X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka jak lekarz kazał badać Tobie progesteron ?i na jakiej podstawie kazał brać ta luteine?
    Ja badałam tylko tydz po owu . Trzy razy robiłam i wyniki miałam 29,21 i 19,5 jakoś.

U mnie dziś sluz przezroczysty a w ostanich dniach był raczej glutowaty. Wsio jak w zegarku.

Alunia jak Tobie się owu przesunela to wiedziałas? Wiem że w tedy miałaś na głowie śmierć taty ale o ciąży w ogóle nie myslalas ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 17:34

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Urszulka jak lekarz kazał badać Tobie progesteron ?i na jakiej podstawie kazał brać ta luteine?
    Ja badałam tylko tydz po owu . Trzy razy robiłam i wyniki miałam 29,21 i 19,5 jakoś.

U mnie dziś sluz przezroczysty a w ostanich dniach był raczej glutowaty. Wsio jak w zegarku.

Alunia jak Tobie się owu przesunela to wiedziałas? Wiem że w tedy miałaś na głowie śmierć taty ale o ciąży w ogóle nie myslalas ?
    Moja gin. Miałam raz cykl bez owulacyjny i proga na poziomie 0.09. Potem mimo tego, że owu była to endometrium po owu miałam trochę za cienkie niż powinno być. A wiadomo że jak będzie za cienkie to nie zagnieździ się komórka jajowa zapłodniona. Więc od czerwca brałam i robiłam 5-7 dni po owu progesteron i mimo wyników ok brałam od tego dnia (5-7 dpo) luteinę aż do 28 dnia cyklu - zawsze musiałam zrobić test 28 dc bo jeśli byłaby ciąża to musiałabym brać dalej. Jak test był negatywny to za 2-3 dni od odstawienia @ przychodziła. I tak było do listopada :) Dobry progesteron nie musi wcale świadczyć o grubości endometrium i funkcji ciałka żółtego.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje endo nie zachwyca raczej..może o tym pomyślę i się podpytam na wizycie teraz.
    Dzięki a info :)

• aLunia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina w sobotę był pogrzeb a w niedziele wróciłam do domu. I w domu zauważyłam że mam dość dużo śluzu więc zrobiłam test owu i mi wyszedł pozytywny i w poniedziałek też pozytywny. W niedzielę się kochalismy i we wtorek. Ciąża gdzieś tam zawsze była z tyłu głowy, ale faktycznie wcale się sobie nie przygladalam. Musiałam się zająć domem po tygodniu nieobecności więc faktycznie mogę powiedzieć że nie myślałam, tylko przeszło mi przez głowę. W tygodniu którym wyszedł mi test to i wino piłam i okna mylam. A zawsze się pilnowalam a tu proszę.

Hugolina moja koleżanka też progesteron miała dobry a starała się 4 cykle chodziła na monitoring i gin jej kazała brać duphaston i za 4 razem się udało. Myślę że nie zaszkodzi a może pomóc.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Luci jak dobrze Cię widzieć !!!!! Super,że jesteś :D miałam nadsieje,że kiedyś się odezwiesz ale z dobra nowina :/ a tu dalej kicha jak u mnie ... Szkoda :/ ja nadal tu kwitnę i też mi brak pomysłów jedynie jeszcze hsg zostaje.. ale za to magdis zaszła w ciaze i ona daje mi nadzieję ! :)

Iza dobrze,że wrocilas mam nadzieje,ze jeszcze z mezem się ulozy.. czasem kryzys dużo daje... Tule :*

Trudno bedzie, szczegolnie ze kazdy ma o cos zal do drugiego i jeszcze tesciowa klotliwa baba wsadza kij w mrowisko i miesza, mozna wrecz powiedziec ze to przez nia bo akurat w tej sprawie to ona miala racje i ja ją poparlam i poszlo po nitce do klebka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Hugolina w sobotę był pogrzeb a w niedziele wróciłam do domu. I w domu zauważyłam że mam dość dużo śluzu więc zrobiłam test owu i mi wyszedł pozytywny i w poniedziałek też pozytywny. W niedzielę się kochalismy i we wtorek. Ciąża gdzieś tam zawsze była z tyłu głowy, ale faktycznie wcale się sobie nie przygladalam. Musiałam się zająć domem po tygodniu nieobecności więc faktycznie mogę powiedzieć że nie myślałam, tylko przeszło mi przez głowę. W tygodniu którym wyszedł mi test to i wino piłam i okna mylam. A zawsze się pilnowalam a tu proszę.

Hugolina moja koleżanka też progesteron miała dobry a starała się 4 cykle chodziła na monitoring i gin jej kazała brać duphaston i za 4 razem się udało. Myślę że nie zaszkodzi a może pomóc.

18 go idę na kontrolę to poproszę o receptę. Gin sprawdzi endo przy okazji. Co któryś cykl mam słabsze wg usg z tego co pamiętam. A najczęściej było ok 9-10mm wiec niby ok. Ale nóż widelec może pomoże ten dupek :) jestem ciekawa czy ta macica klapnela na swoje miejsce. Mogłaby zostac tak jak po zabiegu.
    Przez dłuższy czas miałam oznaki na twarzy owulacji. Dziś mi też wyszła bulwa na brodzie. A dawno nie miałam.
    Ja nie będę czekać 3 miesięcy. Mam zamiar w lutym wznowić starania, jeśli będzie ok na usg. Zanim i tak zaskoczy to minie pewnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piatek bylam u kardiologa, kobitka nie widzi nic zlego ale dala leki w ilosci jak dla emeryta po zawale. A tak mnie żołądek po nich boli ze nie wiem co dalej. Mialam isc w styczniu do ginekologa ale teraz nie widzę sensu kasy wydawać.

• Karolcia667 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja hmm nadal nie zrobiłam testu chyba poczekam do 10 jak ma @ przyjść myślalam że będzie to takie łatwe że o drugie dziecko to za pierwszym razem ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia667 wrote:
    Hej dziewczyny a ja hmm nadal nie zrobiłam testu chyba poczekam do 10 jak ma @ przyjść myślalam że będzie to takie łatwe że o drugie dziecko to za pierwszym razem ....

Tez tak myslalam. Ja tak bardzo napalilam sie w poprzednim cyklu, los dal nam druga szanse w tym samym cyklu i nic z tego.

Karolcia667 lubi tę wiadomość

• Karolcia667 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza34 ja mam małą nadzieję aż do @ oczywiście mam dziwne objawy ale raczej to moje wymysły i dlatego jeszzcze testu nie zrobiłam bo chyba boje sie rozczarować a @ tuż tuż

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzednim cyklu robilam 2 testy, 11dpo bo sie rozchorowalam i drugi 14dpo - 40dc a ze bylam tak chora ze kwalifikowalam sie na antybiotyk i szlam do lekarza to nawet "zdrowiej" ze negatywny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia trzymam kciuki za pozytyw.

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie trzymamy kciuki... A ja nadal czekam na @

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karolcia667 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Zdecydowanie trzymamy kciuki... A ja nadal czekam na @
    Miejmy nadzieję że nie przyjdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia tez trzymam :) jeśli @ 10 go to jutro już by mógł wyjść ;) jak tu dziewczynom tak wcześnie te testy wychodzą :) czekać jest najciężej

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia do mnie przyjdzie pytanie tylko kiedy :)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karolcia667 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka ma prawie 4 lata a ja nie moge sobie przypomnieć jak to było szczerze to śmieszne ale jak bym była zielona a o 1 starałam sie 5 cykli

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina, ja endo miałam 8-9mm i moja gin mówiła, że nie jest źle ale mogłoby być lepiej - koło 12mm.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia na spokojnie. Trzymam kciuki :) na pewno ci szybciutko pojdzie, zobaczysz.

Luce :* fantastycznie, ze znowu jestes, tesknilysmy jak cholera ^^ Tak naprawde to tylko czekalysmy na ciebie, a teraz sobie wszystkie hurtem dzieci narobimy hahaha

Tez ide do lekarza we wtorek, ale molestowac o badania krwi jakies, bo juz glupia jestem. Bedzie batalia stulecia, bo w UK wysylaja od razu z byka na in vitro :P Nie chce im sie z glupotami babrac.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele cykl zaczelam 24.12. Taki prezent pod choinke dostalam :D

Kat haha, no pasowaloby juz , do cholery!
    Ty bierzesz cos na cukier? Moj gin przy pcos daje metocostam,twierdzi,ze to podstawa.
    Invitro w UK dofinansowuja?
    Ja sie wyjatkowo stresuje wtorkowa wizyta,boje sie,ze mnie odesle do kliniki nieplodnosci ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 21:14

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ