Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
kurcze, ja to teraz mam zagwozdke...
owulacji ciagle brak...temperatura niska...
a wczoraj dzwonil do mnie moj kierownik i powidzial mi ze ma dla mnie lepsza prace...
i czy chce isc na rozmowe...
wstepnie sie zgodzilam, tylko co jak sie zdecyduje na nowa prace a tu bach...ciaza...z drugiej strony jak teraz mu odmowie to juz nigdy mi nie alatwi zadnej pracy i mnie nie zaanonsuje -
U mnie chyba wreszcie owulacja raczyła się pojawić, bo trmperaturka ładnie poszła w górę wreszcie normalnycykl... teraz jeszcze tylko wydłużyć fazę lutealna i będzie OK
Santoocha, może będziemy razem testować? Oby była jakaś szansa
Theagnes, fakt, masz dylemat. Rozumiem Cię, bo u mnie w sumie te same obawy skutecznie blokują szukanie nowej, ciekawszej i mniej stresującej pracy. Daj znać co postanowisz -
Agnes wiesz, ja chcialam zmienic prace juz dawno, bo mam totalnie dosyc. Ale sie balam bo moze zajde w ciaze i co? I tak juz dwa lata. Bron Boze nie zycze Ci, zebys tyle czekala! Tylko mowie - bedzie co ma byc. A mialam fantastyczna oferte pracy i nie przyjelam jej wtedy. Do dzisiaj zaluje.60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Kat
Jak tam @ ? Nadeszła czy jednak jest szansa na 2 krechy ?
Terraska
To teraz do dziela!
Ja tez z mężem od 2 dni dzialamy dni plodne od pt sa. Owulka pewnie sr,czw jak od kilku cykli -
Plamilam dwa dni, ale w koncu przyszla dzisiaj @. Masakrator normalnie, cale dupsko mnie boli 28 cykl.
Adele no dzialaj, dzialaj Zobaczymy co z tego bedzie, moze pod choinke cos nastrzelacie akurat haha
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
laparo 08.17 tuning -
Hej dziewczyny
Kat przykro mi trzymam kciuki za kolejny cykl
A jak u reszty dziewczyn ? Ktoras testujena dniach ?
Odkad mam męża przy sobie to bym najchętniej 2 razy dziennie sie przytulala ale nie wiem czy takie częste przytulanie nie bardziej nie zaszkodzi wiec sie próbujemy powstrzymywać ale cos nie wychodzi -
Hej dziewczyny, jak tam po weekendzie?
Kat, współczuję, rany, 28 cykli... Ale wszystkie tu trzymamy kciuki, żeby ten teraz był szczęśliwy.
Theagnes - ja bym na Twoim miejscu brała, jak się okaże, że zaciążysz szybko, to będzie radość z ciąży, a jak starania zajmą dłużej, to radość z pracy Moim zdaniem nic nie szkodzi spróbować, najgorsze co się może zdarzyć, to że nie przedłużą umowy...
Ja od wczoraj dyskutuję sama ze sobą kiedy testować... powinnam dopiero w piątek, ale jak siebie znam, to pewnie jutro nie wytrzymam, a to dopiero 10dpo. Eh, najwyżej się pozbędę złudzeń na resztę tygodnia.
-
kurcze, zazdroszczę Wam tego sikania hehehee....
Ja ciągle owulacji nie mogę dostać, choć piersi wrażliwe już od 3 dni, brzuch pobolewa jak na okres, a śluzu brak, i temperatura też niska....
Owulacjo kiedy?? Kiedy?
Nie wiem co mi się porobiło...po ciąży przez rok cykle miałam równo co 32 dni...a teraz już 2 cykl gdzie znów się zapowiada ponad 40 dni -
Theagnes
Skoro piersi wrażliwe to moze juz po? U mnie zawsze odrazu po owulce cycki bola i sa wrażliwe
Santoocha
Ja tez zawsze miałam równo co 28dni a odkąd sie staramy to 28-31 a byl nawet 26dniowy cykl. Moim zdaniem to nie są jakies tragiczne rozbieżności wiec nie przejmuj się -
Adele27, niemożliwe że już po, po wogóle nie było śluzu...a obserwuje go codziennie...
No i temperatura ciągle na tym samym poziomie....
Obawiam się że, znów owulacja (o ile będzie w tym cyklu) spóźni się o 2 tygodnie...
Jak w kolejnych cyklach tak będzie (bo to dopiero drugi) to muszę chyba się prejść do lekarza....Co się zwykle daje na to aby skrócić pierwszą fazę? Aby owulacja była szybciej? -
nick nieaktualnyCześć
theagnes moze jakiś Ovarin/Inofolic sobie kup ? one regulują gospodarkę hormonalna
Kasiula
no pewnie
Adele
pozazdrościć temperamentu
u mnie mała przerwa w staraniach, bo byłam w zeszłym tygodniu u chirurga wyrywać ósemkę, a w przyszłym tygodniu idę z kolejną -
Heh, Adele, też zazdroszczę temperamentu
I tym z Was, które po sluzie mogą owu rozpoznać U mnie ze sluzem wciąż słabo mimo wiesiołka.
A rano oczywiście nie wytrzymalam i testowałam, efekt do przewidzenia - test negatywny, ale po 8 minutach cień cienia cienia... Gupia ja -
U mnie tez temperament jak cholera Ale akurat jak mam @ hahaha potem mi sie juz tak nie chce, zakazany owoc czy ki pieron
ale.ale spoko, ja sikam nalogowo, nie moge sie powstrzymac. Jak nie owu to ciazowe. Tez juz cienie widzialam, to sie podjaralam jak glupia i tyle
Sluz tez mam do d..., ponoc wiesiolka trzeba jesc ze 3 cykle. Sprobuj olej lniany, na mnie dziala jak zloto. Od razu. Slimar godny recznika hahaha
Dziewczyny, ja mialam cykle miedzy 24 a 38 dni, samo mi sie jakos uregulowalo powoli. Widzialam ciaze z takich byle jakich cykli wlasnie, a ja mam teraz po 28 jak w pysk i nic Dzialajcie, moze nastrzelacie akurat
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
laparo 08.17 tuning -
Z tymi testami to w moim przypadku przekleństwem jest to, że mam 5 z allegro dodanych gratis do owulacyjnych... Tych z Rosmanna było by mi szkoda, żeby tak sikać wcześnie, a tak to świruję
Wstyd się przyznać, nasikałam jeszcze raz po powrocie z pracy:
https://naforum.zapodaj.net/74e89482b9d7.jpg.html
Chyba pójdę dzisiaj spać wcześnie, bo poczytałam co nieco o ciążach biochemicznych i teraz sobie wymyślam od idiotek...
Życzę owulującym prze-przyjemnych starań, a czekającym na owu - owulacji na dniach