X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż po wizycie. Nic ciekawego. Ma zrobic usg brzucha i jader i badania z krwi-hormony i markery nowotworowe i wrocic do tego lekarza. Martwie sid tymi markerami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moglismy badania z krwi zrobic na miejscu ale cena mnie zmrozila, zrobimy w diagnostyce za pol ceny.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mąż po wizycie. Nic ciekawego. Ma zrobic usg brzucha i jader i badania z krwi-hormony i markery nowotworowe i wrocic do tego lekarza. Martwie sid tymi markerami.
    Te markery to chyba norma. Mój tez robił. Łącznie z tym na prostate.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Pap po odstawieniu dupka @ przychodzi jakoś po 2/3 dniach.
    Ja się zastanawiam czy 8dpo iść na betę. Bo jeśli bym dostała ta prace a byłabym w ciąży to bym musiała odmówić zapewne i wrócić na jakiś czas do starej pracy albo i nie.. nie qiem głupio myślę bo peqnie w ciąży i tak nie jestem. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze nic z tych markerow nie wyjdzie bo niedawno tesc gdzies tam chodził z prostata i ma jakiegos guzka ale on anty-lekarze, gdzies na coś byl zapisany ale powiedzial ze nie bedzie się nikomu tam pokazywal i dawal obmacywc i nie poszedl. Nierozsadnie robi. A tu maz ma zylaki na mosznie, poza tym lekarz twierdzi ze ma za niski testosteron i szuka przyczyny oslabienia nasienia bo jak stwierdzil poprzednie badanie nasienia to byl "miodzio". Tak wiec w dlugi weekend majowy bedziemy sie badac, tzn. mąż będzie, jest juz zapisany na usg i kolejna wizyte do androloga.

Zdziertusy w tej klinice. Ceny z kosmosu. Z resztą w kazdej jednej klinice sa takie, 2 razy drozej niz w alabie czy diagnostyce. Za meza badania z krwo wyszloby 350zl a w diagnostyce myślę ze zmieści sie w 200zl.

Ale czuje niedosyt i niedoinformowanie jesli chodzi o mnie i korci mnie to hsg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi mialas dzis inseminacje? Jak samopoczucie?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina jak masz taką rozkminic to nie zaszkodzi iść na betę ;)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ewi mialas dzis inseminacje? Jak samopoczucie?
    Dzieki że pytasz :) tak mialam o 12:30 a owu mialam po 14. Mialam trzy pecherzyki. Jeden na prawym 22mm i na lewym dwa tez 22 mm i 16 mm. Pewnie ten jeden sie wchłonie. Endo miałam 12,5 mm. Od czwartku mam brać dupka przez 10 dni po 2 tabl. Czuje sie dobrze, to nic nie boli. Ale troche mam stresa bo skoro sie nie udalo za 1 razem to czemu akurat teraz?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi to trzymam kciuki ;) po to właśnie jest kilka podejść bo może za którymś się uda :)

Ewi28 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi to zycze powodzenia i czekamy na dobre wieści. Bądź dobrej mysli.

Ewi28 lubi tę wiadomość

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi powodzenia, trzymam kciuki jak diabli. My startujemy za jakies 2-3 miesiace. Trzy podejscia. Bez stymulacji, bo mimo PCO ponoc jajeczkuje.

Ewi28 lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smialam sie do meza ze jak lejarz go dzis podrasuje to jeszcze pyknie bliźniaki. Ale niestety niewiele zadziałał, musimy czekac na nastepna wizyte.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi mocno trzymam kciuki żeby tym razem się udało.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Ewi powodzenia, trzymam kciuki jak diabli. My startujemy za jakies 2-3 miesiace. Trzy podejscia. Bez stymulacji, bo mimo PCO ponoc jajeczkuje.
    Ja też mam ładne owulacje ale jednak stymulacja jest lepsza bo masz dwa trzy pęcherzyki i jednak wieksza szansa jest. Ale napewno lekarz wie co.lepsze dla was :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie bzykaja a tu cisza.

Hej moje psycholozki. Wydaje mi sie ze napady krzyku u mojego dziecka sa czesto związane z emocjami. Czy jest jakis sposob zeby dziecku pomoc uporac sie z emocjami? Lepszy psycholog czy jakiś poradnik?

• water Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 15:13

Ewi28 lubi tę wiadomość

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Water dużo chętnych jest na brzuch :p
    Ja juz zmadrzalam. Nie idę na betę jutro. Bez sensu w ogóle. Szkoda kasy jednak :/
    Narazie ni widzę i nie czuje nic co by mogło sugerować ciążę.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Wszystkie bzykaja a tu cisza.

Hej moje psycholozki. Wydaje mi sie ze napady krzyku u mojego dziecka sa czesto związane z emocjami. Czy jest jakis sposob zeby dziecku pomoc uporac sie z emocjami? Lepszy psycholog czy jakiś poradnik?
    Dużo rozmowy, przytulania. U mnie córka jest bardzo wrażliwa. Czasami jak ją coś albo ktoś (zazwyczaj my:)) zdenerwuje to nawet potrafi trzasnąć drzwiami od pokoju czy zamyka się w łazience. Wtedy nie pomagają groźny i prośby tylko właśnie rozmowa. Ale zanim z nią porozmawiam to zawsze przytulam, porządnie ;) nawet jak jest taka zła że mnie odpycha. Ja ją tym bardziej mocniej przytulam. U nas sprawdza się. Potem rozmawiamy o jej zachowaniu, czy wogóle wie w czym problem polega. Zazwyczaj wie, a jak nie - to tłumaczymy. I tak do skutku. Często po takiej akcji sama za chwilę przychodzi do nas pogadać, przeprosić. Zawsze wtedy pytamy czy wie za co przeprasza.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina pewnie zanim się dowiesz czy dostaniesz tą prace to kwestia ciąży się rozwiąże bo na kiedy masz termin @ ?

ja dalej nie mam dni płodnych a już 8dc... czyżby przez inofem...?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin @ dopiero na majówkę jakoś. Dupka mam na 9 dni bo raz brałam więcej a to ostatnie opakowanie wiec jak odstawie to 1/2 maja będzie @ :/ tydz temu była owu.

U mnie sluz plodny był w znikomych ilościach. W sumie pojawił się w 12dc ze było go widać.. I zniknął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 11:48

‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ