X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy to- tunel nakryty folią 🕺🕺🕺. Dziś pogoda jak marzenie na taką robotę. Ale ile stresu, oczywiście jest osoba która wszystkich potrafi wku..., my prosimy o pomoc mojego tatę, brata i wujka, do tego mąż, teść i 2 Ukraińców, i jeszcze ja miałam być bo każda para rąk była potrzebna a moja teściowa wczoraj zakręciła się w 5 min. i pojechała autobusem do stolicy żeby załatwić papiery do sanatorium. I jeszcze próbowała wymóc żeby mój mąż ją zawiózł i tu to ja już stanowczo wkroczyłam że nie. Co jest ostatnio z tą kobietą że ma na wszystko wywalone poza swoim sanatorium, imprezami i wyjazdami?
    Mój brat jak zobaczył ten tunel to aż się zachęcił.
    A mi coś jest, mam nadzieję że to tylko zmęczenie i przesilenie wiosenne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2023, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to powoli do przodu, super 😉
    Ja dzisiaj zaczęłam skopywać ziemię pod ogródek warzywny. Od dwóch lat próbowałam się doprosić u męża i teściów o zaoranie kawałka ziemi na naszej działce. Mieli załatwić jakiegoś znajomego z traktorem co by to ogarnął i co? Jajco! Nie doczekałam się. Nie wiem czemu to taki problem wielki...eh. Tak że dzisiaj sobie sama zaczęłam kopac taki niewielki. 😜

Piszczak a jak te suche placki u małego? Zeszły?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza super, że się udało z tym tunelem. No u nas dzisiaj też 16 stopni było.

Jak smaruje maścią z antybiotykiem to jest ok. A później znowu wraca. Nigdzie w aptece nie mają tego kremu co lekarka mi przepisala. Chyba w końcu przez internet będę musiała zamówić.
    Normalnie nic w domu nie mogę zrobić. Mały siedzi teraz te 10h w żłobku i jak wrócimy to cały czas muszę go trzymać na rękach bo inaczej jest ryk. Na dworze tez chodzić nie chce tylko muszę go nosić.
    A teściowa aż 2 razy odebrała Natale, ale stwierdziła, że jak przychodzą do domu to jest niegrzeczna i nie będzie jej odbierać. Tak więc z ozorem na wierzchu jadę żeby zdazyc po jedno i drugie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2023, 18:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiril wrote:
    Iza to powoli do przodu, super 😉
    Ja dzisiaj zaczęłam skopywać ziemię pod ogródek warzywny. Od dwóch lat próbowałam się doprosić u męża i teściów o zaoranie kawałka ziemi na naszej działce. Mieli załatwić jakiegoś znajomego z traktorem co by to ogarnął i co? Jajco! Nie doczekałam się. Nie wiem czemu to taki problem wielki...eh. Tak że dzisiaj sobie sama zaczęłam kopac taki niewielki. 😜

Piszczak a jak te suche placki u małego? Zeszły?

Tiril Nie za mokro? Dobrze się kopało? U nas tyle śniegu nakitowalo a teraz w oczach się rozpuszcza i jest dosłownie breja, na polu błoto, a na podwórku to najlepiej kajakiem 😆.
    Nie wiesz że średni czas wykonania jakiejś czynności przez mężczyzn to 3 lata?

Piszczak j nas 11st. Cieplutko. A jutro ma wiać.
    Kamilek pewnie stęskniony dlatego ciągle na kolana. A teściowa - brak słów. No ile czasu musi być z Natalka zanim wrócisz? Tak już jej ciężko to przetrzymać?

Ja dzisiaj też rano wstałam i jak zwykle miałam zawieźć Zuzię, Ola obudziła się z płaczem, to dobrze że z nią na kolanach potrafię Zuzię uczesać.
    Chyba powinnam zrobić listę co muszę zrobić, szczególnie jeśli chodzi o pomoc Zuzi, tyle ma do zrobienia do szkoły a sama nie umie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak a smarujesz go jeszcze czymś poza tą maścią? My stosujemy krem bądź emulsję Latopic i fajnie działa na suchą skórę u małej.

Iza a nawet spoko się kopało bo na razie pozbywam się trawy 🤣 chyba będę później smęcić teścia o glebogryzarkę 😜

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję, że na miejscu, co prawda wczoraj wylądowaliśmy o 19:40. Ale tak było intensywnie, że dopiero teraz mogę odpisywać. Bo już na koniec zmeczenie weszło materiału i u nas i u Małej. Wiec padliśmy i teraz jak eie przebudzilaam to odpisuje wszystkim na około. Temep megaaaaaa wyszliśmy z lotniska w koszulkach i o 22 byliśmy jeszcze na dworze i było cieplutko. Mała w swoim żywiole. Ale już po ladowaniu to byla na maksa wymeczona i niedozniesnie, lotnisko w hiszpa na bosaka przeszła, bo buty beee a nam już sie nie chciało walczyć. Po z tym wózek 'jakby zaginął ' i było poszukiwanie i jeszcze walizki. A wiecie hiszpanie ani w ząb po angielsku nawet na lotnisku.. później długa kolejka w wypożyczalni samochodu. To też mała niezadwolona. Po za tym nie dziwie jej sie.. i jak dotarliśmy do mojej siostry, to ona ma psa sporego, i traktowała go trochę jak potencjalne inne dziecko i wszystko było 'moje' i z każdą rzecza chodziła i na ręku tylko u mamy i z tego wszystkiego usnąć nie mogła. Więc musieliśmy wszyscy sie wyciszyć. Ale ogólnie można powiedzieć że podróż dobrze. Oczywiście ja się martwię, bo pół dnia na jakiś skrawkach jedzenia, czy wszystko z kropeczkiem dobrze..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2023, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka to teraz wypoczywajcie i cieszcie się wakacjami. A o kropeczka się nie martw, on tam sobie da radę. Rzadko kiedy podróż jest bez przygód. Miłych wakacji życzę
    P.s. tak byłam zajęta swoimi sprawami że w końcu zapomniałam ci tego życzyć przed wyjazdem 😳

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Iza, nic się nie stało. W dodatku ja teraz też nie będę podglądać dokładnie co u Was sie dzieje. Więc luzik 😉 ale fajnie że tunel jest. Wczoraj była idealna pogoda na to. Teraz czekać aż zacznie coś tam rosnąć 😋😋😋

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka jak wakacje to wakacje, nawet od forum 😀
    Dzisiaj pada deszcz

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka korzystaj z wakacji ile się da. I odpoczywaj (zwłaszcza psychicznie) bo czekają Cię ciężkie miesiące 🤭 A mała na pewno zachwycona zmianą otoczenia, czeka ją tyle nowości 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo! Jakie macie plany na niedzielę? U nas pięknie świeci słoneczko, ale nasypało śniegu, więc szybciutko śniadanie i idziemy na sanki 😁
    Moja młoda dała mi wczoraj i dzisiaj pospać trochę 🥰 przez te dwie noce spała od 21 do 4.30 w swoim łóżeczku bez budzenia się! Wooow! A potem do 6.30 u nas w łóżku. No bez tego wstawania w nocy co chwilę to jest super spanie 😂 dawno mi się tak dobrze nie spało! Oby tak już zostało 🤞

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiril fajnie z tym spaniem.
    To powiem ile ja spałam tej nocy-prawie 11 godz. 😱. Ola poszła wcześnie spać, ja chciałam o 22 obejrzeć program ale oczy mi się zamykały więc się położyłam, i już do rana. I nie straszne mi było wstawać przed 7 w niedzielę.
    U nas też trochę śniegu ale ten wiatr nie jest dobry jeśli chodzi o spacer.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie młody też budzi się tylko ze dwa razy chyba. Ale z tego kataru znowu dostał kaszlu. Ale się odrywa, więc nie wiem czy męczyć go jeszcze deflegminem. Obydwoje z Natala wstali o 6.
    My dzisiaj po obiedzie jedziemy do Funzeum. Zobaczymy czy małemu też się spodoba.

U mnie rosol już prawie gotowy, chleb w piekarniku. Jeszcze drugie danie mi zostało do zrobienia.
    I zastanawiam się jeszcze czy wziąć się za ciasto. Karpatke chce zrobić a nie wiem czy zdążę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2023, 09:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak podajesz deflegmin w kroplach? Ja bym nadal podawała coś na mokry kaszel, szybciej się go pozbędziesz.
    To masz pracowita niedzielę, ja nic nie gotuje.
    Chciałam jechać na Narodowy na festiwal roślin a mąż nie chcę.
    A od jutra zaczynam rehabilitację, 2 tyg. Najpierw się podkuruje a potem idę do roboty się "połamać" 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, zjadłabym karpatkę 🤤 nie jadłam już dobre kilka lat 🤔

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej też bym karpatke zjadła 😋 chociaż tutaj zajadam się różnymi smakołykami 😋 regionalnymi. Dziś ma być gorsza pogoda, bo tylko 24 stopnie 🤣 to tak żeby Was poddenerwowac 🤣

Jest bardzo intensywnie, żeby zwiedzić jak najwiecej się da, też było coś dla małej z atrakcji. I jak wracamy to ja padam po prostu..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej, Kropka ciesz się każdą chwilą 😁 ale Ci zazdroszczę 😉
    Oby u nas szybko przyszła wiosna, słoneczko i dłuższe dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka nie przesadzasz z tą pogodą? Ile ja bym dała żeby tak u nas było 😁
    To ja ci napisze tak- u nas dziś lepsza pogoda bo aż 13st, i mimo deszczu po południu nawet przyjemnie ciepło było.

Ja jeżdżę na rehabilitację, nie wiem czy dam radę tyle jeździć, od ch... czasu mi to pochłania. I pieniędzy (nie, jeszcze nie tankowałam 😆) ale zachowuje się jak dziki zwierz wypuszczony na wolnosc-przeglad sklepów musi być, kupiłam sobie 3 bluzki i 3 kwiatki (jeden kosztował aż 2,99zl ) i powiedziałam w domu że ostatnio bida z prezentami na różne okazje i kupiłam to sobie na imieniny 🤣. A co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2023, 23:31

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2023, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, 13 stopni to nie tak źle, zwiastuje jakby wiosnę 😀

A bardzo dobrze, że masz takie dni teraz. I ciało sie regeneruje i dusza 😉 a jak wiadomo wszystko ze sobą połączone, to od razu siły odzyskasz 😉

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Wow, 13 stopni to nie tak źle, zwiastuje jakby wiosnę 😀

A bardzo dobrze, że masz takie dni teraz. I ciało sie regeneruje i dusza 😉 a jak wiadomo wszystko ze sobą połączone, to od razu siły odzyskasz 😉

Taka wiosna... Dzisiaj 1st, zimny wiatr aż się nie chce wychodzić.

Jak narazie nie czuje efektu rehabilitacji, za to portfel lżejszy 😱. I miałam dziś od razu wracać do domu ale moja Ola ma fazę na czarne spodnie a ma 1 i nie mam kiedy ich uprać i może coś bym kupiła. A wogole Ola miała chęć przez 2 dni latania na nocnik, teraz tylko z rana. Ale bardzo chętna sama się ubierać, założy sobie sama skarpetki, spodenki i kapcie. Ma takie etapy że coś robi a potem jej się nudzi.

Bolą mnie dzisiaj plecy, bol doskwiera dość mocno. Pytam czy coś jest nie tak po tych zabiegach czy zbieg okoliczności. A pan do mnie że ja tu nie przychodzę odpoczywać tylko wykonuje ciężką pracę rehabilitacyjna 🤣i ma prawo boleć 😱.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2023, 16:23

‹‹ 2782 2783 2784 2785 2786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ