X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczarowana wrote:
    dziewczyny wyszedl mi właśnie test z taką odrobinę widzialne drugą kreską. a ja od wczoraj nie biorę luteiny. co robić?

czy to ciąża? boże lecę do ośrodka na betę!
    Ja odstawiajac lutke zrobilam test i wyszedł negatyw, po paru dniach juz pozytyw więc też miałam przerwę w dostarczaniu proga. Zrób czym prędzej betę. Trzymam kciuki!

Jangwa!! Ale super, doczekałaś się Kochana! Wszystkie ovu-ciotki czekają na wieści <3

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za chwilę dzwonię umówić się do dietetyka :)
    Strasznie denerwuje mnie mój brzuch po ciązy - kilogramy wróciły do normy a brzuch nie - taka oponka, no i mam nadzieję że skomponuje mi dietę płodności :D i zamiast pozbyć się brzucha to załatwię sobie jeszcze większy :) Tak czy siak mam nadzieję że wizyty zaowocują zmainą brzucha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 09:21

Hugolina87 lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Marti89 [...] Może spadek progesteronu ? Jakaś niedomoga ciałka ? Badalas kiedyś hormony ?

Tak sobie myślę (a może i życzę żeby tylko to), że może u mnie problem z progiem.
    Od kilku m-cy plamie na tydzień przed @. Bzykamy się 'dobrze' a nie wychodzi.
    Prolaktyna wyszła ok, ale proga zrobie dopiero za 2tyg.
    Mam pytanie. Czy jest duże prawdopodobieństwo, ze jak powiem o tym ginowi w poniedziałek to zapoda mi najpierw jakiś duphaston czy luteine?
    I nie zdecyduje się zaproponować od razu stymulacji?!
    Czy nic nie zdecyduje zanim nie zobaczy wyników wyników proga.

Tak się zastanawiam co może zdecydować. A Wy co myślicie?

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 09:39

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Zwalniam brzuch :) Pozdrawiam z porodówki :)

Zaciskala nogi do powrotu męża. Natura i nasza "moc" jest niesamowita!

Doczytuje:) Ale trzymam kciuki :*

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Rozaczarowana nie stresuj się. Ja w ciązy nagle odstawiałam luteinę i koleżanka lekarka powiedziała mi że w polsce lekarze nadużywają luteiny, jak nie ma ewidetnych wskazań to nie ma sensu brać. Twoje ciałko żółte z pewnością da sobie radę :) trzymam kciuki za piękna betę/ lub wyraźniejszy teścior.
    Jangwa - szybkiego porodu, chyba że już tulisz córeczkę :)

Jeśli brało się w tym akurat cyklu luteinę to normalne że progesteron będzie dużo wyższy. Nagłe odstawienie nie jest dobre bo następuje gwałtowny spadek. Wiadomo, dzień czy dwa nic nie zmieni zbytnio ale taki lek trzeba stopniowo odstawiać. Lepiej dmuchać na zimne niż potem się zastanawiać...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za podtrzymywanie na duchu. czekam niecierpliwie w kolejce do lab. niestety chyba dzisiaj wyników nie będę miała.

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wytrzymałam i wzięłam luteinę. ale nie 100 tylko 50. i czekam. lecę do apteki po testy
    chyba ich kupię 10. hahaha.

a tak w ogóle jestem w pracy. tylko mam medycynę pracy i przy tej okazji jestem w ośrodku.

Vaina lubi tę wiadomość

Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water wrote:
    Tak sobie myślę (a może i życzę żeby tylko to), że może u mnie problem z progiem.
    Od kilku m-cy plamie na tydzień przed @. Bzykamy się 'dobrze' a nie wychodzi.
    Prolaktyna wyszła ok, ale proga zrobie dopiero za 2tyg.
    Mam pytanie. Czy jest duże prawdopodobieństwo, ze jak powiem o tym ginowi w poniedziałek to zapoda mi najpierw jakiś duphaston czy luteine?
    I nie zdecyduje się zaproponować od razu stymulacji?!
    Czy nic nie zdecyduje zanim nie zobaczy wyników wyników proga.

Tak się zastanawiam co może zdecydować. A Wy co myślicie?

.

Dobry lekarz nie da Ci żadnych takich leków - typu dupek czy progesteron bez badania progesteronu.
    Tak samo nie powinno się dawać pigułek anty bez zrobienia prób wątrobowych czy krzepliwości krwi i cytologii. Ale to jest tylko moje zdanie i mojej gin. :)
    proga możesz zrobić 5-7 dni po owulacji :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczarowana wrote:
    nie wytrzymałam i wzięłam luteinę. ale nie 100 tylko 50. i czekam. lecę do apteki po testy
    chyba ich kupię 10. hahaha.

a tak w ogóle jestem w pracy. tylko mam medycynę pracy i przy tej okazji jestem w ośrodku.

Jeśli wzięłaś to dobrze, napewno nie zaszkodzisz ;) a test najlpiej wykonaj jutro rano z porannego moczu. Często w tak wczesnej ciąży popołudniu czy na wieczór może nie wyjść i to będzie niepotrzebny stres. :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Water ja dostałam dupka na plamienia i na wyrównanie miesiączki, pomogło. Dwa cykle brałam, ale ciąży z tego nie było.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Water ja plamien nie miałam a dupka dostałam. Gin mi dał na wyrównanie fazy lutealnej. Trzy cykle brałam i nic z tego nie wyszło.

• water Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczarowana - jesteś jak Struś Pędziwiatr, Jangwa rzuciła hasło, a Ty jak błyskawica go przejęłaś hahahahaha trzymam kciuki

Urszulka - brałam wiele lat anty od różnych ginów i nigdy nikt nie zlecił mi prób wątrobowych. Ale wiem co masz na myśli i super, że spotkałaś taką gin (pewnie takich to na palcach ręki można wyliczyć)

aLunia - ja to sobie chyba tym ovarinem skróciłam cykle (zupełnie niepotrzebnie), ale rzuciłam go w cholerę.

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water wrote:
    Rozczarowana - jesteś jak Struś Pędziwiatr, Jangwa rzuciła hasło, a Ty jak błyskawica go przejęłaś hahahahaha trzymam kciuki

Urszulka - brałam wiele lat anty od różnych ginów i nigdy nikt nie zlecił mi prób wątrobowych. Ale wiem co masz na myśli i super, że spotkałaś taką gin (pewnie takich to na palcach ręki można wyliczyć)

aLunia - ja to sobie chyba tym ovarinem skróciłam cykle (zupełnie niepotrzebnie), ale rzuciłam go w cholerę.

No ja co 3 miesiące musiałam robić próby wątrobowa - czyli za każdym razem jak dostawałam nową receptę. Jeśli byłoby coś nie tak recepty bym nie dostała.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam luteinę 6-7 miesięcy no i ciąża jest :p

water lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za durne lab. wynik będzie dopiero w poniedziałek

Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water wrote:

hahahaha

Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na podwyższenie proga jest bardziej luteina czy duphaston?

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam luteinę ze względu na bardzo krótką fazę lutealną (10 dni). W cyklu, w którym zaczęłam brać, zaszłam w ciążę z Adasiem, więc chyba się przydała :) Teraz czekam aż cykle w pełni się wyregulują po ciąży, jak przez kilka cykli się nie uda, zrobię badania progesteronu i pójdę pogadać z ginką czy znowu lutkę brać.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Kehla, ja przy staraniach o mojego urwiska przestałam się spotykać z dużą częścią znajomych, z częścią dzieciatych ale z częścią takich co wiedziałam że zaraz zaczną pytać czemu nie mamy dziecka, więc rozumiem problem...
    Teraz też zaczynam już powoli patrzeć na rodziny z 2/3 dzieci z zazdrosćią...
    Od kiedy staracie się o rodzeństwo kehla?

W praktyce staramy się dopiero 1 cykl (teraz 2). Chcieliśmy zacząć wcześniej, ale musieliśmy czekać aż wróci mi płodność po porodzie. Cały czas karmię sporo piersią, więc okres dostałam dopiero 14 miesiące po porodzie, a pierwsze dwa cykle były niemal na pewno bezowulacyjne.

O synka staraliśmy się półtora roku, z dwoma poronieniami po drodze.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, trzymam kciuki za łatwy i szybki poród!!!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ