X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o prolaktyne bo badalam jakis rok temu. Na czczo mialam wynik w normie a po obciazeniu kilkakrotnie wiekszy ( chyba cis ze 20 razy wiekszy). Czy to juz hiperprolaktynemia? Lekarz powiedzial ze jest ok. To po co to badanie po obciazeniu?

Dzis test owu znow pozytywny a objawow owulacji juz nie ma. Nie wiem co o tym myslec. Ale mnie podkusilo kupic.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą owulacją to i ja nigdy nie wiem kiedy jest dokladnie.
    Wcześniej opieralam sie tylko na obserwacji śluzu i ewentualnym bolu jajnikow. W przyszlym cyklu bede miała jeszcze wykres temperatur i może spróbuje z testami owulacyjnymi.

To powinno wyjaśnić sprawę :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Jesli chodzi o prolaktyne bo badalam jakis rok temu. Na czczo mialam wynik w normie a po obciazeniu kilkakrotnie wiekszy ( chyba cis ze 20 razy wiekszy). Czy to juz hiperprolaktynemia? Lekarz powiedzial ze jest ok. To po co to badanie po obciazeniu?

Dzis test owu znow pozytywny a objawow owulacji juz nie ma. Nie wiem co o tym myslec. Ale mnie podkusilo kupic.

Ale jak miałam wynik wg gina w normie to po co Ci dał skierowanie na obciążenie?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym miesiącu jakby nie śluz, którego i tak było mniej niż w poprzednich miesiącach to bym nie wiedziała nawet że owu była. A progesteron taki ładny wyszedł. Więc może spowodowane to cyclodynonem - akurat w tym cyklu brałam. Tzn nie miałam tego bólu w jajnikach prawie wogóle.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jeszcze jak to jest z wiesiolkiem, odstawiłam go przed owu i teraz zaczac go znow brac w 1 dc?

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ale jak miałam wynik wg gina w normie to po co Ci dał skierowanie na obciążenie?

Dal mi od razu skierowanie na obydwa i wyslal na usg piersi bo mimo ze nie karmie mam nadal cos na wyglad mleka w piersiach. Pani dr stwierdzila ze moje piersi wygladaja jakbym nadal karmila (ale powiedziala ze obecnosc mleka chroni przed rakiem piersi) i zasugerowala zbicie prolaktyny. A gin nic z tym nie zrobil. Prawde mowiac to jestem "zepsuta" do granic mozliwisci i jak tu w ciaze zajsc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    A powiedzcie mi jeszcze jak to jest z wiesiolkiem, odstawiłam go przed owu i teraz zaczac go znow brac w 1 dc?
    Dokladnie tak.
    A ja odstawilam go calkowicie w tym cyklu i jest super, sluzu wiecej niz z wiesiolkiem, przynajmniej takie odczucie. Wogole ten cykl jest inny, wyrazny, no poza temperatura. Obstawiam owulacje na 16dc.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Dal mi od razu skierowanie na obydwa i wyslal na usg piersi bo mimo ze nie karmie mam nadal cos na wyglad mleka w piersiach. Pani dr stwierdzila ze moje piersi wygladaja jakbym nadal karmila (ale powiedziala ze obecnosc mleka chroni przed rakiem piersi) i zasugerowala zbicie prolaktyny. A gin nic z tym nie zrobil. Prawde mowiac to jestem "zepsuta" do granic mozliwisci i jak tu w ciaze zajsc.
    EE tam, po prostu chyba musisz gina zmienić? :)
    No pokarm mogłaś mieć bo i prolaktyna wtedy duża, musi byćbo jest potrzebna do produkcji mleka. Badałaś ostatnio rok temu? To może warto zmierzyć znów?
    Ja najpierw zrobiłam zwykłą a że miałam chyba ok 30 to dostałam skierowanie na obciążenie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Tak,bierzesz go od 1 dc do owulacji.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka robilam tez we wrzesniu i prolaktyna w normie. Wogole to juz wczesniej robilam i tez bylo ok. Ja nie mam szczescia do lekarzy. Pokaze moje wyniki nowej pani endokrynolog.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Urszulka robilam tez we wrzesniu i prolaktyna w normie. Wogole to juz wczesniej robilam i tez bylo ok. Ja nie mam szczescia do lekarzy. Pokaze moje wyniki nowej pani endokrynolog.
    Kurczę, no to faktycznie dziwne... :/ Współczuję Ci z tymi lekarzami, ja trafiłam 10 lat na bardzo fajną i kompetentną panią ginekolog :) Jak mnie coś martwi to nawet na Facebooku mogę do niej napisać :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki....niestety wredna @ do mnie dotarła ehhh.... grudzień będzie mój :D

Akceptacja!
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Witam kobitki....niestety wredna @ do mnie dotarła ehhh.... grudzień będzie mój :D
    Przykro mi... ile się spóźniła?
    W następnym miesiącu zobaczysz dwie kreseczki i będzie prezent pod choinkę od życia ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    W następnym miesiącu zobaczysz dwie kreseczki i będzie prezent pod choinkę od życia ;)
    -1 przyszła przed czasem hehe

Akceptacja!
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    -1 przyszła przed czasem hehe
    Wredota...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL, trzymam kciuki za kolejny cykl <3

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Kurczę, no to faktycznie dziwne... :/ Współczuję Ci z tymi lekarzami, ja trafiłam 10 lat na bardzo fajną i kompetentną panią ginekolog :) Jak mnie coś martwi to nawet na Facebooku mogę do niej napisać :p

Ja tez do fajnej i skrupulatnej pani dr chodzilam ale wyprowadzilam sie z tamtego miasta i teraz mam daleko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:

Dziewczyny no to piszemy listy do Mikolaja o 2 kreski. Kazda marzy o takim prezencie.

Paula_shells, YellowAnn lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Dziewczyny no to piszemy listy do Mikolaja o 2 kreski. Kazda marzy o takim prezencie.
    Ooo tak ;) Będę pisała w tygodniu z córką to i ja swój napiszę ;))

Iza84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ