X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele o widzisz, super, ze udalo sie zalatwić.
    mowilam, zeby probowac u innego lekarza!

ogolne czyli narkoze?

USG ci zrobił?

jesli to ma pomoc to trzeba isc, nawet jesli by bardzo bolalo, te pare minut mozna wytrzymac dla dwóch kreseczek <3

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie czytalam o inseminacji. I nie wiem czy na taki artykul trafiłam czy takie są warunki wszedzie ale zeby to mialo sens to musi byc min. 1 milion zdrowych plemnikow w 1 ml nasienia. Czyli my juz bysmy odpadli na samym wstepie. I zla jestem jak cholera bo moj lekarz rok temu stwierdzil ze z nadieniem wszystko ok, mam chlopa to mam dzialac, potem wyslal na histeroskopie i znow kazal dzialac a potem wysypala sie sprawa tarczycy i nadal d... Czuje ze marnuje czas ale w tej chwili jestem tak zrezygnowana ze nawet na seks nie mam ochoty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole lekarze wodza za nos. Endo przy tsh 4.25 kazala sie starac i jeszcze brac ovarin, nadzieje tylko robila. A ja glupia wierzylam ze sie uda.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza zrob sobie przerwe od tematu staran, to naprawde dobrze robi ;)

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Adele o widzisz, super, ze udalo sie zalatwić.
    mowilam, zeby probowac u innego lekarza!

ogolne czyli narkoze?

USG ci zrobił?

jesli to ma pomoc to trzeba isc, nawet jesli by bardzo bolalo, te pare minut mozna wytrzymac dla dwóch kreseczek <3

No niby narkoza. Ale ciekawe czy to prawda bo to by był luksus hehe. Zrobil USG,zbadał wszystko ok. I cycki pomagał no i jest jakiś guzek.. prawdopodobnie gruczolak ale dał skierowanie na USG.. ale raczej do wycięcia będzie.ehh więc początek lutego czeka mnie szpital i na hsg i na wycięcie pewnie tego guzka

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po hsg lekarz kazal przyjsc za dwa miesiace i co z tego i tak nic nie wyszlo z tego. Lipa. Jednym pomaga innym nie a nadzieji sobie narobilam jak szalona.

Nina06
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlanie ten cykl to przerwa. Termometr poszedl do szuflady, mialam isc do gina i zrezygnowalam, tylko w glowie siedzi mi moj wiek, w kwietniu skoncze 34 lata. Moja mama miala 44 lata jak przestala miesiaczkowac, boje sie ze i mnie to czeka.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele no i po owulce jestes?
    moze mial na mysli "glupiego jasia". jakkolwiek by nie było, dasz rade,trzeba myslec o efekcie- moze jeszcze w tym samym cyklu zaskoczysz.!

to ja ide w przyszlym cyklu na laparo, Ty na HSG i razem zachodzimy!

no to koniecznie jeszcze te cycki sprawdz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 13:41

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja mialam 34l jak zaczelam sie starac wykresy super i cala reszta i tak zlecialo 5lat. Ech teraz to juz po wszystkim. Celebrytka nie jestem ktora sztab lekarzy by sie zajal i traktowal w szczegolny sposob....giny taka spychoterapie ze mna robili brak dzialan

Nina06
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci po owulce to ja sama wiem,że jestem :P nic nie mówił na ten temat to nie jest jakiś super lekarz :P sprzęt do usg też jakiś archaiczny. Zależało mi tylko na tym skierowaniu. Kurde ale synchronizacja u nas heh ja będę się tylko modlić żeby wyszły drożne przynajmniej z bani zejdzie mi ten temat.. a wiesz kiedy masz termin laparo? czy tez czekasz najpierw na @ ?

Nina a rozważałaś in vitro ?

Mnie mąż dziś zaskoczył bo mówię mu to wszystko,że proponuje inseminacje itp patrzał na mnie z dziwna miną bo on w tym tematach nic a nic nie kuma,moja stymulacja była dla niego czarną magią heh...no ale mówię,że później zostaje in vitro więc dupa a on,że w takim razie będziemy na nie zbierać hmmm myślałam,że kwota go odstraszy itp ale w sumie pozytywnie mnie zaskoczył

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele moj to i kredyt by wzial na in vitro ale ja juz powiedzialam ze nie chce.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie wiem, 19.01 mam wizyte to dostane skierowanie, a termin to konkretnie dopiero jak dostanę @, do 10 dc mowil, ze najlepiej ;)

inseminacja u Was nie ma sensu Adele,szkoda kasy, bo maz ma dobre nasienie, a to tylko ma sens przy kiepskich parametrach albo przy wrogim śluzie, poza tym iui ma kiepską skuteczność, tylko o 5 % wiecej szans niz w naturalnym cyklu...
    po HSG ewentualnie stymulacja, bo jesli jajowody masz zapchane to wczesniejsza stymulacja nie miala zadnych szans powodzenia.

tak mi gin mowil, ze po laparo dostane jeszcze cos na stymulacje zeby zwiekszyc szanse. i mi tez odradzal iui

in vitro ma duzą wieksza skuteczność, ale to juz trzeba uderzyc do kliniki i z 10 tys mieć przygotowane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 14:00

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci też mówiłam mu,że u nas bez sensu iui ale mówił,że taka jest po prostu kolejność. Jak wyjdzie,że mam drożne jajowody to wrócę do tego lekarza co mnie stymulował na konsultację i niech myśli co dalej... pewnie też mi zaproponuje iui ale chciałabym właśnie jeszcze spróbować na stymulacji wtedy z 3 cykle. Gorzej jak będę pozapychane...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u nas nie będzie innego wyjścia to będziemy zbierać na in vitro... potrwa to długo ale co innego będzie można zrobić...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem udaje sie udroznic podczas HSG, takze trzeba byc dobrej mysli ;)

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam o invitro ale nie mialam wsparcia u meza i do tego nie wiedzialam czy dam rade psychicznie tym bardziej pozniej co z zarodkami...

Nina06
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj maz nie chce slyszec o in vitro, takze zostają nam tylko naturalne proby... do usranej menopauzy :P

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to sobie nawet sprawy nie zdaje jakie są przygotowanie do in vitro itp i nie będę mu nic na razie tłumaczyc :P teraz nadzieję będę pokładac w hsg.. bo w czyms trzeba ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech, za jakie grzechy?! :D

Kat gdzie jestes? bo my w lutym zachodzimy, weź się też ogarnij :P

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak ja bym zaszla to bylby cud na miare nobla i to daloby wam wszystkim nadzieje i odblokowane zaciazylybyscie lawinowo....

Nina06
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży.    W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ