Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMajamia a teraz ile sie staracie? My bedziemy pierwszy cykl teraz zaczynac. Boje sie troche. Ale poczytalam co i jak. Ze co 2-3 dni sie kochac bo plemniki musza miec czas 72godz na odbudowe a jak codziennie to sa za slabe. Po drugie nie ma duzych szans na ominiecie owulacji poniewaz plemniki zyja dluzej niz trwa owulacja wiec sa spore szanse jeszcze chce isc do ginelologa zeby sprawdzil czy na pewno wszystko w porzadku
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nieszkodzi po 10mcach od porodu wrocil @. W drugim cyklu zaszlam w ciaze trzecia.
W druga ciaze zaszlam w 4 cyklu po powrocie @ po pierwszym porodzie - a wrocil rok od porodu. W drugiej ciazy karmilam piersia do 13tc - wiec dodatkowe utrudnienie/ulatwienie - zalezy jak na to patrzeć. Aktualnie nadal karmie drugiego syna.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
melunia kazda z nas prócz majamia nie wie jak to jest z 2 dzieci i kazda pewnie na jakies male obawy ale tak jak dziewczyny pisały nigdy nie ma tego najlepszego czasu bo zawsze cos... ja tez mam syna prawie 6letniego i duuuuuzo juz zapomniałam co i jak z takimi maluchami ale wierze,ze jak juz sie uda i bedzie maleństwo to samo wszystko przyjdzie po takiej duzej przerwie staram sie juz 16 cykl wiec duzo juz mialam czasu zeby sie nastawic na malenstwo a jak nie teraz to kiedy ?
-
Melunia ja też miałam dużo obaw, i tych organizacyjnych jak i tych finansowych! Ale tak jak Majamia mówi przy drugim (i następnych ) jest już z górki Moja Mama miała dwie starsze córki rok po roku i dała radę, i to bez pampersów, mleka w proszku itd.... to dlaczego my mamy nie dać rady?! ja wprawdzie byłam trochę wpadką, ale zawsze mówi że szkoda że nie zdążyła urodzić jeszcze dla mnie kompana do zabawy dziewczyny miały siebie a ja po 8 latach i taka sama.... ale na szczęście starsze siostry mnie "odchowały" i teraz mamy świetny kontakt a biorąc pod uwagę fakt że moja Mama miała ostatnią w swoim życiu @ w wieku 39 lat to ja muszę się brać ostro do roboty
-
nick nieaktualnytez uważam że nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko. Zawsze coś. A to kariera, a to kasa a to mieszkalnie i inne plany.....
Ja tez nie chciałam długo czekać tym bardziej że maż sporo starszy.... bo 12 lat....... Docelowo chcielibysmy 3 dzieciaków i niezbyt dużą róznicę wieku.... zobaczymy.
Teraz miałam obawy bo akurat nienajgorzej układa mi się w pracy - troszkę rozwijam się zawodowo poza tym mamy małe mieszkalnie - 42mkw. No ale przynajmniej będzie motywacja do zmian! mam nadzieję że wszytsko ułozy sie po naszej myśli.... -
Hey dziewczyny! Można się dołączyć?
Mam syna - niebawem półtora roku będzie miał i planujemy drugiego brzdąca (bierzemy pod uwagę, iż może trochę potrwać, zresztą oboje z mężem jesteśmy już po 30stce więc nie ma co zwlekać ;P)
Trochę się co prawda obawiam bo pierwsza ciąża zakończyła się cc, które przysporzyło mi trochę problemów zdrowotnych. Poza tym starość nie radość, brzdąc w kość daje i kręgosłup siada.
Dziewczyny, w jakim byłyście stanie zdrowotnym przed zajściem w drugą ciążę? Miałyście jakieś problemy (kręgosłup, rozejście mięśnia prostego brzucha itp.?) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOptymistka ja jestem tez nowa i dziewczyny fajnie mnie przyjely ja po porodzie mialam dlugi czas z kregami dolnej czesci kregoslupa.
A co do pracy ja mam nadzieje ze dostane od razu l4 od mojego ginekologa. Boje sie ze cos sie stanie bo pracuje w Biedronce i tam jest sporo przerzucania. Tym bardziej ze przy mlodym mialam od 7msc ciaze zagrozon a szyjka mi sie skrocila na 1.5cm i musialam sie bardzo oszczedzac. Mam fajnego ginekologa, mam nadzieje ze pojdzie mi na reke -
nick nieaktualnyJa też jestem po CC mam nadzieję że uda się z tym L4. Wiecie co - ja nawet mam tuniki z czasów pierwszej ciąży gdzieś. Żałuję że tyle rzeczy potraciłam. Mąż nie mógł się zdecydować długo, a ja po prostu oddawałam, ale mam jeszcze rożki w piwnicy, mam podgrzewacz, duuuużo ubranek.
Myślę co z materacem do łóżeczka bo mam kokos gryka ale w piwnicy i nie wiem czy da się go jakoś wyczyścić czy coś -
optymistka czesc Wszyscy mamy cos chyba haha Cos mi sie widzi, ze po 18 roku zycia czlowiek sie juz starzeje Zalezy od trybu zycia, pracy i stresow.
Co do dzieci przed 30... A wy sobie myslicie, ze ja planowalam siedziec na dupie tyle czasu?60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja 30tke końce w lipcu tego roku więc nie uda mi sie z drfuga ciążą przed 30tką . termin z belly jest na styczeń.
Jutro ide na druga bete.... ale sie denerwuje..... wczorajsza nie była super wysoka... pocieszam sie myslą że miałam późną owu bo w 20dc -
Czesc dziwczyny wracam do was
Postanowiłam zrobic przerwe w ovufriend.
Już byłam taka załamana i rozczarowana że nic nie wychodzi że nie mam owulacji że robia się torbiele i że się nakręcam coraz bardziej jak czytam te wszystkie informcje na forum.
Wymyslam sobie objawy ciąży a potem jestem rozczarowana.
Pomyslałam że jak zrezygnuje z tego forum to się troche lepiej poczuje bo nie bede czytać i wkręcać sobie wszystkich chorób.
Ale szczerze mówiąc to cięzko się z wami rozstać i tak zawsze was podgladałam nawet w tym miesiącu zaczełam się udzielać.
Myśle że obecnośc tutaj mi tylko pomoże usyskać od was wsparcie.
Od tego cyklu jetest stymulowana letrozole i dzis mam 15 dc . Wczoraj byłam na monitoringu i mam w prawym jajniku dwa pecherzyki 25 mm i 20 mm zapytałam lekarza o zastrzyk na pękniecie to powiedział że jeszcze nie. Jutro ide znowu na monitoring. Jajnik mnie boli i sie martwie czy coś z tego jeszcze bedzie czy znowu bedzie torbiel ;-( załamałabym się chyba. A czy to normalne że jajnik mnie boli od 4 dni ?
Pozdrawiam wszsytkie dziewczyny
t
Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017