X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję..
    Właśnie zrobiłam test owu.. I wyszedł pozytyw, więc wieczorkiem zmolestuje małza.. ;) jest tylko mały problem.. Trochę się dzisiaj poprztykalismy hmm. No może na zgodę będzie taki gest hehe..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 18:16

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • majamia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alescie nastukaly :D
    Ja w tym cyklu wymienilam termometr. Zobaczymy, czy beda temperatury inne.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati też bardzo lubię karmić. Nawet jak czasem mnie ugryzie:)

Nadal czekam na @. Myślałam że dziś już będzie bo nawet lekko mnie bolał brzuch i plamienie ciut większe. Poszłam nawet na basen z mężem i synkiem :) pierwszy raz był i to raj dla niego :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse najlepsze są takie zgody ;)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    Kati też bardzo lubię karmić. Nawet jak czasem mnie ugryzie:)

Nadal czekam na @. Myślałam że dziś już będzie bo nawet lekko mnie bolał brzuch i plamienie ciut większe. Poszłam nawet na basen z mężem i synkiem :) pierwszy raz był i to raj dla niego :)

no właśnie, napiszcie jakich termometrów używacie, ja mam z microlife (nawet dwa:P) ale nie wiem, zmierze temp i jest dajmy na to 36,7 zmierzę drugim po kilku sekundach i mi pokazuje 36,5 moim zdaniem to duża rozbieżność,zdarza się też,że ten sam zmierzy mi np 36,55 a za kilka sekund pokazuje 36, 7 , i weź się potem dziw, że wykres jakiś dziwny:(

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny help, bo zglupialam :/ Owu mialam potwierdzona temperatura, sluzem i testem. Wykres ladny, tempki niezle. Wczoraj temp skoczyla w gore odrobine, dzisiaj nagle pol stopnia w dol, ponizej kreski na wykresie i OF mi wywalil cala kreske owulacyjna :(
    Poza tym plamie od dwoch dni (5-6 dpo) na brazowawo. Moze byc od Clo lub luteiny? Juz nic nie wiem, organizm mi sie zbuntowal :/ Infekcji zadnej nie podejrzewam. Rok temu mialam w dwoch cyklach plamienia takie, ale pozniej, bo ok 23-24 dc.
    Jakies pomysly?...

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • magdis Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi, powiem Ci szczerze że ja przerobiłam już parę termometrów elektronicznych i byłam tak sfrustrowana że każdy pokazywał co innego (a nawet ten sam termometr co 5 minut zupełnie co innego), że po prostu mierzę zwykłym rtęciowym. Dla mnie jest najlepszy.

Kat, nie mam pojęcia co to może być. Mi w takich przypadkach pierwsze co przychodzi do głowy to implantacja ale ja jestem nawiedzona na tym punkcie więc mnie nie słuchaj :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak - termometr ten sam potrafi raz po raz inna temp pokazac. Ale w zaleznosci, gdzie sie mierzy, to kazde odchylenie koldry, zmiana pozycji, otwarcie ust - wszystko na wynik wpływa. Dlatego mowi sie o tych kilku godzinach snu. Termometru pod reka, czegos do zalisania wyniku.
    Ja mam dwa termkmetry. Jeden Microlife, ale bateria ta samabod hmm... 6/7lat. Zamiast nowa baterie, kupilam termometr w Rossmannie - zeby byly dwie cyfry po przecinku. Jakos bardziej te tempeartury mi odpowiadaja, bo bardziej sa zblizone. W poprzednim mega rozbieznksc byla i wykres skakal jak oszalaly. No, ale poczatek to dopiero z mierzeniem w tym cyklu. Zobaczymy za kilka tygodni.

Kat, zignoruj temperature :P nie wiem co moze wplywac na plemienia - ale jak i sluz i test pokazl owu, to wywal niepotrzebna temperaturę.

syn 03-2014 <3
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat plamienie też jak magdis kojarzy mi się z implantacyjnym:) i tak jak majamia wyrzucilabym ta temperaturę.

Czarnaiwi ja narazie jeszcze nie mierze ale mam termometr z kardioline taki różowy z gietka końcówka. Z dwoma miejscami po przecinku. Byłam bardzo zadowolona. No tylko że ja mierzyłam w pochwie.

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja melduję @ :( jedyny plus taki że ten cykl w końcu wyglądał normalnie, myślę że dzięki ovarinowi i może też trochę zmiana diety i więcej ruchu. Teraz jak pójdę do gin to będę go męczyć o ten mój śpikowaty śluz, który może być od nadżerki albo może jakaś infekcja nie dająca żadnych dodatkowych objawów... Nie wiem. Najchętniej zbadałbym sobie wymaz z pochwy żeby zobaczyć czy czegoś tam nie ma i może tą nadżerkę podleczyć...

Kat, widzę że temp była zmierzona o tej porze co zwykle, więc jeśli dzień wcześniej np. nie zalałaś się w trupa, normalnie przespałaś noc i nie miało miejsca nic co by mogło zakłócić ten pomiar to go nie ignoruj. Jak spojrzałam na Twój wykres to zaraz zobaczyłam zagnieżdżenie. Tydzień po owu taki spadek i do tego plamienie... Ale jak już pisałam nie słuchaj mnie bo ja ciągle widzę ciążę u siebie i u innych.. :D

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucilam ignora na ta temperature dzisiaj :) Mierze rteciowym, bo mam dwa elektroniczne i sa do dupy :P
    W zagniezdzenie nie wierze jeszcze, bo to moj 31 cykl, takze nie spodziewam sie cudow. A jesli sie myle, to stawiam flaszke :P Tym, co beda mogly. Jak juz sie pozbieram z podlogi, bo pewnie zemdleje.
    magdis nie lubie @ ale avatarek widze nowy :) Cute.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis przykro mi z powodu @, ale tak jak napisalas dobrze, ze cykl normalny w koncu.

Kat oby to byla implantacja! Oczywiscie nie ma co sie nastawiac, ale zycze Ci, zebys w koncu doczekala sie upragnionych dwoch kreseczek.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :* Eh to bedzie ciezki tydzien... Juz sie czlowiek troche wyluzowal a tu znowu, psiakrew :)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam termometru owulacyjnego geratherm. Normalny analogowy, alkoholowy. Ma powiększona skalę dzięki czemu mogę sobie dwa miejsce po przecinku wyznaczyć w mur dobrze. Od zawsze używam tego jednego i zawsze w tym samym miejscu. Myślę, że dobrze mierzy chociaż z innymi nie porównywalam, bo to chyba bez sensu. Ważny jest wzrost lub spadek temp ki.. A dokładnie takiej samej temperatury nie musi mieć każda.
    Kat.. Hehe.. Mnie też się kojarzy z i plantacja taki spadek. Także trzymam kciuki, żeby to było to. I czekam na flache ;p

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Gosia31 Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej czy brałyście może ten lek clostilbegyt ?

Gosia31
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat haha a ja też się nawet napije:)

Gosia31 ja brałam

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flacha bedzie tak czy inaczej :D normalnie nie pije alkoholu prawie wcale, ale jak dostane @ to wyrzne cala sama :P Ku zdrowotnosci hihi
    No ale teraz mnie ciekawi, jak temperatura jutro. Przez najblizsze 3 dni mierze rowno o 5 rano :P wiec godzina ta sama.

Gosia ja tez jestem aktualnie na Clo :)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • majamia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz abstynentka jestem hahaha :D alkohol pilam ostatni raz przy poczeciu poerworodnego :D pozniej albo ciąża, albo kp. Same opary alkoholu mnie ululaja hahaha

syn 03-2014 <3
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majamia ja narazie też ale jestem w stanie złamać abstynencje;)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakoś nie ciagnie do alkoholu. Nie czuje potrzeby pic.
    Zamiast alkoholem, to mlekiem moge wzniesc toast :D % ma hahaha

syn 03-2014 <3
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ