X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Iza37 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak to się umeczycie. My po zinnacie mieliśmy biegunkę mimo podawania probiotyków i lekkiej diety .

Zrobiłyśmy z Zuzia bombkę na konkurs i ona nie chce jej dać bo taka ładna 🙆

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza37 wrote:
    Piszczak to się umeczycie. My po zinnacie mieliśmy biegunkę mimo podawania probiotyków i lekkiej diety .

Zrobiłyśmy z Zuzia bombkę na konkurs i ona nie chce jej dać bo taka ładna 🙆

Hehe, musicie zrobić drugą 😉

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiril wrote:
    Hehe, musicie zrobić drugą 😉

Taki jest plan tylko trzeba ledy kupić a teraz nigdzie nie jedziemy, odwołałam jutrzejsze zajęcia że względu na przeziębienie Zuzi, u nas w wiejskim sklepie nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu przyszła @, w 42 dc 🤪 znowu czeka mnie działanie "na ślepo". Kompletnie nie wiem czego się spodziewać w tym cyklu. Nie mam pojęcia kiedy będzie owulacja ... Chyba po @ będzie ♥️♥️♥️ co drugi dzień z nadzieją że się wstrzelimy 😝
    Powiem Wam, że od razu mi się dzisiaj humor poprawił. Niby @, ale przynajmniej można działać dalej, a nie czekać nie wiadomo na co 😁

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiril to dobrze że się zjawiła. Musisz się obserwować i może uda ci się wyłapać moment owulacji.

A moja malutka kończy dzisiaj 3 latka. Kiedy to zleciało? Robię dziś skromne urodzinki dla nas i dla dziadków, tort już zrobiony. jeszcze muszę zaliczyć dzisiaj zebranie w szkole.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to pracowity dzień dzisiaj masz! Wszystkiego najlepszego dla malutkiej 🥳

Iza37 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza Wszystkiego Najlepszego🎉
    Mój ma roczek 1 grudnia. Ale stwierdziłam, że imprezę zrobię dopiero w styczniu jak będzie msza roczkowa.
    Kurcze czasem się zastanawiam czy moja siostra to napewno moja siostra. Była ostatnio na łyżeczkowaniu, w końcu po 3 miesiącach krwawienia🤦‍♀️ poszła do lekarza i dostała skierowanie. Na usg nic nie widzieli. Woec mam nadzieję, że zaczyna się już wszystko sypac u niej przez otyłość, to może w końcu się weźmie za siebie.

Iza37 lubi tę wiadomość

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia w imieniu córci.

Zrobiłam w domu ile mogłam i pojechałam na zebranie do szkoły z którego musiałam się urwać bo mocno się przeciagalo. A jak wróciłam to kto robił w kuchni-moj mąż. Teściowa przed tv. Zawsze tak pomaga. Ale mniejsza o to. Przyjechali moi rodzice, Ola bardzo ucieszyła się z prezentu, nawet do dziadka poszła na ręce jak ostatnio od niego stroniła, no i nie mogła doczekać się na torta a jak w końcu go przyniosłam, odśpiewaliśmy "sto lat" to ona albo się zawstydziła albo nie wiem co bo tak wtuliła się w tatusia że zasnęła. No i po imprezie, tzn. jej obecności bo my siedzieliśmy dlugo. Aż mi jej szkoda bo tak czekała na tego wymarzonego zielonego torta a nawet świeczki nie zdmuchnęła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedna mała 😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam małego ze żłobka, poszedł spać i wstał z prawie 39 stopniami gorączki 😭😭😭

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak wrote:
    Odebrałam małego ze żłobka, poszedł spać i wstał z prawie 39 stopniami gorączki 😭😭😭

Bidulek znowu chory 😔.

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiril wrote:
    Oj biedna mała 😔

Co się odwlecze to nie uciecze. Dzisiaj było dmuchanie świeczki na skrawku torta i jego degustacja przez Olę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam konsuilta je online i dostałam w końcu skierowanie na badania. Będzie w końcu pewność czy to wirus non stop czy infekcja związana z ząbkowaniem

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak to dobrze że dostałaś skierowanie na badania. Będzie wszystko jasne.

No moja teściowa tej jesieni nieźle się zaniedbała. Od 2 miesięcy mówiliśmy żeby poszła do lekarza to się z nas śmiała. W końcu poszła i to z czym innym a wyszła z gabinetu ze skierowaniem na RTG płuc i co się dziś okazalo-ma zapalenie oskrzeli. Tamta infekcja nie wyleczona, wlokła się bardzo długo, co chwilę coś nowego a teraz od razu poszło na oskrzela. I co, źle jej mówiliśmy żeby poszła do lekarza, żeby w końcu się doleczyla a nie tylko lek przeciwwirusowy przez 3 dni, Amol i czosnek.

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wszystkiego najlepszego dla Oli i dla Kamilka 🎉🎉🎉🎉 niech zdrowo rosną, te dzieciutki nasze 😉

No powiem Wam chwile mnie nie było. Bo u nas też z znowu kaszel i katar... I moja mama znowu przyjeżdża 🤣 juz nie wiem czy się śmiać czy płakać. .

Tiril, no to w sumie dobra wiadomość. Wiesz możesz testy owulacyjne robić 😉 ale to też takie strzelanie na ślepo. U nas ciekawe czy na mikołaja pod poduszkę dwie kreski przyjdą 😉 tydzień od domniemanej owulacji i ❤️ i powiem Wam, że jak nigdy dotąd nie pocilam się, w sensie bez zapachowo. Tak teraz mam taki zapach potu, że po pół dnia musze zmienić bluzkę... Może to jakis znak 🤔

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka oby to był znak! Trzymam kciuki za Twoje || kreski ✊✊

Piszczak może w końcu będziesz wiedzieć co się dzieje. Dużo zdrowia dla małego 🍀

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak sto lat dla synka i dużo zdrówka 🎉🎂

Ja zrobiłam teraz urodzinki bo miały być w święta ale moja mama tuż przed świętami idzie do szpitala i powiedziała że nawet jak na święta wróci do domu to będzie chciała odpocząć. A zależało mi na jej obecności. No i my też do moich rodziców nie pojedziemy w święta żeby nie robić im kłopotu i hałasu.

martwię żebyśmy nic od teściowej nie złapali, jak na przekór Ola teraz tylko z nią siedzi, nawet jak teściowa nie chce. Weź zabron dziecku.

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka trzymam za Was kciuki i życzę Ci, żeby Mikołaj Wam w grudniu przyniósł 2 kreski na teście i małego człowieka pod sercem ❤️

A ja umówiłam się na usg 3 trymestru na po świętach! Szok jak to leci :O

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i crp wyszło 16, w morfologii leukocyty podwyższone, a w moczu lekkie odwodnienie. Jutro do lekarza. Ciekawe co tym razem dostaniemy
    Gorączka po drzemkach 39stopni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2022, 20:59

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja rano pisałam, że mam nadzieję 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ no to już nie mam ... Bo w 24 dni przyszła @.. nie rozkminaima mojego organizmu. Chyba czas odwiedzić lekarza. Bo coś jest nie tak.

W ogóle mamy podejrzenie bostonki, bo mala nie chciała jeść. 37.1 marudna, katar kaszel, ale pokazuje na buzię. Zagladam a tam całą buzia w takich małych krosteczkach. I jutro do lekarza pędzimy. Ale na całym ciele tez ma pojedyncze pecherzykowate krostki. A może to ospa . 🤔

Gusia, to juz 3 trymestr.. 🙈 kiedy to zleciało, to zaraz bedziesz rodzić 🙈

Piszczak. Wlasnie czytałam artykuł, że zatrzesienie jest dzieci w szpitalach . Oby Was ominęło..

Iza, i dobrze macie juz imprezke z glowy
    a i Ola chociaż tyle skorzystała, że to jej impreza a nie święta z urodzinami.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
‹‹ 2749 2750 2751 2752 2753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ