X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, ja to teraz mam zagwozdke...
    owulacji ciagle brak...temperatura niska...
    a wczoraj dzwonil do mnie moj kierownik i powidzial mi ze ma dla mnie lepsza prace...
    i czy chce isc na rozmowe...
    wstepnie sie zgodzilam, tylko co jak sie zdecyduje na nowa prace a tu bach...ciaza...z drugiej strony jak teraz mu odmowie to juz nigdy mi nie alatwi zadnej pracy i mnie nie zaanonsuje

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Terraska Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba wreszcie owulacja raczyła się pojawić, bo trmperaturka ładnie poszła w górę :) wreszcie normalnycykl... teraz jeszcze tylko wydłużyć fazę lutealna i będzie OK ;)

Santoocha, może będziemy razem testować? Oby była jakaś szansa :)

Theagnes, fakt, masz dylemat. Rozumiem Cię, bo u mnie w sumie te same obawy skutecznie blokują szukanie nowej, ciekawszej i mniej stresującej pracy. Daj znać co postanowisz :)

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes wiesz, ja chcialam zmienic prace juz dawno, bo mam totalnie dosyc. Ale sie balam bo moze zajde w ciaze i co? I tak juz dwa lata. Bron Boze nie zycze Ci, zebys tyle czekala! :D Tylko mowie - bedzie co ma byc. A mialam fantastyczna oferte pracy i nie przyjelam jej wtedy. Do dzisiaj zaluje.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat
    Jak tam @ ? Nadeszła czy jednak jest szansa na 2 krechy ? :D

Terraska
    To teraz do dziela! :)

Ja tez z mężem od 2 dni dzialamy :) dni plodne od pt sa. Owulka pewnie sr,czw jak od kilku cykli

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamilam dwa dni, ale w koncu przyszla dzisiaj @. Masakrator normalnie, cale dupsko mnie boli :P 28 cykl.
    Adele no dzialaj, dzialaj ;) Zobaczymy co z tego bedzie, moze pod choinke cos nastrzelacie akurat haha

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • Terraska Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, dzialamy dzialamy :) dziś nawet OF zaznaczył mi owulacje :) życzymy i sobie i Wam pięknych dwóch kreseczek pod choinkę ;)

Kat, nowy cykl to, jak mówią, nowe nadzieje. I coraz bliżej do tego szczęśliwego ;)

• santoocha Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi trochę poszła tempka do góry.
    Jestem na 90℅ pewna że cykl w plecy, No ale zobaczymy za 2 tyg.

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle ze ja nie szukalam pracy. Sama mnie znalazla I teraz nie wiem, Bo z jednej juz zrezygnowalam a owulacji narazie ciagle brak ehhh. Moze na dniach nadejdzie to bedziemy z mezem dzialac i jak zajde w ciaze to poprostu zrezygnuje z oferty

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Kat przykro mi :( trzymam kciuki za kolejny cykl :)

A jak u reszty dziewczyn ? Ktoras testujena dniach ?

Odkad mam męża przy sobie to bym najchętniej 2 razy dziennie sie przytulala :P ale nie wiem czy takie częste przytulanie nie bardziej nie zaszkodzi wiec sie próbujemy powstrzymywać ale cos nie wychodzi :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak tam po weekendzie?

Kat, współczuję, rany, 28 cykli... Ale wszystkie tu trzymamy kciuki, żeby ten teraz był szczęśliwy.

Theagnes - ja bym na Twoim miejscu brała, jak się okaże, że zaciążysz szybko, to będzie radość z ciąży, a jak starania zajmą dłużej, to radość z pracy ;) Moim zdaniem nic nie szkodzi spróbować, najgorsze co się może zdarzyć, to że nie przedłużą umowy...

Ja od wczoraj dyskutuję sama ze sobą kiedy testować... powinnam dopiero w piątek, ale jak siebie znam, to pewnie jutro nie wytrzymam, a to dopiero 10dpo. Eh, najwyżej się pozbędę złudzeń na resztę tygodnia.

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale
    Niektórym 2 krechy wychodzą juz 10dpo a innym o wiele pozniej ;) ja nakupowalam sobie w tym cyklu testów i bede sikać juz od 10dpo ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, zazdroszczę Wam tego sikania hehehee....:)
    Ja ciągle owulacji nie mogę dostać, choć piersi wrażliwe już od 3 dni, brzuch pobolewa jak na okres, a śluzu brak, i temperatura też niska....
    Owulacjo kiedy?? Kiedy? :)
    Nie wiem co mi się porobiło...po ciąży przez rok cykle miałam równo co 32 dni...a teraz już 2 cykl gdzie znów się zapowiada ponad 40 dni

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• santoocha Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Theagnes mi też się pomerdało :(
    Przez rok po końcu karmienia miałam cykle po 28dni, a teraz raz 30, raz 26.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Theagnes
    Skoro piersi wrażliwe to moze juz po? U mnie zawsze odrazu po owulce cycki bola i sa wrażliwe

Santoocha

Ja tez zawsze miałam równo co 28dni a odkąd sie staramy to 28-31 a byl nawet 26dniowy cykl. Moim zdaniem to nie są jakies tragiczne rozbieżności ;) wiec nie przejmuj się :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27, niemożliwe że już po, po wogóle nie było śluzu...a obserwuje go codziennie...
    No i temperatura ciągle na tym samym poziomie....
    Obawiam się że, znów owulacja (o ile będzie w tym cyklu) spóźni się o 2 tygodnie...
    :( Jak w kolejnych cyklach tak będzie (bo to dopiero drugi) to muszę chyba się prejść do lekarza....Co się zwykle daje na to aby skrócić pierwszą fazę? Aby owulacja była szybciej?

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, wracam do was mam nadzieje że mnie przygarniecie ponownie :)

Gratuluje wszystkim zafasolkowanym i trzymam kciuki za reszte.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

theagnes moze jakiś Ovarin/Inofolic sobie kup ? one regulują gospodarkę hormonalna :)

Kasiula
    no pewnie :)

Adele
    pozazdrościć temperamentu :D

u mnie mała przerwa w staraniach, bo byłam w zeszłym tygodniu u chirurga wyrywać ósemkę, a w przyszłym tygodniu idę z kolejną ;)

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, Adele, też zazdroszczę temperamentu :D

I tym z Was, które po sluzie mogą owu rozpoznać :) U mnie ze sluzem wciąż słabo mimo wiesiołka.

A rano oczywiście nie wytrzymalam i testowałam, efekt do przewidzenia - test negatywny, ale po 8 minutach cień cienia cienia... Gupia ja :P

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez temperament jak cholera :P Ale akurat jak mam @ hahaha potem mi sie juz tak nie chce, zakazany owoc czy ki pieron :)

ale.ale spoko, ja sikam nalogowo, nie moge sie powstrzymac. Jak nie owu to ciazowe. Tez juz cienie widzialam, to sie podjaralam jak glupia i tyle :)
    Sluz tez mam do d..., ponoc wiesiolka trzeba jesc ze 3 cykle. Sprobuj olej lniany, na mnie dziala jak zloto. Od razu. Slimar godny recznika hahaha

Dziewczyny, ja mialam cykle miedzy 24 a 38 dni, samo mi sie jakos uregulowalo powoli. Widzialam ciaze z takich byle jakich cykli wlasnie, a ja mam teraz po 28 jak w pysk i nic :) Dzialajcie, moze nastrzelacie akurat ;)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi testami to w moim przypadku przekleństwem jest to, że mam 5 z allegro dodanych gratis do owulacyjnych... Tych z Rosmanna było by mi szkoda, żeby tak sikać wcześnie, a tak to świruję :P

Wstyd się przyznać, nasikałam jeszcze raz po powrocie z pracy:
    https://naforum.zapodaj.net/74e89482b9d7.jpg.html

Chyba pójdę dzisiaj spać wcześnie, bo poczytałam co nieco o ciążach biochemicznych i teraz sobie wymyślam od idiotek...

Życzę owulującym prze-przyjemnych starań, a czekającym na owu - owulacji na dniach :)

m3sx3e3kqurga36a.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ