X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po owulacji temp jest wyższa

Nie wiem dziewczyny jak mam myśleć pozytywnie.. Nie umiem juz.. Mam niedlugo owule powinnam sie cieszyć ze jest nowa szansa a ja chodzę struta bo wiem,ze sie nie uda... Ja pier***le

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś 20 dc. Byłam na angielskim, mam takie zakwasy po wczoraj. Nie mogę się z niczym wyrobić. Mój ojciec miał wczoraj 5 operacje w przeciągu dwóch tygodni. Cały czas coś się złego dzieje i jakoś o tym myślę. Teraz leży na oiomie i czekamy co dalej.

Adele daj sobie czas musisz to przetrawic. Nie wkurzaj się na siebie masz prawo być zła.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Niunka87 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moge sie do Was przylaczyc?
    Staram sie o drugie dziecko dwa lata, starania o pierwsze zajely Nam ponad 5 lat.
    Mam PCOS. Teraz mam nadzieje, bo okres wrocil dopiero drugi od porodu i byl 15 wrzesnia
    a ze mam bardzo dlugie cykle owulacje chyba mialam poltora tyodnia temu, bola mnie piersi i mam
    nadzieje, ze sie udalo. Za tydzien zrobie test ale to rozczarowanie widzac negatywny test jest najgorsze. wszyscy mi mowili przez te piec lat ze jak urodze pierwsze to potem bede miec co roku, a jednak juz ponad dwa lata minely i nadal chyba nic, mam nadzieje ze teraz sie udalo
    Pozdrawiam

Szczesliwa mama 2015 :)
    staramy sie o drugie
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunka witaj. Z pierwszym dzieckiem udało się naturalnie? Trzymam kciuki żeby tym razem były dwie grube krechy.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje badania z 5dc

Tyreotropina (TSH) 1,586 mIU/L 0,55 — 4,78

Prolaktyna (PRL) 6,16 ng/ml
    kobiety: nie w ciąży: 2,8 - 29
    w ciąży: 9,7 - 208
    po menopauzie: 1,8 - 20,3

Testosteron (TTE) 23,9 ng/dl 12,1 — 59,5

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Niunka87 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki
    aLunia tak z pierwszym zaszlam w ciaze naturalnie.
    wczesniej sie leczylam, bralam leki na owulacje i anty cukrzycowe, mialam laparoskopie i nic nie pomoglo.
    potem nagle po ponad pieciu latach juz bez zadnych lekow test wyszedl pozytywny, dzieki mam nadzieje, ze sie udalo :)

Szczesliwa mama 2015 :)
    staramy sie o drugie
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Niunka, trzymam kciuki zeby przeczucia zamienily sie na II kreski :)

U mnie drugi dzień na luteinie, o dziwo, lepiej sie po niej czuje niz w pierwszym cyklu. Zgagi nie ma, czuje tylko lekki bol brzucha i niewielka ciezkosc piersi.
    Zobaczymy jak dalej :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej czekam jak na szpilkach na @
    Bolal mnie dziś brzuch jakby miała już się zacząć. Żałuję z testów więcej nie kupiłam hahah bo się ludze dalej ;p

Niunka również trzymam kciuki za II krechy. Jak i u każdej z Was najlepsza grup wsparcia :)'

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 19:52

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam ból... ;)
    Obiecalam sobie, ze ten cykl bedzie mega spokojny. Czekam ma wizytę u endo, wkrótce badanie nasienia. A teraz mielismy sie dobrze bawić. Ale łatwo o dobre samopoczucie chwile po owu ;)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój był spokojny przez 20 dni. Ta końcówka zawsze się dluzy i jednak ciężko jest nie myśleć ;) ale jak co będzie nowa walka ;p

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az do skutku :)

Mi suplementowany progesteron płatał figle i dawał objawy podobne do ciazowych. Wtedy nakrecalam sie jak głupia, a potem taaaaakie rozczarowanie.
    Teraz jestem nastwiona ze różne rzeczy moga sie dziać i nie chce szaleć.

A poki co- grzane piwko :) a co!

Hugolina87 lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka ale duże masz te tatuaże. Podziwiam. Najładniejszy ten na łopatce a ten na łydce zaskakujący. ja jednak myślę o czymś maleńkim.

Mój mąż się poddał i odpuszcza. I jakoś tak się smutno mi zrobiło, bo to on nas ciągnął dalej.

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć nowym koleżankom i powodzenia!

Ja wczoraj wróciłam po nieudanej wizycie u dentysty i musieli mnie do innego zapisać bla bla bla. Za tydz mam dopiero zabieg, i nie staram się w tym cyklu, pitole!!

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @jak w zegarku. Działamy dalej. :/
    Kciuki dla reszty :)

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina a ja czekam dalej, pewnie przyjdzie franca okolo weekendu. 12 dpo negatyw :/

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat u mnie tak samo było. Ech.. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie i witam w klubie..test negatyw beta negatyw..czekam na @ wg mnie ma byc jutro wg programu w sobote..oby byla juz jutro bo i tak rozzalona siedze

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tule :* :* wiem co czujecie... Ja od ost @ chodzę codziennie rozżalona... Mysle codziennie jak mam sobie teraz wszystko poukładać w glowie.. Przez ost pare miesięcy miałam spokojna głowę i podchodzilam bardziej jak nie teraz to kiedys sie uda.. Na dzień dzisiejszy nie potrafię tak myśleć.. Qrwa zwariuje..

Bol owu mam od wczoraj dzis 12dc mam nadzieje,ze owu będzie na dniach a nie w 21dc jak ost..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina, tulę...i trzymam kciuki za kolejny cykl <3

Kat, Zalamana, wiem, ze takie oczekiwanie jest trudne, a nadzieja jak glupia zawsze sie tli. Cierpliwości :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mąż mi się rozchorował konkretnie wrrr wiadomo chory facet=umierający facet ... Ale nie popuszczę mu. Niech dzis odpoczywa a jutro do dziela :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ