Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Adele, chodzi o to, że wygląda obiecująco i zaczynam mieć nadzieję, że coś kiełkuje. Z drugiej strony boję się rozczarowania
-
ojeju nie straszcie mnie z tymi czworaczkami... blizniaki bym chciala ale wiecej juz nie!!! Juz ciaza blizniacza jest ciaza wysokiego ryzyka i pewnie balabym sie strasznie o malenstwa caly czas! Ale nie nastawiam sie na nic...to juz moj 33 cykl i juz kiedys byla podobna sytuacja wtedy byly 3 pecherzyki ...i nic z tego!
-
magdis wrote:łał, my tu o bliźniakach a Ty masz szansę na czworaczki czego Ci oczywiście nie życzę, ale trzymam kciuki żeby chociaż jedno jajeczko z tych czterech dało początek dzidziusiowi A czemu Ci lekarz dorzucił do Clo estrofem?
-
endzi84 wrote:a estrofen na podkrecenie endo bo zawsze mialam tak 7-8 mm i stwiedzil ze troche musimy je zwiekszyc bo moze byc za cienkie na zagniezdzenie!
-
A ja mam taką ochotę na słodkie od wczoraj że masakra. ALbo @ idzie albo nie wiem
-
Ellka musisz jeszcze pare dni jakos wytrzymać w tej niepewności
endzi aż tyle pęcherzyków ? Nieźle zawsze to wieksza szansa,ze sie uda
Ja jestem zdziwiona bo moja @ trwala tylko 2 dni i nie bolał mnie w ogóle brzuch. Dzis 3dc i minimalnie plamie. Dziwne -
Adele27 wrote:Ellka musisz jeszcze pare dni jakos wytrzymać w tej niepewności
endzi aż tyle pęcherzyków ? Nieźle zawsze to wieksza szansa,ze sie uda
Ja jestem zdziwiona bo moja @ trwala tylko 2 dni i nie bolał mnie w ogóle brzuch. Dzis 3dc i minimalnie plamie. Dziwne
w tym cyklu miałam podobnie, 2dni krwawienie takie średnie i potem aż 4 dni plamienia, ale potem i tak endo miałam całkiem ładne i pęcherzyk pękał -
nick nieaktualnyZgredek ostatnio zaszłaś w ciąże w cyklu bezowulacyjnym wszystko jest mozliwe
Adele
może Aromek w poprzednim cyklu zmniejszył ci trochę endometrium
katdud
bardzo ładny prog, na pewno owulka była
magdis 4% plemników to nie jest źle, ale zależy ile było w całym ejakulacie. bo czasem facet ma np. 4 % prawidłowych, ale bardzo dużą ogólną ilość, a inny bedzie miał morfologię 10 %, ale malutko w całości i w rezultacie ten, co ma 4 % ma więcej prawidłowych plemników niż ten co ma 10 %. tak mi to lekarz tlumaczył.
a endometrium chętnię się podzielę, moje 2 dni po owulacji miało 16 mm -
Adele, no pozostaje mi mierzyć i czekać. Ale już siadam na tyłku, co ma być to będzie
-
Luci jak bylam na usg po aromku to gin powiedzial,ze endo jest prawidłowe to możliwe,ze jednak Aromek mi je zmniejszył ? Podobno wlasnie przeciwnie do Clo ma nie zmniejszać endo. Zaczelam się teraz martwic ta krotka @... Kiedy masz miec wyniki ?
-
magdis wrote:właśnie ja też mam cienkie endo, ale Twoje przy moim to istny grubas ja mam w okolicach owu zawsze ok.5-6 mm, ale pocieszam się tym że przed pierwszą ciążą też takie miałam a zaszłam praktycznie od razu i bez żadnych problemów, wspomagaczy itp... Nawet lekarz nie chciał wierzyć.. W tym cyklu mam sobie przykleić plasterek oesclim na 5 dni, to też estradiol, właśnie z uwagi na to endo. Pierwszy cykl jesteś na estrofem czy brałaś już? Jaką masz dawkę? Clo podobno też źle wpływa na endo
-
Miałam dziś zrobić badania przed wizytą u gina i się tylko wkurzyłam... Pocałowałam klamkę w labie, bo zmienili godziny otwarcia a na stronie nie zaktualizowali. Podobno od miesiąca mają nowe godziny, tym bardziej jestem zła bo dawno powinni to w necie zmienić. Przyjechałam pół godziny za późno, nie spieszyłam się bo zawsze przyjmowali materiał do 15:00 a teraz do 10:00.
Chciałam powtórzyć hormony, które robi się w 3-5dc no a dziś mam 5dc więc już po ptokach. Miesiąc w plecyMatylda
-
Luccecita wrote:Zgredek ostatnio zaszłaś w ciąże w cyklu bezowulacyjnym wszystko jest mozliwe
Adele
może Aromek w poprzednim cyklu zmniejszył ci trochę endometrium
katdud
bardzo ładny prog, na pewno owulka była
magdis 4% plemników to nie jest źle, ale zależy ile było w całym ejakulacie. bo czasem facet ma np. 4 % prawidłowych, ale bardzo dużą ogólną ilość, a inny bedzie miał morfologię 10 %, ale malutko w całości i w rezultacie ten, co ma 4 % ma więcej prawidłowych plemników niż ten co ma 10 %. tak mi to lekarz tlumaczył.
a endometrium chętnię się podzielę, moje 2 dni po owulacji miało 16 mm
o, to daj mi Luci z 6 mm swojego endo i będzie git mój w całym ejakulacie ma 52 mln (norma od 39), więc te 4% to w końcu 2 mln, mógłby ten jeden dać radę..
wytłumaczcie mi dziewczyny jak to jest, niby cienkie endo=skąpa miesiączka, a u mnie endo takie chude a okres mam zawsze 6-7 dni, z czego 2-3 dni to mnie tak zalewa że nie mogę sobie poradzić, co chwilę czuję jak przez pochwę przepływa mi strumień krwi... Nie wiem jak to wyjaśnić, Luci, Ty tu jesteś obeznana w tych sprawach, o co kaman?
-
endzi84 wrote:Estrofen biore dopiero drugi cykl..jeden raz dzienie jedna tabletke od 7 dc do owulacji. Lekarz wlasnie mi mowil ze Clo zle dziala na endo i zalecil wlasnie dlatego ten estrofen! To juz moj 33 cykl bezowocnych staran i zaczynam coraz bardziej watpic ze wkoncu sie uda! W pierwsza ciaze zaszlam bez problemu 2 miesiace od odstawieniu tabletek anty i nawet nie chodzilam wtedy tak czesto do gina wiec nie wiem jak tam u mnie sie sprawy mialy wczesniej z endo.
rzeczywiście długo się staracie. ja po roku bezowocnych starań już mam dość, zwłaszcza jak z pierwszym dzieckiem się zaszło szybko a teraz jakieś chocki klocki nie wiadomo z czego.A co na to lekarze, wiadomo jaka jest przyczyna?
-
A u mnie dupa znowu. Z ciekawosci sikam na testy owu i chyba tez bezowulacyjny w tym miesiacu, bo totalne zero, w ogole nie widac nawet cienia drugiej kreski. A to juz 10dc. Normalnie juz zazwyczaj widac. Ale testy tez mam inne tym razem, wiec juz nic nie wiem
Jak mialam ostatnio usg, to tydzien przed @ mialam endo 22mm Dobrze czy zle? Bo mi nawet nie powiedzieli a sie nie znam.60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning