X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sobie kupię jeśli teraz się nie uda.

Adelcia, jeśli nie potrzebujesz chętnie przyjmę :-*

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszą ciążę zaszlam przy drugim cyklu brania castagnusa. Teraz nie pomógł to spróbuje czegoś innego :-)

Adele ziolka więc nie powinny zaszkodzić, a.mogą pomóc :-) moim zdaniem warto spróbować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 19:51

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz bardzo mocny bol owulacyjny.. :( nie lubię tego bólu. Owu może jutro bedzie jak juz tak boli. Kurde człowiek chce odpocząć od staran ale jak skoro wszystko czuje ?? Hehe chciałabym czasem nie wiedzieć kiedy ta owu będzie :P jak tu ma byc spontan ? :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, oby to było jednodniowe :-)
    U mnie też przechodzi. Jajnik dalej dawał O sobie znać ale w porównaniu z poprzednimi dniami to luzik :-)
    Wczoraj w pewnej chwili miałam takie ostre uklucie, jakby coś pękło, potem już coraz lepiej było

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry piękny poranek :)

Mnie juz cyce bola wiec owu albo juz byla albo jest za rogiem. Dzis spróbujemy z mezem <3 bo wczoraj mąż sie chyba za bardzo spial i dupa nic nie wyszlo ehh

Ktora niedlugo testuje ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Przyszły mi dzisiaj testy, więc za kilka dni zaczynamy zabawę od nowa :-D

Piła może któraś z Was zioła ojca.Sroki nr 3?

To jest mieszanką na I fazę? Ja mam na II fazę i zamierzam zacząć pić od dziś, bo w końcu jest u mnie skok temp. :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Staraliśmy się. Poroniłam. Po stracie ja chciałam od razu się starać nadal,a on już podchodził do tego z dystansem. Więc druga ciąża dla niego już szału nie było. Kiedyś stwierdził do mojej mamy,ze "spełnił mój kaprys" ech...

Jako ojciec... Hmm... raczej z wszystkim jestem sama. Mało mi pomaga w opiece. Czasem się nią zajmie,przewinie i kilka razy ją wykąpał. Troche pomogło jak mu nawtykalam jakim jest "tatusiem roku". Zabolało to go na pewno i trochę bardziej się stara. Już nie marudzi że ma ja przewinąć czy wykąpać . Jak była malutka to w ogóle bal się ją brać itd.

Może z tego wynika ta jego niechęć?

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Ja mam juz bardzo mocny bol owulacyjny.. :( nie lubię tego bólu. Owu może jutro bedzie jak juz tak boli. Kurde człowiek chce odpocząć od staran ale jak skoro wszystko czuje ?? Hehe chciałabym czasem nie wiedzieć kiedy ta owu będzie :P jak tu ma byc spontan ? :P

Mi się coś poprzestawiało, bo od dwóch czy trzech cykli nie czuję bólu owu. A wcześniej zginało mnie w pół.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w końcu jest skok temp., OF wyznaczył mi owulację, ale uważam, że błędnie. Wtedy jej na pewno nie było. Raczej obstawiam te dwa dni od pozytywnego testu owulacyjnego, zwłaszcza że 2 dnia po był spadek temperatury.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On mówi,że chce ale w odpowiednim czasie,bo teraz to i tamto i to nieodpowiedni moment . A ja twierdzę, że jakby tak patrząc to nigdy odpowiedniego czasu nie ma. Tym bardziej,ze ciąża to nie jest coś co np. zaplanuje na wrzesień i we wrześniu w tej ciąży będę. Z resztą tak jak on wyjeżdża to nigdy nie ma go w moją owu to starania też są utrudnione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 09:18

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, chyba tak. Ale znalazłam przepis na ziółka na drugą fazę i jak coś będę działać w następnym cyklu:)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Jestem tutaj nowa, ale czasami kobieta, a szczególnie taka która stara się o dziecko potrzebuje się czasami wygadać. Mam nadzieję, że was nie zanudzę moją historią :) Otóż 5 lat temu wyszłam za mąż i począwszy od nocy poślubnej zaczęliśmy z mężem starać się o dziecko, ale jak się okazało, to nie takie proste jakby się mogło wydawać, zwłaszcza że mam sporo rodzeństwa i żadne z nich nie miało z tym problemów, no ale na kogoś musiało wypaść. Po ok. pół roku bezowocnych starań poszłam po radę do lekarza, który przepisał tylko wspomagacze i kazał dalej próbować,. Kolejne kilka miesięcy i nic więc za namową koleżanek zmieniłam doktora i na szczęście trafiłam na wspaniałego człowieka, który już na pierwszej wizycie stwierdził pco i powiedział, że najpierw tym musimy się zacząć a dopiero potem starania, więc dostałam leki i po 3 miesiącach dopisał też do mojej recepty wspomagacze bo stwierdził że mój przypadek nie jest jakiś straszny i kazał się cały czas starać bo może a nóż...Po jakimś pół roku okazało się że mam torbiel na jajniku, czyli dostałam skierowanie na zabieg i to właśnie okazało się przełomem gdyż zabieg miałam na początku maja 2014 roku, a w czerwcu już byłam w upragnionej ciąży :) Jak synek skończył 1,5 roku postanowiliśmy z mężem zacząć starać się o drugie dziecko, nie chcieliśmy długo czekać, żeby przypadkiem znowu coś się nie "popsuło". Tym razem wybrałam się do doktora od razu po pierwszej nieudanej próbie i tu niestety muszę wspomnieć, że musiałam z powrotem wrócić do tamtego pierwszego lekarza, gdyż ten wspaniały dzięki któremu jesteśmy rodzicami zmarł przez chorobę jeszcze jak byłam w 8miesiącu ciąży :( , a ten obecny jest najlepszy w okolicy. Ale wracając do tematu, po pół roku znowu na wspomagaczach okazało się, że znowu mam torbiel tym razem na drugim jajniku, więc przyznam szczerze, że się ucieszyłam bo wiedziałam że to nasza szansa. Zabieg miałam w połowie kwietnia, potem miesiąc musieliśmy poczekać tym bardziej że na drugi dzień po zabiegu dostałam okresu i znowu rozpoczęliśmy starania. Ale jak na razie jeden cykl nie udany. Dziś jestem mniej więcej w połowie drugiego cyklu, mniej więcej bo cykle mam 31-34dniowe, testy owulacyjne robione w poprzednim cyklu wszystkie niestety negatywne, chociaż były 2 kreski,ale nigdy identyczne. Zaś testy w tym cyklu też już myślałam, że same negatywne, ale 15 dc, a robię je od 11dc i z mężem współżyjemy też od 11 co drugi dzień regularnie, zobaczyłam światełko w tunelu - dwie prawie identyczne kreski, a 16 dc czyli wczoraj to jak już była takie same to ucieszyłam się jak by to był ciążowy bo nigdy jeszcze nie widziałam u siebie takiego "zjawiska" :) Do tego wczoraj rano na papierze toaletowym zobaczyłam najbardziej płodny śluz jaki do tej pory zaobserwowałam u siebie :) Wiem, że to jeszcze nic nie znaczy, ale przynajmniej wiem że mam owulacje. Teraz najgorszy moment bo trzeba czekać min. 10 dni na testowanie. Wspomnę też że w tym cyklu zaczęłam też brać wit. B12, o której wyczytałam przypadkiem w niecie bo kwas foliowy biorę już oczywiście kilka miesięcy. Jeśli Was nie zanudziłam to proszę trzymajcie kciuki za nas :)
    Ps. Jeśli ktoś ma jakieś pytania lub chce pogadać=popisać to śmiało :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia witaj :) to chyba idziemy podobnie przypuszczam,ze dzis mam owulacje ;) ale u mnie to juz 18mieisiac staran o drugie :P teraz w tym cyklu bylas na stymulacji ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie. Teraz narazie staramy się bez wspomagania, to drugi cykl, doktor powiedział żeby starać się przez 3 miesiące, a jak się nie uda to pewnie clostilbegyt i duphaston. Moja owulka też dziś bo wszystkie znaki na niebie na to wskazaly no i czuję ją. Tylko ciekawe czy owocna....

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Hej. Nie. Teraz narazie staramy się bez wspomagania, to drugi cykl, doktor powiedział żeby starać się przez 3 miesiące, a jak się nie uda to pewnie clostilbegyt i duphaston. Moja owulka też dziś bo wszystkie znaki na niebie na to wskazaly no i czuję ją. Tylko ciekawe czy owocna....

teraz najgorsze to czekanie ... :P w czw z mężem było <3 i dziś powtórzyliśmy ale bez spinki

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i w sumie to o drugie dziecko staramy się już 11cykli.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ❤ wczoraj, dzisiaj już damy sobie spokój, tym bardziej że chcielibyśmy córeczkę

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znów słyszałam,źle zakończoną historię ciąży :( . Koleżanka,która ma 7 letniego syna zaszła w ciążę. Teraz jest po zabiegu lyzeczkowania . Zarodek źle się rozwijał A na dodatek wykryli u niej zasniad groniasty.. ciąża 10 tydzień :( . Nie lubię takich historii bo od razu przypomina mi się moja :(

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wole te historie z happy endem. Polecam film Return to Zero.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam. .. ryczalam jak głupia :(

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ