Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Cześć dziewczyny. Można się „dosiąść”? 😃
    Pewnie. Zapraszamy, choć ja już tu tylko na doczepkę 😜

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny 💗 zapraszamy zajmujecie miejsca, byle nie na długo 🤰
    Trzymam kciuki za transfer oby się udało ❤️

Trzymajcie za mnie i za kropka kciuki jutro o 8:30, mamy pierwsze usg i mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.

Ja tu ostatnio rzadziej zaglądam bo czuje się słabo i jeszcze w głowę się mocno uderzyłam i teraz muszę odpoczywać, śpię prawie cały dzień i staram się unikać telefonu i tv bo mam światłowstręt..
    wiec wyszukałam moje książki o ciąży i sobie czytam, ale jak już raz to przeżyłam to jakoś mnie bardzo nie interesują już te książki 😂

madziulix3 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam nadzieje, ze nie będzie trzeba czekać tyle co na pierwsze 🥰
    Mi nawet jeszcze okres po porodzie nie wrócił ale nuz się staramy. Może się jakimś cudem strzelimy w pierwsza owulacje po ciąży 🤭😂

Mamaleonka, trzymam kciuki ✊🏻✊🏻

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Moja mała kocha moich rodziców i mam dwa dni odpoczynku dzięki nim, chociaż dzisiaj byliśmy na wycieczce i się nachodziłam. No i wiadomo, gotowanie, sprzątanie itd to tez nie posiedzę, ale bardzo są pomocni. Żałuje bardzo, ze mieszkają tak daleko. Powiedziałam im o ciąży w ten sam dzień, w którym robiłam test, bo mamy baaardzo bliską relacje i nie wyobrażam sobie inaczej. Z mama gadam milion razy dziennie, No musiała wiedzieć. Ale teściom powiemy po wizycie jak będzie wszystko okej, może nawet później. Na szczęście rzadko się widzimy to nie trzeba nic ukrywać.

Z objawow to mam turbo zmeczenie. Od kilku dni bez drzemki nie daje rady. Wyczulenie na zapachy i ciągnięcia brzucha. A dziś w samochodzie mdłości. Na szczęście bez bliskiego spotkania z toaletą po wszystkim…

Wizytę umówiłam na za dwa tygodnie. A w przyszłym tygodniu endokrynologa, bo 1. Potrzebuje recepty 2. Tsh mi spadło do 0,6 i nie wiem czy zwiększać leki jak kazał, czy nie. Na razie nic więcej nie wzięłam, ale jutro powtórzę tsh żeby sprawdzić, czy rośnie. Rodzice mi z mała na chwile zostaną, potem nie miałabym okazji ;)

Kropka kurczę, to trzymam kciuki jak jest jakaś nadzieja!!!!

Gusia. Oby jak najpóźniej te spotkania przytulane z kibelkiem nastąpiły. Albo w ogóle tym razem 😉

Fajnie, że masz taka relacje z rodzicami. No to tym bardziej trochę lżej Ci jak wiedzą co się dzieje. Tylko oczywiście szkoda, że tak daleko mieszkają na codzień..

Ah a do wizyty u ginokologa pewnie będzie sie czas dłużyć 😉

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Mi nawet jeszcze okres po porodzie nie wrócił ale nuz się staramy. Może się jakimś cudem strzelimy w pierwsza owulacje po ciąży 🤭😂

Ah oby szybko wrócił! Bo u mnie już prawie 16 miesiąc 🙈 i niby w maju sie pojawił. A tu juz 44 dzień i cisza 🤷‍♀️

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:

Ja 3 m po porodzie założyłam spirale wyciągnęłam ja 17.05 a dzień później miałam miesiączkę. Tydzień po zaczelam robić testy owulacyjne i jakimś cudem się udało, nadal w to nie wierze, dlatego bardzo się stresuje jutrzejsza wizyta.

Widzę ze urodziłaś w grudniu, robisz testy owu? Czy po prostu co będzie to będzie? 😀

madziulix3 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaleonka wrote:
    Witam dziewczyny 💗 zapraszamy zajmujecie miejsca, byle nie na długo 🤰
    Trzymam kciuki za transfer oby się udało ❤️

Trzymajcie za mnie i za kropka kciuki jutro o 8:30, mamy pierwsze usg i mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.

Ja tu ostatnio rzadziej zaglądam bo czuje się słabo i jeszcze w głowę się mocno uderzyłam i teraz muszę odpoczywać, śpię prawie cały dzień i staram się unikać telefonu i tv bo mam światłowstręt..
    wiec wyszukałam moje książki o ciąży i sobie czytam, ale jak już raz to przeżyłam to jakoś mnie bardzo nie interesują już te książki 😂

Właśnie coś na czerwocowym wątku widziałam, że jakis wypadek był..? A ten swiatłowstret to po tym? Czy ogólnie?

To ja rano będę trzymać. Bo pewnie o tej porze będę w przychodni na badaniach krwi 😉 tylko nie wiem czy samo tsh zrobić czy z ft3 i ft4..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 22:48

mamaleonka lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Ah oby szybko wrócił! Bo u mnie już prawie 16 miesiąc 🙈 i niby w maju sie pojawił. A tu juz 44 dzień i cisza 🤷‍♀️
    Kurde, to długo nie miałaś okresu! 🫢 a testowalas? 😃

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaleonka wrote:
    Ja 3 m po porodzie założyłam spirale wyciągnęłam ja 17.05 a dzień później miałam miesiączkę. Tydzień po zaczelam robić testy owulacyjne i jakimś cudem się udało, nadal w to nie wierze, dlatego bardzo się stresuje jutrzejsza wizyta.

Widzę ze urodziłaś w grudniu, robisz testy owu? Czy po prostu co będzie to będzie? 😀
    Chwile robiłam ale mi się skończyły i jeszcze nie dokupilam :D
    Staramy się normalnie, tzn działamy sobie a jak się uda to będziemy się bardzo cieszyć :D
    Miałam już pare razy uczucie jak na okres ale tylko na tym się skończyło 😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 22:51

• mamaleonka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Właśnie coś na czerwocowym wątku widziałam, że jakis wypadek był..? A ten swiatłowstret to po tym? Czy ogólnie?

To ja rano będę trzymać. Bo pewnie o tej porze będę w przychodni na badaniach krwi 😉 tylko nie wiem czy samo tsh zrobić czy z ft3 i ft4..

Tak prawdopodobnie światłowstręt jest po uderzeniu. Jednak moja sytuacja jest na tyle dziwna ze dużo objawów wstrząśnienia mózgu można przypisać ciąży… wiec odpoczywam i cieszę się cisza w domu 😜

age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Kurde, to długo nie miałaś okresu! 🫢 a testowalas? 😃

Tak w czwartek testowałam, ale była biel. No i w sumie tak z przytulaskow wynika, że raczej jak w tym tyg nie wyjdzie nic, to raczej pod koniec tego tygodni nie ma co myśleć o pozytywnym tescie, ponieważ dziś rozkminiałam, że jest szansa, bo jednak w czwartek mogło być 12 dpo. A wiadomo samo zaplodnienie mogloby być jeszcze jakieś 2 dni później 🙈 więc chyba jeszcze zatestuje w tym tygodniu.

Ps, właśnie przeczytałam na głos co napisałam i zastanawiam się gdzie zgubiłam gramatykę 🙈 także pora spać 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 23:01

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2022, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Tak w czwartek testowałam, ale była biel. No i w sumie tak z przytulaskow wynika, że raczej jak w tym tyg nie wyjdzie nic, to raczej pod koniec tego tygodni nie ma co myśleć o pozytywnym tescie, ponieważ dziś rozkminiałam, że jest szansa, bo jednak w czwartek mogło być 12 dpo. A wiadomo samo zaplodnienie mogloby być jeszcze jakieś 2 dni później 🙈 więc chyba jeszcze zatestuje w tym tygodniu.

Ps, właśnie przeczytałam na głos co napisałam i zastanawiam się gdzie zgubiłam gramatykę 🙈 także pora spać 😉
    Zatestuj, może akurat :D
    Ja ogólnie jestem maniaczką testowania i tak sobie sikam co jakiś czas 😂
    Śmieje się do męża ze jakbym zaszła w ciąże w tą pierwszą owulacje przed okresem to bym się dopiero domyśliła jakby brzuch zaczął rosnąć 😃

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaleonka, o której masz wizytę? Daj znać po i oby wszystko było dobrze ❤️

Kropka, te kalkulacje jak nie wiadomo kiedy mogła być ovu, ale wiadomo, kiedy były serduszka sa najlepsze 😅 Ja już Ci chyba pisałam, ze pierwszy cykl po miesiączce po porodzie właśnie miałam powyżej 40 dni, potem normalne. Ale to może zależeć od intensywności karmien tez co nie… Mnie okres wrócił w 10 miesiacu po porodzie. A udało się zajść w trzecim cyklu po pełnym odstawieniu, także tez szybko. Nastawiałam się na długa drogę… Której oczywiście nikomu nie życzę :D

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera wrote:
    Cześć, zaglądam po dłuższej przerwie :)
    Byłam ciekawa czy Emrica urodziła i dała znać, przejrzałam kilka stron wcześniej ale nie widzę :) Kojarzył mi się czerwiec.
    Widzę że kilka nowych Dziewczyn się pojawiło i nawet już zakreskowało :) Gratulacje!

U nas bez zmian. Od IUI w styczniu już nie drążymy tematu.

Iza, Calanthe pozdrowionka 🤗 Fajnie że jeszcze ktoś się odzywa ze "starej" ekipy :)
    Część. Wiera jeszcze maluszek w brzuszku - obecnie 37 tc - ma być chłopczyk. Tez czasem sporadycznie zaglądam bo tez jestem ciekawa co u staraczek Mysza, Nadzieja, Kinga, Ty i inne, a tu taki wysyp nowych staraczek oczywiście za każdą trzymam kciuki aby się udało. Mother czy Ty juz wróciłaś do pracy? Hekate jak sie ma twoj synek?

Iza37 lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaleonka już po?

Ja po badaniach niestety moja przychodnia nie daje online wyników. Więc jutro będą do odbioru..

Gusia. Tak pisałaś, więc liczę się z tym że to hormony szaleją i w ogóle. Ale wiesz stresuje mnie to że tu zaraz 16 miesięcy. Karmienie w kratkę. A bywają tygodnie jak ten że rano o 6 cyc i dopiero o 22. I w ciągu nocy ze dwa razy.. A tu cisza. Jakies serduszka są już częstsze niż wcześniej. I taki człowiek zawieszony. Czy to przez kp. Czy to może kurcze coś innego.. W dodatku że bardzo dużo schudłam.

Chociaż powiem Wam, że śniło mi się że jestem w ciąży! I że musze koniecznie Wam napisać o tym, ale telefon gdzieś zgubiłam, bo robiliśmy remont /czy budowa domu (sama nie wiem) i ten telefon gdzies mi zaginął na tej budowie. Najgorsze jest to że rzeczywiście będzie remont tego domu co sie do niego wprowadziliśmy, ale dopiero na przyszłą wiosnę! 😱

Edit: kusiło mnie jeszcze betę zrobić, ale sie powstrzymałam 🙈 dziś pewnie w mieście test kupię i jutro zatestuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 10:03

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica, to Ty już na wybuchu praktycznie 😊 to trzymamy kciuki i szybki i lekki poród 😉

Emrica lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, było serduszko🥰🥹🥹
    Wg usg 6+4 i termin na 25.02
    Kropek 7 mm
    Ja nadal w to nie wierze, ciagle oglądam filmik na którym słychać serduszko

madziulix3, Gusia_, Kropka6, Iza37, Emrica, calanthe lubią tę wiadomość

age.png
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka kupuj testy i sikaj może cos wyjdzie.
    Powinni dawać zniżki na testy dla staraczek, nie wiem jak wy ale ja uwielbiam robić testy. Ta ekscytacja emocje jak na meczu 😂

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaleonka jak pieknie ❤️❤️❤️ Rośnijcie zdrowo! Ja mam wizytę w poniedziałek 18 lipca, będzie 6+2, ale mój lekarz miał tylko taki termin wolny po skończonym 6 tygodniu :)

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaleonka super 😍😍 jak świetnie takie wiadomości usłyszeć 😍 nie wiem jak Wy, ale ja zawsze się rozczulam i lubię u innych słyszeć o takich rzeczach.
    To w takim razie czekamy teraz na Gusie 💪
    No i na wieści z transferu!

A Mamaleonka, no właśnie ja z tych co raczej rzadko testują 🙈 wręcz odwrotnie u mnie jest.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
‹‹ 2722 2723 2724 2725 2726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ