X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec z tym sprzataniem i gotowaniem. Teraz umyc dziecko, położyć spać i wziac sie za siebie, bo na meza to juz sily braknie.

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero z pracy wracam dobrze ze jutro na gotowca jadę :)

No to kochane najlepszego.... Spokojnych i rodzinnych świąt... Zielonosci dla czekających na 2 kreski a spokojnej i zdrowej ciąży dla tych które już się doczekały dwóch kreseczek

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Przyjmiecie mnie do swojego towarzystwa? :) To nasz 4 niedudany cykl starań o rodzeństwo dla naszej córeczki, która ma 2 lata i 2 m-ce. W styczniu planuje badania hormonów bo zaczynam tracić nadzieję że szybko się uda... Szczerze to nie sądziłam że starania o drugie dziecko będą trwały dłużej niż o pierwsze... Życzę Wam wszystkim wesołych Świąt a na Nowy Rok spełnienia tego największego marzenia!

chabasse lubi tę wiadomość

• OlinkowA Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już u Mamusi, bieganina od rana :)
    Dziewczyny!
    Zdrowych, Radosnych, Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i wszystkim bez wyjątku kolejnych dzieciaczków w przyszłym Roku!! :*

chabasse lubi tę wiadomość

qdkkk6nllsldr26a.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Cześć dziewczyny! Przyjmiecie mnie do swojego towarzystwa? :) To nasz 4 niedudany cykl starań o rodzeństwo dla naszej córeczki, która ma 2 lata i 2 m-ce. W styczniu planuje badania hormonów bo zaczynam tracić nadzieję że szybko się uda... Szczerze to nie sądziłam że starania o drugie dziecko będą trwały dłużej niż o pierwsze... Życzę Wam wszystkim wesołych Świąt a na Nowy Rok spełnienia tego największego marzenia!
    Estrella witaj :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • mgiełka Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2017, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Estrella

• mgiełka Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2017, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pierwszy raz w zyciu jestem wyrobiona na święta! W piatek byla choinka i pierniki dzisiaj sprzatanie gotowanie i pakowanie prezentow nawet samochód umyłam :p i paznokcie zrobiłam a ja z tych co zawsze zdążyć nie mogłam ze wszystkim ;)

Paula_shells lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś wigilijny cud. Syn spał cała noc :D mała rzecz a tak cieszy ;)

Chyba pierogi będę dziś robić. I tyle z mojej roboty świątecznej w tym roku. Ja wszystkie porządki zrobiłam przez szpitalem. Teraz tylko ubieralismy dwie choineczki i Relax. U mnie w domu to nie pozwalają mi nawet kroić że mam się oszczędzać :) gdyby nie to że te nici są pod skórą i jest zgrubienia to nie widać tego cięcia.

Dziewczyny co jeszcze testuja w tym roku powodzenia :*

Na kontroli spytam się gina o luteine. Niby mam ok ten progesteron po owu bo zazwyczaj ponad 20 ale teraz znowu widzę że się zaczyna jakieś plamienie przed @ może za szybko spada prog.. Ten cykl to i tak nie był brany pod uwagę wiadomo ale widzę że się coś zmienilo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2017, 08:06

• aLunia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do teściów jedziemy dzisiaj, dopiero w drugi dzień świat do mojej mamy. Zjechało się moje rodzeństwo i po prostu nie ma miejsca a co roku się zmieniamy z jednym bratem, więc w tym roku tak wypadło. Przykro mi że te pierwsze święta bez taty spędzamy u teściów...

Dziewczyny oby nas nic nie wku*wił hehe :)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie negatyw :( niestety cudu pod choinkę nie dostałam ehhh ale za to piękny prezent od męża ;) moze znajdę jeszcze sily na walkę w nowym roku

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znajdę @ pod Choinka. Bo może mi zrobi prezent i się zjawi wieczorem dwa dni przed terminem :p

Adele mam nadzieję że będziesz mieć siłę :* sobie też tego życzę

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina dzieki <3 jeszcze czeka mnie wizyta swiateczna u mojej peztjaciolki ktora jest w ciąży... Pisałam tu kiedys,ze powiedziała mi o niej dopiero w 4 miesiącu bo sie chyba bala. Ani razu sie nie widziałam z nią od momentu jej ciąży bo mnie unika.. Chora akcja.. No cos musze byc silna i wytrwać te odwiedziny :/

Obysmy w 2018 zobaczymy wszystkie te II krechy ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele to oby Cię zarazila ciąża :)
    A że Cię unikala może myślała że będzie Ci porostu przykro. Ale fakt trochę chore myślenie. Każdy ma swoje życie i nie ma co patrzec i się porównywać z innymi. Do każdej się szczęście uśmiechnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wigilia a ja co, jak to bylo "pizgam zlem" i to za sprawa mojej tesciowej. Moja mam chciala dobrze, ja tez a ona na dzien dobry szurnela do mnie bez wiekszego powodu. A za kilka gidzin bedzie slodziutka az lukier z niej bedzie kapal bo jak inaczej w wigilie.

A ja noc mialam wyjatkowo ciezka, corka z katarem zle spala, 2 razy sie budzila i nie mogla spać, 2 raz to godzine tak jeczala, plakala, wiercila sie. I jeszcze ten wiatr ja straszyl az zabralam do swojego lozka, wcisnelismy ja w srodek i w koncu uspokoila sie i zasnela.

Mi tez przykro bo za moimi plecami ustalaja wigilie i znow do rodzicow nie pojade...

A na @ pod choinke sie nie zapowiada.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja bym pojechała sama z dzieckiem a maz niech wybiera

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja to wredota bywam wiec mój mąż nic nigdy nie ustala za moimi plecami bo wie ze mu na złość zrobię :D

Kat83 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie mąż ze swoja mamusia ustalal tylko jej drugi synus. Jada zaraz na druga wigilie to i my chociaz polamac sie oplatkiem pojedziemy. Ja jestem pewna ze pojechalby ze mna bo on jak i ja uwaza ze tam jest atmosfera a nie tu u niego w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co mi jest, Wsciekla dzis chodze. Tylko moja corka rozwesela mi caly dzien. Mowi ze Mikolaj przyniosl jej to czego nie chciala, czego nie bylo na liście ale tez moze byc i bedzie sie bawic. I jedzie do drugiej babci bo moze tam tez Mikolaj zostawił dla niej prezenty. I mielismy jechac a siedza i graja w grzybobranie.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już rodzina wie o ciąży. Tata jak zwykle niezadowolony. Wykład wieczorny jacy to nieodpowiedzialni jesteśmy. Szkoda,że nie umie zrozumieć,że chce po swojemu żyć. Mam nadzieję,że już czepiać się nie będzie. Jak to się mówi "wół sam zapomniał jak cieleciem był..."

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa u nas byłoby podobnie gdybym była w ciąży. Oswoi się z myślą i przejdzie i się będzie cieszyć razem z Wami :))

‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ