X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • She86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia12 wrote:
    Hej dziewczyny.... czy ktoś tu teraz testuje? Może ktoś już jest z 2 keseczkami? U mnie wciąż nic 36dc u cicho sza.... chciałabym ten okres

Trzymam kciuki żeby okres jednak nie przyszedł!

Kurde u mnie 14 dc i skończył się śluz płodny, jak w ostatnich kilku cyklach a owulacje miewam 16-18 dc cyklu :/ no i jak zajść ja śluzu nie ma

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• santoocha Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, żel conceive plus.
    W pierwszą ciążę zaszłam w cyklu, gdy go stosowałam.
    Teraz też już zamówiłam, podejrzewam że mam kiepski śluz, trzeba go wspomóc ;)
    Leć do apteki i działaj :)

• She86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha stosuję od 1 cs :(, wlaśnie się kończy i musze kupić nowy

Edit: łykam też olej z wiesiołka - skończyłam dziś opakowanie 60 szt w tym cyklu. Śluzu było zdecydowanie więcej, ale już się skończył a dopiero wlasnie 14dc. Ostatni cykl mial 29 dni, dziwne, no chyba że juz po owu. Nie wyszło mi mierzenie temp, bo mała ostatnio budzi się co chwilę w nocy, wiec nie wiem czy owu była, w jajnikach coś kuło niby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 17:55

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo wlasnie, dziewczyny ile tego wiesiolka bierzecia? Pytalam juz gdzies na forum, ale tamten temat widze nieczesto odwiedzany.
    Na opakowaniu niby napisane jest, ze 6 kapsulek dziennie, ale babka w sklepie mowi, ze wystarczy 3 byle naboznie codziennie :) Pomaga cos faktycznie? U mnie ze sluzem tez kiepskawo niestety... No niby cos jest ale nierozciagliwy taki jak powinien byc.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis dostalam pierwsza @ po zabiegu!! Nareszcie !!!

Mi żel Cnectiv pomógł 3 razy zajść w ciążę...Niestety na ziemi mam tylko jedno dziecko...ale zawsze w miesiacu gdy go stosowaliśmy ciaza byla...Olej z wiesiolka lykalam również (od 4 do 6 kapsulek dziennie) i tylko do owulacji...mysle ze tez pomogl i picie siemię lnianego...

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kryzys. Młody daje popalić, siedzi w domu 4 dzień, przez jelitowke.
    No i mąż wczoraj wyjechał z tekstem, że on jednak drugiego dziecka nie chce. Tak mnie wnerwił, że maskara. Staramy się od 2cykli, w pracy poustawiane tak, żebym mogła zachodzić w ciążę, a ten nagle taki wykończony dzieckiem, że więcej już nie chce. :/

Na dodatek ja dziś w nocy haftowałam jak szalona, dopadl mnie wirus Młodego... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 10:32

• She86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    U nas kryzys. Młody daje popalić, siedzi w domu 4 dzień, przez jelitowke.
    No i mąż wczoraj wyjechał z tekstem, że on jednak drugiego dziecka nie chce. Tak mnie wnerwił, że maskara. Staramy się od 2cykli, w pracy poustawiane tak, żebym mogła zachodzić w ciążę, a ten nagle taki wykończony dzieckiem, że więcej już nie chce. :/

Na dodatek ja dziś w nocy haftowałam jak szalona, dopadl mnie wirus Młodego... :(

Santoocha myslę, że to chwilowe i mu przejdzie. Jest zmęczony i może się trochę boi jak widzi takie dni :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• santoocha Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na razie tematu nie ruszam, bo dziś też jest szatan z tego naszego syna. Godzinę temu przewrócił na siebie szafkę z butami :(
    Poczekam aż wróci do żłobka i mąż odetchnie. Za tydzień owulacja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 12:38

• Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanotoocha z fecetami to normalne...to poprostu strach...widzą problem, troche ich to przerasta...pewnie pomyślał o dwójce chorych dzieci i mu się chwilowo odechciało....Przejdzie mu ;)

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • Magdziunia12 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do staram po 38dniowym cyklu zaczynamy od początku. O
    Dziś się rozpoczął

f2w3rjjgaua4gbje.png

74di9vvjgrdnsmro.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha spokojnie :) Chlopy glupawe sa z natury, nic nie poradzisz. A mowia, ze to my zmieniamy zdanie co chwile :P
    My sie staramy o drugie juz ponad dwa lata i robimy dzidziusia z calych sil. Badania, witaminki, leki, cuda wianki. A jak mi sie okres spoznil kilka miesiecy temu, to mi malzonek tak spanikowal, ze myslalam, ze na zawal zejdzie. O rety :)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak ja nie lubię niedzielnych wieczorów... Jeszcze mi luteina coś robi z głową, samej ze sobą ciężko mi wytrzymać. No i głupia ja zrobiłam dzisiaj test, bez sensu całkiem, ale jak mi się ubzdurało, to już nawet mdłości miałam ;)

Magdziunia, jak przyszła @, to teraz nowy cykl nowe szanse :) A ja tylko mam nadzieję, że jak odstawię luteinę, to @ też wreszcie przyjdzie...

Adele, mam nadzieję, że było pięknie :)

No cóż, testy owulacyjne zamówione, mam nadzieję, że listopad należy do nas :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Adele, odpowiadaj jak Wasz wielki dzień :)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :):):)

Ojjj u mnie się dzialo :) juz zaobraczkowana :) ślub i wesele wspaniale! Jestesmy z mężem zachwyceni :) wytanczylismy sie na calego aż mam zakwasy :P
    Musze was nadrobić z czytaniem :P od jutra zaczynam mierzyć temp.
    A @ juz prawie na ślubie nie bylo wiec sie udalo ;)

Mąż zostaje teraz na 1,5 tyg wiec może w końcu trafimy idealnie na te dni :)
    Wiec dziewczyny liczę na ten miesiąc hehe zobaczymy :D

santoocha, She86, Gosiaczek lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • converse90 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Wszystkim ;) jestem mamą 9-miesięcznej dziewczynki i od jakiegoś czasu non-stop myślę o drugim maluszku. Przed urodzeniem córki myślałam o większej różnicy wieku ok 3-4 lata, zaraz po urodzeniu miałam baby blues i w ogóle nie chciałam kolejnego dziecka. Po kilku miesiącach, aż do teraz usilnie myślę o następnym. Chciałabym wytrzymać chociaż do momentu, aż mała skończy roczek chociaż i tak mi sie wydaję, że jeśli by się udało to byłaby mała różnica wieku- niecałe dwa lata.
    Jaka waszym zdaniem jest optymalna różnica ? trochę boję się dużego brzuszka przy takim maluchu.
    Długo już się staracie?
    Pozdrawiam i życzę Wszystkim upragnionych dwóch kresek ;)

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej converse :) Zalezy tylko od Ciebie w sumie. No i moze troche od temperamentu coreczki? Wiesz, sa dzieci bardziej i mniej "zajmujace", ze tak powiem. Ale to tyle ode mnie, moj ma 13 lat :P Jak mi sie w koncu uda zrobic drugie, to nie czekam i trzecie planuje pod rzad, a co tam, pozniej nie zdaze :)

Adele, gratulacje ^^
    Super by bylo, gdyby Wam sie akurat udalo, dodatkowy prezent slubny ;) No chyba ze nie dasz rady przez zakwasy khe khe khe

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toż robienie dziecka to najlepsza metoda na zakwasy ;)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane chyba się udało, od czwartku na testach był cień cień cienia drugiej kreski dziś zrobiłam bete i taki wynik 41,81 jestem w szoku cała się trzese bo boje się ze za mała

santoocha lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula
    gratulacje!!

sama wysokosc bety nie jest ważna- najwazniejszy jest przyrost. powtorz po 48 h :)

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula fantastycznie, trzymam kciuki, zeby jednak :) Sikaj tam na testa i poka poka :D

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ