X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A, i owszem mąż bral te wszystkie witaminki, suplementy, pierdoly ale w takiej ilosci to nie mialy wplywu na produkcje plemnikow, wszystkiego jeszcze za mało, to trzeba końskie dawki a nie jak w multiwitaminach, niby pisza 100% dziennego zapotrzebowania.

Racja. W tych multi to nic nie ma.. mój bierze mace Swansona dokładnie taka:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0cdbf4b9dec9.jpg

:D :D :D

Hugolina87, Iza34 lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ale jestem ciekawa co tam u ciebie wyjdzie :P temp taka ładna :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kotastrofa Znajoma

Wysłany: 11 marca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina, ja mam cykle po 35 dni, w pierwszej ciąży test dopiero w czwartym dniu po miesiączce pokazał bladziutką kreskę, ciąża wychodziła na usg 7-9 dni młodsza niż z om, także jestem spokojna. Beta mieści się w widełkach, ważne żeby przyrost był ok.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Kotastrofa wrote:
    Dziewczyny, ja dziś poszłam do calodobowego labo na betę, piąty dzień po terminie @. Wyszło 21,5! Testy w dniu miesiączki, dzień po i dwa dni po były negatywne.

A przesunela sie Tobie owu skoro 5 dni po terminie taka beta? Ja 4/5 dni po terminie miałam ponad 600..
    Trzymam kciuki żeby rosła.
    Ja miałam 3 dni przed @ betę ok 100.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kotastrofa Znajoma

Wysłany: 11 marca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii supli - Solgar ma bardzo dobre produkty, ale ceny mają adekwatne...

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotastrofa wrote:
    W kwestii supli - Solgar ma bardzo dobre produkty, ale ceny mają adekwatne...
    katastrofa trzymam kciuki za piekny przyrost. mozliwe ze owu sie przesunela i dlatego taka wartosc

jesli bierzecie leki to faktycznie lepiej jak najwczesniej wykryc ciaze, o tym nie pomyslalam :-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety wiesiolek dziala cuda! Od wiekow musielismy uzywac zelu. A z wiesiolkiem... okurde! :D zel poszedl do kąta! A mąz zachwycony ;) oj chyba beda z tego dzieci hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 23:02

jangwa_maua, Paula_071 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam z IP. U synka podejrzenie astmy oskrzelowej. Mamy skierowanie na oddział, kazała od razu tam iść, ale pojedziemy rano. Teraz śpi zmęczony, do 4.00 nie spał, płakał. Gdzieś czytałam o astmie na forum, być może Wy pisałyście. Jak macie jakieś info będę wdzięczna za wiadomość.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to co zwykle :D biel vizira. Zwariowałam chyba wczoraj hahha ale już wróciłam na ziemię. Było ładnie i klops znowu :/ :( jeszcze tej cykl i daje sobie spokój.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze się trzymać tego ze będę wiedzieć że coś jest na rzeczy :/ na temp juz nie patrzę. Ech jaki człowiek głupi może być przez chwile. Nie jest mi przykro bo juz w pt mi było hahha czekam na @

I trzymam kciuki za Was.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja nic nie wiem niestety :( oby synek szybko wrócił do domku :*

Hugolina kochana moja miałaś nadzieje bo temp taka ładna i w ogóle... Też bym miała na twoim miejscu. I nie raz tez tak wariowalam .. to normalne bo chcemy w końcu ujrzeć te kreski. Tule cię mocno <3 dobrze wiesz że na kolejny cykl znów znajdą się sily :* Ja jak miałam cykle bez mierzenia temp to nie byłam jakoś szczególnie mniej nakręcona chociaż też m k parę razy zrobiła w konia.. a jak dziś temp ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis 36,93 ale znowu o ponad godz szybciej mierzona była. Jeszcze się trzyma w sumie. Mogła by być jutro @ to pójdę w czwartek na badania. Nic nie poradzę. To już nie niepłodność tylko bezpłodność. :(

Paula zdrówka dla synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 07:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Dziewczyny wracam z IP. U synka podejrzenie astmy oskrzelowej. Mamy skierowanie na oddział, kazała od razu tam iść, ale pojedziemy rano. Teraz śpi zmęczony, do 4.00 nie spał, płakał. Gdzieś czytałam o astmie na forum, być może Wy pisałyście. Jak macie jakieś info będę wdzięczna za wiadomość.

Ja tez nie pomoge. U nas bylo podejrzenie astmy ale wykluczyli wiec nie zglebiam tematu. Ale z kaszlami na jesieni przeszlismy swoje, teraz bierze non stop leki i jest ok. Tylko mi sie cis robi jak uslysze kaslanie lub pociagniecie nosem, mowie ze swiruje na tym punkcie bo boje sie kolejnej infekcji.

Paula bedzie dobrze, najwazniejsza trafna diagnoza, synek dostanie leki i bedzie ok. Najważniejsze zebys trafila na dobrego alergologa.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo :* U mnie tez bialo dzisiaj. Nawet nie liczylam na kreske.
    W UK wczoraj bym dzien matki. Zaczelo sie pieknie, bo dostalam roze od syna. Trzymalam sie super i mialam swietny humor. A pozniej w kosciele pastor sie modlil za wszystkie mamy, i te ktore daleko, ktorych juz nie ma a skonczyl na tych, co mamami zostac nie moga. No i sie pobeczalam oczywiscie. Pozniej jakis jelop w sklepie mnie pytal bezczelnie czy tylko jedno dziecko mam?? I tak do wieczora bylo juz tylko gorzej. Unikam fejsa :/

Paula_shells lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat przykro mi :( ja w pt sobie pobeczalam w aucie bo mi się naprawdę smutno zrobiło. Wczoraj widziałam kilka rodzin z takimi wiekszymi dziecmi juz, bez rodzeństwa i sobie nas wyobrażałam. Pocieszające ze wyglądali na szczęśliwych. Tez się będę godzić z tym ze będziemy w trójkę.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:

Moja mała miała astmę, po bieganiu miała kaszel duszacy łapala szybciej infekcje długo się wszystko utrzymywało.alergia typu trawy masakra chociaż jej ze skóry nic nie wyszło. Miała leki wziewne w zeszłym roku odstawione wszystkie leki i lepiej już. Nie dostaje nic. A twój mały ile ma?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat to straszny dzien miałaś :( tule <3 <3

Hugolina jedno dziecko masz więc nie ma mowy o bezplodnosci ;) daj szansę jeszcze cyklom na dupku. A Ty byłaś kiedyś stymulowana ? Bo nie pamiętam. Myślę że można było by spróbować

Luci co u ciebie ???? Kiedy zaczynasz nowy cykl na letrozolu ??

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno długa droga przed tobą nie jest zła choroba ale musisz się odróżnić kaszel astmatyczny od krtaniowego i zwykłego. Itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam stymulacji. Myslałam o tym już. Ale nie wiem kiedy mialabym zacząć bo ten przyszły cykl juz raczej nie dam rady wiec ewentualnie za miesiąc. Za długo to trwa dla mnie już

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tej lameccie myślałam bo widzialm po niej powodzenia. Ale to znowu kasa. Na gina na monitoring, zastrzyki. Nie qiem czy chce w ogóle. :/

‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ