X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez marze o tatuazu. Tesciowa smieje sie z tego a ja kiedys sobie zrobie, moje vialo, moja sprawa.

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha mnie moi rodzice nie rozumieją i marudzą wiecznie ale dokładnie moje ciało moja sprawa

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza jak mi powiesz jak to wstawię je inaczej ;)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze włączę po poludniu komputer i zobacze. Ciekawa jestem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedalam wczoraj swoja suknie slubna, ponad 7 lat wisiała szafie. Mialam kupic za to maszyne do pieczenia chleba ale yera5z mysle o profesjonalnym inhalatorze z glowica do plukania jam nosa. Moja corka jest tak zawalona ze szok a plukania zatok w domu nie daje sobie zrobic. Znow siedzi w domu. Ale ruszyl sie katar i wychodzi na zewnatrz to chrzakania juz takiego nie ma. Na zlosc pediatry nie ma, a rodzinna niewiele pomoze. Robie inhalacje z wody solankowej i wpuszczam wstretny mucofluid zeby rozzedzic sluz bo widze ze wzzysyko siedzi jej tam w srodku.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Sprzedalam wczoraj swoja suknie slubna, ponad 7 lat wisiała szafie. Mialam kupic za to maszyne do pieczenia chleba ale yera5z mysle o profesjonalnym inhalatorze z glowica do plukania jam nosa. Moja corka jest tak zawalona ze szok a plukania zatok w domu nie daje sobie zrobic. Znow siedzi w domu. Ale ruszyl sie katar i wychodzi na zewnatrz to chrzakania juz takiego nie ma. Na zlosc pediatry nie ma, a rodzinna niewiele pomoze. Robie inhalacje z wody solankowej i wpuszczam wstretny mucofluid zeby rozzedzic sluz bo widze ze wzzysyko siedzi jej tam w srodku.
    A gdzie sprzedalas? Moja wisi już 5lat i też bym chętnie opchnela.
    A jeśli chodzi o przeziębienie, nie wiem czy pomogę, ale ja czasami podaję swojemu takie magiczne kropelki Dicortinef - to krople do uszu i oczu, ale kiedyś jak miał zatkany nos i nie było wiadomo od czego to to lekarka mi je przepisala, są z antybiotykiem i teraz jak tylko pojawią się zielone gile to przez jakieś 2 dni wpuszczam mu po 1kropelce do obu dziurek i katar kończy się szybko. Może zatrzymują rozwój bakterii, nie wiem, ale u nas działają. Sama ostatnio miałam zapalenie ucha, że pół twarzy mnie bolało, zapodalam krople i po 2 dniach praktycznie nic nie bolało :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zajebiste masz tatuaże :) i szacun że tak na całej ręce, ja troche się cykam ale każde dziecko jakie bede miała chce miec na ręce, jedno już mam i jeśli bóg da to chce jeszcze dwójke :)

szukam jakiś fajny motyw na kark lub za ucho...

Lotopałanka, Paula_shells lubią tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym chętnie swoją suknie opchnęła, jest trochę brudna ale zejde wtedy z ceny...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak głupia jetem i się ludze ze może jednak się udało bo @ w środę ma być dopiero ;p za szybko ten test robie i później mam jak mam ;)

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mija suknia też pięć lat wisi, przez teściową zszywana na szybko, bo podczas sesji plenerowej na trampolinie na podwórku mój kochany mężuś skoczył na suknię i cały bok się spruł, wszyscy chyba widzieli moje cycki...
    Matko Lotopałanka wow, odważna jesteś! Ja się boję zrobić mini mini "coś" a Ty takie giganty :) czyli jednak ze szwagierką zrobimy sobie tatuaże, ona ma imiona męża i syna, w styczniu urodzi kolejne dziecko i się umówimy.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja planuje jeszcze imiona i daty urodzenia dzieci ;)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak okazjonalnie sprzedalam. Do pracy zatrudniamy obcokrajowcow i jedna pani wydaje teraz za mąż swoja corke, suknia sie spodobala wiec czemu nie. Tylko dla mnie szok bo przyszla panna mloda ma 16 lat i jej mamusia twierdzi ze za 2-3 lata bedzie już za stara na zamazpojscie i jeszcze nam usilowala wmowic ze i my za 10 lat bedziemy wesele szykować. Masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia znam te krople, skuteczne. Teraz nie ma zielonych glutow, probujemy inhalacji i kominka z olejkiem eukaliptusowym. Teraz wrocilismy z dworu, dziecko pobiegalo, utaplalo sie w blotku i kaszel sie rozktecil. Ona zje, ja napale w piecu i bierzemy sie za inhalacje.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina no póki się @ nie pojawi zawsze jest nadzieja.
    Ja jestem po owu. Zawsze jakoś szybko pojawiał mi się gesty śluz po owulacji. Teraz nie, albo dopiero się pojawi. Więc już sobie wkręcam, że się udało. Chociaż w tym cyklu za dużo się nie kochalismy. Niby w odpowiednim czasie no ale mniej niż zawsze.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia trzymam kciuki :* ja mam zamiar temp mierzyć żeby w ogóle zobaczyć jak to wygląda. Obym w ogóle to ogarnela z systematycznościa:)

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka, świetne tatuaże! Ja mam piórko wpisane w znak nieskonczonosci i dedykacje "only you" dla Męża wytatuowane na ręce miedzy nadgarstkiem a łokciem.

Ten tatuaz to byla niespodzianka od mojego Męża na rocznice ślubu.

Mam już pomysl na kolejny :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Alunia trzymam kciuki :* ja mam zamiar temp mierzyć żeby w ogóle zobaczyć jak to wygląda. Obym w ogóle to ogarnela z systematycznościa:)

Ja właśnie dzis kupiłam termometr. Zobaczymy jak bedzie :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove jaki masz pomysł?

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łancuszek na obojczyku z ważnymi dla mnie symbolami i momentami zamienionymi na charmsy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 17:10

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fajny pomysł nie powiem ;)

DoveLove lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ