X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Iza37 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy to- tunel nakryty folią 🕺🕺🕺. Dziś pogoda jak marzenie na taką robotę. Ale ile stresu, oczywiście jest osoba która wszystkich potrafi wku..., my prosimy o pomoc mojego tatę, brata i wujka, do tego mąż, teść i 2 Ukraińców, i jeszcze ja miałam być bo każda para rąk była potrzebna a moja teściowa wczoraj zakręciła się w 5 min. i pojechała autobusem do stolicy żeby załatwić papiery do sanatorium. I jeszcze próbowała wymóc żeby mój mąż ją zawiózł i tu to ja już stanowczo wkroczyłam że nie. Co jest ostatnio z tą kobietą że ma na wszystko wywalone poza swoim sanatorium, imprezami i wyjazdami?
    Mój brat jak zobaczył ten tunel to aż się zachęcił.
    A mi coś jest, mam nadzieję że to tylko zmęczenie i przesilenie wiosenne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2023, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to powoli do przodu, super 😉
    Ja dzisiaj zaczęłam skopywać ziemię pod ogródek warzywny. Od dwóch lat próbowałam się doprosić u męża i teściów o zaoranie kawałka ziemi na naszej działce. Mieli załatwić jakiegoś znajomego z traktorem co by to ogarnął i co? Jajco! Nie doczekałam się. Nie wiem czemu to taki problem wielki...eh. Tak że dzisiaj sobie sama zaczęłam kopac taki niewielki. 😜

Piszczak a jak te suche placki u małego? Zeszły?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza super, że się udało z tym tunelem. No u nas dzisiaj też 16 stopni było.

Jak smaruje maścią z antybiotykiem to jest ok. A później znowu wraca. Nigdzie w aptece nie mają tego kremu co lekarka mi przepisala. Chyba w końcu przez internet będę musiała zamówić.
    Normalnie nic w domu nie mogę zrobić. Mały siedzi teraz te 10h w żłobku i jak wrócimy to cały czas muszę go trzymać na rękach bo inaczej jest ryk. Na dworze tez chodzić nie chce tylko muszę go nosić.
    A teściowa aż 2 razy odebrała Natale, ale stwierdziła, że jak przychodzą do domu to jest niegrzeczna i nie będzie jej odbierać. Tak więc z ozorem na wierzchu jadę żeby zdazyc po jedno i drugie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2023, 18:11

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiril wrote:
    Iza to powoli do przodu, super 😉
    Ja dzisiaj zaczęłam skopywać ziemię pod ogródek warzywny. Od dwóch lat próbowałam się doprosić u męża i teściów o zaoranie kawałka ziemi na naszej działce. Mieli załatwić jakiegoś znajomego z traktorem co by to ogarnął i co? Jajco! Nie doczekałam się. Nie wiem czemu to taki problem wielki...eh. Tak że dzisiaj sobie sama zaczęłam kopac taki niewielki. 😜

Piszczak a jak te suche placki u małego? Zeszły?

Tiril Nie za mokro? Dobrze się kopało? U nas tyle śniegu nakitowalo a teraz w oczach się rozpuszcza i jest dosłownie breja, na polu błoto, a na podwórku to najlepiej kajakiem 😆.
    Nie wiesz że średni czas wykonania jakiejś czynności przez mężczyzn to 3 lata?

Piszczak j nas 11st. Cieplutko. A jutro ma wiać.
    Kamilek pewnie stęskniony dlatego ciągle na kolana. A teściowa - brak słów. No ile czasu musi być z Natalka zanim wrócisz? Tak już jej ciężko to przetrzymać?

Ja dzisiaj też rano wstałam i jak zwykle miałam zawieźć Zuzię, Ola obudziła się z płaczem, to dobrze że z nią na kolanach potrafię Zuzię uczesać.
    Chyba powinnam zrobić listę co muszę zrobić, szczególnie jeśli chodzi o pomoc Zuzi, tyle ma do zrobienia do szkoły a sama nie umie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak a smarujesz go jeszcze czymś poza tą maścią? My stosujemy krem bądź emulsję Latopic i fajnie działa na suchą skórę u małej.

Iza a nawet spoko się kopało bo na razie pozbywam się trawy 🤣 chyba będę później smęcić teścia o glebogryzarkę 😜

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję, że na miejscu, co prawda wczoraj wylądowaliśmy o 19:40. Ale tak było intensywnie, że dopiero teraz mogę odpisywać. Bo już na koniec zmeczenie weszło materiału i u nas i u Małej. Wiec padliśmy i teraz jak eie przebudzilaam to odpisuje wszystkim na około. Temep megaaaaaa wyszliśmy z lotniska w koszulkach i o 22 byliśmy jeszcze na dworze i było cieplutko. Mała w swoim żywiole. Ale już po ladowaniu to byla na maksa wymeczona i niedozniesnie, lotnisko w hiszpa na bosaka przeszła, bo buty beee a nam już sie nie chciało walczyć. Po z tym wózek 'jakby zaginął ' i było poszukiwanie i jeszcze walizki. A wiecie hiszpanie ani w ząb po angielsku nawet na lotnisku.. później długa kolejka w wypożyczalni samochodu. To też mała niezadwolona. Po za tym nie dziwie jej sie.. i jak dotarliśmy do mojej siostry, to ona ma psa sporego, i traktowała go trochę jak potencjalne inne dziecko i wszystko było 'moje' i z każdą rzecza chodziła i na ręku tylko u mamy i z tego wszystkiego usnąć nie mogła. Więc musieliśmy wszyscy sie wyciszyć. Ale ogólnie można powiedzieć że podróż dobrze. Oczywiście ja się martwię, bo pół dnia na jakiś skrawkach jedzenia, czy wszystko z kropeczkiem dobrze..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Iza37 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka to teraz wypoczywajcie i cieszcie się wakacjami. A o kropeczka się nie martw, on tam sobie da radę. Rzadko kiedy podróż jest bez przygód. Miłych wakacji życzę
    P.s. tak byłam zajęta swoimi sprawami że w końcu zapomniałam ci tego życzyć przed wyjazdem 😳

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Iza, nic się nie stało. W dodatku ja teraz też nie będę podglądać dokładnie co u Was sie dzieje. Więc luzik 😉 ale fajnie że tunel jest. Wczoraj była idealna pogoda na to. Teraz czekać aż zacznie coś tam rosnąć 😋😋😋

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Iza37 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka jak wakacje to wakacje, nawet od forum 😀
    Dzisiaj pada deszcz

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka korzystaj z wakacji ile się da. I odpoczywaj (zwłaszcza psychicznie) bo czekają Cię ciężkie miesiące 🤭 A mała na pewno zachwycona zmianą otoczenia, czeka ją tyle nowości 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo! Jakie macie plany na niedzielę? U nas pięknie świeci słoneczko, ale nasypało śniegu, więc szybciutko śniadanie i idziemy na sanki 😁
    Moja młoda dała mi wczoraj i dzisiaj pospać trochę 🥰 przez te dwie noce spała od 21 do 4.30 w swoim łóżeczku bez budzenia się! Wooow! A potem do 6.30 u nas w łóżku. No bez tego wstawania w nocy co chwilę to jest super spanie 😂 dawno mi się tak dobrze nie spało! Oby tak już zostało 🤞

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiril fajnie z tym spaniem.
    To powiem ile ja spałam tej nocy-prawie 11 godz. 😱. Ola poszła wcześnie spać, ja chciałam o 22 obejrzeć program ale oczy mi się zamykały więc się położyłam, i już do rana. I nie straszne mi było wstawać przed 7 w niedzielę.
    U nas też trochę śniegu ale ten wiatr nie jest dobry jeśli chodzi o spacer.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie młody też budzi się tylko ze dwa razy chyba. Ale z tego kataru znowu dostał kaszlu. Ale się odrywa, więc nie wiem czy męczyć go jeszcze deflegminem. Obydwoje z Natala wstali o 6.
    My dzisiaj po obiedzie jedziemy do Funzeum. Zobaczymy czy małemu też się spodoba.

U mnie rosol już prawie gotowy, chleb w piekarniku. Jeszcze drugie danie mi zostało do zrobienia.
    I zastanawiam się jeszcze czy wziąć się za ciasto. Karpatke chce zrobić a nie wiem czy zdążę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2023, 09:33

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak podajesz deflegmin w kroplach? Ja bym nadal podawała coś na mokry kaszel, szybciej się go pozbędziesz.
    To masz pracowita niedzielę, ja nic nie gotuje.
    Chciałam jechać na Narodowy na festiwal roślin a mąż nie chcę.
    A od jutra zaczynam rehabilitację, 2 tyg. Najpierw się podkuruje a potem idę do roboty się "połamać" 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, zjadłabym karpatkę 🤤 nie jadłam już dobre kilka lat 🤔

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej też bym karpatke zjadła 😋 chociaż tutaj zajadam się różnymi smakołykami 😋 regionalnymi. Dziś ma być gorsza pogoda, bo tylko 24 stopnie 🤣 to tak żeby Was poddenerwowac 🤣

Jest bardzo intensywnie, żeby zwiedzić jak najwiecej się da, też było coś dla małej z atrakcji. I jak wracamy to ja padam po prostu..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej, Kropka ciesz się każdą chwilą 😁 ale Ci zazdroszczę 😉
    Oby u nas szybko przyszła wiosna, słoneczko i dłuższe dni.

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka nie przesadzasz z tą pogodą? Ile ja bym dała żeby tak u nas było 😁
    To ja ci napisze tak- u nas dziś lepsza pogoda bo aż 13st, i mimo deszczu po południu nawet przyjemnie ciepło było.

Ja jeżdżę na rehabilitację, nie wiem czy dam radę tyle jeździć, od ch... czasu mi to pochłania. I pieniędzy (nie, jeszcze nie tankowałam 😆) ale zachowuje się jak dziki zwierz wypuszczony na wolnosc-przeglad sklepów musi być, kupiłam sobie 3 bluzki i 3 kwiatki (jeden kosztował aż 2,99zl ) i powiedziałam w domu że ostatnio bida z prezentami na różne okazje i kupiłam to sobie na imieniny 🤣. A co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2023, 23:31

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, 13 stopni to nie tak źle, zwiastuje jakby wiosnę 😀

A bardzo dobrze, że masz takie dni teraz. I ciało sie regeneruje i dusza 😉 a jak wiadomo wszystko ze sobą połączone, to od razu siły odzyskasz 😉

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Iza37 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Wow, 13 stopni to nie tak źle, zwiastuje jakby wiosnę 😀

A bardzo dobrze, że masz takie dni teraz. I ciało sie regeneruje i dusza 😉 a jak wiadomo wszystko ze sobą połączone, to od razu siły odzyskasz 😉

Taka wiosna... Dzisiaj 1st, zimny wiatr aż się nie chce wychodzić.

Jak narazie nie czuje efektu rehabilitacji, za to portfel lżejszy 😱. I miałam dziś od razu wracać do domu ale moja Ola ma fazę na czarne spodnie a ma 1 i nie mam kiedy ich uprać i może coś bym kupiła. A wogole Ola miała chęć przez 2 dni latania na nocnik, teraz tylko z rana. Ale bardzo chętna sama się ubierać, założy sobie sama skarpetki, spodenki i kapcie. Ma takie etapy że coś robi a potem jej się nudzi.

Bolą mnie dzisiaj plecy, bol doskwiera dość mocno. Pytam czy coś jest nie tak po tych zabiegach czy zbieg okoliczności. A pan do mnie że ja tu nie przychodzę odpoczywać tylko wykonuje ciężką pracę rehabilitacyjna 🤣i ma prawo boleć 😱.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2023, 16:23

‹‹ 2782 2783 2784 2785 2786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ