Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka wrote:Lilli, u mnie 10 dpo i to już wyraźna kreska
She, ja wpisuję jak się przebije
Styczniowa, wkradł się błąd? czy serio 5 tyg i 2 dni? :o :o szok!
U nas w szpitalu ostatnio urodziło się dziecko z zębami, w gazecie było
Oczywiście ze błąd! miało być 5 miesięcy!!! Już edytuje
A o przypadkach ze dziecko urodzilo się z zębami juz też słyszałam -
Adele27 wrote:Dziewczyny ja dzis zamiast testu kupilam podpaski heh jestem pewna ze @ przyjdzie. Zaczynam miec ochotę na sledziki w sosie - moj typowy objaw przed @
Ja w cyklu którym zaszłam, plamiłam jak przed @ więc nakupiłam pełno tamponów i podpasek, i przydały się dopiero po porodzie!Natalia 27.03.2016
-
Pianistka wrote:Lilli, u mnie 10 dpo i to już wyraźna kreska
She, ja wpisuję jak się przebije
Styczniowa, wkradł się błąd? czy serio 5 tyg i 2 dni? :o :o szok!
U nas w szpitalu ostatnio urodziło się dziecko z zębami, w gazecie było
A my byłyśmy dziś u okulisty maluśka ma wadę wzroku
Edit: A co do krocza po porodzie... to ja mimo braku nacięcia i pęknięcia dłuuuugo odczuwałam ból. w sumie nadal mnie boli. szczególnie okolica cewki moczowej. niby nic nie jest uszkodzone ale ból jest, szczególnie gdy dużo chodzę lub ponoszę małą. choć niby wszystko ok. Po porodzie zastanawiałam się jak to się dzieje że ludzie mają więcej niż 1 dziecko bo na myśl o włożeniu CZEGOKOLWIEK w moją pochwę dostawałam drgawek a jak po porodzie wróciłam do używania tamponów to kupiłam mini, jak dla nastolatek taka panika była
A pozostałe dziewczyny jak wpisujecie zęby, jak sie przebiją czy wyjdą??
Pianistka mi się wydaje że nasza mała ma lekkiego zeza, a ja też mam wadę wzroku, mój tato, siostra, więc moja córcia też ma szansę odziedziczyć. A jaka to wada?
Ja w sumie do tej pory nie uzywam tamponów, bo wole podpaski, ale miałam takie same odczucia jak Ty, bałam się włożyć cokolwiek, nawet lekarstwaNatalia 27.03.2016
-
Ja zaliczam zęba jak sie przebije.
She jeśli Ci się wydaje ze ma zeza to leć do okulisty skontrolować. U tak małych dzieci mozna zeza skorygować okularkami!!!
My też byliśmy u okulisty jak mały miał jakieś pół roku (ja mam wade, mąż tez ale to byly minusy i już zoperowane, poza tym jestem po 2 zabiegach na zeza) Na szczescie zez małemu nie wyszedł, wada jakieś +1,5 ale w tym wieku nic się z nia nie robi bo za mała i może sama się wyrównać, mamy przyjsć jak mały będzie miał 3 latka i będzie umiał gadać zeby sprawdzic na obrazkach jak widzi.She86 lubi tę wiadomość
-
No właśnie się zdziwiłam, że się gdzieś te zęby wpisuje. Aż przejrzałam całą książeczkę i nie znalazłam żadnej rubryki na to. Ale wpisałabym jak się przebiją, bo kiedy indziej? Skąd wiesz kiedy wyjdzie cały? Może Ci się wydawać, że już jest, a on dalej rośnie. My mamy na razie tylko dwie dolne jedynki, wyszły jak mały miał 7,5 miesiąca dopiero. A dalej cisza, nic nie widać.
She86 lubi tę wiadomość
-
StyczniowaNadzieja wrote:Ja zaliczam zęba jak sie przebije.
She jeśli Ci się wydaje ze ma zeza to leć do okulisty skontrolować. U tak małych dzieci mozna zeza skorygować okularkami!!!
My też byliśmy u okulisty jak mały miał jakieś pół roku (ja mam wade, mąż tez ale to byly minusy i już zoperowane, poza tym jestem po 2 zabiegach na zeza) Na szczescie zez małemu nie wyszedł, wada jakieś +1,5 ale w tym wieku nic się z nia nie robi bo za mała i może sama się wyrównać, mamy przyjsć jak mały będzie miał 3 latka i będzie umiał gadać zeby sprawdzic na obrazkach jak widzi.
Myślałam, że nie ma potrzeby tak szybko, że to roku to normalne? Serio lepiej iść?Natalia 27.03.2016
-
Ok to wpisuję, że już wyszly poprzedniej niedzieli tzn matka dopiero wtedy zauważyła
Edit: Piegus ja wpisuję w taką książeczkę https://merlin.pl/moj-pierwszy-album-dziewczynka-praca-zbiorowa/3450256/?gclid=CjwKEAjwmf6-BRDi9fSN7Ijt1wUSJAASawcjDZkI4HLE7YJc8OOoUilkorlOfvi3LRbWFne4Tsnc1RoClGXw_wcB
A Ty chyba masz na myśli książeczkę zdrowia.. ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 14:36
Piegus lubi tę wiadomość
Natalia 27.03.2016
-
She mi okulistka mowila jak jeszcze w ciazy bylam ze lepiej sprawdzic szcegolnie ze wzgledu na to ze ja mialam zeza. Nam mowi
la ze jak tylko zauwazymy to zeby przyjsc a jak nie to najpozniej do 6 miesiaca bo starsze dziecko jest juz ciezko zbadac i pozniej dopiero ma to sens gdy juz jest takie rozumne czyli gdzies kolo drugiego roku zyciaa. do jakiegos czasu jest to niby fizjologia aale ja jestem przewrazliwiona na tym punkci. Zez nic fajnego wiem z autopsji -
Ja sobie wpisuje ważniejsze daty do notesa, troche żałuje że bardziej szczególowo nie pisałam i dużo nie wpisywałam, ale ząbki zawsze byly wpisane jak już był na zewnątrz, albo już czuć pod palcem że wyrżnięty, u nas pierwszy pojawił się dokładnie jak skończyła 6 miesięcy, teraz ma 16 już od dawna i zostały aby piątki i spokój, za to u nas jest bunt dwulatka w pełni, czasem to boje się jak to będzie jak zajde w ciąże no ale zawsze coś bedzie
-
Dziękuję dziewczyny,mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.
Lilirose jakiw testy robisz ??? -
nick nieaktualny
-
Wada to +1 ale właśnie powiedział ze kontrola za 1,5 roku i tyle. Moze sie wyrówna. Ja mam wadę, w mojej rodzinie chyba wszyscy... ale do kontroli poszłam przez zeza. Powiedział okulista ze mała ma dosc spory fałd nad noskiem i szeroko rozstawione oczy, wiec sobie czasem zezuje ale to z wiekiem minie. To taki "niby zez"
Ale tez uważam ze lepiej pojsc sprawdzić niz potem pluć sobie w brodę