X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka mam nadzieję, pocieszam się tym że z gin liczyliśmy kiedy był stosunek i jemu to wszystko się zgadza. Ale nakrecona jestem i zameczam sama siebie i wszystkich w koło. Dlatego bardzo was przepraszam bo tylko mój wątek ostatnio poruszany. No trzeba czekać nic się nie zrobi. Dla pocieszenia dziś mam takie objawy, że w mięsnym miało co nie zwymiotowalam i musiałam wyjść. Z córką też tak reagowalam na mięso. I pije tylko cole bo po niej mi dobrze.

W ogóle nie wspierają i starających się alw też kobiet w ciąży. A cały czas trabia żeby dzieci robić. Zero wsparcia. A kobiety które poronily to już całkiem zostawiają samym sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 19:37

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia gdzie tylko Twój wątek? Daj spokój to ja tu wiecznie marudzę na brak @ a nic nie robię tylko marudzę hehehe... Ale już cisza napisze jak przyjdzie dopiero hahaha

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aluniu na pewno juz na kolejnej wizycie będzie zarodek z serduszkiem. Mnie tak po poronieniu straszyli w ciąży z córką,ale ochlonelam wyliczylam i wiedziałam ze ciąża młodsza. Teraz podobnie. Też na pierwszej wizycie nie było zarodka a to wg OM było już 6t z groszem. Sprzęt na NFZ (jak byłaś ) tez w niektórych przychodniach pozostawia sporo do życzenia. Będzie dobrze :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Dziewczyny mam wyniki... Cała się telepię... Progesteron 13,68 norma dla ciężarnych w 1 tym. 11-41 Beta 7.12 ciąża 3 tydz. Norma 5.8 do 78... I stres jak z Krakowa do Warszawy... Dodam że test ciążowy miał czułość 25...

Kal, ja miałam podobny progesteron na początku ciąży. Mam nieobciążony wywiad, ginka nic mi nie dała, bo teraz odchodzi się od sztucznych wspomagaczy, jeśli wcześniej nie było problemów z utrzymaniem ciąży. Nie plamiłam, ciąża bezproblemowa. Progesteron jest wydzielany pulsacyjnie więc jeśli nic Ci nie "dolega" ja bym się nie stresowała :)

Alunia - kciuki! Wierzę, że będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 20:01

KAL lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • kasandra88 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Staramy się o drugiego maluszka. O córkę staraliśmy się 10mcy. Teraz był 5 cykl.
    Dwie kreski 26.12
    Beta 3.01 wynosiła 24180 po 48h 37500
    Za mały przyrost prawda? ;(

Kasandra
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Wredotka heeej :D No ty juz na mecie prawie :) Trzymaj sie dzielnie. Jak sie czujesz??

Hugolina wez nie czytaj glupot :P Ja sie tak nastraszylam po laparo, ze tu niby ok, ale wynikow nie ma, a tamta juz 2 razy miala operacje i tez lipa. Trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze :*
    P.S. A moze wode zatrzymalas po prostu? Ja sie waham w cyklu o rozmiar czy nawet dwa czasem. Cyce jak donice i piers wypieta albo dwa smutne placki, nie ma nic pomiedzy :P

Witam hurtem nowe kolezanki :)

Po dwoch tygodniach wolnego dzis drugi CALY dzien w robocie, padam na dziob...

Kat - dobrze, u mnie ciąże bezobjawowe poza brzuchem :P Nieustannie o Tobie myślę (jakkolwiek to nie brzmi :D) i trzymam kciuki!

Kat83 lubi tę wiadomość

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa właśnie przeglądając internet trafiłam na twój wpis, jak pisałaś o córce. W lux medzie byłam ale tam też sprzęt pozostawia do życzenia, przecież już miałam ciążę pozamaciczna a to była torbiel.
    Dziękuję wam wszystkim za wsparcie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • magdis Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Kat - dobrze, u mnie ciąże bezobjawowe poza brzuchem :P Nieustannie o Tobie myślę (jakkolwiek to nie brzmi :D) i trzymam kciuki!
    Wredotka,bedziesz miala synka czy coreczke? Imie wybrane? ☺ zazdroszcze bezobjawowej ciazy,u mnie od poczatku mdlosci i wymioty

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, gdzie sie podziewasz kochana?Co u Ciebie?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia, wiem że czekanie jest najgorszym co może być. Ja po wczorajszej wizycie wcale spokojniejsza nie jestem, niestety...
    Myślę, że w przyszłym tyg spróbuję dostać się do gina na NFZ i wezmę skierowanie na badania i USG. W końcu należą się mi jak psu buda.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nawet wątek zakladalam tak mnie lekarz nastraszyl. Będzie na pewno dobrze :) nie dość że owulacja późno u Ciebie to nie wiadomo kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia,zanim to się tam wszystko połączy ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ja juz lacznie wydalam ponad tysiac zl na badania :(

Niestety chodzac prywatnie skierowania nie dostane. Mialam mozliwosc aby za dzisiejsze badania obciazyc lux med, bo mam u nich pakiet, ale tych badan nie maja nawet zakontraktowanych wiec nici z moich planów.

zrobiłam badanie mutacji genow z testdna za 330zl

Wczesniej homocysteina, kwas foliowy, wit D, progesteron, prolaktyna, Tsh, zelazo, OB, itp...

Pozniej przeciwciala ANA 1

Dzisiaj antytrombina III, antykoagulant toczniowy, przeciwciala antyfosfolipidowe, przeciw beta 2 glikoproteinie, białko c i bialko s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 21:36

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Staram się również o drugie dziecko :)
    Są tutaj mamy które też będą mieć co najmniej 6lat różnicy wieku między dziećmi?
    Staram się pół roku i z mniesiąca na miesiąc ta różnica wieku rośnie :(
    Zawsze chciałam różnicę wieku 5/6lat ale teraz ta różnica robi się coraz większa

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis jestem jestem ale jakoś ograniczam forum ;) Ty już na półmetku jak to leci... :)

W ogóle gratuluję zafasolkowanym raz jeszcze :) i witam nowe dziewczyny :)

klitra ja mam syna 6 letniego no niestety różnica już spora ehh staramy się już 2 lata....

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Wredotka,bedziesz miala synka czy coreczke? Imie wybrane? ☺ zazdroszcze bezobjawowej ciazy,u mnie od poczatku mdlosci i wymioty

Córka, prawdopodobnie Lidia. Chociaż dalej nie mogę się przyzwyczaić do myśli, że dziewczynka :) A Ty już wiesz? Kciuki, żeby mdłości i wymioty sobie poszły ;*

Adele, agulineczka - za Was też cały czas mocno trzymam kciuki :) I za Luci!

agulineczka lubi tę wiadomość

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka dziękuję <3 Ty już niedługo maluszka będziesz tulić :D a Luci niestety usunęła konto :/

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Córka, prawdopodobnie Lidia. Chociaż dalej nie mogę się przyzwyczaić do myśli, że dziewczynka :) A Ty już wiesz? Kciuki, żeby mdłości i wymioty sobie poszły ;*

Adele, agulineczka - za Was też cały czas mocno trzymam kciuki :) I za Luci!
    U nas na prenatalnych tez mowila ze raczej coreczka,licze na to ze wtorek na wizycie sie potwierdzi. Szczesliwego i bezbolesnego porodu kochana. Tez ostatnio myslalam o Luci

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Kal, ja miałam podobny progesteron na początku ciąży. Mam nieobciążony wywiad, ginka nic mi nie dała, bo teraz odchodzi się od sztucznych wspomagaczy, jeśli wcześniej nie było problemów z utrzymaniem ciąży. Nie plamiłam, ciąża bezproblemowa. Progesteron jest wydzielany pulsacyjnie więc jeśli nic Ci nie "dolega" ja bym się nie stresowała :)

Alunia - kciuki! Wierzę, że będzie dobrze.

W pierwszej ciąży z córką nie miałam badanego progesteronu ciążę donosiłam bezproblemowo, bez plamień i innych zmartwień tak, że bardzo mnie pocieszyłaś :)

Ja już po badaniach w labo robiłam betę TSH i ft4 teraz grzecznie czekam na wyniki mają być koło 12 :)

Wredotka lubi tę wiadomość

Akceptacja!
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal powodzenia!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Witam dziewczyny :)
    Staram się również o drugie dziecko :)
    Są tutaj mamy które też będą mieć co najmniej 6lat różnicy wieku między dziećmi?
    Staram się pół roku i z mniesiąca na miesiąc ta różnica wieku rośnie :(
    Zawsze chciałam różnicę wieku 5/6lat ale teraz ta różnica robi się coraz większa
    U mnie jak Bozia da różnica będzie prawie 7,5 roku...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ