X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Adelcia, współczuję trudnego dzieciństwa:* Oby się przekonała, że w Twoim przypadku będzie inaczej i była dla Ciebie wsparciem :)
    No akurat ani mi ani siostrze przy dzieciach nigdy nie pomagała. Jak na 10minut weźmie na ręce dziecko to jest dobrze. Nie mówiąc o przypilnowaniu kilka godzin, czy położeniu spać lub zostaniu na noc (jak to robi czasem moja teściowa gdy chcemy wyjść ze znajomymi na imprezę). Nie potrafi się zająć dziećmi,chyba nawet nie chce. Odkąd dowiedziała się,że jestem w pierwszej ciąży ciągle tylko słyszałam,że będzie mi ciężko. A ja uważam,że w dzisiejszych czasach nie ma co narzekać, przecież mamy pralki,zmywarki, pampersy (najważniejsze), można wszystko kupić (nawet jak nie ma się za dużo pieniążków, to można coś fajnego wynaleźć dziecku na ciuchu, kiedyś był z tym problem). W sumie przestałam już reagować na takie gadanie. Mam normalna rodzinę (w końcu) i chciałabym aby się jeszcze powiększyła (przynajmniej do 4 osób). Praca pracą, zawsze można znleźć inną, choć osobiście lubie być niezależna finansowo i może będzie mi trudniej wrócić do pracy przy dwojce dzieci,ale dam radę. Mam w mężu wsparcie. Staram się skupiać na swojej rodzinie, oczywiście mam jeśli chce może uczestniczyc w naszym życiu,aczkolwiek nie przejawia wielkich checi.

Tak z innej beczki. Kupujecie czasem przez sklep internetowy 5-10-15? Duże obniżki są teraz, choć ja osobiście wolę ciuchy ze smyka (lepsza jakość)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 23:18

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

U mnie dziś @ punktualna jak zawsze... ;) mnie ze strony męża nagabują przy każdej imprezie kiedy drugie...niedługo też spotkanie "rodzinne" i aż się zastanawiam czy iść bo znów będą padać pytania a ja po tym cyklu jakaś rozbita jestem.. muszę się pozbierać do kupy

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, nas też najbardziej cisną ze strony męża... Moje siostry to czasem coś wspomną ale nie dopytują kiedy, dlaczego itd. A jego rodzeństwo, zwłaszcza jedna szwagierka to niemal przy każdym spotkaniu pyta kiedy drugie i czy już się staramy. Zawsze odpowiadam wymijająco, nie chcę żeby ktokolwiek wiedział o staraniach.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nikt z rodziny nie wie, że już działamy ;-) przynajmniej mamy spokój od pytań :-)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ewela306 Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele
    Chociaż u Ciebie punktualnie @. Ja nadal tylko plamienia. Czekam na nowy cykl.
    U mnie to siostra tylko podpytuje czy już jestem, ale ona mnie rozumie bo starała się o pierwsze przez kilka lat i się udało.Synek też pyta ciągle kiedy będzie dzidziuś.
    Adele uszy do góry.

Lina306
    28.png
    Synek 5 lat i 10 miesięcy
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela dzięki :* mój syn też ciągle pyta i już czasem nawet nie wiem co odp. Mówi,że tyle już czeka a nie ma i nie ma tego dzidziusia heh wczoraj jak zobaczył,że pijemy wino to nam powiedział,że mamy nie pić bo nie będzie dzidzi.. skąd on to bierze? :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, u mnie jest to samo. Moja córka też ciągle pyta kiedy będzie ten dzidziuś, bo ona już tyle czeka i czeka. Jak czasem się za dużo nawsuwam i brzuch mi się troche zaokrągli to zaraz mnie głaszcze i mówi że chyba będzie dzidziuś... :( A ostatnio wypaliła do mnie z tekstem: Mama, nie staraj się o tego dzidziusia. Ja trochę skonsternowana pytam dlaczego. A ona mi na to , że Ci co się nie starają to mają... Zatkało mnie. Musiała to wyłapać z jakiejś rozmowy, ale byłam w ciężkim szoku. Ma dopiero 4 lata

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe.. fajne te wasze szkraby. Mój na szczęście jeszcze nie wie, że można mieć rodzenstwo, wiec nie pyta. Ale też się zastanawiam co mu powiem jak zacznie się domagac. No chyba,ze nie zacznie. Z resztą on w ogóle to jeszcze niewiele mowi. Mama, tata, tak i nie.. wiec póki co mam spokój ;)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis mój syn ma już wybrane imiona dla rodzeństwa...tak mi przykro,że jest jeszcze sam.. wyrzuty mam trochę bo mogłam się z mężem szybciej za to brać...ale prawda jest taka,że przez syna się zaczęliśmy starać bo zaczął nam właśnie gadać,że chce rodzeństwo bo tak sami z siebie nie wiem kiedy byśmy na to wpadli :P

chabasse ciesz się,że jeszcze niewiele gada haha później można mieć już dość teo gadania :P szczególnie jak jest etap a dlaczego tak a dlaczego nie a po co a na co itp itd :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które obserwują szyjkę - jak u was to wygląda? Przed porodem bez problemu potrafiłam ocenić czy jest zamknięta czy otwarta, nisko czy wysoko a teraz - mam wrażenie, że cały cykl jest nisko i otwarta... Po porodzie została taka jakaś szczelina, która się nie zamyka. Kiedyś otwór był okrągły i malutki, a teraz jakby podłużny i mogłabym palec tam wsadzić bez problemu. Zgłaszałam to lekarzowi, po badaniu stwierdził, że szyjka po porodzie tak może wyglądać, jednak mnie to niepokoi, że ona praktycznie kształtu nie zmienia w ciągu cyklu.
    Poród miałam długi i ciężki, z szyjką właśnie miałam problem - nie chciała się zgładzać i otwierać, robili mi masaże i inne cuda, żeby puściła i wkręciłam sobie, że mi ją wtedy zepsuli :/

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda ja mierzyłam szyjkę jeden cykl i dałam sobie spokój. Też miałam wrażenie,że ciągle jest otwarta taka właśnie szparka. Widocznie tak jak wszędzie jest napisane to przez poród. Umiałam tylko określić czy jest wysoko czy nisko i w okolicach owu jej dosięgnąć nie mogę a przed @ jest nisko

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie to pociesza jak wiem, że ktoś jeszcze tak ma :)
    Tylko u mnie i wysokość nie za bardzo się zmienia, muszę to poruszyć raz jeszcze u lekarza w piątek.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ja zaczynam powoli świrować, a dopiero 5 dpo dzisiaj. Mąż schował mi testy do soboty, żeby nie kusiły wcześniej

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka, póki co wykres ładny :) Trzymam kciuki :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, dziękuję:*
    Ładnie się zaczął, ale ten dzisiejszy spadek mi się nie podoba, mam nadzieję, że to przez inną godzinę pomiaru.

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka co to za spadek. Chyba u mnie nie widziałaś :) u mnie chyba kolejny bezowulacyjny. Czuję się jakbym okres miała zaraz dostać. Ciekawe jak mój wynik cytologii. Jutro odbieram.

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, niby nieduży, ale w ciąży biochemicznej i tej szczęśliwej nie miałam żadnych spadków tak wcześnie i dlatego mi się nie podoba ;)

A za Ciebie trzymam kciuki :* Czemu uważasz że bez owulki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 21:13

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki malutki to nie spadek :)trzymam kciuki.
    No widzisz te spadki co chwile. Jakbym zaznaczyła ten poprzedni to byłby bezowulacyjny. Jeszcze to plamienie i ból brzucha zwiastuje @. Tylko tak wcześnie? Przynajmniej na wyjazd bym nie miała ;)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    a mi się dziś już nad ranem śnił mój mąż, z wózkiem gondolą- podwójnym :) z jednej strony była różowa a z drugiej niebieska wstążka :P taka opcja by mi pasowała, chciałabym mieć bliźniaki. Dwójka za jednym razem, 2 lata macierzyńskiego a potem mozna spokojnie wracać do pracy. Oby się spełniło. Mam dobre przeczucia co do tego cyklu.
    Dobrej nocy,owocnych starań:)

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • Ewela306 Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja nadal nie mam @. Test jedna krecha. Nie wiem czy mam się wybrać do gin. czy jeszcze czekać aż się pojawi. Biorę 2 cykl Dupka między 16-25 d.c. moze on tak narozrabiał. To już 10 dni od odstawienia.

Lina306
    28.png
    Synek 5 lat i 10 miesięcy
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ