X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biel nad biele :/
    juz sama nawet się nie zdziwiłam..

I nie wiem czy zajde w ogóle w ciążę, po tylu niepowodzeniach jednak.traci się ta nadzieje. :/ :(

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a może test za wcześnie...
    Przykro się rozczarować z rana, ale nie jesteś sama, masz wspaniałe koleżanki staraczki :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula myślę że nie jest za wcześnie. Nawet nie wiem czy jest mi przykro. Jakoś się dziwnie czuje. Obojętnie. :/

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina tulę :* mam to samo... choć ost jak zobaczyłam negatywa to nie było mi smutno czy przykro ale czułam wqrwienie...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wqurwa miałam dwa dni ostatnie..typowy pms. Zastanawiam się cały czas o ten ból Nóg. Wczoraj mnie tak bolaly I były jakby gorące uda, typowo mam tak jak się zbliża @ wiec nie robiłam sobie nadziei w ogóle.
    Dziś już jest lepiej. Czekam na ta wizytę juz w klinice. Szkoda tylko że będę tam po owu juz. No ale zobaczymy co lekarz zaleci w ogóle.
    Moja znajoma miała zalecane brać tabsy anty miesiąc. Odstawila i zaszła w ciążę odrazu. Slyszalyscie o takiej metodzie ?

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Ewi28, my raz próbowaliśmy iui na nfz ale były takie warunki że mąż nie dał rady. I poszliśmy prywatnie tam gdzie oddawał próbki nasienia, tyle że tam kazali wykonać mnóstwo badań bo akurat się przepisy zmieniły. No ale jak czekaliśmy na ostatnie wyniki to udało się naturalnie, czego Tobie również życzę :)
    Ostatnio nie piszę... nie mam powera na starania. Serio nie chce mi się w tym cyklu :)
    Iza84 ja osobiście prawie nigdy nie chorowałam, synek do tej pory tylko katarek przy ząbkowaniu, także nie zazdroszczę. Zdrówka dla córci.
    Hugolina daj mi jutro energii tymi dwoma kreskami! :)
    my od razu pryatnie idziemy, powiedz mi jakie badanie się robi przed zabiegiem żebym mniej wiecej miala jakies rozpoznanie :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    DpveLove ja niestety nie pomogę.

Moja corka znow chora, niby bylo ok tylko lekki katarek a jak pojechalismy w gosci jak sie rozkaslala to buzia sie nie zamyksla. Jak ktores z dzieciakow złapią to siostra lub bratowa powiesza mnie na suchej galezi. Juz szfagier-ksieciunio nie chcial u nas nocować bo Zuzia ma katar, ale jak jego syn chodzi nawet w deszcz na treningi a drugi lata boso to jest dobrze. Czuje sie jak tredowata, taka odizolowana od wszystkich przez te nasze infekcje.
    kochana mój młody przez 3 lata zdrowy jak ryba, nic się go nie czepiało, poszedł tylko od wrzesnia do przedszkola pierwszy raz to w ciągu jegnego miesiaca dwa razy chorował :/

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Biel nad biele :/
    juz sama nawet się nie zdziwiłam..

I nie wiem czy zajde w ogóle w ciążę, po tylu niepowodzeniach jednak.traci się ta nadzieje. :/ :(
    kochana przykro mi :( wiem co czujesz ja od lutego nawet testów ciążowych nie kupuje bo jakoś wewnetrznie wiem że nic z tego nie bedzie

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja wqurwa miałam dwa dni ostatnie..typowy pms. Zastanawiam się cały czas o ten ból Nóg. Wczoraj mnie tak bolaly I były jakby gorące uda, typowo mam tak jak się zbliża @ wiec nie robiłam sobie nadziei w ogóle.
    Dziś już jest lepiej. Czekam na ta wizytę juz w klinice. Szkoda tylko że będę tam po owu juz. No ale zobaczymy co lekarz zaleci w ogóle.
    Moja znajoma miała zalecane brać tabsy anty miesiąc. Odstawila i zaszła w ciążę odrazu. Slyszalyscie o takiej metodzie ?
    może coś w tym jest bo ja brałam tabl anty 4 lata, odstwiałam i zaszłam w ciąze z pierwszym dzieckiem od razu w 1 cs a teraz? juz 14 cs i zero szans na powodzenie

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi Wy ze względu na nasienie będziecie mieć inseminacje ? Może do tego czasu się uda zajść. Życie nie zgadniesz. Macie już jedno dziecko wiec i będzie następne. Mnie też być może to czeka niebawem. Ale jeśli miałoby to zaskutkowac to się na to pisze. Bardzo chciałam mieć nie aż taką wielką różnicę wieku między dziećmi a tu kicha taka ; (

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Słyszałam o tym i raczej to działa, a przynajmniej w wielu przypadkach. Np. moja starsza siostra 10 lat je brała, aż stwierdziła że je odstawi bo glowa ją od nich boli i że raczej już w wieku 38 lat tak łatwo się nie zachodzi no i proszę 9 miesięcy później urodziła się Julia :D

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ewi Wy ze względu na nasienie będziecie mieć inseminacje ? Może do tego czasu się uda zajść. Życie nie zgadniesz. Macie już jedno dziecko wiec i będzie następne. Mnie też być może to czeka niebawem. Ale jeśli miałoby to zaskutkowac to się na to pisze. Bardzo chciałam mieć nie aż taką wielką różnicę wieku między dziećmi a tu kicha taka ; (
    tak nasienie jest słabe, jak to lekarz stwierdził, że mozemy dalej naturlanie próbowac ale to bedzie jak wygrana 5 w lotka i szybciej staramy się dopomóc...tez chciałam mieć 3 lata różnicy miedzy dziećmi a tu widać to nie takie proste...choć nie powiem że liczyłam na to że do maks 3 cykli sie bedziemy starać skoro za pierwszym razem poszło mega szybko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 10:02

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsza była nieplanowana raczej q sumie niespodzianka ale jak najbardziej chciana . Myśle o tych tabsach anty. Zamowilam sobie ten żel cały ;) i jakieś witaminy Maca. Nie wiem gdzie leży problem u nas. Niby nasienie ok. Wyniki tez. To zostaje tylko klimat i glowa.

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Hugolina przykro mi, ale musi się w końcu udać...ja dziś pełen relaks...ok 14.00 zostawiam moich chłopaków i idę na ciąg dalszy tatuażu...trzeba go skończyć w końcu, więc całe popołudnie poza domem w babskim towarystwie ;)

Hugolina87, jangwa_maua lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Hej
    Hugolina przykro mi, ale musi się w końcu udać...ja dziś pełen relaks...ok 14.00 zostawiam moich chłopaków i idę na ciąg dalszy tatuażu...trzeba go skończyć w końcu, więc całe popołudnie poza domem w babskim towarystwie ;)
    jaki masz? :) ja tez robiłam w kwietniu, mam ochote na drugi ale narazie sobie odpuszcze przed inseminacją

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jak wejdę na komputer wstawię najwyżej zdjęcia....ogólnie mam dwa mniejsze jeden na przedramieniu na pamiątkę ślubu, jeden na łopatce, teraz jestem w trakcie robienia rękawa i może zdążymy dziś jeszcze o lydke zahaczyc ;)

Ewi28 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina a mialas robiona droznosc jajowodow bo nie pamietam?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam podczas laparo. Nic nie było zatkane. Miednica mniejsza ok. Zatoka tez. Jajniki jajowody bez żadnych zmian. Pytalam gina o ta endometrioze mówił ze nie mam. Wszystko wyglądalo dobrze podczas badania. Tylozgiecie tylko i ta niby cienka blizna ale ona zazwyczaj jest cienka bo macica się nie zrasta lepiej bo ro misien taki.
    @ mam więc macica się oczyszcza, tylozgiecue jakoś nie blokuje to plemniki powinny tam dolatywac. Widocznie taki mój los ze karze czekać i wystawia na próbę moja cierpliwość.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedziałam sie,ze bliska mi osoba zaszla w ciąże.. To bedzie ich drugie dziecko.. Powinnam sie cieszyć a ja co ? Pol dnia siedze i wyje.. Rozsypalam sie totalnie na kawałki.. Mąż mnie w ogole nie rozumie.. Ja chyba w depresje popadnę.. Nie potrafię sie pozbierać. Nie wiem jak mam sobie tłumaczyć juz to dlaczego nam sie qrwa nie udaje. Nawet nie wiem czy będę miała sily psychiczne zeby sie z ta przyjaciolka spotykać.. Czuje ze dzieje się ze mna zle. Z kazdej ciąży przyjaciolki sie cieszylam ale ta mnie totalnie dobila.. Nie wiem jak mam sobie dziewczyny poradzić.. Najgorzej ze nie man oparcia teraz w mezu on nie umie mi pomoc...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przestane sie starac.. Nie mam juz sil..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ