Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHugolina87 wrote:A i często biegunka zwiastuje ciążę :p nie chciałam zapeszac wczoraj.
Ja nie będę w ciazy. Daje sobie cykl i koniec ze staraniami bo chce się zwolnić wiec będę bez umowy.
Hugolina no wez jeszcze troche, dalas sie pokroic dla tego dziecka i chcesz odpuścić? Tobie tez sie uda, zobaczysz.Kat83 lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Hugolina bardzo mi przykro
Wierzylam, że coś będzie u Ciebie.
Dzięki dziewczyny! Krew na betę oddana, dołozyłam też proga. Wyniki po 15:00
Muszę mieć zaświadczenie dla hematologa, żeby wypisał mi receptę na zastrzyki,a testu sikanego jej nie pokazęOgólnie to nie chciałam robic bety, bo mnie to za bardzo stresuje. Nie spodziewam się wielkich wartości 11dpo. Mam tylko nadzieję, że będzie pozytywna. Hematolog przyjmuje tylko dzisiaj i mąż postara się o receptę, bo ja bym musiała specjalnie jechac popoludniu z dzieckiem 60km.
Gratuluję Kochana!!!! Tak bardzo się cieszę!
Ja też 11dpo owulacji, ale boje się robić test. Brzuch boli, ale jakoś inaczej niż na @ i w dodatku mam lekkie mdłości od kilku dni. Nie nastawiam się i będę chyba czekać do @. -
nick nieaktualnyAdele ja robiłam hormony. W przeciagu ostatniego pół roku ciut ponad niektóre i wyniki mam dobre wszystkie. Teraz to tsh bardziej podskoczylo ale myślę że to jednorazowo było i ten wynik i tak był poniżej 3. Mnie cycki nie bolą jakoś specjalnie. Może prze sama @ kiedy zaczyna spadać progesteron lekki ból.
Niektóre z badań robiłam kilka razy. Proga prl i te tarczycowe.
Rycze jak bobry teraz. Jednak to bolesne jest.
Pozbieram się jakoś ale nie mam już nadziei. Poszła sobie -
nick nieaktualnyIza34 wrote:Hugolina no wez jeszcze troche, dalas sie pokroic dla tego dziecka i chcesz odpuścić? Tobie tez sie uda, zobaczysz.
Trudno ze się dałam pokroic. Nic nie zrobię. Jak mam się zgłębiać w te badania to na samą myśl mi niedobrze żeby szukać co jest nie tak. Bo srylion tego może być jeszcze. A nie będę się przejmować czy kurde wit d mam za mało czy za dużo i innych. W du...mam -
Hugolina ja też co jakiś czas mam taki kryzys :* niedługo pyknie mi 2,5 roku... zaraz złe emocje opadną i będzie przypływ nowych sił
może spróbuj w nowym cyklu coś brać w 1 fazie bo na drugą masz dupka. Może trzeba jakoś te jajca podkręcić no nie wiem... też ciągle szukam czegoś co pomoże ...
-
nick nieaktualnyTo musiałabym iść do gina na dniach żeby mi coś przepisał. Jutro pójdę chyba zrobic te cukry sobie i jak co z wynikiem w tedy na wizytę.
Może faktycznie coś u mnie nie tak z ta anatomia.
A sił nie mam narazie. Dziś jest ten spadek wszystkiego co doluje i zwiastuje @. W dupe z tymi staraniami. Naprawdę mam dość
To ja Cię Adele podziwiam ze masz siłę . U mnie półtora roku trwają te starania. I już wymiekam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 11:19
-
nick nieaktualny
-
hej,
ja juz w pracy, nie wiem w co rece wlozyc po tym L4....
Adele szczerze to nawet jeszcze recepty nie wykupiłam
Hugolina przytulam Cię mocno :* i doskonale rozumiem :* nasze babki nie wiedziały co to progesteron, a w ciąże zachodziły
agulineczka gratulacje, jestes obstawiona lekami to teraz juz musi się udać! :*
mnie jakiś totalny marazm dopadł, nie mam weny na forum ani na starania... na mojego gina to juz patrzeć nie mogę. ech, do dupy wszystko.córka- 2011
syn- 2019 -
Ja od męża na dzień kobiet dostałam l-arginine hehe trzymam ją na nowy cykl..
- podnosi stężenie tlenku azotu (w efekcie czego następuje swobodny dopływ krwi do narządów płciowych)
- odpowiada za prawidłowy rozwój komórki jajowej i zapobiega jej przedwczesnemu starzeniu
- reguluje także wydzielanie śluzu w macicy
- powoduje wzrost ilości komórek jajowych u kobiet o niskim poziomie gonadotropin
- ma korzystny wpływ na dojrzewanie komórki jajowej
- nie tylko poprawia płodność, ale także wspomaga profilaktykę i leczenie miażdżycy, cukrzycy oraz nadciśnienia i choroby wieńcowej
- Suplementacja argininy to minimum 5 gramów dziennie
-
nick nieaktualnyLucecita wrote:hej,
ja juz w pracy, nie wiem w co rece wlozyc po tym L4....
Adele szczerze to nawet jeszcze recepty nie wykupiłam
Hugolina przytulam Cię mocno :* i doskonale rozumiem :* nasze babki nie wiedziały co to progesteron, a w ciąże zachodziły
agulineczka gratulacje, jestes obstawiona lekami to teraz juz musi się udać! :*
mnie jakiś totalny marazm dopadł, nie mam weny na forum ani na starania... na mojego gina to juz patrzeć nie mogę. ech, do dupy wszystko.
A możesz mi przypomnieć jak lekarz ta lemette zalecal brać i kiedy monitoringi? Pisalas juz ale kurcze tak dawno jux to było :p
Juz mi przechodzi haha wyryczalam się jaka jestem biedna i zrozpaczona i mi lepiej. Kupiłam dziś body sukienkę :p bo jak ma być ti będzie dziewczynka jakoś tak czujęPaula_shells lubi tę wiadomość
-
Hugolina87 wrote:A możesz mi przypomnieć jak lekarz ta lemette zalecal brać i kiedy monitoringi? Pisalas juz ale kurcze tak dawno jux to było :p
lametta 3-7 dc
10-11 dc monit i zastrzyk
15-16 dc podgląd czy pękło + ew. progesteroncórka- 2011
syn- 2019 -
nick nieaktualny
-
Hugolina87 wrote:Dziękuję. Tez nie mam weny z tymi staraniami. Dziewczyny długie staraczki może nam ta głowa tak dziala ?
Ja jeszcze nie mam @ a juz planuje ze teraz się będę z rana jakoś bzykac ;p
Mojemu się oberwalo przy okazji złego humoru
-
Hugolina87 wrote:Dziękuję. Tez nie mam weny z tymi staraniami. Dziewczyny długie staraczki może nam ta głowa tak dziala ?
Z moja głową na pewno nie jest dobrzeznalazłam u siebie jakiegoś
ginekologa-endokrynologa może do niego uderzę.. ale jest tylko nr tel i nic poza tym.. nie lubię jak nie ma nawet info w jakich godzinach przyjmuję i w jakich dzwonić... tamten poprzedni był na znany lekarz to fajnie przez internet można się rejestrować
-
nick nieaktualnywisieninka_89 wrote:hugolina a maoge zapytac ile masz lat? kurcze szkoda ze sie nie udalo i ze tyle to trwa, ale daj sobie jeszcze troche czasu, zrob te cukry i moze monitoring ze stymulacja jak nie mialas...
Jasne ze możeszw styczniu skończyłam 31
Tak ja zrobię obie krzywe cukrowa i insulinowa, bo pojedyncze badania mi wyszły dobrze. Nie wiem czy po obciążeniu coś może wyjść no ale zrobię dla świętego spokoju i gin kazal. Właśnie sprawdzam gdzie najtaniej bo jeszcze sobie dołożę inne badania przy okazji
Z moja głowa tez źle. Od jutra wkładam buty do biegania. Dupsko musi wrócić do formy. -
nick nieaktualnyNo to jux wsio wiem. W szpitalu sobie zrobię badania wszyskie i to skierowanie do kosza pójdzie na krzywą bo taniej mnie wyjdzie zapłacić tam za krzywe obie niż za insulinową w alabie plus druga ze skierowaniem . Te nadnercza jeszcze dorzucę i na tym się skończy moja diagnostyka. Chłop dostał zakaz picia piwa . Choć on raz w tyg pije ale niech nie pije w ogóle juz lepiej
:p
Dzięki ze jesteście :*** lepiej mi się zrobiło z takim wsparciem.water lubi tę wiadomość
-
Oj ja też bym pobiagala aleee nawet jogi juz nie cwicze często.. a wszystko przez te cycki.. najmniejszy ruch powoduje potworny ból
jedynie po @ jest trochę spokój.. a co to za ćw przez kilka dni w 1 fazie. Bez sensu
-
nick nieaktualnyNajważniejsze z nich (dla mnue w tej chwili ;)to shbg- białko wiążące hormony płciowe. Wklejam rozmowy z innego wątku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/561f58db58dc.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f62ced2795b.png
Ja testosteron robiłam. Teraz dorzuce shbg dhea-s i kortyzol bo to mają w ofercie w szpitalu do badania nadnerczy. W tedy się oblicza jakiś biotestosteron czy coś takiego :p jeśli shbg kuleje to lipa ponoć
Jak jutro zrobię badania i wyniki będą odrazu to lecę do gina po wspomagacze. Widziałam ze sporo dziewczyn na stymulowane ch cyklach zachodzi. Miały owu a na podkręceniu zaskakuje odrazuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 12:55