X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa jak się czujesz? jak sytuacja w ogóle ? tata już wie?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Fi0lecik witaj i trzymam kciuki za II krechy :)

Ja mam jakiś kiepski nastrój..chyba pogoda tak działa nie wiem...i w ogóle czuję,że kolejny cykl się nie udało no ale trudno
    Ja się czuje podobnie od kiedy przyszła @ i się ogólnie czuje osłabiona. Włosy mi lecą do tego od jakiegoś czasu. I głową dosłownie ciąży. Byłam sobie zrobić wyniki z krwi:/ wiem.ze jest przesilenie ale od 12 nie mam siły na nic i chęci. Juz mnie jajniki zaczynają pobolewac wiec rośnie pęcherzyk. Za tydz mam wizyte u gina na kontrol po laparoskopii to odrazu monitoring zrobi bo będę przed owu. Adele póki nie ma @ to można mieć nadzieję. Choć ja zawsze wiem szybko ze nie wyszło. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie muli, juz w niedziele sie zaczęło a dzis mialam spotkanie bliskiego stopnia z kibelkiem. Cos mi jest bo to za wczesnie na ciążowe nudnosci szczegolnie ze wczoraj robilam test i nic. Dzis 28dc, temp. troche spadla ale dzis jest niewiarygodna bo obudzilam sie spocona i zamiast zmierzyć to wstałam sie przebrac a bylo 15 min. do budzika i dopieto zmierzylam.

Hugolina włosy tez mi sie sypia. I na wiosne sie sypaly ale mysle ze wtedy to bylo po narkozie podczas histetoskopii.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się dobrze. Chociaż ostatnio bardziej nerwowa :( dziś mam mam miec wizytę. Tata jeszcze nie wie. Nie wiem kiedy mu powiem.. już słyszę jego gadanie ...ech..

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja też właśnie jestem po narkozie ale włosy lecą mi już od sierpnia. Może przez to ze tsh zbijam i spada dość szybko. A mocy nie mam bo ciśnienie za niskie mam. Ale kawy nie chce pić litrami. Ogólnie mam zamiar zrezygnować z kawy bo niby rowniez może utrudniać zajście w ciążę i chyba mi już nie służy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez pomyslalam ze to moze od lekow na tarczyce. A jak szybko tsh u ciebie spada? U mnie przy 1 tabl. Matizolu co 2 dni spada o jakies 2 jedn. na miesiac, tylko w tym miesiacu, w sumie 3 tyg. soadlo o 1.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa daj znać koniecznie jak po wizycie :) a z chłopakiem dobrze?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę euthyrox 75 teraz i mam tsh 1,6 wiec ostania spadło z 2,6 w 3 tyg. Terax nie wiem czy dalej nie spada. Będę kontrolować na początku października.

• magdis Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Tez pomyslalam ze to moze od lekow na tarczyce. A jak szybko tsh u ciebie spada? U mnie przy 1 tabl. Matizolu co 2 dni spada o jakies 2 jedn. na miesiac, tylko w tym miesiacu, w sumie 3 tyg. soadlo o 1.
    ale Metizol się bierze na nadczynność, więc tsh powinno po nim rosnąć...

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ta tarczyca to czarna magia. Ja pierwotnie mialam nadczynnosc i bralam metizol, pozniej wyskoczyła niedoczynnosc tsh ponad 8 i mam haschimoto i nadal biore metizol. Bo euthyrox jest na niedoczynnosc, to sa hormony, dobrze mysle? Nawet pytalm endo dlaczego biore metizol na nadczunnosc przy niedoczynnosci i powiedzial ze leczy sie pierwotna chorobe a organizm sam musi sie okreslic co z tego bedzie, czy nad- czy niediczynnosc. Nie do konca to rozumiem.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać. No chłop się stara. Ja mam dalej dystans. Nic nie poradzę,że straciłam zaufanie do niego. A odbudować już nie tak łatwo. Nie wiem na jak długo cokolwiek zrozumiał.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    ale Metizol się bierze na nadczynność, więc tsh powinno po nim rosnąć...

No uroslo, z tsh 0.007 do ponad 8, teraz mam zmniejszona dawke i spada. Tarczyca -Czarna magia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż choruje na niedoczynność ;) ale TSH ma ładne.

Adele
    no to lada dzień termin @
    czekasz, czy zatestujesz?

jangwa
    kciuki za wizytę!

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci miałam późno owu więc obstawiam,że @ będzie gdzieś za 4 dni. Czekam do przyszłego tyg

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak sie czujesz, jak co miesiac? :P

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jak co miesiąc... tylko cycki zaczęły o wiele później boleć niż zawsze ale to pewnie przez niepokalanka

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nie mam humorów jak przeważnie miałam przy pms ale to też pewnie zasługa niepokalanka :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lenoo Koleżanka

Wysłany: 21 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kochane.

Wczorajsza wizyta u gina. Oznajmilam jemu że mam wrażenie że owulacja już była, ale to nie możliwe bo mam zawsze 17-18dc. Faza lutealna 13 dni, A cykle 31 dni!!Stwierdził sprawdzamy .... :)

Miałam rację i na USG widac jak byk ze już po owulacji. 14dc a ja juz po!! Szok!! Dobrze ze moj mężu od początku mojego cyklu chodził jak nakręcony robot i nie mogliśmy przestać się kochać :) hahaha och jak dobrze... może coś z tego będzie. Teraz ma nocki i się mijamy ja w pracy on w domu i na odwrót, więc nie muszę się martwić że nie będzie kiedy <3

I tu pytanie do was: Czy mógł duphaston się przyczynić do wcześniejszej owulacji. Brałam w poprzednim cyklu od 16dc do 26dc. Lekarz kazał zacząć brać teraz duphaston przez 10 dni. Obserwować ewentualnie kolejne cykle i zaraz po owulacji zaczynać brać dupka. Także nie standardowo od 16dc. Bo jak widać różnie bywa....

W poprzednim cyklu owulacja 18dc a dupka zaczęłam brać 16 dc I dupa bo za szybko!! Grrrr...

NASIENIE męża określił jako Super!

Poprosił o cierpliwość i powiedział że do zimy jak nie wyjdzie to lecimy z Inseminacja i na pewno sie uda bo plemniki są megaśnie dobre :)

Dupka dalej brać i cyclodynon...
    Mile było na koniec... do zobaczenia za miesiąc już w ciąży :)

Od razu człowiek wychodzi pozytywnie nastawiony :)

Mój cud Hania 3,5 roku <3
    Starania o drugiego bejbusia !! <3 1.5 roku :/
    16.08.2017 HSG - jajowody drożne :D
    prolaktyna, niedoczynność tarczycy i progesteron - wyprowadzone ;)
    Oczywiście wierze, że to już ten cykl... ;D
    28.08.17r. Nasienie w normie :D
    ZACZYNAMY Drugi cykl po HSG! <3
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Na razie widać sam pęcherzyk ciążowy. Wg OM to 6t2d. Mam mieszane uczucia. Za tydzień kontrola.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ja też byłam tak samo jak Ty u gina i mówił ze nawet za mały jest jak na ten wiek ciazowy. Tydz później juz było wszystko ładnie widać :)

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ