X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Cześć dziewczyny. To ja Iza84. Przepraszam ze was opuscilam. Żyje. Jestem na antybiotyku, mam zapalenie oskrzeli, zatok i spojowek.malo co pluc nie wypluje. Zyje obok meza (obok bo nawet nie spimy razem) nie wyglada to ciekawie. Jedno jest pewne-zaprzestajemy staran o drugie dziecko, we wtorek dostalam @, kazde wini siebie, jestesmy zmeczeni, zestresowani, mamy dosc i uwazamy ze dalej nie ma sensu. Czuje sie jakby ktos spuscil ze mnie zycie. Wogole w poniedzialek padlo wiele slow, wiele do mnie dotarlo, wiele probuje zrozumiec i nie potrafię.

Kal gratuluje dwoch kreseczek.
    Alunia mam nadzieje ze wszysto bedzie ok.
    Wszystkim wam zycze powodzenia. Ja odpadam.

Fajnie ze wróciłaś chociaż tak zaglądnąć.
    Tule mocno

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój m jutro wyjeżdża i znowu wszystko zostaje na mojej głowie.

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się dorzucę, w tym roku skończę 31 lat (dużo tu rówieśniczek :))
    W Święta tyle bieganiny że nie miałam kiedy pisać. Potem miałam przykrą historię z synkiem, wszystko skończyło się dobrze, ale egzystencja mi nie pozwalała na żadne słowo na wątku. Cały czas Was czytałam :) i DoveLove oraz Kal WOW!!!!! Jak czytałam to cały dzień chichrałam od ucha do ucha.
    aLunia ciągle o Tobie myślę i trzymam kciuki.
    Witam się z "już nie tak nowymi" dziewczynami :)

DoveLove lubi tę wiadomość

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w kwietniu będę kończyć 29 .

Hugolina87 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz w styczniu 31. Rzeczywiście nas tu dużo z rocznika :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza mam nadzieje ze się wszystko dobrze ułoży u Ciebie :* dużo zdrówka w chorobsku i powodzenia. Jeśli się kochacie z mężem to się pogodzicie. Czasami dobrze jest "oczyscic" atmosferę.

Paula dobrze ze się wszytko dobrze skonczylo. Wczoraj myślałam o Tobie i miałam pisać co słychać. :)

Paula_shells lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza fsjnie że się odezwałaś. Może gdzieś wyjedzcie, zmiencie klimat, czasem oderwanie od rzeczywistości pomaga.

Paula witaj to dobrze w takim razie że już po wszystkim. Dzięki za kciuki.

W szpitalu jqk byłam z podejrzeniem pozamacicznej lekarka mi powiedziała że najłatwiej zająć w wieku 2-22 a później już dłużej to trwa.

Kat jesteś młoda babka, ile kobiet w tym wieku rodzi dopiero pierwsze dziecko. A że syn już jest straszy to będzie musiał pomagać hehe.

U mnie objawy się coraz bardziej nasilaja. Piersi nie mogę dotknąć, przynajmniej teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 09:10

Paula_shells lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Lotopalanka może same hormony na początek?
    Cykl ci się wydluzyl, zdarzają się odchylenia wiadomo to normalne ale może akurst coś się dzieje. U mnie niby wszystko ok a to tsh skacze bezprzerwy.

Hugolina też mi się wydaje że możliwa psychika, niby do końca sama w to nie wierzę ale widzę jak u mnie w końcu wyszło.

Ja tak liczę, że pokolei będziemy stąd odpadac i będziemy sobie już tylko rozmawiać o naszych kropkach.

Kasia a ty jak się czujesz? Znasz już płeć? Bo chyba pominąłam, jeśli pisałaś.

Ja w lutym też 31 lat. Niby jestem w tej ciąży ale jakoś w to nie wierzę. Wiem jedno, że jeśli teraz się źle skończy to daje sobie spokój przynajmniej na jakiś czas. Jestem zmęczona i tymi stsraniami i teraz ten czas od testu ciągle coś.
    No niby chłopak, ale ten doktor potrafi się mylić ;) chociaż dla mnie to bez różnicy, ważne że się udało i oby zdrowe a o córeczkę to jeśli Bozia da to jeszcze się postaramy bo już rozmawialiśmy o tym z mężem, ale tym razem poczekamy tylko rok :) A co do tego jak się czuję to ogólnie już dobrze, bo wcześniej były okropne mdłości wieczorem chociaż nie wymiotawalam ale to może dzięki PEPSI ktora chociaż trochę mi pomagała, ale teraz za to bardzo bolą mnie biodra i w pachwinie po prawej stronie tak jak w pierwszej ciąży :( W nocy się męczę bo nie mogę dłużej leżeć na 1boku i ciągle się krece...

aLunia lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Ja w kwietniu będę kończyć 29 .
    Ooo moja rówieśniczka :D

jangwa_maua lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kasandra88 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    A robiłaś badania mniej wiecej o tej samej porze dnia? Bo może to nie bylo48h..

03.01 byłam przed 9. 05.01 około 11...

Kasandra
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w listopadzie skończę 33l, ale czuje sie jakbym dopiero z 25 skończyła;) metryka niestety nieublagana :p

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Ja w listopadzie skończę 33l, ale czuje sie jakbym dopiero z 25 skończyła;) metryka niestety nieublagana :p
    Ja też nie czuję się na swój wiek a inni mówią nawet że nie wyglądam :p Pytają czy córkę w przedszkolu urodziłam :D hihi. Ale poważnie, metryka leci. Lilkę urodziłam mając 22 lata a za chwilę młoda będzie miała 7 lat...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove to jestesmy ten sam rocznik, tyle, ze ja z grudnia.

DoveLove lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 08:21

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj zalozylam drugie konto z tego samego e-maila tylko inny nick.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie moglam zalozyc,musialam do administratora pisac. wszystko jest przeciwko mnie!

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci jak dobrze Cię widzieć !!!!! Super,że jesteś :D miałam nadsieje,że kiedyś się odezwiesz ale z dobra nowina :/ a tu dalej kicha jak u mnie ... Szkoda :/ ja nadal tu kwitnę i też mi brak pomysłów jedynie jeszcze hsg zostaje.. ale za to magdis zaszła w ciaze i ona daje mi nadzieję ! :)

Iza dobrze,że wrocilas mam nadzieje,ze jeszcze z mezem się ulozy.. czasem kryzys dużo daje... Tule :*

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci napisz jeszcze jaki masz dc? Ciekawa jestem czy dalej idziemy tak samo hehe u mnie 13dc i owu za rogiem

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele teraz ja idę Tobą równo ;) u mnie 13dc ale owu juz trwa :) czyli nic się nie zmieniło I dalej mam krótsze cykle po 26 dni..

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina no ja mam nadzieje,że owu dziś mam bo wtedy miałabym w końcu normalny 27-28 dniowy cykl a nie 33 czy 35...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ