X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej wytrzymac do jutra choc ja pewnie juz bym zatestowala.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, wiesz jacy są faceci...oni zanim cokolwiek zobaczą, to sie muszą trzy dni wpatrywać :P

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż się zaczął wpatrywac bo tak rzucił okiem i mowa nic nie ma. Mam test który robiłam z córką i jest taki sam. Wtedy też nie widział :P

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to glupie jest. Powiedzialam ze ten cykl odpuszczam, niby cos tam ❤ bylo, teraz wykres beznadziejny, szans nie ma a ja i tak mam głupia nadzieje i czuje takie rozgoryczenie ze bezowulacyjny, ze stracony. Ale trzeba do lekarza sie wybrac, bo ostatnio albo skok temp jest niewielki albo zwleka kilka dni i dopiero. Teraz tsh jest takie siakie ale kepsze niz jak bylam ostatnio, moze gin teraz powinien zadzialac.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłaś kupić dwa :P . Jeden zrobić teraz a drugi z porannego moczu. Ja robiłam po południu i mi wyszedł mega pozytyw . Chociaż na pierwszy rzut oka nic nie widziałam i odeychenalam. Po chwili cień a jak już mocz wyschnal to ewidentne krechy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 14:47

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Ale to glupie jest. Powiedzialam ze ten cykl odpuszczam, niby cos tam ❤ bylo, teraz wykres beznadziejny, szans nie ma a ja i tak mam głupia nadzieje i czuje takie rozgoryczenie ze bezowulacyjny, ze stracony. Ale trzeba do lekarza sie wybrac, bo ostatnio albo skok temp jest niewielki albo zwleka kilka dni i dopiero. Teraz tsh jest takie siakie ale kepsze niz jak bylam ostatnio, moze gin teraz powinien zadzialac.
    Może to progesteron?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Pewnie tak.
    Napewno wiesz w jakich dniach miałaś w poprzednich dniach owulacje. Jakbyś zrobiła progesteron mniej więcej 5 dni po domniemanej owulacji to dałoby Ci to odpowiedź czy była owu czy nie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Napewno wiesz w jakich dniach miałaś w poprzednich dniach owulacje. Jakbyś zrobiła progesteron mniej więcej 5 dni po domniemanej owulacji to dałoby Ci to odpowiedź czy była owu czy nie.

Przegapilam sprawe, nie pomyslalam bo przeciez bylam na pobraniu 20dc a moim zdaniem jak juz cos bylo to 14-16dc ale ja tak obstawiam w kazdym cyklu a ovu uparcie wyznacza na 18dc. Jutro 25dc to juz chyba nie ma sensu.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Przegapilam sprawe, nie pomyslalam bo przeciez bylam na pobraniu 20dc a moim zdaniem jak juz cos bylo to 14-16dc ale ja tak obstawiam w kazdym cyklu a ovu uparcie wyznacza na 18dc. Jutro 25dc to juz chyba nie ma sensu.
    To już trochę za późno :/ Ja robiłam sobie co miesiąc progesteron po owu bo przynajmniej wiedział że owu była choć czasami nie miałam praktycznie żadnych objawów.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia jak tam samopoczucie? A może nie testuj jutro tylko zrób betę? Niepotrzebnie będziesz się stresować a tak to będziesz miała czarno na białym :) Trzymam w kciuki :*

A Hugolina pewnie śmiga po korytarzu bo się nie odzywa :P

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis gorsze samopoczucie to i przyszlo mi na gdybanie i myslenie. Juz po ptokach, co bylo to bylo, co ma byc to bedzie. Trudno, przepadlo. Jutro zadzwonie i zapisze sie do lekarza, moze uda mi sie tak ok 10 stycznia w okolicach owulacji. Chociaz jak bylam ostatnio (w kwietniu) 12dc to mi powiedzial ze pecherzyk sie szykuje i kolejne na nastepny cykl a wtedy byl cykl bezowulacyjny i nastepny tez.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to juz nie moge sie doczekac tego testu Aluni. Jakbym sama miala robic. Abys ty miala piekny prezen pod choinke.

Paula_shells, Kat83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:

A Hugolina pewnie śmiga po korytarzu bo się nie odzywa :P

:D dziś mi ten szew jeden zdjęli, już bez leków przeciwbólowych latam. Na spacerniaku trochę chodziłam ;)
    tutaj jest inna czasoprzestrzen :p
    Znowu kolacja była po 16. Zmulilo mnie tak ze zasnęłam niedawno przy pełnym oświetleniu na sali. Juz odliczam ze jutro pon wiec 1,5 dnia mi tu zostaje :) rana wygląda spoko. Wielki siniak jest tylko, mój synek się trochę pochorowal bo ma temp po 39, że stresu tez trochę bo teskni bidulek mój malutki. Wczoraj jak przyszedł to łezka mi się zakrecila jak go zobaczyłam.

Alunia kochana trzymam kciuki i czekam na wieści :* sikaj z rana i jak co idź na bete. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 20:06

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina, juz blizej niż dalej. Dobrze, ze juz taka aktywna jestes, dobrze to wróży rekonwalescencji :)

Wiem jak ciezko jest sie rozstać z synkiem, ale ma na pewno najlepsza możliwą opiekę, a Ty za duzo teraz nie zdzialasz. Jeszcze chwila i bedziecie razem :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno teskni. Ja poszlam do szpitala na 1 noc i tez moja tesknila. I to byla pierwsza noc bez mamy, tak to ciagle ze mną. Tatus i babcia sie zajmowali, nie wiem kto myl ale wiem ze tatus kladl spac az lozko zarwali (lozko z BRW) no i corka spala z tatusiem w naszym lozku. Ale powiedzialam ze ma byc grzeczna, ze szybko w wrócę i byla tak grzeczna ze nawet bez problemu do przedszkola poszla.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Na pewno teskni. Ja poszlam do szpitala na 1 noc i tez moja tesknila. I to byla pierwsza noc bez mamy, tak to ciagle ze mną. Tatus i babcia sie zajmowali, nie wiem kto myl ale wiem ze tatus kladl spac az lozko zarwali (lozko z BRW) no i corka spala z tatusiem w naszym lozku. Ale powiedzialam ze ma byc grzeczna, ze szybko w wrócę i byla tak grzeczna ze nawet bez problemu do przedszkola poszla.
    Moja jak narazie była w przedszkolu dwa razy na zielonej nocy ale poza tym to nigdy beze mnie nie spała. Chyba ze mną by był kłopot niż z nią :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mój teskni najbardziej z mnie nie ma w nocy. No ale juz z górki. Modę się obu to coś dało w ogóle bo jak będzie tak samo to będę się grubo zastanawiać czy w ogoke zachodzić w ciążę następna. Napewno będę mieć cesarke także nie przeżyje porodu w swoim życiu niestey. Oby się ładnie pogoilo i tym razem.supwr zroslo a najbardziej bym chciała żeby macica została norlamna;p ciekawe czy zrobią usg przy wypisie. Fajnie by było :)

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz wyjeżdża na wakacje do dziadków i wtedy nie widzimy sie nawet dwa tygodnie a czasem i dłużej. Zazwyczaj pierwszy tydzień jest dziki szał ale potem juz dzwoni i coraz bardziej tęskni.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikne z rana i zaraz wam napisze. Tak myślę że jak negatyw wyjdzie to pewnie nic z tego a jak wyjdzie kreska to betę zrobię. Chociaż nie wiem jak to ostatecznie wyjdzie bo pewnie i tak ja zrobię hehe. Chyba że @ przyjdzie. Jakoś staram się nie myśleć. Naprawdę sama jestem w szoku bo zawsze w szale testowalam raz za razem. Ale dwa dni latamy za ostatnimi prezentami i może przez to. Ale mamy już z głowy. Córka dostaje od dziadków domek dla lalek, ja się go już nie mogę doczekać hehe.

Hugolina ja to w szoku jestem jak organizm się regeneruje. Mogliby ci zrobić prezent i jutro już puścić.

Iza tak myślę o twojej córce. Może dlatego, że jest tak długo w domu to takie cyrki są w przedszkolu. Mi teraz pani powiedziała że póki dziecko nie ma gorączki to przyprowadzac do przedszkola.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ