X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż po wizycie. Nic ciekawego. Ma zrobic usg brzucha i jader i badania z krwi-hormony i markery nowotworowe i wrocic do tego lekarza. Martwie sid tymi markerami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moglismy badania z krwi zrobic na miejscu ale cena mnie zmrozila, zrobimy w diagnostyce za pol ceny.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mąż po wizycie. Nic ciekawego. Ma zrobic usg brzucha i jader i badania z krwi-hormony i markery nowotworowe i wrocic do tego lekarza. Martwie sid tymi markerami.
    Te markery to chyba norma. Mój tez robił. Łącznie z tym na prostate.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Pap po odstawieniu dupka @ przychodzi jakoś po 2/3 dniach.
    Ja się zastanawiam czy 8dpo iść na betę. Bo jeśli bym dostała ta prace a byłabym w ciąży to bym musiała odmówić zapewne i wrócić na jakiś czas do starej pracy albo i nie.. nie qiem głupio myślę bo peqnie w ciąży i tak nie jestem. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze nic z tych markerow nie wyjdzie bo niedawno tesc gdzies tam chodził z prostata i ma jakiegos guzka ale on anty-lekarze, gdzies na coś byl zapisany ale powiedzial ze nie bedzie się nikomu tam pokazywal i dawal obmacywc i nie poszedl. Nierozsadnie robi. A tu maz ma zylaki na mosznie, poza tym lekarz twierdzi ze ma za niski testosteron i szuka przyczyny oslabienia nasienia bo jak stwierdzil poprzednie badanie nasienia to byl "miodzio". Tak wiec w dlugi weekend majowy bedziemy sie badac, tzn. mąż będzie, jest juz zapisany na usg i kolejna wizyte do androloga.

Zdziertusy w tej klinice. Ceny z kosmosu. Z resztą w kazdej jednej klinice sa takie, 2 razy drozej niz w alabie czy diagnostyce. Za meza badania z krwo wyszloby 350zl a w diagnostyce myślę ze zmieści sie w 200zl.

Ale czuje niedosyt i niedoinformowanie jesli chodzi o mnie i korci mnie to hsg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi mialas dzis inseminacje? Jak samopoczucie?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina jak masz taką rozkminic to nie zaszkodzi iść na betę ;)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ewi mialas dzis inseminacje? Jak samopoczucie?
    Dzieki że pytasz :) tak mialam o 12:30 a owu mialam po 14. Mialam trzy pecherzyki. Jeden na prawym 22mm i na lewym dwa tez 22 mm i 16 mm. Pewnie ten jeden sie wchłonie. Endo miałam 12,5 mm. Od czwartku mam brać dupka przez 10 dni po 2 tabl. Czuje sie dobrze, to nic nie boli. Ale troche mam stresa bo skoro sie nie udalo za 1 razem to czemu akurat teraz?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi to trzymam kciuki ;) po to właśnie jest kilka podejść bo może za którymś się uda :)

Ewi28 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi to zycze powodzenia i czekamy na dobre wieści. Bądź dobrej mysli.

Ewi28 lubi tę wiadomość

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi powodzenia, trzymam kciuki jak diabli. My startujemy za jakies 2-3 miesiace. Trzy podejscia. Bez stymulacji, bo mimo PCO ponoc jajeczkuje.

Ewi28 lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smialam sie do meza ze jak lejarz go dzis podrasuje to jeszcze pyknie bliźniaki. Ale niestety niewiele zadziałał, musimy czekac na nastepna wizyte.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi mocno trzymam kciuki żeby tym razem się udało.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Ewi powodzenia, trzymam kciuki jak diabli. My startujemy za jakies 2-3 miesiace. Trzy podejscia. Bez stymulacji, bo mimo PCO ponoc jajeczkuje.
    Ja też mam ładne owulacje ale jednak stymulacja jest lepsza bo masz dwa trzy pęcherzyki i jednak wieksza szansa jest. Ale napewno lekarz wie co.lepsze dla was :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie bzykaja a tu cisza.

Hej moje psycholozki. Wydaje mi sie ze napady krzyku u mojego dziecka sa czesto związane z emocjami. Czy jest jakis sposob zeby dziecku pomoc uporac sie z emocjami? Lepszy psycholog czy jakiś poradnik?

• water Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 15:13

Ewi28 lubi tę wiadomość

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Water dużo chętnych jest na brzuch :p
    Ja juz zmadrzalam. Nie idę na betę jutro. Bez sensu w ogóle. Szkoda kasy jednak :/
    Narazie ni widzę i nie czuje nic co by mogło sugerować ciążę.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Wszystkie bzykaja a tu cisza.

Hej moje psycholozki. Wydaje mi sie ze napady krzyku u mojego dziecka sa czesto związane z emocjami. Czy jest jakis sposob zeby dziecku pomoc uporac sie z emocjami? Lepszy psycholog czy jakiś poradnik?
    Dużo rozmowy, przytulania. U mnie córka jest bardzo wrażliwa. Czasami jak ją coś albo ktoś (zazwyczaj my:)) zdenerwuje to nawet potrafi trzasnąć drzwiami od pokoju czy zamyka się w łazience. Wtedy nie pomagają groźny i prośby tylko właśnie rozmowa. Ale zanim z nią porozmawiam to zawsze przytulam, porządnie ;) nawet jak jest taka zła że mnie odpycha. Ja ją tym bardziej mocniej przytulam. U nas sprawdza się. Potem rozmawiamy o jej zachowaniu, czy wogóle wie w czym problem polega. Zazwyczaj wie, a jak nie - to tłumaczymy. I tak do skutku. Często po takiej akcji sama za chwilę przychodzi do nas pogadać, przeprosić. Zawsze wtedy pytamy czy wie za co przeprasza.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina pewnie zanim się dowiesz czy dostaniesz tą prace to kwestia ciąży się rozwiąże bo na kiedy masz termin @ ?

ja dalej nie mam dni płodnych a już 8dc... czyżby przez inofem...?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin @ dopiero na majówkę jakoś. Dupka mam na 9 dni bo raz brałam więcej a to ostatnie opakowanie wiec jak odstawie to 1/2 maja będzie @ :/ tydz temu była owu.

U mnie sluz plodny był w znikomych ilościach. W sumie pojawił się w 12dc ze było go widać.. I zniknął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 11:48

‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ