X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    Beta 41.6 :) jeszcze wcześnie... oby rosła...
    napewno ;) ile dni po owu jest?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno będzie rosła :) :)

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Lotopałanka jesteś :) jak idą starania?

Hej jestem jestem, ale ostatnio cicho poczytuje co u Was mało się udzielam... Wróciłam do pracy i padam już na twarz :(

Starania jakoś kiepsko, ale idą... Zaczęłam mierzyć te temp ale nic z nich nie kumam z tego mojego wykresu... Zobaczymy jak bedzie

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    napewno ;) ile dni po owu jest?
    12 dpo.. prawdopodobnie:) bo na 100% pewności nie mam czy 12 czy 11:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 22:37

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Spojrzy któraś na mój wykres i mi powie czy jest ok bo moja owulacja zmieniła termin już 3 raz a ja już w ogóle glupia jestem

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Hej
    Spojrzy któraś na mój wykres i mi powie czy jest ok bo moja owulacja zmieniła termin już 3 raz a ja już w ogóle glupia jestem

Najlepiej jakbyś jeszcze inne objawy okoloowukacyjne wpisywala. Sluz plodny kiedy miałaś ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwa dni temu był spadek tj9dc i od dwóch dni rośnie. Ale jakoś tak dziwnie jest. Mało tego śluzu, jajniki jakby spały..:/ może to cykl bezowulacyjny w ogole.

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nic nie zaobserwowalam tym razem :( jakoś czasu brakło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 08:33

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    U mnie dwa dni temu był spadek tj9dc i od dwóch dni rośnie. Ale jakoś tak dziwnie jest. Mało tego śluzu, jajniki jakby spały..:/ może to cykl bezowulacyjny w ogole.
    Miałam cykl bezowulacyjny w czerwcu, 5 dpo proga miałam 0,03.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    12 dpo.. prawdopodobnie:) bo na 100% pewności nie mam czy 12 czy 11:)
    to ja w piątek jak robiłam betę to byłam 12 dpo :) To idziemy z cyklem tak samo chyba ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja zobaczę co mi powie gin. Może tak być ze zaproponuje inseminacje i tez za szmal w tedy :/
    Ewi a nie możesz na hsg iść na nfz ?
    Ja temp mierze o 7 30, ale nie śpię przed tym tych trzech godzin ciągiem, co niby powinno się spać. Narazie mam dość niskie te temp. Zobaczymy czy faktycznie będzie owu i po jakiś wzrost. :)
    a jak sobie tak załatwic? musi lekarz na nfz wystawić skierowanie na hsg?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak musi lekarz na nfz wystawić. Mi gin prywatnie dał na nfz. Zależy na kogo się trafi. Na nfz chodziłam i po półtora roku mi mówił ze da skierowanie na hsg jeśli nam nie wyjdzie do tego czasu. Ale ze trafiłam prywatnie do innego to po roku w sumie poszłam na ta laparoskopie i odrazu droznosc zrobili

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ciekawe jakie są terminy bo mi by w grudniu juz pasowało zrobić przed inseminacją...no nic poczekam do wizyty w klinice i zobaczę co ten lekarz nam powie bo mój wieloletni gin mówi że nie opłaca się robić hsg skoro jedno dziecko już mamy a na nic nie chorowałam i rodziłam naturlanie wiec nic nie powinno się przytkać.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też zacznę mierzyć temp od jutra. Boję się l, że ten antybiotyk mi popsuje coś z owu :/
    Jeszcze tak się wkurzylam. Mówię do babki że się staram i chciałabym lek taki co nie szkodzi a ona ze. Może mi wypisać tylko jak jestem w ciąży. A np jak jestem chwilę Po owu no to co wtedy :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    tylko ciekawe jakie są terminy bo mi by w grudniu juz pasowało zrobić przed inseminacją...no nic poczekam do wizyty w klinice i zobaczę co ten lekarz nam powie bo mój wieloletni gin mówi że nie opłaca się robić hsg skoro jedno dziecko już mamy a na nic nie chorowałam i rodziłam naturlanie wiec nic nie powinno się przytkać.

Moze byc wszystko drozne a może nie być... Stany zapalne często nie dają żadnych objawów :/ ja tez uważam,ze powinnam miec drozne bo rodzilam naturalnie nie chorowalam na nic itp ale wyczytalam wlasnie,ze często mozna miec stan zapalny o tym nie wiedząc.. :/ i to mnie zastanawia...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Chyba też zacznę mierzyć temp od jutra. Boję się l, że ten antybiotyk mi popsuje coś z owu :/
    Jeszcze tak się wkurzylam. Mówię do babki że się staram i chciałabym lek taki co nie szkodzi a ona ze. Może mi wypisać tylko jak jestem w ciąży. A np jak jestem chwilę Po owu no to co wtedy :/
    Organizm umie sobie poradzić,i zazwyczaj w razie jakiś "usterek" nie pozwoli zaimplantowac się takiemu zarodkowi. Ja np dzień przed testowaniem wypiłam dwie lampki wina. Jakoś nie wierzyłam, że teraz miałoby się udać.
    A przed pierwszą ciążą byłam dzień wcześniej na imprezie z okazji zakończenia sesji. I też przejmowałam się co to będzie bo dosyć sporo wypiłam. Ale nie miało to skutku na wczesną ciążę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 10:12

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    to ja w piątek jak robiłam betę to byłam 12 dpo :) To idziemy z cyklem tak samo chyba ;)
    To ja 2 razy mniej miałam..

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja zaszlam w ciaze w wieku 19 lat, to latalam z narzeczonym po imprezach studenckich, palilam jak smok, pilam piwsko i wogle. Dowiedzialam sie o ciazy okolo 7 tygodnia i wywalilam fajki do kosza z marszu :) Ale przy migrenach biore mocne leki, bo inaczej nie jestem w stanie normalnie funkcjonowac. Urodzilam naturalnie smoka 4 kg, zdrowego jak byk ;)
    Poza tym zanim sie ten zarodek zagniezdzi porzadnie, to zazwyczaj juz wiadomo, ze ciaza i czlowiek uwaza bardziej, a te pierwsze 2-3 tygodnie sa bezpieczne.

I tak sie zastanawiam czasem, my tu sie tak staramy, chuchamy i dmuchamy na siebie i mezow...i nic. A ciagle slysze, ze ta alkoholiczka albo tamta narkomanka i juz piate w drodze :/ Masakra.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, organizm sam sie obroni we wczesnej ciąży. Ja nawet nie pomyślałam, że moge byc w ciazy i tez sie nie oszczedzalam :) bralam leki na przeziebienie, był tez alkohol. Później mialam wyrzuty sumienia, bo gdyby cos sie stało to do konca zycia bym sobie tego nie wybaczyla.

Na szczęście synus zdrowy.

Tak sobie czytam co piszecie o drożności i zaczynam sie zastanawiać czy nie jestem w grupie ryzyka, bo ja mialam cesarke i różnie sie moglo to skonczyc.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Gdybym ja osobiscie uwazala non stop na to co moge albo nie, to bym osiwiala juz. Nie moge zakladac od 3,5 roku, ze nie wolno mi czegos, bo MOGE byc w ciazy. Wybieralam sie do kregarza np bo mi kregoslup siada czasem, ale nie poszlam w koncu, bo musza zrobic rtg calych plecow i naswietla pecherzyki.
    Ale lampki wina nie odmowie, a jesli bede chora to wezme antybiotyk. Lepiej sie chyba szybko wyleczyc i starac na spokojnie, niz siakac na nosie dwa miesiace ;)

Milego dnia dziewczyny :*

DoveLove, Urszulka89 lubią tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ