X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Iza wierzysz w jego słowa ?
    W zapalenie zatok corki nie musze wierzyc bo widzialam na zdjeciu rtg, miala plukane zatoki. O szkodliwym wplywie mleka krowiego na czlowieka juz dawno czytalam. A zyly wodne- juz dawno powiedzialam ze nad naszym domem wisi cos niedobrego, moja mama zaproponowala poczytac i odczynic uroki ale w to boje sie wchodzic, nie do konca w to wierze i czytalam ze to do niczego dobrego nie prowadzi. Ale w te zyly wodne jestem w stanie uwierzyc, nie mamy wplywu na ich obecnosc ale skorzystamie z pomocy radiestety, przestawienie mebli lub zastosowanie odpromiennika to nic złego, wielu ksiezy i zakonnic sie tym zajmuje. Nawet moj maz ktory do wszystkiego podchodzi sceptycznie jest sklonny sprawdzic te zyly i sprobowac. Najwazniejsze jest zdrowie. Jak jest zdrowa rodzina to wszystko lepiej sie układa. A ta komorka jajowa i plemniki ich odpychanie to sama nie wiem.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    W zapalenie zatok corki nie musze wierzyc bo widzialam na zdjeciu rtg, miala plukane zatoki. O szkodliwym wplywie mleka krowiego na czlowieka juz dawno czytalam. A zyly wodne- juz dawno powiedzialam ze nad naszym domem wisi cos niedobrego, moja mama zaproponowala poczytac i odczynic uroki ale w to boje sie wchodzic, nie do konca w to wierze i czytalam ze to do niczego dobrego nie prowadzi. Ale w te zyly wodne jestem w stanie uwierzyc, nie mamy wplywu na ich obecnosc ale skorzystamie z pomocy radiestety, przestawienie mebli lub zastosowanie odpromiennika to nic złego, wielu ksiezy i zakonnic sie tym zajmuje. Nawet moj maz ktory do wszystkiego podchodzi sceptycznie jest sklonny sprawdzic te zyly i sprobowac. Najwazniejsze jest zdrowie. Jak jest zdrowa rodzina to wszystko lepiej sie układa. A ta komorka jajowa i plemniki ich odpychanie to sama nie wiem.
    Nigdy w życiu nie zgodzę się o szkodliwym wpływie krowiego mleka na zdrowie!!!! Piję je całe życie i jestem zdrowa jak byk, tak samo cała moja rodzina i inni których znam a piją mleko krowie. Mój tato ma ok. 70 lat i jak robił badania to lekarz się godziny pyta jaką dietę stosuje że takie dobre wyniki i zero cholesterolu? A tato na to mleko i tłusty boczek. Moje dziecko 2,5 pije je od kiedy skończyło rok i też ma się bardzo dobrze, a rozwija się lepiej niż jego rówieśnicy i nawet wygląda na rok starszego. Ostatnio właśnie uczeni i lekarze namawiają do picia mleka.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia kazdy ma swoje racje. Ja raczej z podawania mleka nie zrezygnuje, nie napisalam ze wierze w jego szkodliwosc tylko ze o tym czytalam.

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

• magdis Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    magdis a mnie w szczęśliwym cyklu bolały. i to bardzo.
    co z tą Twoją bakterią, dostałaś jakieś leki ?
    tak, jesteśmy obydwoje przeleczeni azytromycyną. Co do cycków to wiem że bywa z tym różnie i lubię słyszeć że kogoś w ciążowym cyklu bolały bo napawa mnie to nadzieją, ale przez moje osobiste doświadczenia mam tak zakodowane że ból cycków=@, to działa już chyba na poziomie podświadomości :D
    Luci, a co u Ciebie? Który to dc?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka krowiego to duża grupa ludzi podobno nie toleruje laktozy i dla takich mleko jest niewskazane. Dla pozostałych myślę że tak, w końcu ma wiele składników odżywczych, oczywiście wszystko z rozsądkiem. Ja staram się troszkę ograniczać bo długo długo wypijałam po ok. 1 litrze mleka dziennie (w formie kakao) i wyczytałam gdzieś że może to nasilać pcos. Ale piję dalej, tylko teraz 1-2 szklanki dziennie. Bo lubię. Uważam że z umiarem można jeść nawet czekoladę i czipsy :D

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Co do mleka krowiego to duża grupa ludzi podobno nie toleruje laktozy i dla takich mleko jest niewskazane. Dla pozostałych myślę że tak, w końcu ma wiele składników odżywczych, oczywiście wszystko z rozsądkiem. Ja staram się troszkę ograniczać bo długo długo wypijałam po ok. 1 litrze mleka dziennie (w formie kakao) i wyczytałam gdzieś że może to nasilać pcos. Ale piję dalej, tylko teraz 1-2 szklanki dziennie. Bo lubię. Uważam że z umiarem można jeść nawet czekoladę i czipsy :D
    No oczywiście, że wszystko z umiarem, ja też jem chipsy i czekoladę z umiarem ;) chociaż ostatnio z trochę mniejszym umiarem bo jakoś ciągle chce mi się ostatnio czegoś czekoladowego chociaż nie uważam tego za jakąś zachcianke ciążowa bo czasami tak miałam przed @ i oczywiście jeśli musiałabym zrezygnować z mleka np. po porodzie bo dziecko miałoby skaze białkowa tfu tfu to bym zrezygnowała, ale jak nie muszę to nawet po talerzu zupy idę do lodówki i biorę dużego łyka :)

ScarlettKate lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis u mnie 21 dc...
    a Ty kiedy testujesz?

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Kasia kazdy ma swoje racje. Ja raczej z podawania mleka nie zrezygnuje, nie napisalam ze wierze w jego szkodliwosc tylko ze o tym czytalam.
    Spoko, denerwują mnie tylko Ci lekarze i ich opinie, tym bardziej że to najczęściej Ci którzy od urodzenia nie mieli kontaktu z takim mlekiem a najwięcej się wypowiadają. I oczywiście przecież nie każdy może pić takie mleko.
    A teraz ciekawostka, kiedyś gdzieś czytałam że człowiek rodzi się z jakimś hormonem czy czymś tam, który pomaga nam przetwarzać w odpowiedni sposób mleko i jest on ważny w przemianie materii, a jak człowiek przestaje pić mleko to to coś zanika i już nam nie pomaga w utrzymaniu odpowiedniej wagi :) Ale ile w tym prawdy to nikt nie ma pojęcia.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Sue87 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i cześć wszystkim.

Dziewczyny, czy mogłybyście poradzić mi jakie zrobić na początek badania z krwi i w których dniach cyklu aby sprawdzić czy hormony są w normie. Staramy sie o drugiego dzidziusia 6 miesięcy. Zaczęliśmy w 10 miesięcy po pierwszym porodzie. Okres wrócił zaraz po połogu Nie karmie już piersią itp. A ciagle nic. Robie cały czas testy owu, badam szyjkę. Byłam tez na monitorowaniu owulacji. Póki co wszystko wyglada,ze jest Ok. Jedyne co to zaczęły mi się potworne problemy z cera, których nie miałam przez całe życie. Krosty, pryszcze... myśle czy to nie hormony właśnie. Będę Wam bardzo wdzięczna za wszelkie porady.

ckaicsqvntdeeclt.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    witajcie :)
    Staramy sie od maja o rodzeństwo dla mojego syna, kupiłam testy owu tak jak poprzednio dzięki nim wiem kiedy mam owulacje a kiedy cykl bez owu. Cykle mam mega rozregulowane czasami nawet 30-40 pare dni. tydzień temu 11.09 byłam u gina bo nie dawało mi to spokoju i myslałam że może przepisze mi znowu CLOSTYLBEGYT ( bo to pomoglo mi zajsc w ciaze ), okazało się że miałam ogromny pęcherzyk do pekniecia w 24dc :o , dał mi zastrzyk pregnyl, który miał spowodować penięcie i mogło dość do zapłodnienia, w tym dniu i 2 dni pozniej działaliśmy. Dzisiaj czyli 7 dni po zastrzyku zaczełam MEGA krwawić, podejrzewam że tak szybko po owulacji dostałam okres ale chyba coś nie hallo... nie wiem co mysleć i co robic... lekarz mówi że mamy sie starac i jak dalej nie bedzie efektów to za pół roku mam przyjść... któraś miała stosowane zastrzyki pregnyl?

Ja dostałam raz Pregnyl w 12dc owu byla w 14dc ale żadnych krwawień nie miałam

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    magdis u mnie 21 dc...
    a Ty kiedy testujesz?
    ja w niedzielę mam dostać @, gdyby do wtorku nie przyszła to wtedy zatestuję. Ale jakoś słabo w to wierzę ;)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis to trzymam kciuki :*

Adele jak plecy?

Sue
    3-5 dc TSH, LH, FSH, prolaktyna, estradiol
    22 dc progesteron

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plecy przestaly po nocy bolec ufff balam sie,ze na zastrzykach sie skończ.

A u mnie 26dc

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od endo. TSH 3.46, FT4 17.51 Progesteron 22dc 13.3 , 25dc 16,6. Pani dr stwierdziła że jest ok, dała ovarin i kazała dalej sie starać. I tyle.

dziewczyny padam, juz 3 dzień tylko gdzieś jeżdżę, po przychodniach, po lekarzach, po sklepach, do przedszkola. Wracam do domu, jem śniadanie, robie męzowi obiad (dzis tak w biegu że mieliśmy zdrowe ziemniaki bez soli) i znów w samochód i znów gdzieś. I teraz wróciłam od lekarza, zjadłam ten obiad i zaraz po Zuzie jade. A ona biedulka nie chce chodzic do przedszkola, wczoraj aż wymiotowała więc ja jak rano wstaje to serce i zołądek mam w gardle ze stresu żeby tylko przeforsować i jakoś zawieźć dziecko do przedszkola.

A, robiłam dziś test, niestety 1 krecha.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh dla starajacej to chyba trochę za wysokie. Rok temu miałam takie i ostatnio na wizycie u endokrynologa zapytała czy nikt takim wynikiem się nie zainteresował.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasz 1 cykl starań, mam 29 lat i 5letniego synka (który nie był planowany, wiec można powiedzieć, ze łatwo przyszło ;) Najgorsze jest to, ze mój facet jest w domu tylko 10 dni ciągiem w miesiącu (pracuje zagranica). Czasami przez pare miesięcy przyjeżdża dokładnie w mój okres, dlatego taki cykl kiedy kochany się w dni płodne zdarza się raz na pare miesięcy. W związku z tym w tym miesiącu wspomagałam się testami owulacyjnymi, które mnie za bardzo do siebie nie przekonały ze względu na to , ze raz wyszedł mi pozytywny na drugi dzień negatywny i na trzeci znowu pozytywny, wiec w ogóle nie wiedziałam jak to interpretować. Mam cykle 30 dniowe, przytulalismy się 15,16,17,18. Słyszałam różne teorie, ze lepiej co drugi dzień , a także, ze codziennie tez. W każdym razie nie robiliśmy nic z musu a bardziej z przyjemności, wiec mam nadzieje ze cos zamontowaliśmy.
    Dodam, ze rok temu miałam konizacje szyjki macicy i tez się trochę martwię jak to będzie..
    Dzis 20 dc, testuje 1 października chyba ze wcześniej przyjedzie ciocia

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolecik - u mnie też facet wyjeżdża i wraca na 9-10 dni. Często był po moich plodnych. Ostatnio odpuscilam sobie mierzenie i obserwacje i wielka niespodzianka. Ciąża... więc da się ;) . Ostatnie serduszko w 14 dc i się udało. Cykle ok 30 dniowe więc owu obstawiam na 18 dc ale pewności nie mam.

Fi0lecik lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa_maua
    Super, gratulacje! Teoretycznie u Was większa szansa na dziewczynkę, ale wiadomo fifty fifty . Nie nakręcam się, zobaczymy co wyjdzie z tego serduszkowania, najbardziej wkurzający jest fakt, ze następny cykl starań wypadnie dopiero na grudzień W tym cyklu wyjątkowo nie miałam większych bóli owulacyjnych ani śluzu, ale 19 dc byłam u gina na kontroli i mówiła, ze widzi ze była owulacja z prawego jajnika, bo został już tylko jakiś pęcherzyk pusty po jajeczku, oczywiście nazwała to inaczej i profesjonalnie i nie potrafię tego powtórzyć ; ) Ale zapłodnienie to jedno a implantacją zarodka to drugie wiec czekam 2 tyg i daje znać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 22:20

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki ;)

Fi0lecik lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fi0lecik witaj i trzymam kciuki za II krechy :)

Ja mam jakiś kiepski nastrój..chyba pogoda tak działa nie wiem...i w ogóle czuję,że kolejny cykl się nie udało no ale trudno

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ