Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Urszulka mam nadzieję, pocieszam się tym że z gin liczyliśmy kiedy był stosunek i jemu to wszystko się zgadza. Ale nakrecona jestem i zameczam sama siebie i wszystkich w koło. Dlatego bardzo was przepraszam bo tylko mój wątek ostatnio poruszany. No trzeba czekać nic się nie zrobi. Dla pocieszenia dziś mam takie objawy, że w mięsnym miało co nie zwymiotowalam i musiałam wyjść. Z córką też tak reagowalam na mięso. I pije tylko cole bo po niej mi dobrze.
W ogóle nie wspierają i starających się alw też kobiet w ciąży. A cały czas trabia żeby dzieci robić. Zero wsparcia. A kobiety które poronily to już całkiem zostawiają samym sobie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 19:37
-
Aluniu na pewno juz na kolejnej wizycie będzie zarodek z serduszkiem. Mnie tak po poronieniu straszyli w ciąży z córką,ale ochlonelam wyliczylam i wiedziałam ze ciąża młodsza. Teraz podobnie. Też na pierwszej wizycie nie było zarodka a to wg OM było już 6t z groszem. Sprzęt na NFZ (jak byłaś ) tez w niektórych przychodniach pozostawia sporo do życzenia. Będzie dobrze
-
KAL wrote:Dziewczyny mam wyniki... Cała się telepię... Progesteron 13,68 norma dla ciężarnych w 1 tym. 11-41 Beta 7.12 ciąża 3 tydz. Norma 5.8 do 78... I stres jak z Krakowa do Warszawy... Dodam że test ciążowy miał czułość 25...
Kal, ja miałam podobny progesteron na początku ciąży. Mam nieobciążony wywiad, ginka nic mi nie dała, bo teraz odchodzi się od sztucznych wspomagaczy, jeśli wcześniej nie było problemów z utrzymaniem ciąży. Nie plamiłam, ciąża bezproblemowa. Progesteron jest wydzielany pulsacyjnie więc jeśli nic Ci nie "dolega" ja bym się nie stresowała
Alunia - kciuki! Wierzę, że będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 20:01
KAL lubi tę wiadomość
-
Kat83 wrote:Wredotka heeej
No ty juz na mecie prawie
Trzymaj sie dzielnie. Jak sie czujesz??
Hugolina wez nie czytaj glupotJa sie tak nastraszylam po laparo, ze tu niby ok, ale wynikow nie ma, a tamta juz 2 razy miala operacje i tez lipa. Trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze :*
P.S. A moze wode zatrzymalas po prostu? Ja sie waham w cyklu o rozmiar czy nawet dwa czasem. Cyce jak donice i piers wypieta albo dwa smutne placki, nie ma nic pomiedzy
Witam hurtem nowe kolezanki
Po dwoch tygodniach wolnego dzis drugi CALY dzien w robocie, padam na dziob...
Kat - dobrze, u mnie ciąże bezobjawowe poza brzuchemNieustannie o Tobie myślę (jakkolwiek to nie brzmi
) i trzymam kciuki!
Kat83 lubi tę wiadomość
-
Jangwa właśnie przeglądając internet trafiłam na twój wpis, jak pisałaś o córce. W lux medzie byłam ale tam też sprzęt pozostawia do życzenia, przecież już miałam ciążę pozamaciczna a to była torbiel.
Dziękuję wam wszystkim za wsparcie. -
Wredotka wrote:Kat - dobrze, u mnie ciąże bezobjawowe poza brzuchem
Nieustannie o Tobie myślę (jakkolwiek to nie brzmi
) i trzymam kciuki!
-
Alunia, wiem że czekanie jest najgorszym co może być. Ja po wczorajszej wizycie wcale spokojniejsza nie jestem, niestety...
Myślę, że w przyszłym tyg spróbuję dostać się do gina na NFZ i wezmę skierowanie na badania i USG. W końcu należą się mi jak psu buda.
-
Hugolina ja juz lacznie wydalam ponad tysiac zl na badania
Niestety chodzac prywatnie skierowania nie dostane. Mialam mozliwosc aby za dzisiejsze badania obciazyc lux med, bo mam u nich pakiet, ale tych badan nie maja nawet zakontraktowanych wiec nici z moich planów.
zrobiłam badanie mutacji genow z testdna za 330zl
Wczesniej homocysteina, kwas foliowy, wit D, progesteron, prolaktyna, Tsh, zelazo, OB, itp...
Pozniej przeciwciala ANA 1
Dzisiaj antytrombina III, antykoagulant toczniowy, przeciwciala antyfosfolipidowe, przeciw beta 2 glikoproteinie, białko c i bialko sWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 21:36
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Witam dziewczyny
Staram się również o drugie dziecko
Są tutaj mamy które też będą mieć co najmniej 6lat różnicy wieku między dziećmi?
Staram się pół roku i z mniesiąca na miesiąc ta różnica wieku rośnie
Zawsze chciałam różnicę wieku 5/6lat ale teraz ta różnica robi się coraz większa
-
magdis jestem jestem ale jakoś ograniczam forum
Ty już na półmetku jak to leci...
W ogóle gratuluję zafasolkowanym raz jeszczei witam nowe dziewczyny
klitra ja mam syna 6 letniego no niestety różnica już spora ehh staramy się już 2 lata.... -
magdis wrote:Wredotka,bedziesz miala synka czy coreczke? Imie wybrane? ☺ zazdroszcze bezobjawowej ciazy,u mnie od poczatku mdlosci i wymioty
Córka, prawdopodobnie Lidia. Chociaż dalej nie mogę się przyzwyczaić do myśli, że dziewczynkaA Ty już wiesz? Kciuki, żeby mdłości i wymioty sobie poszły ;*
Adele, agulineczka - za Was też cały czas mocno trzymam kciukiI za Luci!
agulineczka lubi tę wiadomość
-
Wredotka wrote:Córka, prawdopodobnie Lidia. Chociaż dalej nie mogę się przyzwyczaić do myśli, że dziewczynka
A Ty już wiesz? Kciuki, żeby mdłości i wymioty sobie poszły ;*
Adele, agulineczka - za Was też cały czas mocno trzymam kciukiI za Luci!
-
Wredotka wrote:Kal, ja miałam podobny progesteron na początku ciąży. Mam nieobciążony wywiad, ginka nic mi nie dała, bo teraz odchodzi się od sztucznych wspomagaczy, jeśli wcześniej nie było problemów z utrzymaniem ciąży. Nie plamiłam, ciąża bezproblemowa. Progesteron jest wydzielany pulsacyjnie więc jeśli nic Ci nie "dolega" ja bym się nie stresowała
Alunia - kciuki! Wierzę, że będzie dobrze.
W pierwszej ciąży z córką nie miałam badanego progesteronu ciążę donosiłam bezproblemowo, bez plamień i innych zmartwień tak, że bardzo mnie pocieszyłaś
Ja już po badaniach w labo robiłam betę TSH i ft4 teraz grzecznie czekam na wyniki mają być koło 12Wredotka lubi tę wiadomość
Akceptacja! -
klitra wrote:Witam dziewczyny
Staram się również o drugie dziecko
Są tutaj mamy które też będą mieć co najmniej 6lat różnicy wieku między dziećmi?
Staram się pół roku i z mniesiąca na miesiąc ta różnica wieku rośnie
Zawsze chciałam różnicę wieku 5/6lat ale teraz ta różnica robi się coraz większa