X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o prolaktyne bo badalam jakis rok temu. Na czczo mialam wynik w normie a po obciazeniu kilkakrotnie wiekszy ( chyba cis ze 20 razy wiekszy). Czy to juz hiperprolaktynemia? Lekarz powiedzial ze jest ok. To po co to badanie po obciazeniu?

Dzis test owu znow pozytywny a objawow owulacji juz nie ma. Nie wiem co o tym myslec. Ale mnie podkusilo kupic.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą owulacją to i ja nigdy nie wiem kiedy jest dokladnie.
    Wcześniej opieralam sie tylko na obserwacji śluzu i ewentualnym bolu jajnikow. W przyszlym cyklu bede miała jeszcze wykres temperatur i może spróbuje z testami owulacyjnymi.

To powinno wyjaśnić sprawę :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Jesli chodzi o prolaktyne bo badalam jakis rok temu. Na czczo mialam wynik w normie a po obciazeniu kilkakrotnie wiekszy ( chyba cis ze 20 razy wiekszy). Czy to juz hiperprolaktynemia? Lekarz powiedzial ze jest ok. To po co to badanie po obciazeniu?

Dzis test owu znow pozytywny a objawow owulacji juz nie ma. Nie wiem co o tym myslec. Ale mnie podkusilo kupic.

Ale jak miałam wynik wg gina w normie to po co Ci dał skierowanie na obciążenie?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym miesiącu jakby nie śluz, którego i tak było mniej niż w poprzednich miesiącach to bym nie wiedziała nawet że owu była. A progesteron taki ładny wyszedł. Więc może spowodowane to cyclodynonem - akurat w tym cyklu brałam. Tzn nie miałam tego bólu w jajnikach prawie wogóle.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jeszcze jak to jest z wiesiolkiem, odstawiłam go przed owu i teraz zaczac go znow brac w 1 dc?

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ale jak miałam wynik wg gina w normie to po co Ci dał skierowanie na obciążenie?

Dal mi od razu skierowanie na obydwa i wyslal na usg piersi bo mimo ze nie karmie mam nadal cos na wyglad mleka w piersiach. Pani dr stwierdzila ze moje piersi wygladaja jakbym nadal karmila (ale powiedziala ze obecnosc mleka chroni przed rakiem piersi) i zasugerowala zbicie prolaktyny. A gin nic z tym nie zrobil. Prawde mowiac to jestem "zepsuta" do granic mozliwisci i jak tu w ciaze zajsc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    A powiedzcie mi jeszcze jak to jest z wiesiolkiem, odstawiłam go przed owu i teraz zaczac go znow brac w 1 dc?
    Dokladnie tak.
    A ja odstawilam go calkowicie w tym cyklu i jest super, sluzu wiecej niz z wiesiolkiem, przynajmniej takie odczucie. Wogole ten cykl jest inny, wyrazny, no poza temperatura. Obstawiam owulacje na 16dc.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Dal mi od razu skierowanie na obydwa i wyslal na usg piersi bo mimo ze nie karmie mam nadal cos na wyglad mleka w piersiach. Pani dr stwierdzila ze moje piersi wygladaja jakbym nadal karmila (ale powiedziala ze obecnosc mleka chroni przed rakiem piersi) i zasugerowala zbicie prolaktyny. A gin nic z tym nie zrobil. Prawde mowiac to jestem "zepsuta" do granic mozliwisci i jak tu w ciaze zajsc.
    EE tam, po prostu chyba musisz gina zmienić? :)
    No pokarm mogłaś mieć bo i prolaktyna wtedy duża, musi byćbo jest potrzebna do produkcji mleka. Badałaś ostatnio rok temu? To może warto zmierzyć znów?
    Ja najpierw zrobiłam zwykłą a że miałam chyba ok 30 to dostałam skierowanie na obciążenie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Tak,bierzesz go od 1 dc do owulacji.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka robilam tez we wrzesniu i prolaktyna w normie. Wogole to juz wczesniej robilam i tez bylo ok. Ja nie mam szczescia do lekarzy. Pokaze moje wyniki nowej pani endokrynolog.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Urszulka robilam tez we wrzesniu i prolaktyna w normie. Wogole to juz wczesniej robilam i tez bylo ok. Ja nie mam szczescia do lekarzy. Pokaze moje wyniki nowej pani endokrynolog.
    Kurczę, no to faktycznie dziwne... :/ Współczuję Ci z tymi lekarzami, ja trafiłam 10 lat na bardzo fajną i kompetentną panią ginekolog :) Jak mnie coś martwi to nawet na Facebooku mogę do niej napisać :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki....niestety wredna @ do mnie dotarła ehhh.... grudzień będzie mój :D

Akceptacja!
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Witam kobitki....niestety wredna @ do mnie dotarła ehhh.... grudzień będzie mój :D
    Przykro mi... ile się spóźniła?
    W następnym miesiącu zobaczysz dwie kreseczki i będzie prezent pod choinkę od życia ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    W następnym miesiącu zobaczysz dwie kreseczki i będzie prezent pod choinkę od życia ;)
    -1 przyszła przed czasem hehe

Akceptacja!
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    -1 przyszła przed czasem hehe
    Wredota...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL, trzymam kciuki za kolejny cykl <3

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Kurczę, no to faktycznie dziwne... :/ Współczuję Ci z tymi lekarzami, ja trafiłam 10 lat na bardzo fajną i kompetentną panią ginekolog :) Jak mnie coś martwi to nawet na Facebooku mogę do niej napisać :p

Ja tez do fajnej i skrupulatnej pani dr chodzilam ale wyprowadzilam sie z tamtego miasta i teraz mam daleko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:

Dziewczyny no to piszemy listy do Mikolaja o 2 kreski. Kazda marzy o takim prezencie.

Paula_shells, YellowAnn lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Dziewczyny no to piszemy listy do Mikolaja o 2 kreski. Kazda marzy o takim prezencie.
    Ooo tak ;) Będę pisała w tygodniu z córką to i ja swój napiszę ;))

Iza84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ