WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można znaleźć sposób na rozładowanie emocji u dziecka. Np. Niech krzyczy w poduszkę lub inny konstruktywny sposób. Potem rozmowa na pewno.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą rozmową to mamy problem bo nie chce rozmawiac, nawet nie chce sluchac, nie daje się przytulic, nic nie dociera. A wczoraj doszedł strach ze w d... dostanie bo tesciowa wrzeszczala i na nią i na nas zebysmy przylali kilka porzadnych klapsow albo pasów to sie uspokoi. Mialam wrazenie ze w tym wszystkim bronie dziecka przed babcia, zabralam corke do jej pokoju a mąż w kuchni opie... swoja matke i kazal jej isc do swojej roboty. W koncu doszlysmy do porozumienia ale byla juz taka godz.i corka byla w takim stanie ze nienadawala sie zeby isc do przrdszkola. Bardzo czesto mamy takie akcje o byle co np.po weekendzie pelnym wrazen. A kiedys nie wierzylam znajomej ze jej corki tez tak maja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Termin @ dopiero na majówkę jakoś. Dupka mam na 9 dni bo raz brałam więcej a to ostatnie opakowanie wiec jak odstawie to 1/2 maja będzie @ :/ tydz temu była owu.

U mnie sluz plodny był w znikomych ilościach. W sumie pojawił się w 12dc ze było go widać.. I zniknął.

A ja ciagle mam lekko rozciagliwy sluz, marna ilosc ale jest. Temp.nie mierze to nie wiem co i jak a dzis 22dc.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Termin @ dopiero na majówkę jakoś. Dupka mam na 9 dni bo raz brałam więcej a to ostatnie opakowanie wiec jak odstawie to 1/2 maja będzie @ :/ tydz temu była owu.

U mnie sluz plodny był w znikomych ilościach. W sumie pojawił się w 12dc ze było go widać.. I zniknął.

To pewnie z pracy jak coś i tak się po majówce odezwą. No ja czekam aż w końcu się pojawi bo jeszcze jest taki kremowy ... trochę się łudzę,że ten inofem pomoże... ale czemu niby miałby pomóc skoro tyle czasu nic nie pomogło :P

Hugolina87 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba inofolic pomagał przy cukrze. Bo jak go piłam to wyniki insuliny i glukozy miałam lepsze. A jak przestałam to był już lekki klOPS.

Wyczytalam ze sluz plodny to ok 5 dni występuje. Na ostatni dzień owula. To może Adele będziesz mieć tak jakoś książkowo teraz ? Od 9dc/10dc sluz a owu w 14 dc? :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanie na siłę też nie jest pomocne. Musisz pomóc jej znaleźć sposób w jaki będzie mogła odreagować swoją złość. Jak rozmawiać nie chce to też nie zmuszać, ale jednak zapytać czemu się złości. Dac jej poczucie,że obchodzi Cię to czemu tak się zachowuje. Rozumiem,że ciężko z teściową. Mam podobnie tylko walczę z moimi rodzicami. Traktują mnie jak bym miała 12 lat i nie miała prawa wprowadzać moich metod. Drażni mnie ciągła ingerencja mamy w to co robię z moim dzieckiem. Już nie raz kończy się na krzykach,płaczu i proszenie. Metody mojej mamy nie do końca się sprawdzają,a ja chcąc być wymagająca czegoś od dziecka jestem postrzegana niczym jakiś postrach. Jednak uważam,że już dwu latek potrafi doskonale wykorzystać słabość rodzicow/dziadków i pozwalają sobie na więcej.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina no w poprzednim cyklu miałam śluz od 8dc i w 13 dc owu :) no to może będzie teraz podobnie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 28dc i powinna byc @ ale dupka odstawilam w niedziele(znaczy wieczorem ostatnia tabletka) wiec moze jutro dostane. Ciekawe czy z kolei w przyszlym cyklu bez dupka znow bedzie plamienie w 25/26dc. Powiem Wam dziewczynki,ze naprawde podziwiam Was staraczki.. ale tak na powaznie podziwiam! Przede mną chyba 5cykl staranek i powoli zaczynam sie denerwowac o co kaman. Ale biore z Was przyklad i bede walczyc dalej :)
    Alergia na brzoze daje mi w kosc, czekam az wreszcie przestanie pylic. W pracy idzie goracy okres (jestem naucxycielka w przedszkolu)podsumowania roku szkolnego, diagnoz pedagpgicznych dzieci itd. Ech

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wrocilam zmeczona a dzisiaj jeszcze bardziej. Bylam z córką u alergologa a tam dzikie tlumy, w sklepach kladla sie na podlodze wiec butow jej nie kupilam bo wyszlysmy ze sklepu i wogole marudna i nieposluchana jak cho...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap a to nie u Ciebie jest tak ze się nie zabezpieczacie z mężem od dwóch lat czy nawet od kiedy zaczwliscie po narodzinach syna ?
    Bo nie pamiętam która tak pisała :p

• pap86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie Hugolina. My sie zabezpieczalismy. Jakos dopiero od stycznia walczymy z mizernym poki co akutkiem

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ma lekko z tymi staraniami hahaha
    ;p kto by pomyślał że to taki problem w tych czasach..
    Gin mi mówił ze jeszcze niedawno u Facetów morfologia była na poziomie min 15%. A teraz min 4% i juz uważają że jest okej..
    Może jednak te 4% to za mało :/

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    No nie ma lekko z tymi staraniami hahaha
    ;p kto by pomyślał że to taki problem w tych czasach..
    Gin mi mówił ze jeszcze niedawno u Facetów morfologia była na poziomie min 15%. A teraz min 4% i juz uważają że jest okej..
    Może jednak te 4% to za mało :/
    No właśnie sęk w tym, że to problem właśnie naszych czasów... Za chwilę będzie to choroba cywilizacyjna.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropne czasy. Jak to moja babcia mówi "kiedyś wystarczyło się położyć po chłopie na przescieradle i bach ciąża ",a teraz ile trzeba walki aby zajść. A ciąża bez żadnych komplikacji to powoli też rzadkość. Ja strasznie bałam się niepłodności wtórnej dlatego szybko chciałam kolejne. I tak trochę zeszło mimo regularnych @ przy kp.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dziś zaszalal bo 2 razy dziś było <3 i to z finiszem :P szkoda tylko,że nie w okolicy owu pffff

jangwa_maua, Kat83, Urszulka89 lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele może jakiś wojownik do owu dotrwa czy daleko do owu?

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 8dc więc owu tak za 5-6 dni ;) ale jeszcze będzie w tym tyg <3 na pewno :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pikole u mnie dalej śluzu nie ma. Ehh coś czuje,że owu będzie w takim razie dopiero 16-17dc

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap a jak u ciebie ? @ przyszła ? A w kolejnym cyklu nie chcesz brać dupka już ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa salami tu kiedyś i nie wysłałam.. :(

Ja teraz w czasie @podejde do stymulacji jak nic się nie uda to nie chociaż jeszcze się zastanawiam ha ha bo jak będzie to będzie jak nie to nie...

Iza to początek górki ciężko się wypowiedzieć bo tak naprawdę nie wiadomo kiedy i jak ona to robi albo jest tak rozpieszcza albo próbuje zwrócić uwagę, dużo pracy przed wami. I jak naprawdę będzie źle umów się do psychologa to nie oznacza że sobie nie radzisz i to nie jest wstyd ja chodzę odpukać o niebo lepiej. Chociaż jeszcze moja się stawia czasami.

‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ