Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJesli chodzi o prolaktyne bo badalam jakis rok temu. Na czczo mialam wynik w normie a po obciazeniu kilkakrotnie wiekszy ( chyba cis ze 20 razy wiekszy). Czy to juz hiperprolaktynemia? Lekarz powiedzial ze jest ok. To po co to badanie po obciazeniu?
Dzis test owu znow pozytywny a objawow owulacji juz nie ma. Nie wiem co o tym myslec. Ale mnie podkusilo kupic. -
Z tą owulacją to i ja nigdy nie wiem kiedy jest dokladnie.
Wcześniej opieralam sie tylko na obserwacji śluzu i ewentualnym bolu jajnikow. W przyszlym cyklu bede miała jeszcze wykres temperatur i może spróbuje z testami owulacyjnymi.
To powinno wyjaśnić sprawę
-
Iza84 wrote:Jesli chodzi o prolaktyne bo badalam jakis rok temu. Na czczo mialam wynik w normie a po obciazeniu kilkakrotnie wiekszy ( chyba cis ze 20 razy wiekszy). Czy to juz hiperprolaktynemia? Lekarz powiedzial ze jest ok. To po co to badanie po obciazeniu?
Dzis test owu znow pozytywny a objawow owulacji juz nie ma. Nie wiem co o tym myslec. Ale mnie podkusilo kupic.
Ale jak miałam wynik wg gina w normie to po co Ci dał skierowanie na obciążenie?
-
Ja w tym miesiącu jakby nie śluz, którego i tak było mniej niż w poprzednich miesiącach to bym nie wiedziała nawet że owu była. A progesteron taki ładny wyszedł. Więc może spowodowane to cyclodynonem - akurat w tym cyklu brałam. Tzn nie miałam tego bólu w jajnikach prawie wogóle.
-
nick nieaktualnyUrszulka89 wrote:Ale jak miałam wynik wg gina w normie to po co Ci dał skierowanie na obciążenie?
Dal mi od razu skierowanie na obydwa i wyslal na usg piersi bo mimo ze nie karmie mam nadal cos na wyglad mleka w piersiach. Pani dr stwierdzila ze moje piersi wygladaja jakbym nadal karmila (ale powiedziala ze obecnosc mleka chroni przed rakiem piersi) i zasugerowala zbicie prolaktyny. A gin nic z tym nie zrobil. Prawde mowiac to jestem "zepsuta" do granic mozliwisci i jak tu w ciaze zajsc. -
nick nieaktualnyDoveLove wrote:A powiedzcie mi jeszcze jak to jest z wiesiolkiem, odstawiłam go przed owu i teraz zaczac go znow brac w 1 dc?
A ja odstawilam go calkowicie w tym cyklu i jest super, sluzu wiecej niz z wiesiolkiem, przynajmniej takie odczucie. Wogole ten cykl jest inny, wyrazny, no poza temperatura. Obstawiam owulacje na 16dc. -
Iza84 wrote:Dal mi od razu skierowanie na obydwa i wyslal na usg piersi bo mimo ze nie karmie mam nadal cos na wyglad mleka w piersiach. Pani dr stwierdzila ze moje piersi wygladaja jakbym nadal karmila (ale powiedziala ze obecnosc mleka chroni przed rakiem piersi) i zasugerowala zbicie prolaktyny. A gin nic z tym nie zrobil. Prawde mowiac to jestem "zepsuta" do granic mozliwisci i jak tu w ciaze zajsc.
No pokarm mogłaś mieć bo i prolaktyna wtedy duża, musi byćbo jest potrzebna do produkcji mleka. Badałaś ostatnio rok temu? To może warto zmierzyć znów?
Ja najpierw zrobiłam zwykłą a że miałam chyba ok 30 to dostałam skierowanie na obciążenie.
-
nick nieaktualny
-
Iza84 wrote:Urszulka robilam tez we wrzesniu i prolaktyna w normie. Wogole to juz wczesniej robilam i tez bylo ok. Ja nie mam szczescia do lekarzy. Pokaze moje wyniki nowej pani endokrynolog.
Współczuję Ci z tymi lekarzami, ja trafiłam 10 lat na bardzo fajną i kompetentną panią ginekolog
Jak mnie coś martwi to nawet na Facebooku mogę do niej napisać :p
-
nick nieaktualnyUrszulka89 wrote:Kurczę, no to faktycznie dziwne...
Współczuję Ci z tymi lekarzami, ja trafiłam 10 lat na bardzo fajną i kompetentną panią ginekolog
Jak mnie coś martwi to nawet na Facebooku mogę do niej napisać :p
Ja tez do fajnej i skrupulatnej pani dr chodzilam ale wyprowadzilam sie z tamtego miasta i teraz mam daleko. -
nick nieaktualnyUrszulka89 wrote:Przykro mi... ile się spóźniła?
W następnym miesiącu zobaczysz dwie kreseczki i będzie prezent pod choinkę od życia
Dziewczyny no to piszemy listy do Mikolaja o 2 kreski. Kazda marzy o takim prezencie.Paula_shells, YellowAnn lubią tę wiadomość