Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Dziewczyny, ja nawet tego tak nie przezylam szczerze mowiac. Moze podswiadomie czulam, ze @ przyjdzie bo od soboty jakos nie po drodze bylo mi testowac ;) Troche przerazila mnie taka mysl, ze jakby co to jak ja sobie poradze z dwojka :( Ech, moze dlatego to drugie nie przychodzi. Z natury jestem perfekcjonistka, z Corka mam juz opracowane procedury i wszystko do perfekcji, moze wewnetrznie boje sie tego zamieszania znow tego zametu przy noworodku itd., moze mam byc mama jednego dziecka, bo i tak pozno je mam a jeszcze przeciez cale wychowanie przed nami. A moze juz robie sie wygodna, bo Corka rosnie i jest coraz latwiej? Boze.... Mam multum mysli teraz. Chcialabym rodzenstwa ale tez sie tego boje i jest to absolutnie szczere. Boje sie czy pokocham to dziecko jak moja Corke, czy to jest w ogole mozliwe. Boje sie, ze nie bede miec sil, ze bede sie wkurzac ze zmeczenia. Z drugiej strony wiem, ze dla nas to ostatni dzwonek na rodzenstwo, bo nikt czekac pare lat nie moze - ani ja ani moj Maz. Wymiekam od tych mysli...

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Martula88 Debiutantka

Wysłany: 14 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita - jutro idę na lekarza żeby sprawdził co i jak. Ogólnie ja nigdy nie miałam żadnych problemów z niczym więc dla mnie każde "coś" to jest tak zwany efekt "wow". Cykle zawsze miałam co 28 - 29 dni. A od czerwca: 36,31,30 i te trzy miesiące są najgorsze dla mnie.

zFolwarku - mnie też dopadają czasami wątpliwości dotyczące rodzeństwa. Tak jak pisałam na początku, moja mała ma już 8 lat. Samodzielność aż z Niej kipi a tu byłby powrót w pieluchy. Ale z drugiej strony świadomość że jak mnie braknie to nie będzie sama idzie ponad wygodę.

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula88 wrote:
    zFolwarku - mnie też dopadają czasami wątpliwości dotyczące rodzeństwa. Tak jak pisałam na początku, moja mała ma już 8 lat. Samodzielność aż z Niej kipi a tu byłby powrót w pieluchy. Ale z drugiej strony świadomość że jak mnie braknie to nie będzie sama idzie ponad wygodę.

Tak, tez o tym mysle. Sama jestem jedynaczka. Wiem o czym piszesz :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 11:52

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula88 z 8-latka bedziesz miala pomoc przy maluszku :) Zaangazuje sie na bank :)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Martula, witamy na staraczkowym pokładzie :)
    Ja tez celowałabym w podwyższoną prolaktynę, zbadaj ją najlepiej z obciążeniem.
    To podobno nie tak rzadkie, że po pierwszej bezproblemowej ciąży w drugą zajść trudniej i często właśnie ta prolaktyna w tym przeszkadza.

A i koniecznie TSH sprawdź, powinno być między 1-1,5.

zFolwarku, ja mam podobne wątpliwości, czy pokocham, jak ułożą się te relacje miedzy mną a dziećmi, czy w przypływie hormonów nie odsunę synka na rzecz drugiego malucha. Ehh... myślę, że każda z nas przed taką decyzją ma podobne myśli.
    Chyba tylko zostaje spróbować i się przekonać.

Powiem Wam, że nie czuję się ani ciążowo, ani na @. 25 dc, 7-8 dpo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 12:36

zFolwarku lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe starczki zapraszamy :)

zFolwarku a już liczyłam na Ciebie że podzielisz się z nami radosna nowiną ale październik jest Twój.
    Ja też mam czesto takie dni że myślę jak ja sobie poradze z dwójką dzieci wiecznie sama, czy nie za wcześnie i w ogóle milion innych myśli ale stwierdziliśmy że jak zaczęliśmy to już nie odpuścimy i ciągle mam mysli co jak przyjdzie nam sie starac długi czas, jak przy córce zaszłam praktycznie od razu.

Dziewczyny TSH i te inne badania na tarczyce to najlepiej robić na czczo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 12:41

age.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mogę dołączyć??? Ja też walczę dzielnie o rodzeństwo dla córy, ale powoli tracę siły. W pierwszą ciążę zaszłam właściwie w pierwszym cyklu , bez specjalnego spinania i wizyt u lekarzy. Ciąża przebiegła ok - potem druga-złoty strzał bo w tym cyklu zrobilismy to tylko raz-ciąza blizniacza poronienie w 14 tc -długo nie mogłąm dojsc psychicznie do siebie, długie starania i niestety znow poronienie 9tc :-( ale jeszcze sie nie poddaje-widze jak bardzo córka chce miec rodzenstwo :-)
    walczę ostatkiem sił. To tyle o mnie :) mam nadzieję, że przygarniecie mnie do siebie

zFolwarku, Mada09M lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miłość do dzieci mnoży się a nie dzieli przez ich liczbę podobno i dlatego wystarcza jej dla każdego maluszka nawet gdyby było ich 15-ścioro. Ja w to wierze i jakos tego czy pokocham się nie boje. Jak dam rade to tez jakoś spokojna jestem, może za bardzo o tym nie myśle i dlatego? Duze rodziny są super i dzieci gdy mają rodzeństwo posiadają takie pewne cechy które u jadynaka trzeba wypracować a tu są jakby z automatu bo sytuacja sama je wypracuje... tak mi się wydaje.
    Ja to mam brata i siostre i zawsze strasznie mi było szkoda brata ze on nie ma brata tylko 2 siostry więc stwierdziłam ze musi być 4 (2 dziewczynki i 2 chłopaków) i wtedy każdy ma przynajmiej jedną siostre i jednego brata :D :D

zFolwarku, Pianistka, Mada09M, kaka470 lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny , napiszcie w jakim dc jestescie :)

Pianistka - ja swojemu dawalam Bobotic.Nie mial kolek ale jakis twardy brzuszek i plakal

zFolwarku - moze Twoje mysli Cie blokuja? Moj maz tez czeka az w koncu mu oznajmie ze jestem w ciazy i przykro mi jak znow mowie ze nic z tego. Ale przeciez nie mozemy sie za to obwiniac, tak wiele czynnikow musi sie zlozyc zeby to dzieciatko powstalo.

Tak jak Luccecita pisala wg.mnie tez Twoje cykle sa w normie. Teraz to czekaj i obserwuj dni plodne a nie juz myslisz kiedy termin kolejnej @ ! :)

Ja tez sie juz przyzwyczailam ze syn sam wiekszosc robi i w nocy spi :P
    Ale pragnienie malenstawa jest mocniejsze niz myslenie jak to bedzie :) ten okres jak dziecko jest malutkie przeciez tak szybko leci...wiec bedzie dobrze:)

Moja siostra 34letnia ma 12letniego syna i niedawno urodzila sliczna coreczke :) i daje rade ! a syn bardzo jej pomaga. Siostra tez miala problemy z tarczyca od wielu lat.

jatoszka - wiesz jakie sa przyczyny tych poronien?

U mnie dzis samopoczucie lepsze chyba theraflu zadzialalo:P

dzis 22dc (cykle mam 28 dni ) Ale of zaznaczyl mi pozno owulke wiec ciekawa jestem kto bedzie mial racje :)

Objawow jakichkolwiek brak. No moze czasem nerwy :P chociaz nie licze ze sie uda w tym cyklu

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Starająca_83 Nowa

Wysłany: 14 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)Piszę bo doskonale Was rozumiem :) Staramy się z Mężem o dzidziusia 5 cykl i jak na razie z marnym skutkiem. Mam w domu 6 letnią córkę, która również upomina się o rodzeństwo. Jestem po nowotworze tarczycy, mam bardzo niskie Tsh 0,035, to dodatkowo utrudnia nasze starania. Nie poddajemy się jednak i będziemy próbować do skutku :) Pozdrawiam serdecznie wszystkie starające Mamusie :)

zFolwarku, Mada09M, She86 lubią tę wiadomość

Starająca_83
  • Malinka181216 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @brak jak narazie i wszystkie objawy mineły więc z niecierpliwości zatestowalam. Jedna kreska. Niby się nie nastawiałam ale i tak zabolało. Mała dzisiaj dostała gorączki 38,4 i cały dzień praktycznie śpi niechce jeść. Pierwszy raz tak się zdarzyło. Zapisałam ja do lekarza na 17. Po za tą gorączka,brakiem apetytu nic więcej.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka jakis wirus chyba panuje. Moj maly i ja tez mielismy goraczke, katar i kaszel. Dzis 3 dzien i jest lepiej

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy masz termin @ ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, na skazę mi to nie wygląda, jedynie, maksymalnie na lekką nietolerancję na białko mleka. no zobaczymy czy zmiana coś pomoze... :( bo się biedna okropnie meczy po nocach - dziś spała kilka godzin bez pobudki i całkiem inne dziecko!

zFolwarku, tulę :( też się czasem zastanawiam, czy byłabym w stanie pokochać drugiego maluszka :/ jakoś tak teraz sobie nie wyobrażam drugiego dziecka obok... a cykle chyba masz ok :) do 5-7 dni wahań to norma :) u mnie przed ciążą były 15-50, więc to już był problem...

a kto teraz najwcześniej testuje?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki :)

Jeśli chodzi o obawy przed kolejnym dzieckiem, to też jakoś o tym nie myślę. Jeśli się uda i będzie, to dam radę, bo nie ma po prostu innej opcji. Nawet sobie myślałam, że fajnie by było mieć bliźniaki. :D A o miłość się nie martwię, mam duże serducho i wszyscy się zmieszczą. :)

Ah, jeśli chodzi o cykle, to wg mnie są regularne. Sama mam co 28-32 dni i jak dla mnie nie ma się czym martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 14:58

Pianistka, zFolwarku lubią tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Mada09M Koleżanka

Wysłany: 14 września 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki za miłe przyjęcie :D :D :D

• Mada09M Koleżanka

Wysłany: 14 września 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Ech czasami mysle, ze po prostu sil mi brak na drugie i dlatego ono sie nie pojawia. Albo ze wiek juz robi swoje i dobrze, ze w ogole mam Corke bo moglo byc roznie. Troche mnie tez martwi niejako presja ze strony mojego Meza, ktory chce miec wiecej dzieci i zawsze podkresla, ze to takie super itd a mi w sumie jest przykro, bo nie zachodze i moze Go rozczarowuje :( Moze gdybysmy byli mlodsi byloby latwiej?

wiesz, ja mam to samo. Może juz za stara jestem i dlatego coraz trudniej. Mój M też już nie najmłodszy, córa 7 lat skończyła. Ostatni dzwonek dla nas. i jeszcze te nieregularne cykle. Co jeden, to inny!!! Oszaleć można. Może za bardzo się spinam i to przez to się nie udaje :/ Już próbowałam zmienić podejście, ale się nie da po prostu...

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    O raaany, ja to bym chciala tak z... kurcze... tak ze 4 bobasy jeszcze :D Wszystkie bede kochac i puczyc niemilosiernie. Najlepiej na farmie miedzy kurczakami. I koza. Koza koniecznie haha
    Jakas staroswiecka jestem, no. Gromada dzieciuchow, fartuch i obiadki. Powaznie :) Poki co sie gniote w srodku miasta, ble.

Jak humory??

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry ja dzisiaj byłam u endokrynologa powiedziaa ze możemy sie starać o maleństwo :P

Mada09M lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, tarczycę na pewno na czczo, prolaktyna chyba tez. I najkepiek, po przesłanek nocy, bez stresu i nie po stosunku :)
    Adele, na kiedy wyznaczyło Ci owulke?
    Oniqa, jakie masz TSH?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ