X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majamia a teraz ile sie staracie? My bedziemy pierwszy cykl teraz zaczynac. Boje sie troche. Ale poczytalam co i jak. Ze co 2-3 dni sie kochac bo plemniki musza miec czas 72godz na odbudowe a jak codziennie to sa za slabe. Po drugie nie ma duzych szans na ominiecie owulacji poniewaz plemniki zyja dluzej niz trwa owulacja wiec sa spore szanse :) jeszcze chce isc do ginelologa zeby sprawdzil czy na pewno wszystko w porzadku

• majamia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia - czekamy do grudnia na trzeciego brzdaca :) dwoch synow juz mamy.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa bo ja jestem nie doczytana w forum i nie dotaralam do tego kto sie stara a akto juz ma zielono. Jestem nowa wiec przepraszam a dlugi sie staraliscie? Kurde jestem tak podekscytowana tym wszystkim

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa na wykres nie zerknelam :p

• majamia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieszkodzi :) po 10mcach od porodu wrocil @. W drugim cyklu zaszlam w ciaze trzecia.
    W druga ciaze zaszlam w 4 cyklu po powrocie @ po pierwszym porodzie - a wrocil rok od porodu. W drugiej ciazy karmilam piersia do 13tc - wiec dodatkowe utrudnienie/ulatwienie - zalezy jak na to patrzeć. Aktualnie nadal karmie drugiego syna.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia kazda z nas prócz majamia nie wie jak to jest z 2 dzieci i kazda pewnie na jakies male obawy ;) ale tak jak dziewczyny pisały nigdy nie ma tego najlepszego czasu bo zawsze cos... ja tez mam syna prawie 6letniego i duuuuuzo juz zapomniałam co i jak z takimi maluchami ale wierze,ze jak juz sie uda i bedzie maleństwo to samo wszystko przyjdzie ;) po takiej duzej przerwie staram sie juz 16 cykl wiec duzo juz mialam czasu zeby sie nastawic na malenstwo a jak nie teraz to kiedy ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laska siedz tu ile wlezie hehe

LASKA lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia ja też miałam dużo obaw, i tych organizacyjnych jak i tych finansowych! Ale tak jak Majamia mówi przy drugim (i następnych :-)) jest już z górki :-) Moja Mama miała dwie starsze córki rok po roku i dała radę, i to bez pampersów, mleka w proszku itd.... to dlaczego my mamy nie dać rady?! ja wprawdzie byłam trochę wpadką, ale zawsze mówi że szkoda że nie zdążyła urodzić jeszcze dla mnie kompana do zabawy :-) dziewczyny miały siebie a ja po 8 latach i taka sama.... ale na szczęście starsze siostry mnie "odchowały" i teraz mamy świetny kontakt :-) a biorąc pod uwagę fakt że moja Mama miała ostatnią w swoim życiu @ w wieku 39 lat to ja muszę się brać ostro do roboty :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez uważam że nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko. Zawsze coś. A to kariera, a to kasa a to mieszkalnie i inne plany.....
    Ja tez nie chciałam długo czekać tym bardziej że maż sporo starszy.... bo 12 lat....... Docelowo chcielibysmy 3 dzieciaków i niezbyt dużą róznicę wieku.... zobaczymy.
    Teraz miałam obawy bo akurat nienajgorzej układa mi się w pracy - troszkę rozwijam się zawodowo poza tym mamy małe mieszkalnie - 42mkw. No ale przynajmniej będzie motywacja do zmian! mam nadzieję że wszytsko ułozy sie po naszej myśli....

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zawsze chciałam urodzić dwójkę do 30. No cóż. Na razie chyba ten plan nie wypali...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny! Można się dołączyć? ;)
    Mam syna - niebawem półtora roku będzie miał i planujemy drugiego brzdąca (bierzemy pod uwagę, iż może trochę potrwać, zresztą oboje z mężem jesteśmy już po 30stce więc nie ma co zwlekać ;P)
    Trochę się co prawda obawiam bo pierwsza ciąża zakończyła się cc, które przysporzyło mi trochę problemów zdrowotnych. Poza tym starość nie radość, brzdąc w kość daje i kręgosłup siada.

Dziewczyny, w jakim byłyście stanie zdrowotnym przed zajściem w drugą ciążę? Miałyście jakieś problemy (kręgosłup, rozejście mięśnia prostego brzucha itp.?)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybciutko sie postaraliscie :) u nas 6lat to trwalo. Ale maz wczoraj stwierdzil ze juz dorosl do tej decyzji i chce nam dac to szczescie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka ja jestem tez nowa i dziewczyny fajnie mnie przyjely :) ja po porodzie mialam dlugi czas z kregami dolnej czesci kregoslupa.

A co do pracy ja mam nadzieje ze dostane od razu l4 od mojego ginekologa. Boje sie ze cos sie stanie bo pracuje w Biedronce i tam jest sporo przerzucania. Tym bardziej ze przy mlodym mialam od 7msc ciaze zagrozon a szyjka mi sie skrocila na 1.5cm i musialam sie bardzo oszczedzac. Mam fajnego ginekologa, mam nadzieje ze pojdzie mi na reke

• optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia - poinformuj, iż pracujesz fizycznie i dźwigasz ciężary no i że nie ma opcji by Pracodawca przeniósł Cię na inne stanowisko. Powinnaś dostać l4 bez problemu :)

• simon86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka ja też jestem po cc, ale bardzo szybko stanęłam na nogi i nie miałam żadnych problemów zdrowotnych! Młody ma prawie 2 latka, miesiąc temu byłam u gina, blizna ok więc działamy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po CC mam nadzieję że uda się z tym L4. Wiecie co - ja nawet mam tuniki z czasów pierwszej ciąży gdzieś. Żałuję że tyle rzeczy potraciłam. Mąż nie mógł się zdecydować długo, a ja po prostu oddawałam, ale mam jeszcze rożki w piwnicy, mam podgrzewacz, duuuużo ubranek.
    Myślę co z materacem do łóżeczka bo mam kokos gryka ale w piwnicy i nie wiem czy da się go jakoś wyczyścić czy coś :(

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistka czesc :) Wszyscy mamy cos chyba haha Cos mi sie widzi, ze po 18 roku zycia czlowiek sie juz starzeje :P Zalezy od trybu zycia, pracy i stresow.

Co do dzieci przed 30... A wy sobie myslicie, ze ja planowalam siedziec na dupie tyle czasu? :P

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 Ty masz 34? Ja się próbuję zebrać za sprzątanie, kopnijcie mnie w tyłek... Kurde jeszcze dzień @ został i zaczynamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 30tke końce w lipcu tego roku więc nie uda mi sie z drfuga ciążą przed 30tką :-). termin z belly jest na styczeń.
    Jutro ide na druga bete.... ale sie denerwuje..... wczorajsza nie była super wysoka... pocieszam sie myslą że miałam późną owu bo w 20dc

• Miła mama Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziwczyny :-) wracam do was ;-)

Postanowiłam zrobic przerwe w ovufriend.

Już byłam taka załamana i rozczarowana że nic nie wychodzi że nie mam owulacji że robia się torbiele i że się nakręcam coraz bardziej jak czytam te wszystkie informcje na forum.

Wymyslam sobie objawy ciąży a potem jestem rozczarowana.

Pomyslałam że jak zrezygnuje z tego forum to się troche lepiej poczuje bo nie bede czytać i wkręcać sobie wszystkich chorób.

Ale szczerze mówiąc to cięzko się z wami rozstać i tak zawsze was podgladałam nawet w tym miesiącu zaczełam się udzielać.

Myśle że obecnośc tutaj mi tylko pomoże usyskać od was wsparcie.

Od tego cyklu jetest stymulowana letrozole i dzis mam 15 dc . Wczoraj byłam na monitoringu i mam w prawym jajniku dwa pecherzyki 25 mm i 20 mm zapytałam lekarza o zastrzyk na pękniecie to powiedział że jeszcze nie. Jutro ide znowu na monitoring. Jajnik mnie boli i sie martwie czy coś z tego jeszcze bedzie czy znowu bedzie torbiel ;-( załamałabym się chyba. A czy to normalne że jajnik mnie boli od 4 dni ?

Pozdrawiam wszsytkie dziewczyny :-)

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1&nbsp;czerwca&nbsp;2017
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ