X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My smoczki mamy 3 a i tak szukamy 🤣

AdelaX lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morher dzieki,ze pytasz. Ja was ciagle czytam (codziennie) ,tylko nie zawsze sie odzywam :) moj starszak od wtorku nie fhodzil do przedszkola bo.katar ale nie udalo mi sie upilmowac zeby nie calowal Szymiaka i go zarazil :/ odciagam glutki, jutro zrobie inhalacje i ioby nie bylo gorzej bo wiecie jak sie moze skonczyc sprawa jak mu bedzie do gardla splywalo :/ a do lekarza ni wuja sie nie dostane.. w sobote robilam szymkowi badania krwi no i dslej ma bilirubine 9,6.. duzo.. ale juz pisalam wczesniej-moje dzieci takie są-chinskie zolte.. starszy tez mial przedluzajaca zolraczke zwiazana z kp. Schodsilo mu 3miesiace. Z szymkiem bedsie tak samo. Szymcio trudny gosc bo marudsi jak sie go zostawi w wozku czy w lozexzku samego chox jest najedzony itd. Lubi zeby go trzymac na rekach(a najlepiej jeszcze wtedy chodzic bo zwykle kolysanie na siedzaco jest beee 😆). W zwiazku z koronaswirusem podjelismy decyzje,ze starszy na razie bedzie siedzisl ze mna w domu (choc wolala bym troche spokoju od niego 😉) ale w zeiazku z tymi zakazeniami,z ta iloscia zaczelsm sie cykac...

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap to zdrówka dla Was 🤗 myślę, że jak tak sytuacja wygląda to jest dobry pomysł, aby starszak został jakiś czas w domu ☺️ trzymaj się 😘

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja bratowa posyla syna mimo ze sama w ciąży. Tak to unika gosci, imorez rodzinnych a jesli chodzi o przedszkole to tak nie mysli. Inaczej z dziecmi szkolnymi, poki szkoly otwarte to musza chodzic.

Pap Szymus druga Ola.

A moja sie ciagnie na nogi. Obstawiam ze nie bedzie raczkowc, czolganie jej wystarcza, usiąść usiadzie.

Szybko, szybko i nie wzięliśmy maseczek do szkoly. Cale szczescie ze dawali w drzwiach dla zapominalskich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 09:00

• calanthe Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap nie dajcie się chorobie, zdrówka dla Was. Też myślę, że dobrze zrobiłaś. Przy takim maluchu starszak napewno co trochę by coś przynosił, a tak to przynajmniej oszczędzisz i mniej nerwów będzie 🙂

Wiera??? Sikaniec? 😏

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza na odparzenia napar z kory debu najlepszy, przemywac przy kazdej zmianie pieluchy. Maści to linomag albo zielony alantan cenowo super i fajną barierę robią.

Kinga przykro mi, mama nadzieje że już ok.

Jagoda no to wyzwanie... Przy pierwszym dziecku mąż siedział ze mną 3 tyg w domu a teraz też zostałam od razu sama z dwójką (zanim mama przyjechała a starsza się rozchorowala), pierwszy dzień przeplakalam bo jeszcze przy tej anemii źle się czułam ale z każdym dniem będzie lepiej.

Mother, Alunia 😚 tak już się przeprowadziliśmy i walczę z kartonami więc w ciągu dnia jedyny relaks to spacer z Hanią jak jest ładna pogoda, nie śpię i nie odpoczywam w ciągu dnia co trochę już daje mi się we znaki ale zależało mi żeby starsza córka miała gotowy pokój i swoje miejsce bo taka rozbita przez to wszystko była. Nocki z Hanią różnie, jak się naje to jest ok a jak jest niedojedzona i nie dam jej mm to potrafi budzić się co godzinę ale generalnie to złote dziecko. Gdyby ktoś dał mi gwarancje że 3 będzie takie samo to poważnie bym się nad tym zastanowila🤣 dziewczyny przepraszam ale teraz nie czytam i nie mam kiedy nadrobić, nawet nie mam jak morfologii zrobić czy z tą hemoglobina już ok ale jak już trochę ogarnę mieszkanie to pewnie wrócę na "stare tory" 😀

Iza34, mother84, pola89 lubią tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga co za @ 🥺 Wycierpiałaś się, oby już teraz było tylko lepiej :*

Calanthe zastanawiałam się, ale dziś dopiero 10 dpo mniej więcej a 11 po zastrzyku. Któraś dziewczyna pisała że betę miała dodatnią z krwi nawet w takim terminie, pozostałości zastrzyku się okazało. Więc chyba poczekam chociaż do środy, choć łatwo nie jest 😁

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 22:33

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe do środy szybko zleci 😅 A termin mam koło czwartku - piątku, nie wiem czy po zastrzyku jakoś się skraca czy będzie normalnie 🤔 Choć najlepiej jakby jej nie było 😌

Miśkowa mam koleżankę co po pierwszym urwisie mówiła nigdy więcej dzieci! Po trzech latach jej się zmieniło, urodziła drugie, mega grzeczne i spokojne i teraz myśli o trzecim 😅 Niech się układa i jak zamkniesz etap mieszkania to będzie więcej czasu na fo 😁

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa to świetnie, że już na swoim. Spokojnie sobie wszystko urządzicie ☺️ i super, że Hania taka spokojna. Wszystkiego dobrego 😘

Wiera a kiedy masz termin @? Jeeeeny jak ja bym chciała, żebyś się nam tu pochwaliła pozytywnym teściorem 😊 czekamy z niecierpliwością

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, kurde mnie też się wydaje że to wygląda na poronienie... Tyle słyszę że kobieta może nawet nie wiedzieć że była w ciąży bo takie poronienie przychodzi w terminie miesiączki, albo parę dni później i wtedy jest brane jako zwykła spóźniona miesiączka. Ja sama się kiedyś zastanowialam czy jak miałam raz czy dwa obfita i bardziej bolesna miesiączkę, czy to czasami nie było też poronieniem.

Moj niespełna 3 latek (w styczniu będzie miał skończone 3) nagle stwierdził w sobotę że śpi w majtkach i nie chce pampersa i ta noc była ok bo się nie zsikal w ogóle, a dziś w nocy niestety tak :/. Nie wiem czy go nakłaniać na pampersa w nocy czy sobie darować żeby nagle mu się nie odwiedziło? I tylko porządnie zabezpieczyć łóżko? Na razie używałam podkładów po porodowych bo mi zostały ale są za małe , przemieszczają się jak dziecko się kręci , chociaż chłonność mają dobrą bo w tym miejscu łóżko było suche a podkład mokry

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiele razy miałam mega wielkie @ ze skrzepami, a w ciąży nie byłam na bank, bo testy często robiłam, a jak miałam w grudniu cb to @ przyszła normalna. Myślę, że nie ma tu reguły.
    Girl a pampka ma tylko na noc? My pamiętam jakiś czas zakładaliśmy na noc, ale za każdym razem był rano suchy, wtedy przestałam zakładać i tylko właśnie zabezpieczałam łóżko podkładami.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe tylko myślę ale się nie zdecyduje, ja jestem za nerwowa a starsza teraz bardzo testuje moją cierpliwość i niestety wygrywa :/ a czuję się lepiej, zdarza się gorszy dzień szczególnie jak się mocno zmecze (np dzwiganiem kartonow) ale generalnie jest lepiej, od dziś odstawilam żelazo i zobaczę jak będzie, może w końcu zrobię ta mordologie.

Dzięki Mother😊 chyba przechwalilam bo dziś mamy ciężki dzień 🤣 jeszcze ziemniaków nie obralam a gdzie tam reszta obiadu... Tak najważniejsze że w końcu jesteśmy razem a kartony w końcu kiedyś ogarnę... Chyba😂

Wiera kurde czekam na pozytywa😁 Mother musi mieć parę☺️

Girl nie wracaj do pieluch! Ja mialam takie podkłady-przescieradla i są rewelacyjne. Teraz właśnie dokupilam na "duże" łóżko. Zdarzy się jeszcze nie raz siku w nocy ale lepsze to niż cofać się w pieluchy. Też przestałam zakładać jak przez kilka nocy było sucho.

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother w nocy miał albo do spania w ciągu dnia jak jeszcze spał. Sam odrzucił w sobotę i już mu nie zakładam tzn teraz w nocy założyłam ale spał i na spaniu go przebierałam. Właśnie też miałam taki plan ale sam stwierdził nagle że nie chce pampersa na noc. Często miał ostatnio suchego ale jeszcze zdarzało się że posikal więc chciałam poczekać aż gdzieś z tydzień będzie suchy i wtedy dopiero miałam zrezygnować.

Calanthe, no właśnie też się boje ze jak zacznę zakładać to mu przejdzie i potem będzie trudno go nauczyć bez pampersa.

Miśkowa właśnie nie chce za bardzo ale w nocy już mu założyłam ale niby dalej chce bez. A co na dłuższe podróże? Tzn nie zdarzają się często i pewnie za szybko nie zdarza ale jakby czasem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 13:43

dxomanli5dlutv4a.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl to korzystaj, że nie chce, zainwestuj w dobry podkład na materac i nie zakładaj, bo jeszcze mu się potem odwidzi 😝

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala tez sama odrzucila pampersa. Najpierw w dzien a potem po paru dniach juz na noc nie chciala. Z poczatku kladlam jej podklad pod przescieradlo ale nie miala wpadek wiec szybko wyjelam. Nocnik wozilam w samochodzie, przed wejsciem do sklepu pytalam sie czy chce, jak chciala to w samochodzie do nocnika robila 🙂. Szybko sie nauczyla ze przed wyjsciem z domu nalezy isc do toalety i w sumie nigdy problemu juz nie bylo.
    Mysle, ze najlepiej jak dziecko samo komunikuje ze juz nie chce, wtedy dac mu sie wykazac, moze byc tak ze pojdzie bardzo sprawnie i nie bedzie sikac nawet w nocy 🙂

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na razie chyba kupię te po porodowe , w Rossmanie są za 14 zł za 10 sztuk . Na razie u nas leje więc nie będę się wluczyc nigdzie

dxomanli5dlutv4a.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera kciuki!

Miskowa dzielna jesteś dasz rade, najwyżej obiad będzie trochę pozniej ☺️
    Ja miałam ciężkie 3 miesiące bo mój mały był małym maruda teraz jak raczkuje to się zabawi więcej nawet jak siedzi ze mna w kuchni to tez mogę coś zrobić albo wsadzam go do fotelika i daje jakaś przekąskę. A wcześniej to leżał i płakał wiec teraz jest to taki dobry czas. Ale początki trzeba przetrwać. Dzis wyjęłam zabawki, którymi dawno się nie bawił wiec nawet miałam czas na serial. Bo co tu robic przy takiej pogodzie 🤔

Pap dużo zdrówka dla Was

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
‹‹ 2245 2246 2247 2248 2249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ