Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza aż jestem ciekawa co zdiagnozowała teściówka 😜
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnymother84 wrote:Iza aż jestem ciekawa co zdiagnozowała teściówka 😜
Jak to co-nerwice 🤔
A ja naprawde źle się czuje. Kardiolog umowiny, jeszcze do tego czasu planuje jakies badania z krwi, na pewno morfoligie i tsh.
A moja Zuzia nadal kaszle. 10 dni inhalacji, bylo juz lepiej i znow jest pogorszenie. We wtorek zamiast szkoly to do lekarza, pani dr mowila cos o rtg pluc. Teraz to nawet jak da antybiotyk to nie bede protestowac. I co się dowiedziałam- inne dzieci z rodziny tez kaszla i tez nie moga pozbyc się kaszlu.
U was tez tak wieje? U mnie az krzesla przesuwa na werandzie. Zuzia spi ze mną bo u niej okna od zachodu i poludnia i tak tam nieprzyjemnie ze ja sama bym tam spać nie chciala ☹Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 23:05
-
Iza no z tymi badaniami to dobry pomysł byś zrobiła, a nerwicę to możesz mieć przez nią samą jak taka mądra.
U nas też wieje, tujkę mi na balkonie przewróciło. Zimno w ogóle. Wstaję dziś co chwilę i sprawdzam czy mały przykryty bo tak samo podziębiony i nie wiadomo w jakim kierunku to pójdzie. Jeszcze dziś dzień na obserwację i ewentualną poprawę
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyNie moge polozyc dzis Oli spac. Probuje od 11 i bezskutecznie. Juz sily nie mam 😩. I pomyslu.
I skonczylo sie jak zwykle- bawily sie, zdezyly glowami, Ola sie poplakala, nosilam zeby uspokoic i poszla spac ☹. Nie lubie czegos takiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 15:26
-
Iza a może mała już odchodzi od takich codziennych drzemek? Albo może na spacerze bardziej Ci się uda z tą drzemką. Chociaż nie wiem jaka u Was pogoda. U nas dziś tak w kratkę, ale siedzimy w domu, bo mały trochę kaszle i katar, znając życie jutro go jeszcze przetrzymam i nie puszczę do przedszkola. Zwykle dwa, trzy dni i jakoś się ratował, więc oby i tym razem tak było.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyNiestety u mnie wieje i leje co kawalek i dzis zrezygnowalam ze spaceru. Na ogol jak nie o 11 to ok.13 chodzila spać a dziś dusza blada problem. Chyba jeszcze jest za mala zeby zrezygnować całkowicie z dzemki w dzien. Wogole konfliktowy dzis dzien niestety.
Moja Zuzia tak kaszle ze nie nadaje sie do szkoly, jutro lekarz 😦. -
Co się dziwić, że wszyscy chorują jak taka pogoda do... pupki.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnymother84 wrote:Co się dziwić, że wszyscy chorują jak taka pogoda do... pupki.
Z deka powiedziane do pupki. Mimo ze wczoraj niedziela a dzis swieto mąż chcial isc sadzic drzewka. I niestety breja, nie dalo rady. Ja tez mialam isc bo tesciowa rzekomo ledwo juz chodzi (jak ktos widzi) i wcale mi nie jest źle ze nie sadzimy tylko siedzę w domu. -
U nas też pogoda średnia, ale zdecydowanie lepiej niż wczoraj. Po obiedzie udało się wyjść do ogródka posiać kolejne warzywka. A jutro ma być 16 stopni u nas. A dziś w zimowej kurtce i czapce bo odczuwalna 4 stopnie i wiatr. A w weekend następny ma być pięknie, oby się sprawdziło
Mother zdrówka, może uda się zdusić u synka w zarodku.
Mój mąż już lepiej, jutro już normalnie wybiera się pracowaćDziś ma urodziny, ostatnią liczba przed zmianą kodu.
Robiliśmy mu z synkiem tort, pierwszy raz się odważyłam z masą cukrową i szkoda, że tak długo się jej bałam, bo wyszedł nieźle, a spodziewałam się małej katastrofy 🙃
Iza z taką teściowa można bez teleporad się diagnozować 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 10:43
Iza34, calanthe, AdelaX lubią tę wiadomość
-
Wiera wow! 😲 zdolna bestia z Ciebie. Bardzo ładnie ☺ na pewno smakuje równie dobrze jak wygląda😋
Iza, tak jak Calanthe pisze, różnie może być. Nasz też przestał spać w dzień jak miał 1.5 roku, tzn. w żłobku jeszcze czasem spał, ale jak przebywał w domu to wcale już drzemek w dzień nie miał i tak mu zostało już wtedy.
Dziewczyny, a jak Wy się zapisujecie, że możecie wybrać sobie jaka szczepionka i termin? Bo u mnie w przychodni jak bezpośrednio to tylko astra (swoją drogą muszę z lekarzem pogadać jak to przy trombofilii właśnie), ale mi też nie zależy teraz na czasie, może to być i czerwiec, tylko jak właśnie się zapisujecie, że wiecie jaka szczepionka? Przez to internetowe konto pacjenta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 21:39
Wiera lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyNie straszcie ze to juz bez drzemek 😲. Zuzia miala 2 lata jak przestala spać w dzien i wszyscy winili mnie bo wtedy zabralam smoczka.
A dzis bedzie nocne tango-Ola jak zasnela po 15 tak obudzila się po 19.
Mother ja pytalam w punkcie szczepien i powiedzieli ze jest możliwość wyboru tylko na pfitzera dlugo się czeka. Wiem tez tyle ze rejestrujac sue przez internetowe konto pacjenta tez mozna wybrac. Ja zamierzam zapisać siebie i meza jutro, tylko nadal mysle ns ktora szczepionke siebie.
A, i cos czytalam o astrze i zakrzepicy, i cos bylo o trombofilii ale nie pamietam co. Chyba astry nie polecali.
Wiera super tort 😁Wiera lubi tę wiadomość
-
Wiera sliczny tort 🙂
U nas chyba jelitowka, starszy syn wymiotował, mąż. Tylko ja z Tymkiem się trzymamy. U mnie jakieś bobrowanie w brzuchu mam nadzieje ze tylko na tym się skończy. Liczę na to ze Synka ominie
Iza to Ola pospala, i jak noc, o której zasnęła?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 07:05
Wiera lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAdelaX ok.23, ja padlam przy niej i spalysmy w poprzek lozka do 2 w nocy, mąż u Zuzi, juz go nie budzilam, sama wstalam, przelozylam Ole do lozeczka, umylam zęby i poszlam dalej spac. Spalysmy do 7. Wiec nie narzekam.
AdelaX zdrowia dla was wszystkich.AdelaX, Wiera lubią tę wiadomość
-
Adelax oby małego ominęło, zdrowiejcie wszyscy 🤗
AdelaX lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnymi się nie udalo zapisać Zuzi dzisiaj na wizyte, dopiero jutro rano. Dzisiaj to do przychodni ale nie chce. A, i tak Zuzia nie nadaje sie żeby isc do szkoly z tym kaszlem a w razie zleconego rtg czy badan wszystko od razu zalatwie.
No i chyba czas wybrac sie tez do alergologa. -
Wiera, tort rewelacja👏
Adelax, obyście przeszli jak nalżej🤗
A ja mam dziś wolne i w końcu wybieram się do fryzjera na odświeżenie koloru i podcięcie 🙂
Miłego dnia Dziewczyny😘AdelaX, Wiera lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Mother jest numer infolinii 989 i oni tam raz dwa odbieraja-mozesz dzwonic i pytac o wszystko zwiazane ze szczepieniem a i Cie zapisza chyba!! Nie bierz astry przy trombofilii. Niby nie ma przeciwwskazan ale bierz jak najszybciej moderne (jeszcze przed porodem jak bys wzieka to szansa na przeciwciala z lozyska dla dzidzi!!widzialam badania!!)a nawet jak nie to z mlekiem moze jakies przejdą.
Ja w niedziele mam 2dawke astry(nie boje sie jakos za specjalnie,obyscie potem tylko nie uslyszeli w tv o 35letniej nauczycielce,matce 2dzieci i NOPie po astrze 🤪😱)Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualny