X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ulewała na potęgę. Często tak chlustała, że miałam wrażenie że zwraca wszystko co wypiła przed chwilą. Ale zmiana diety i z czasem przeszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2023, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ulewal, ale w końcu mu przeszło.
    Byłam dzisiaj z dzieciakami na kontroli i mam ich nie trzymać już w domu. Więc od jutra heja do przedszkola i żłobka. Wzięłam jeszcze dla małego receptę na broncho-vaxom. Mam nadzieję, że to coś pomoże.
    Mnie za to męczy katar i głos. A jeszcze w poniedziałek go nadwyrezylam na próbie więc wogole gadam jak stary chłop.

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka a dlaczego pytasz czy mój mąż środkowy z rodzeństwa? Mój mąż jest młodszy, ma tylko brata i od zawsze był tym gorszym.
    Moja teściowa też mnie dziś wkurzyła ze słodyczami, wieczór a ta wciska dziewczynom mimo naszego sprzeciwu i oczywiście głupi owczy pęd do 🐞 bo wyprzedaż słodyczy po 1zl i trzeba nakupowac.

Moja Zuzia też miała alergie na mleko krowie i też ulewala, poza tym płacz po każdym karmieniu, męczyliśmy się dlugo bo rodzinna nie chciała nic z tym robić, ciągle słyszałam że do 6 mc.ż.tak na być. W końcu jedna sprawa zaważyła na wszystkim, zostałam olana i "wyprowadziłam" się do innej przychodni. W nowej była pediatra-alergolog, od razu zmieniła mam na tą mieszankę przy alergiach i jak ręką odjął.

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, pytam bo w kręgu moich najbliższych znajomych w tym mój mąż jak sie jest środkowym dzieckiem to zauważyłam, jakies dziewne wygórowane zachowania rodziców. W sensie najstarsze to wychuchane, najmłodsze bo najmłodsze to wszystko wolno, a środkowe to musi wszystko robić pod dyktando rodziców. I u mojego męża zawsze tak jest. Bo najstarsza oj ona ma swoje życie. A najmłodsza, a bo to ona, więc ty zrób itp.

Tiril to samo odczucie miałam. Że wiecej ulalo sie niz zjadła.

Piszczak no to super, oby jak najdłużej chodzili. A na jakiej próbie głos zdarłaś? Coś przeoczyłam ?

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wizyty u alergologa. To jak myślałam białko mleka krowiego prawdopodobnie. Ale ogólnie wiecej dowiemy się po badaniach. Miała wykonany jakies panel 27 alergenow dla takich maluchów. Wiadomo u małych dzieci mogą był trochę zafałszowane wyniki. Ale doktor mówiła, że już niektóre alergeny mogą wyjść. I bardziej falszywie ujemny sie zdarza. Jeśli wychodiz dodatni, to juz raczej prawidłowo.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka na próbie chóru. Od września chodzę. Wcześniej u siebie śpiewałam od 7 roku życia. Później się przeprowadziłam i przez jakiś czas dojeżdżałam. Później pojawiły się dzieciaki, i ostatnio już miałam taki czas, że musiałam wyjść z domu. I te 1,5 h w tygodniu jest trochę dla mnie wybawieniem. Czasem więcej jak śpiewamy jeszcze na mszy😉.
    Normalnie podziwiam te co zostają z dziećmi w domu. Mi ostatnio chyba już brakuje cierpliwości, i tylko się modlę, żeby poszły do żłobka i przedszkola. Tymbardziej, że mój ma wszystko w nosie. W niedzielę poszłam do kościoła i młody się tak odparzył przez to, że zrobił w pieluchę i tata go nie przebrał, że do dzisiaj nie umiem się tego pozbyć. Normalnie jeżeli pozytywnie rozpatrzą nam wniosek o to mieszkanie i w końcu je dostaniemy, to chyba go kopne w dupe. Żadnej różnicy nie bedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2023, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak mój ma tak samo jeśli chodzi o pieluchy. Jak mu nie powiem że pampers do zmiany to nie widzi, albo udaje że nie widzi. Czasem jak poczuje, że kupa to mnie woła, sam nie przebierze 😡 po siku zmieni pampersa tylko wtedy jak mu powiem 🤷 jedzenia młodej nie zrobi, bo nie wie jak (zero chęci żeby się dowiedzieć).

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mój mąż wszystko zrobi tylko że pieluch nie zmienia, pobawi się, zrobi jeść i nakarmi, Zuzia się zajmował jak byłam w szpitalu. Na ogół jak wychodzę to zmieniam pieluchę, gorzej jak jest kupa.

Piszczak też bym chciała takie regularne wyjścia a ja tylko wychodzę zawieźć/przywieźć do/że szkoły, po drodze zakupy. Czasami gdzieś pojadę ale nie tak żeby odsapnac tylko ganiam żeby jak najszybciej wrócić. Dobrze mieć takie hobby.
    Ale nie obraz sie- bylam z Zuzia w innym kościele gdzie śpiewa chór. Zuzia powiedziała że nigdy więcej. Wyszliśmy takie zmęczone z tej mszy. Ja wogole nie rozumiałam co oni śpiewają, a jak nie śpiewali to organista tak dawał na organach że się nie dało słuchać więc może i samo wnętrze miało wpływ, zły wplyw na wszystko. Bo osobiście do chórów nic nie mam, wręcz podziwiam, tak samo jak orkiestry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to dużo zależy od akustyki i od repertuaru. Może był taki ciężki i Was tak umeczyl.
    Mój przy malym nie robi nic. Czasem się z nim trochę po wścieka. Jedzenia nie zrobi, nie przebierze, nie nakarmi( chociaż ostatnio zauważyłam, że Kamil tylko ode mnie coś je).
    Budzę dzisiaj Natale do przedszkola, widzę ręcznik na łóżku, i się jej pytam czy się zesikala(dawno jej się to nie zdarzyło). Ona mówi, że tak. I tata dał Ci ręcznik i cie przebrał? (grzesiek śpi u niej w pokoju). Nie mamusiu, sama przebralam spodnie, wrzuciłam je do prania i wyciągnęłam ręcznik i położyłam na łóżeczku.
    Zawsze w nocy z byle pierdolądo mnie biegała, a tu teraz wszystko sama

Tu link z ostatniego koncertu kolęd mojego byłego chóru. W sumie 3 chory i orkiestra.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0365HuzeeVXbrYnv5jm73ofmxgmqUhoiVQRk4nGhUpCp54d7ShFEJJx5yC3M9Znm6ol&id=100022592873838

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2023, 09:35

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak pięknie. Może tam gdzie byłam nie potrzebie chór jest na górze przy organach.

Chorobsko mnie rozbiera, zimno mnie telepie. Pokusiłam się wyjść z Ola na spacer i byłyśmy 15 min.bo ja nie dawałam rady. A takie plany miałam na weekend 😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dostałam pismo z urzędu i pozytywnie rozpatrzyli nasz wniosek i wpisali nas na listę o mieszkanie😃jupi

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak wrote:
    A ja właśnie dostałam pismo z urzędu i pozytywnie rozpatrzyli nasz wniosek i wpisali nas na listę o mieszkanie😃jupi

Super! Oby przyznali. 👏

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak wrote:

Super gratulacje ! To teraz czekać aż dostaniecie klucze ❤️

Wow, fajnie z tym chórem . Masz czas dla siebie.a ja wlansie lubię chóry a jeszcze z połączeniem orkiestry symfonicznej to bajka. Miód na uszy.

A u mnie mąż wszystko przy córce zrobi i pieluchy zmieni i wykąpie. W sumie nie ma wyjścia jak chodzę do pracy i mam na drugą zmianę. Jedynie w nocy nie wstawał nigdy. Teraz po woli zaczyna. Jak małej sie uroi że ona chce na dół.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Iza37 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie leżę 🤒🤕🤧. A już miałam nadzieję że wyszliśmy na prostą z chorowaniem. Chyba w niedzielę sami pójdą do kina ☹️.

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza o nie, znowu choróbsko... To taki troche never ending story ..

A ja wczoraj miałam 'wychodne'. Po pracy nie wróciłam od razu do domy tylko pojechałam na ploteczki do kolezaneczki 🙈 ale było dziko dziwnie bez ogonka małego 😉

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Iza37 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Iza o nie, znowu choróbsko... To taki troche never ending story ..

A ja wczoraj miałam 'wychodne'. Po pracy nie wróciłam od razu do domy tylko pojechałam na ploteczki do kolezaneczki 🙈 ale było dziko dziwnie bez ogonka małego 😉

Zdecydowanie. Ale tak mnie rozłożyło że rano chciałam wstać zrobić Zuzi śniadanie i kanapki do szkoły i nie dałam rady, słabo mi się zrobilo i musiałam się położyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza biedna Ty 😔 zdrowiej szybko!

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadł mnie kryzys chorowania. Już nie mam siły nawet leżeć. Okropnie bolą mnie nogi i po telefonie ciotki podejrzewam że mam grypę. Myślałam że nogi bolą mnie po Środzie bo duzo więcej niż w inne dni chodziłam aż zmęczyłam się tym chodzeniem. Niech ich coś trafi, niczym syndrom niespokojnych nóg nie dają mi leżeć. Żałuję że nie poszłam dziś do lekarza i zastanawiam się czy nie jechać jutro na NOL. Ostatnio tak szybko mi minęły wszystkie objawy infekcji a teraz masakra.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczynki. Podczytuje was jak usypiam dzieci i boje sie wstać żeby ich nie obudzić 😁
    Gońcie tych swoich facetów do roboty, to nie tylko wasze dzieci. I dbajcie o siebie! Musicie gdzieś wyjść same czasem, spotkać sie z kimś dla zdrowia psychicznego. A facet rzucony na głęboką wodę sobie poradzi... Bo musi i tyle. Mój potrafi ogarnąć sam cała trójkę. Naprawdę to jest kwestia chęci.

U nas ciągła gonitwa. Naprawdę mamy zataki zajazd z wożeniem trójki do trzech różnych placówek, ciągle chorowanie. Bo nie możemy wyjść ostatnio z chorób. Dlatego sie ciesze, że udało mi sie właśnie załatwić to samo przedszkole dla młodszego, do ktorego cjodzi starsza corka. No niemalże luksus.
    Ciężko sie godzi życie zawodowe z macierzyństwem, szczególnie, że młody ciagle wstaje w nocy kilka razy. Choć sie zmieniamy co noc to i tak wiecznie nie wyspani.
    Ale ciągniemy to wszystko, wyrabiamy się na czas. Dzieci sa kochane, a synuś typowo mamusi. Jak sobie przypomne moja rozpacz nad ciąża z nim a ta wielka miłośc to naprawdę nie uwierzyłabym wtedy.

Pozdrawiam was serdecznie i wzzystkiego dobrego życzę w nowym roku ❤

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Iza37 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia miło że się odezwałaś. Najważniejsze że dajecie radę. Czasami tak jest że to co dostajemy od losu tak niespodziewanie a wcale tego nie chcieliśmy później przynosi wielką radosc.

Jestem na NOL. A myślałam że poprzednia choroba w święta to już była wielka choroba. Tamto to był pikuś. Tak mi ta noc dała że stwierdziłam że nie będę czekać z lekarzem do poniedziałku.

P.s. nic nie cieszy jak 1 kreska na teście .... na teście na covid/grypę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2023, 14:55

‹‹ 2759 2760 2761 2762 2763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ