Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
YellowAnn wrote:Dziewczyny kiedy macie @ lub testowanie? Ja ostatni raz z mężem byłam w pon więc mam nadzieję że wtedy była owu.. i że cykl max 31 dni to @ byłaby 19. Któraś ma podobnie? Słuchajcie.. ciągle czuje jajniki.. po owu też czuć?
Ja ostatnio odkąd biorę luteinę (czerwiec) czuję takie mini jakby skurcze - jak przed @. I tak ustepują po 3-4 dniach brania luteiny. W tym cyklu nie mam takiego uczucia, a luteinę mam od wczoraj.
-
DoveLove też mam dziś 24 dc ale u mnie obstawiam @ tak 16.11. Duphaston bierzesz co miesiąc? Ja mam dwa opakowania i tak się zastanawiam czy brać.
Narazie nie wiem czego się spodziewać. Jakoś staram się nie myśleć o tym. Chociaż test czasem mi chodzi po głowie
Week mamy wolny, córka u dziadków. Idziemy dziś na randkę -
YellowAnn o tym kłóciu to czytałam że to PMS. Ja w zeszłym cyklu też tak miałam.
Adele już po owu. Szok. Jqk ten czas leci. W ogóle mam wrażenie że od @ do owu to tak szybko przelatuje a potem do czasu testowania się okropnie ciągnie. -
nick nieaktualnyAdele27 wrote:Emi może w tym labie są inne normy ale prolaktyne najlepiej chyba w 3dc robić
U mnie już chyba po owu obstawiam,że była wczoraj fajnie bo ten cykl będzie w końcu normalny
Ja tez obstawiam owulacje na wczoraj ale do konca pewna nie jestem, dzisiaj nawet wodnistego sluzu juz nie ma ale temp. nie skoczyla do gory i cos mnie podkusilo i kupilam testy owu i wczoraj i przrdwczoraj byl pozytywny. Mam nadzieje ze wczoraj rano z mezem wystarczy bo dzisiaj to lenia mam. -
aLunia no jakoś leci ten czas do owu faktycznie
A ja chyba sobie załatwię Luteine lub dupka i zacznę brać na własną ręke... wkurzają mnie te plamienia przed @...lekarz nic na to nie powiedział a tak kminie czy przypadkiem nie mam niedomogi lutealnej. A zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomoże.. -
Hej dziewczyny dwa dni temu powinnam.miec okres no ale go nie dostalam wczoraj zrobilam test ale wyszedl.negatywny. okres mam zawsze reguralny zawsze przed okresem.bolaly mnie piersi w tym cyklu nie bolaly wcale i brzuch takze nie boli tak.jak.zawsze na okres. Staramy sie z mezem o.drugiego maluszka.ale juz tyle razy nic z tego nie bylo zawsze w terminie dostawalam okres a teraz jest inaczej czy jednak to moze byc ciaza?
-
Adele27 wrote:Urszulka a jak było z Twoją hiperprolaktynemia? jak ja wykryłas? pisałam wcześniej moze nie zauwazylas
W czerwcu wyszedł problem z progesteronem po owu ale to już też unormowane jak narazie.
-
No musze w końcu zbadać tego proga... ale niby jak cykle regularne temp rosnie i sie utrzymuje wyzej, faza lutealna 13dni to powinien byc prog w normie.. ale moze za szybko mi spada i dlatego tez plamie.. nie wiem..
-
Adele27 wrote:No musze w końcu zbadać tego proga... ale niby jak cykle regularne temp rosnie i sie utrzymuje wyzej, faza lutealna 13dni to powinien byc prog w normie.. ale moze za szybko mi spada i dlatego tez plamie.. nie wiem..
Ja mam przez ostatnie cykle progesteron ładny a mimo to 5 dpo mam luteinie 2x1aż do 28 tc. Potem jak test negatyw to odstawiam a jak nie to mam napisac mojej gin ale w żadnym wypadku nie odstawiać. także myślę, że zrób sobie progesteron między 5 a 7 dpo i zobaczysz. Nic nie stracisz a możesz coś zyskać
-
Adele27 wrote:magdis kurde to musze pracować bardziej nad tym żeby nie myśleć
a jak własnie z pracą ?? powiedziałaś czy czekasz ?
-
aLunia wrote:YellowAnn o tym kłóciu to czytałam że to PMS. Ja w zeszłym cyklu też tak miałam.
Myślisz, że 8 dni przed okresem już takie bóle? Tzn to nie jest ani kłócie ani bol.. tylko jakby mi jajniki napuchly i teraz je czuje mocno;)
Bibiś idź na bete:)YellowAnn
-
Moja koleżanka co miała problemy z hormonami brała w każdym cyklu dupka. W tym szczęśliwym brała aż dwa dziennie. Mimo że wyniki miała dobre. Może rzeczywiście warto brać mimo wszystko.
Adele ja też mam takie plamienie a mam progesteron dobry. Mi endo mówił, że w długości cyklu już by było coś nie tak, gdyby prog nie był w normie.