X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,
    Lilirose, nie martw się, jak krecha coraz mocniejsza to powinno być już dobrze!

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili
    Strach na poczatku jest zrozumialy ale mysl pozytywnie kochana :):*

theagnes

U mnie dzis 8dc ale przewaznie ok 10dc mam dni plodne wiec pewnie w pt juz zobacze i do dziela ! :)a u Ciebie jak sytuacja ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 to szybko masz te dni płodne :)
    wg ovu, też powinnam mieć w pt dni płodne, ale jakoś tak nie czuje się płodnie jeszcze :) I nie iwem czy mi się nie przesunie owulacja jak w zeszłym cyklu....kurka...też w weekend musimy działać i musze obserwować swój śluz...bo jeszcze go nie widze....

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• santoocha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fajny śluz już któryś dzień z rzędu, a owu wyznaczylo mi się na 11dc. Jakoś mi się w to nie chce wierzyć, bo szyjka dalej otwarta, więc dziś znow działamy.
    Najbardziej jednak wygląda mi ten cykl na bezowulacyjny. Przejrzałam poprzednie i jesienią i zimą zawsze miałam dziwne cykle, dopiero wiosną i latem ładne dwufazowe.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha
    Jeszcze może się przesunie dzien owulki :) mi czasem od przesuwal 3 razy

Do mnie przyszly testy ciążowe :D bede miec zapas na 3 miechy :P ale mam nadzieje ze nie będę musiała ich wszystkich wykorzystać :P 3tyg bede sikać na potęgę ! Cos mi odwala w tym cyklu :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 3tyg * miało byc :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, oby tylko była, to najważniejsze! Gorzej jak rzeczywiście jej nie będzie...
    Dziś 15dc, śluz dalej rozciągliwy...
    Za to absolutnie nie czuję jajników w tym cyklu. Cisza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 11:57

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro śluz rozciagliwy to pewnie na dniach bedzie ;)

mnie zawsze jajniki bola i to bardzo mocno ale w ost cyklu wyjatkowo malo je czulam a owulka byla wiec to tez nie wyznacznik ;) ja juz sie nie mogę doczekać staran :) jutro juz mąż wraca na stale wiec może dlatego tak mnie ten cykl cieszy :) bede go w końcu miec na miejscu i atakować kiedy bede chciala :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, to pewnie i wytęskniona jestes...ja jeszcze śluzu odpowiedniego chyba nie mam...Ale jestem też przeziębiona i nie iwem wkońcu jak to u mnie będzie z temperaturą..;

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na @. Powinna byc jutro, ale zobaczymy. O dziwo nie plamie, pewnie sie spozni. Ale przyjdzie cholera jedna, bo mnie cyce bola juz kilka dni jak diabliiiii...

Dostalam wyniki meza dzisiaj, znaczy sie pan doktor z zajebiscie hinduskim akcentem mi przez telefon powiedzial, ze nie jest zle, ale dobrze tez nie. Wylapalam jedynie 12 mln chlopcow, niezbyt ruchliwych. Pelen profesjonalizm godny UK :)
    Jutro dymam po kopie papierkowa, bo nakrzyczalam na nich, ze takie byle co mnie nie satysfakcjonuje, nie jestem glupia i sama sobie odczytam. Tylko poprosze jakies cyferki na papierku, no. Masakra z nimi tutaj :/

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj nie wytrzymałam...23dc a ja zrobiłam test...biel wizira :(

co prawda test zrobiony wieczorem i to ten o czułości 25, ale moja wiara podupadła ;(

stosujecie wiesiołek? ja po nim mam świetny śluz... jesli tak można mówić o wydzielinie z wiadomokąd ;)

Kate83 jak ci poszło namówienie męża na badanie? ja obawaim sięzacząćten temat :(

umówiłam się do innego gina na 06/12 ... mam nadzieję że jakoś lepiej mną pokieruje

Adele 10dc owulacja ? szybciutko, a ilu dniowe masz cykle?

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias
    Ok 10 dnia zaczynają mi sie przeważnie dni plodne. A owulacjia różnie 14dc,16dc a ost 2 razy miałam 17dc. Cykle mam 28-30 dni

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 lata temu o tej porze leżałam na patologii licząc skurcze. Były już co 4-5 minut, i trzymaly mnie całą noc, a poród i tak był wywoływany.
    Ehh, wspomnienia wracają :)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    ze nie jest zle, ale dobrze tez nie. Wylapalam jedynie 12 mln chlopcow, niezbyt ruchliwych. :/
    no ja bym sobie życzyła takiego wyniku. Wiem, ze normy są wyższe, ale u nas raptem 2,5 mln. Z tym , ze morfologia niezła. Mimo to pierwszego bąbelka zrobiliśmy w trzecim cyklu takich konkretnych starań, z mierzeniem itp. także głowa do góry... Jak ma być to będzie potomek :)
    ja z kolei coś dziwnie szybko miałam owulkę, zwykle w okolicach 22 dnia przychodziła i zastanawiam się czy to właśnie nie wiesiołek coś tu namieszał. Ale może to jednorazowy figiel mojej "Bożeny" :)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse a my sie staramy juz 27 cykli i dupa. Jutro powinnam dostac @, poki co cisza, ale cyce bola, wiec czekam tylko. Znowu. Ehh...

Alias nie musialam zbytnio namawiac, odbebnil dla swietego spokoju chyba, bo bez tych badan nigdzie dalej nie pojdziemy u doktorow. Ale musialam wziac wolne z roboty, zeby "pobrac probke" :P bo sie zaparl, ze sam nie bedzie i juz! :P

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Terraska Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prosze, a u nas bylo 120 mln plemniorow, a zeszlo nam sie na "produkcje" 4 lata ;) Czyli nie do konca te wyniki sa wyznacznikiem powodzenia czy czasu jaki potrzeba ;) Z drugiej strony u nas byl MAR pozytywny i aglutynacja, wiec moze to przeszkodzilo...

Dziewczyny, jak tam owulacja? U mnie byc moze byla wczoraj, bo dzis tempka troche skoczyla... Ale czy napewno, to sie okaze w najblizszych dniach, bo ten skok nie byl bardzo znaczacy... No coz, zobaczymy! ;)

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chyba nic nie było...bo temperatura utrzymuje isę na jednym poziomie i śluzu płodnego też nie odnotowałam...kurcze...jeśli znów mi się przsunie na 32 dzień cyklu to sobie chyba "strzele"...no bo ile można czekać? I nie chciałabym rodzić w zimie i później jesieni...ehhh...mogłam wcześniej się brać za starania

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Nadia83 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Theagnes87 jesień, zima, wiosna, lato, co za różnica... Oby się w końcu udało ;-)
    Santoocha najlepsze życzenia dla Synka :-)

uwo9csqvc1ok3msb.png
    relgj48aldbo20dr.png
    01.2017 - ciąża biochemiczna
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, wszystkiego najlepszego dla małego :)

Ja dzisiaj byłam zrobić progesteron, wyniki miały być jeszcze dzisiaj, ale nic nie ma... Na szczęście w przyszłym tygodniu zapowiada się urwanie głowy w pracy, więc może wytrzymam z testem do piątku.

m3sx3e3kqurga36a.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia :)
    U mnie dziś szyjka się zamknęła, mam 16dc, program zlikwidował owu, więc huk wie czy i kiedy była.

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ