X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka a co masz z temp ? Przeciez normalnie wyglada. Dopiero masz 7dpo nie musi jeszcze rosnac. Mi pieknie rosla do gory i nic z tego nie wyszlo

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, chodzi o to, że wygląda obiecująco i zaczynam mieć nadzieję, że coś kiełkuje. Z drugiej strony boję się rozczarowania

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • endzi84 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojeju nie straszcie mnie z tymi czworaczkami... blizniaki bym chciala :) ale wiecej juz nie!!! Juz ciaza blizniacza jest ciaza wysokiego ryzyka i pewnie balabym sie strasznie o malenstwa caly czas! Ale nie nastawiam sie na nic...to juz moj 33 cykl i juz kiedys byla podobna sytuacja wtedy byly 3 pecherzyki ...i nic z tego!

388e479a6e8311182fb09fd3e524f8ea.png
    zem3x1hpqwdneb5j.png
    33 cs
  • endzi84 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    łał, my tu o bliźniakach a Ty masz szansę na czworaczki ;) czego Ci oczywiście nie życzę, ale trzymam kciuki żeby chociaż jedno jajeczko z tych czterech dało początek dzidziusiowi :) A czemu Ci lekarz dorzucił do Clo estrofem?
    a estrofen na podkrecenie endo bo zawsze mialam tak 7-8 mm i stwiedzil ze troche musimy je zwiekszyc bo moze byc za cienkie na zagniezdzenie!

zem3x1hpqwdneb5j.png
    33 cs
  • magdis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endzi84 wrote:
    a estrofen na podkrecenie endo bo zawsze mialam tak 7-8 mm i stwiedzil ze troche musimy je zwiekszyc bo moze byc za cienkie na zagniezdzenie!
    właśnie ja też mam cienkie endo, ale Twoje przy moim to istny grubas :) ja mam w okolicach owu zawsze ok.5-6 mm, ale pocieszam się tym że przed pierwszą ciążą też takie miałam a zaszłam praktycznie od razu i bez żadnych problemów, wspomagaczy itp... Nawet lekarz nie chciał wierzyć.. W tym cyklu mam sobie przykleić plasterek oesclim na 5 dni, to też estradiol, właśnie z uwagi na to endo. Pierwszy cykl jesteś na estrofem czy brałaś już? Jaką masz dawkę? Clo podobno też źle wpływa na endo

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taką ochotę na słodkie od wczoraj że masakra. ALbo @ idzie albo nie wiem

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nie udzielam się bo mam urwanie głowy w pracy ;/ masakra jakaś!!

Wydaje Mi się, że trwa u Mnie cykl bezowulacyjny bleeee ;/

Jakoś sobie nadziei nie robie zatem :(

Kciuki za was cały czas zaciskam :)

😇😁😇😇😁
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka musisz jeszcze pare dni jakos wytrzymać w tej niepewności :P

endzi aż tyle pęcherzyków ? Nieźle :P zawsze to wieksza szansa,ze sie uda ;)

Ja jestem zdziwiona bo moja @ trwala tylko 2 dni i nie bolał mnie w ogóle brzuch. Dzis 3dc i minimalnie plamie. Dziwne

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć u mnie dziwne rzeczy się dzieją i coraz większe przerażenie przed testem mnie bierze.. No, ale co ma być to będzie :) chociaż mam ogromną nadzieję na || <3

• katalina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Ellka musisz jeszcze pare dni jakos wytrzymać w tej niepewności :P

endzi aż tyle pęcherzyków ? Nieźle :P zawsze to wieksza szansa,ze sie uda ;)

Ja jestem zdziwiona bo moja @ trwala tylko 2 dni i nie bolał mnie w ogóle brzuch. Dzis 3dc i minimalnie plamie. Dziwne

w tym cyklu miałam podobnie, 2dni krwawienie takie średnie i potem aż 4 dni plamienia, ale potem i tak endo miałam całkiem ładne i pęcherzyk pękał ;)

• katdud Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny odebrałam wynik progesteron z poniedziałku tj. 8 dni po "domniemanej owlacji" której to lekarz zaprzeczył i nie widział. Wynik powyżej 26 - tych jednostek nie pamietam , beta niestyety ponizej 1 no ale to dopiero 8 dzien po owu - której niby nie ma, więc ja juz zgłupiałam naprawde

bbe4896ced7afcc7149752a674229b7f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek ostatnio zaszłaś w ciąże w cyklu bezowulacyjnym :D wszystko jest mozliwe :D

Adele
    może Aromek w poprzednim cyklu zmniejszył ci trochę endometrium ;)

katdud
    bardzo ładny prog, na pewno owulka była :)

magdis 4% plemników to nie jest źle, ale zależy ile było w całym ejakulacie. bo czasem facet ma np. 4 % prawidłowych, ale bardzo dużą ogólną ilość, a inny bedzie miał morfologię 10 %, ale malutko w całości i w rezultacie ten, co ma 4 % ma więcej prawidłowych plemników niż ten co ma 10 %. tak mi to lekarz tlumaczył.

a endometrium chętnię się podzielę, moje 2 dni po owulacji miało 16 mm :/

• Ellka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, no pozostaje mi mierzyć i czekać. Ale już siadam na tyłku, co ma być to będzie

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci jak bylam na usg po aromku to gin powiedzial,ze endo jest prawidłowe to możliwe,ze jednak Aromek mi je zmniejszył ? Podobno wlasnie przeciwnie do Clo ma nie zmniejszać endo. Zaczelam się teraz martwic ta krotka @... Kiedy masz miec wyniki ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • endzi84 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    właśnie ja też mam cienkie endo, ale Twoje przy moim to istny grubas :) ja mam w okolicach owu zawsze ok.5-6 mm, ale pocieszam się tym że przed pierwszą ciążą też takie miałam a zaszłam praktycznie od razu i bez żadnych problemów, wspomagaczy itp... Nawet lekarz nie chciał wierzyć.. W tym cyklu mam sobie przykleić plasterek oesclim na 5 dni, to też estradiol, właśnie z uwagi na to endo. Pierwszy cykl jesteś na estrofem czy brałaś już? Jaką masz dawkę? Clo podobno też źle wpływa na endo
    Estrofen biore dopiero drugi cykl..jeden raz dzienie jedna tabletke od 7 dc do owulacji. Lekarz wlasnie mi mowil ze Clo zle dziala na endo i zalecil wlasnie dlatego ten estrofen! To juz moj 33 cykl bezowocnych staran i zaczynam coraz bardziej watpic ze wkoncu sie uda! W pierwsza ciaze zaszlam bez problemu 2 miesiace od odstawieniu tabletek anty i nawet nie chodzilam wtedy tak czesto do gina wiec nie wiem jak tam u mnie sie sprawy mialy wczesniej z endo.

zem3x1hpqwdneb5j.png
    33 cs
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Cześć dziewczyny :-)
    Znowu spać nie mogę. A po zmierzeniu temperatury to już w ogóle...
    Miłego dnia :-)

Ładnie się zapowiada :D

Ellka lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś zrobić badania przed wizytą u gina i się tylko wkurzyłam... Pocałowałam klamkę w labie, bo zmienili godziny otwarcia a na stronie nie zaktualizowali. Podobno od miesiąca mają nowe godziny, tym bardziej jestem zła bo dawno powinni to w necie zmienić. Przyjechałam pół godziny za późno, nie spieszyłam się bo zawsze przyjmowali materiał do 15:00 a teraz do 10:00.
    Chciałam powtórzyć hormony, które robi się w 3-5dc no a dziś mam 5dc więc już po ptokach. Miesiąc w plecy :/

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Zgredek ostatnio zaszłaś w ciąże w cyklu bezowulacyjnym :D wszystko jest mozliwe :D

Adele
    może Aromek w poprzednim cyklu zmniejszył ci trochę endometrium ;)

katdud
    bardzo ładny prog, na pewno owulka była :)

magdis 4% plemników to nie jest źle, ale zależy ile było w całym ejakulacie. bo czasem facet ma np. 4 % prawidłowych, ale bardzo dużą ogólną ilość, a inny bedzie miał morfologię 10 %, ale malutko w całości i w rezultacie ten, co ma 4 % ma więcej prawidłowych plemników niż ten co ma 10 %. tak mi to lekarz tlumaczył.

a endometrium chętnię się podzielę, moje 2 dni po owulacji miało 16 mm :/

o, to daj mi Luci z 6 mm swojego endo i będzie git :) mój w całym ejakulacie ma 52 mln (norma od 39), więc te 4% to w końcu 2 mln, mógłby ten jeden dać radę..
    wytłumaczcie mi dziewczyny jak to jest, niby cienkie endo=skąpa miesiączka, a u mnie endo takie chude a okres mam zawsze 6-7 dni, z czego 2-3 dni to mnie tak zalewa że nie mogę sobie poradzić, co chwilę czuję jak przez pochwę przepływa mi strumień krwi... Nie wiem jak to wyjaśnić, Luci, Ty tu jesteś obeznana w tych sprawach, o co kaman?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endzi84 wrote:
    Estrofen biore dopiero drugi cykl..jeden raz dzienie jedna tabletke od 7 dc do owulacji. Lekarz wlasnie mi mowil ze Clo zle dziala na endo i zalecil wlasnie dlatego ten estrofen! To juz moj 33 cykl bezowocnych staran i zaczynam coraz bardziej watpic ze wkoncu sie uda! W pierwsza ciaze zaszlam bez problemu 2 miesiace od odstawieniu tabletek anty i nawet nie chodzilam wtedy tak czesto do gina wiec nie wiem jak tam u mnie sie sprawy mialy wczesniej z endo.

rzeczywiście długo się staracie. ja po roku bezowocnych starań już mam dość, zwłaszcza jak z pierwszym dzieckiem się zaszło szybko a teraz jakieś chocki klocki nie wiadomo z czego.A co na to lekarze, wiadomo jaka jest przyczyna?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dupa znowu. Z ciekawosci sikam na testy owu i chyba tez bezowulacyjny w tym miesiacu, bo totalne zero, w ogole nie widac nawet cienia drugiej kreski. A to juz 10dc. Normalnie juz zazwyczaj widac. Ale testy tez mam inne tym razem, wiec juz nic nie wiem :/
    Jak mialam ostatnio usg, to tydzien przed @ mialam endo 22mm :/ Dobrze czy zle? Bo mi nawet nie powiedzieli a sie nie znam.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ