X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Dziewczyny, która teraz testuje? Trzyma kciuki :) . Wolę pisać tu z wami i wspierać niż na belly gdzie same panikujace kobiety. W kółko tylko ze mają mdłości i umierają . Rozumiem,że każda inaczej przechodzi ciążę, ale można ocipiec czytając to samo. Albo piszą o poronieniach,bo śluz nie taki. Ech.. źle to wpływa jak na mnie. U Was lepsza atmosfera :) .

Dziewczyny czekam na kolejne plusy :)
    :D odniosłam identyczne wrażenie wchodząc tam na chwilę.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Dziewczyny, która teraz testuje? Trzyma kciuki :) . Wolę pisać tu z wami i wspierać niż na belly gdzie same panikujace kobiety. W kółko tylko ze mają mdłości i umierają . Rozumiem,że każda inaczej przechodzi ciążę, ale można ocipiec czytając to samo. Albo piszą o poronieniach,bo śluz nie taki. Ech.. źle to wpływa jak na mnie. U Was lepsza atmosfera :) .

ja mam termin @ na niedzielę, ale czuję się jak co miesiąc, cycki bolą tak samo, wszystko tak samo, więc się na nastawiam ;)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Welina Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:

Na Belly powinien być dział zatytułowany "Tylko pozytywnie"

dqpri09k9d4fedco.png
  • Welina Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Lenoo kciuki za wizytę i daj znać jak po :)

Luci kiedy masz termin @ ?

Iza głowa do góry :* nie ten cykl to kolejny :* każda z nas ma gorsze chwile kiedy @ za rogiem ale szybko mija i znów jest szansa :* mamusia musi być szczęśliwa żeby lokator chciał się zadomowić :*

Majaa spróbuj jeszcze siknąć na dniach może owu była później?

Welina witaj :) mi też lekarz zasugerował drożność jajowodów bo może po porodzie coś jest nie tak... u mnie w marcu pykną 2 lata.. u męża wszystko pięknie u mnie niby też. Jestem po stymulacjach a i tak nic nie wyszło. Dlatego uważam,że mój problem jest w głowie i od paru cykli z tym walczę. Staram się być szczęśliwa z mężem i 1 dzieckiem :) a jak będzie 2 to wspaniale :)
    Adele27 a miałaś sprawdzają drożność? Jeśli tak to w jaki sposób? Bo jak o tym poczytałam to nie ukrywam że trochę mnie to przeraziło.

dqpri09k9d4fedco.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mówią póki @ się nie zjawi to nadzieja jest.

Ooo taki dział by się przydał.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina w końcu sie nie zdecydowałam... Daje sobie jeszcze czas żeby pracować nad swoją glowa :P po nowym roku jak sie nie uda to wezmę sie za to... Ja sie doszukiwalam juz wielu rzeczy.. Najpierw osadzalam męża,ze na pewno ma zle nasienie..poszedl na badanie i wyszlo bardzo dobre. Pozniej,ze na pewno cos jest ze mną ale hormony ok,owulacje sa,stymualcja nic nie dala. No i teraz hsg zaczelam sobie wkręcać,ze na pewno mam zapchane jajowody.. Ale cos sie we mnie zmienilo i stwierdziłam,ze przystopuje.. Moze na hsg cos by wyszlo a może wszystko tez jest dobrze jak z pozostałymi badaniami... Wiec odpuscilam

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    ja mam termin @ na niedzielę, ale czuję się jak co miesiąc, cycki bolą tak samo, wszystko tak samo, więc się na nastawiam ;)

To również moze byc objaw ciąży :P :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina wrote:
    Adele27 a miałaś sprawdzają drożność? Jeśli tak to w jaki sposób? Bo jak o tym poczytałam to nie ukrywam że trochę mnie to przeraziło.
    Dlaczego przerazilo? Ja miałam robiona kiedyś drożność i było absolutnie bezbolesne, to coś podobnego do zakładania cewnika tylko są dwie rurki połączone w jedną, które lekarz zakłada na jajowody, następnie za pomocą strzykawki wpuszcza kontrast i robi usg, trwa to krótko i nie jest jakoś specjalnie nieprzyjemne ;) Tylko nie pamiętam w której fazie cyklu się to robi bo jest na to określony czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 19:47

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    A Ty kiedy testujesz? Bo ja cały czas Was tutaj śledzę i nie mogę doczekać się w końcu Twojej wspaniałej wiadomości :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    A Ty kiedy testujesz? Bo ja cały czas Was tutaj śledzę i nie mogę doczekać się w końcu Twojej wspaniałej wiadomości :)

Hehehe dzieki :* oj tez bym chciala Wam taka wiadomość napisać :D ja niestety nie wiem dokladnie kiedy mam miec @ ... Mysle,ze jakos za tydzień chyba :P albo szybciej

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele - ja mam nadzieję,że już @ nie przyjdzie. Taki pokrecony cykl u Ciebie to niech jest zakrecony juz na 9 miesięcy ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ja tez jakas tam nadzieje mam :P jak zwykle heh

A na dodatek zlapala mnie rwa kulszowa jak kichnelam i sie zgielam .. Ja pier**** ehhh

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)
    Staramy sie od maja o rodzeństwo dla mojego syna, kupiłam testy owu tak jak poprzednio dzięki nim wiem kiedy mam owulacje a kiedy cykl bez owu. Cykle mam mega rozregulowane czasami nawet 30-40 pare dni. tydzień temu 11.09 byłam u gina bo nie dawało mi to spokoju i myslałam że może przepisze mi znowu CLOSTYLBEGYT ( bo to pomoglo mi zajsc w ciaze ), okazało się że miałam ogromny pęcherzyk do pekniecia w 24dc :o , dał mi zastrzyk pregnyl, który miał spowodować penięcie i mogło dość do zapłodnienia, w tym dniu i 2 dni pozniej działaliśmy. Dzisiaj czyli 7 dni po zastrzyku zaczełam MEGA krwawić, podejrzewam że tak szybko po owulacji dostałam okres ale chyba coś nie hallo... nie wiem co mysleć i co robic... lekarz mówi że mamy sie starac i jak dalej nie bedzie efektów to za pół roku mam przyjść... któraś miała stosowane zastrzyki pregnyl?

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja mialam az 2 zastrzyki z Pregnylu, trafione jak kula w plot, bo zwykle mialam owulacje 16-17 dc i 16 dc mialam dostac a tu 16dc to bylo juz po wszystkim bo owulacja byla 15dc. Moj lekarz kazal wziac tak w ciemno, bez monitoringu tylko na podstawie usg z 12dc. I nic "nienormalnego" sie nie dzialo w tamtym cyklu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis z corka i ze soba u laryngologa-homeopaty-radiescety. Corka mimo wydanego majatku na "leczenie" w Warszawie ma przewlekle zapalenie zatok (warszawcy pseudolekarze wycieli migdal ale wyleczyc nie potrafili) i stad ciągle katary i chorowanie a ja-no coz, dzis 26dc to rtg zatok nie wchodzilo w gre wiec wiem tyle ze istnieje duze prawdopodobiensteo ze spie na zyle wodnej i dlatego mam problemy ze zdriwiem i zajsciem w ciążę, ze przez to plemnik i komorka jajowa odpychaja sie i nic z tego nie bedzie, ze w takich przypadkach nawet in vitro nie pomoze. Dobrze byloby zbadac dom pod katem ciekow wodnych. No i mam wyrzucic mikrofale z domu a dziecku nie podawac mleka i produktow mlecznych.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wierzysz w jego słowa ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina
    natalia witajcie :*
    widocznie dostalas wczesniej okres i tyle...

Majja i jak test?

Adele jakoś na koniec września.

chciałam się pochwalić, że kupiłam sobie do ćwiczeń Orbitreka !
    nosiłam sie z zakupem dobry rok, bo przecież zaraz w ciąży będę :P

Welina lubi tę wiadomość

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza nie przejmuj sie, homeopaci sa fajni, ale lekko nawiedzeni ;) :P
    Co do chodzenia do kosciola ja tez teraz chodze bez meza, ale syna ciagne z soba zawsze, choc ma 14 lat. Dopoki mieszka u mnie chodzi jak mama kaze ;) Ale lubi, bo mamy fajny kosciolek. Maz nie chodzi zawsze, bo pracuje w rozne dni tygodnia, poza tym pastor nam sie zmienil (starszy poszedl na emeryture) i jest nieco nudnawy :D

jangwa super! Jak ja kiedys zajde w koncu, to moj biedak chyba zawalu dostanie hahaha Ale on to taki pesymista-realista. Juz ma dokladnie zaplanowane, co mu sie spier**** w ciagu najblizszych 20 lat ^^

Hugolina ja jestem 2 cykl po laparo, w pierwszym tez sie cuda dzialy przy @ teraz juz ok.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • magdis Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    iskierka nadziei zawsze jest, ale jako że mnie w szczęśliwym cyklu cycki nie bolały, to objaw ten zaliczam do zwiastunów @... ;) Ja też staram się póki co pracować nad głową, ale to jest najtrudniejsze zadanie świata

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis a mnie w szczęśliwym cyklu bolały. i to bardzo.
    co z tą Twoją bakterią, dostałaś jakieś leki ?

‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ