X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa jak się czujesz? jak sytuacja w ogóle ? tata już wie?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Fi0lecik witaj i trzymam kciuki za II krechy :)

Ja mam jakiś kiepski nastrój..chyba pogoda tak działa nie wiem...i w ogóle czuję,że kolejny cykl się nie udało no ale trudno
    Ja się czuje podobnie od kiedy przyszła @ i się ogólnie czuje osłabiona. Włosy mi lecą do tego od jakiegoś czasu. I głową dosłownie ciąży. Byłam sobie zrobić wyniki z krwi:/ wiem.ze jest przesilenie ale od 12 nie mam siły na nic i chęci. Juz mnie jajniki zaczynają pobolewac wiec rośnie pęcherzyk. Za tydz mam wizyte u gina na kontrol po laparoskopii to odrazu monitoring zrobi bo będę przed owu. Adele póki nie ma @ to można mieć nadzieję. Choć ja zawsze wiem szybko ze nie wyszło. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie muli, juz w niedziele sie zaczęło a dzis mialam spotkanie bliskiego stopnia z kibelkiem. Cos mi jest bo to za wczesnie na ciążowe nudnosci szczegolnie ze wczoraj robilam test i nic. Dzis 28dc, temp. troche spadla ale dzis jest niewiarygodna bo obudzilam sie spocona i zamiast zmierzyć to wstałam sie przebrac a bylo 15 min. do budzika i dopieto zmierzylam.

Hugolina włosy tez mi sie sypia. I na wiosne sie sypaly ale mysle ze wtedy to bylo po narkozie podczas histetoskopii.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się dobrze. Chociaż ostatnio bardziej nerwowa :( dziś mam mam miec wizytę. Tata jeszcze nie wie. Nie wiem kiedy mu powiem.. już słyszę jego gadanie ...ech..

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja też właśnie jestem po narkozie ale włosy lecą mi już od sierpnia. Może przez to ze tsh zbijam i spada dość szybko. A mocy nie mam bo ciśnienie za niskie mam. Ale kawy nie chce pić litrami. Ogólnie mam zamiar zrezygnować z kawy bo niby rowniez może utrudniać zajście w ciążę i chyba mi już nie służy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez pomyslalam ze to moze od lekow na tarczyce. A jak szybko tsh u ciebie spada? U mnie przy 1 tabl. Matizolu co 2 dni spada o jakies 2 jedn. na miesiac, tylko w tym miesiacu, w sumie 3 tyg. soadlo o 1.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa daj znać koniecznie jak po wizycie :) a z chłopakiem dobrze?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę euthyrox 75 teraz i mam tsh 1,6 wiec ostania spadło z 2,6 w 3 tyg. Terax nie wiem czy dalej nie spada. Będę kontrolować na początku października.

• magdis Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Tez pomyslalam ze to moze od lekow na tarczyce. A jak szybko tsh u ciebie spada? U mnie przy 1 tabl. Matizolu co 2 dni spada o jakies 2 jedn. na miesiac, tylko w tym miesiacu, w sumie 3 tyg. soadlo o 1.
    ale Metizol się bierze na nadczynność, więc tsh powinno po nim rosnąć...

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ta tarczyca to czarna magia. Ja pierwotnie mialam nadczynnosc i bralam metizol, pozniej wyskoczyła niedoczynnosc tsh ponad 8 i mam haschimoto i nadal biore metizol. Bo euthyrox jest na niedoczynnosc, to sa hormony, dobrze mysle? Nawet pytalm endo dlaczego biore metizol na nadczunnosc przy niedoczynnosci i powiedzial ze leczy sie pierwotna chorobe a organizm sam musi sie okreslic co z tego bedzie, czy nad- czy niediczynnosc. Nie do konca to rozumiem.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać. No chłop się stara. Ja mam dalej dystans. Nic nie poradzę,że straciłam zaufanie do niego. A odbudować już nie tak łatwo. Nie wiem na jak długo cokolwiek zrozumiał.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    ale Metizol się bierze na nadczynność, więc tsh powinno po nim rosnąć...

No uroslo, z tsh 0.007 do ponad 8, teraz mam zmniejszona dawke i spada. Tarczyca -Czarna magia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż choruje na niedoczynność ;) ale TSH ma ładne.

Adele
    no to lada dzień termin @
    czekasz, czy zatestujesz?

jangwa
    kciuki za wizytę!

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci miałam późno owu więc obstawiam,że @ będzie gdzieś za 4 dni. Czekam do przyszłego tyg

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak sie czujesz, jak co miesiac? :P

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jak co miesiąc... tylko cycki zaczęły o wiele później boleć niż zawsze ale to pewnie przez niepokalanka

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nie mam humorów jak przeważnie miałam przy pms ale to też pewnie zasługa niepokalanka :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lenoo Koleżanka

Wysłany: 21 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kochane.

Wczorajsza wizyta u gina. Oznajmilam jemu że mam wrażenie że owulacja już była, ale to nie możliwe bo mam zawsze 17-18dc. Faza lutealna 13 dni, A cykle 31 dni!!Stwierdził sprawdzamy .... :)

Miałam rację i na USG widac jak byk ze już po owulacji. 14dc a ja juz po!! Szok!! Dobrze ze moj mężu od początku mojego cyklu chodził jak nakręcony robot i nie mogliśmy przestać się kochać :) hahaha och jak dobrze... może coś z tego będzie. Teraz ma nocki i się mijamy ja w pracy on w domu i na odwrót, więc nie muszę się martwić że nie będzie kiedy <3

I tu pytanie do was: Czy mógł duphaston się przyczynić do wcześniejszej owulacji. Brałam w poprzednim cyklu od 16dc do 26dc. Lekarz kazał zacząć brać teraz duphaston przez 10 dni. Obserwować ewentualnie kolejne cykle i zaraz po owulacji zaczynać brać dupka. Także nie standardowo od 16dc. Bo jak widać różnie bywa....

W poprzednim cyklu owulacja 18dc a dupka zaczęłam brać 16 dc I dupa bo za szybko!! Grrrr...

NASIENIE męża określił jako Super!

Poprosił o cierpliwość i powiedział że do zimy jak nie wyjdzie to lecimy z Inseminacja i na pewno sie uda bo plemniki są megaśnie dobre :)

Dupka dalej brać i cyclodynon...
    Mile było na koniec... do zobaczenia za miesiąc już w ciąży :)

Od razu człowiek wychodzi pozytywnie nastawiony :)

Mój cud Hania 3,5 roku <3
    Starania o drugiego bejbusia !! <3 1.5 roku :/
    16.08.2017 HSG - jajowody drożne :D
    prolaktyna, niedoczynność tarczycy i progesteron - wyprowadzone ;)
    Oczywiście wierze, że to już ten cykl... ;D
    28.08.17r. Nasienie w normie :D
    ZACZYNAMY Drugi cykl po HSG! <3
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Na razie widać sam pęcherzyk ciążowy. Wg OM to 6t2d. Mam mieszane uczucia. Za tydzień kontrola.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ja też byłam tak samo jak Ty u gina i mówił ze nawet za mały jest jak na ten wiek ciazowy. Tydz później juz było wszystko ładnie widać :)

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ