za 2 godz.pobudka 😪. A tu jeszcze mąż sie przystawia. Zapalki do podpierania powiek potrzebne od zaraz.
Girl aby @ nie przyszla. A kysz... -
Współczuję iza. Nie wwyobrażam sobie jak ty funkcjonujesz. Moja młoda odkąd skończyła 2,5 miesiąca jest cudowna. W dzień ma drzemki 3-4 razy po 1-2 godz. Na wieczor idzie spac kolo 21 u spi do okolo 4, mleczko i do 7 śpi. Jest grzeczna, mało co płacze, dużo czasu na macie spędza albo w leżaczku. Zrobiła sie taka podobna odkad zaczęliśmy brac delicol i bóle brZuszka minęły. Ostatnio próbowałam odstawic i do mleka nie dalam to później podplakiwala trochę. Ile mam ciągnąć ten delicol? Do 6 mz?
-
Dziewczyny jaka ja dzis jestem nie wyspana. Wczoraj wrocilam do domu tzn do tesciowej o 22. Bylismy na nowym mieszkaniu. Sprzatalismy salon i rozpakowywalismy nasze ubrania. Juz dzis chyba bedzie definitywny koniec remontu. Ale wczoraj polozylam sie dopiero pare minut przed polnoca i zasnac nie moglam. Jak juz zasypialam to mojemu zebralo sie na amory i mnie rozbudzil ale nic z tego bo ja bylam padnieta i nie mialam ochoty, jedyne co to chcialam spac. Dzis wizyta u gin mam nadzieje ze z dzidzia wszystko ok. Dam znac po wizycie.
Girk czekamy na Twoj test.
Nadzieja a jak u Ciebie sytuacja?? @ dalej brak?? Kiedy testujesz ponownie?? -
Jagoda powodzenia na wizycie ✊ czekamy na wieści
Nadzieja, Girl jak u Was?
Iza współczuję, ja sobie nawet nie wyobrażam tak funkcjonować... dużo sił i odpoczywaj jak możesz 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 07:46
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Iza Jagoda podasz na twarz a tu amorki ich bierze ale z drugiej strony taka bliskość zbliża i w ogóle mężczyźni inaczej to okazują uczucia.
U mnie cisza @ brak ale w nocy taka bezsenność miałam ok 4 usnęłam dopiero 😱 a przed 6 budzik do pracy.
Nie miałam dzis sił na testowanie 😒 temp. Też nie mierzyłam bo nawet nie spałam. wszystko mnie boli mam już dość.
Girl dawaj test ✊✊✊
Jagoda✊ za wizyteWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 07:48
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
nick nieaktualnyNie kazdy dzien mam taki kiepski jak wczoraj. Zaczal sie bardzo fajnie mimo ze bardzo wczesnie, nawet starsza przycisnelam i do poludnia obrobilysmy prace domowa a po poludniu hardcore, Ola marudna i placzliwa, poszla spac ok.22 i to tez w placzu, dzis znow wstala po 5 i teraz przysnela, wciagnela butle i koniec spania. Funkcjonuje ale to trudne. Musze dac rade, kiedys bedzie lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 07:58
-
Nadzieja moze dzis bedziesz lepiej spala
Iza kciuki zeby Olenka wkoncu dala Ci troche odpoczac.
Amorki ok ale jak jestem tak zmeczona jak wcziraj to nawet mi to nie w glowie. Dzis mnie strasznie glowa boli ale to raczej przez niewyspanie. Mam nadzieje ze moje samopoczucie sie poprawi w ciagu dnia.
Dzis tatus zostaje z synusiem a ja po 9 mam autobus.
Jutro jeszcze prenatalne. Kurcze nie moge sie doczekac pierwszych ruchow maluszka. Ciekawa jestem czy to chlopiec czy dziewczynka no ale tego na tym etapie sie raczej nie dowiem wiec musze poczrkac do okolo 20 tygodnia kiedy to bede robila drugie prenatalne. Moja gin ma slaby sprzet w poradni a ten lekarz co na prenatalne ide to wszysko u niego widac. Ale on jest taki ze jak nie jest pewny to nie mowi co tam sie rozwija. I tak mialam w pierwszej ciazy ze powiedzial dopiero na polowkowych ze bedzie chlopak. A moja gin ciagle ze dziewczynka dziewczynka az poszlam do niej pamietam dzien po drugim prenatalnym i na poczatku mowi dziewczynka a pozniej zobaczyla ze cos tam jednak dynda i bedzie chlopak
-
Girl przykro mi, ale pamiętaj, że to dopiero początek Waszych starań, musisz mieć nadzieję, że zaskoczy niedługo. Wiem, że każdy negatywny test wiąże się ze smutkiem, ale jak nie ten to może kolejny cykl.
Staraj się może tyle nie analizować objawów i co najważniejsze podejmijcie z mężem decyzje dot.starańWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 08:41
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Girl 🤗 kolejny cykl 💖 przed tobą.
Dla pocieszenia podobny cykl mamy.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Dziewczyny nie martwcie sie. Ja o pierwsza ciaze tak sie staralam a jak juz odpuscilam i stwierdzilam ze poczekam bo akurat koniec umowy w pracy sie zblizal to zaskoczylo
Girl25 lubi tę wiadomość