Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozczarowana wrote:dziewczyny wyszedl mi właśnie test z taką odrobinę widzialne drugą kreską. a ja od wczoraj nie biorę luteiny. co robić?
czy to ciąża? boże lecę do ośrodka na betę!
Jangwa!! Ale super, doczekałaś się Kochana! Wszystkie ovu-ciotki czekają na wieści
-
A ja za chwilę dzwonię umówić się do dietetyka
Strasznie denerwuje mnie mój brzuch po ciązy - kilogramy wróciły do normy a brzuch nie - taka oponka, no i mam nadzieję że skomponuje mi dietę płodnościi zamiast pozbyć się brzucha to załatwię sobie jeszcze większy
Tak czy siak mam nadzieję że wizyty zaowocują zmainą brzucha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 09:21
Hugolina87 lubi tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Adele27 wrote:Marti89 [...] Może spadek progesteronu ? Jakaś niedomoga ciałka ? Badalas kiedyś hormony ?
Tak sobie myślę (a może i życzę żeby tylko to), że może u mnie problem z progiem.
Od kilku m-cy plamie na tydzień przed @. Bzykamy się 'dobrze' a nie wychodzi.
Prolaktyna wyszła ok, ale proga zrobie dopiero za 2tyg.
Mam pytanie. Czy jest duże prawdopodobieństwo, ze jak powiem o tym ginowi w poniedziałek to zapoda mi najpierw jakiś duphaston czy luteine?
I nie zdecyduje się zaproponować od razu stymulacji?!
Czy nic nie zdecyduje zanim nie zobaczy wyników wyników proga.
Tak się zastanawiam co może zdecydować. A Wy co myślicie?
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 09:39
2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
♂️ - nasienie - 3.2023 - 0
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
jangwa_maua wrote:Zwalniam brzuch
Pozdrawiam z porodówki
Zaciskala nogi do powrotu męża. Natura i nasza "moc" jest niesamowita!
Doczytuje:) Ale trzymam kciuki :*2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
Vaina wrote:Rozaczarowana nie stresuj się. Ja w ciązy nagle odstawiałam luteinę i koleżanka lekarka powiedziała mi że w polsce lekarze nadużywają luteiny, jak nie ma ewidetnych wskazań to nie ma sensu brać. Twoje ciałko żółte z pewnością da sobie radę
trzymam kciuki za piękna betę/ lub wyraźniejszy teścior.
Jangwa - szybkiego porodu, chyba że już tulisz córeczkę
Jeśli brało się w tym akurat cyklu luteinę to normalne że progesteron będzie dużo wyższy. Nagłe odstawienie nie jest dobre bo następuje gwałtowny spadek. Wiadomo, dzień czy dwa nic nie zmieni zbytnio ale taki lek trzeba stopniowo odstawiać. Lepiej dmuchać na zimne niż potem się zastanawiać...
-
nie wytrzymałam i wzięłam luteinę. ale nie 100 tylko 50. i czekam. lecę do apteki po testy
chyba ich kupię 10. hahaha.
a tak w ogóle jestem w pracy. tylko mam medycynę pracy i przy tej okazji jestem w ośrodku.
Vaina lubi tę wiadomość
Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
Tsh i prolaktyna ok
2 Cs z luteiną
1 Cs z clostilem
Syn 2011 -
water wrote:Tak sobie myślę (a może i życzę żeby tylko to), że może u mnie problem z progiem.
Od kilku m-cy plamie na tydzień przed @. Bzykamy się 'dobrze' a nie wychodzi.
Prolaktyna wyszła ok, ale proga zrobie dopiero za 2tyg.
Mam pytanie. Czy jest duże prawdopodobieństwo, ze jak powiem o tym ginowi w poniedziałek to zapoda mi najpierw jakiś duphaston czy luteine?
I nie zdecyduje się zaproponować od razu stymulacji?!
Czy nic nie zdecyduje zanim nie zobaczy wyników wyników proga.
Tak się zastanawiam co może zdecydować. A Wy co myślicie?
.
Dobry lekarz nie da Ci żadnych takich leków - typu dupek czy progesteron bez badania progesteronu.
Tak samo nie powinno się dawać pigułek anty bez zrobienia prób wątrobowych czy krzepliwości krwi i cytologii. Ale to jest tylko moje zdanie i mojej gin.
proga możesz zrobić 5-7 dni po owulacji
-
Rozczarowana wrote:nie wytrzymałam i wzięłam luteinę. ale nie 100 tylko 50. i czekam. lecę do apteki po testy
chyba ich kupię 10. hahaha.
a tak w ogóle jestem w pracy. tylko mam medycynę pracy i przy tej okazji jestem w ośrodku.
Jeśli wzięłaś to dobrze, napewno nie zaszkodzisza test najlpiej wykonaj jutro rano z porannego moczu. Często w tak wczesnej ciąży popołudniu czy na wieczór może nie wyjść i to będzie niepotrzebny stres.
-
nick nieaktualny
-
Rozczarowana - jesteś jak Struś Pędziwiatr, Jangwa rzuciła hasło, a Ty jak błyskawica go przejęłaś hahahahaha trzymam kciuki
Urszulka - brałam wiele lat anty od różnych ginów i nigdy nikt nie zlecił mi prób wątrobowych. Ale wiem co masz na myśli i super, że spotkałaś taką gin (pewnie takich to na palcach ręki można wyliczyć)
aLunia - ja to sobie chyba tym ovarinem skróciłam cykle (zupełnie niepotrzebnie), ale rzuciłam go w cholerę.2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
water wrote:Rozczarowana - jesteś jak Struś Pędziwiatr, Jangwa rzuciła hasło, a Ty jak błyskawica go przejęłaś hahahahaha trzymam kciuki
Urszulka - brałam wiele lat anty od różnych ginów i nigdy nikt nie zlecił mi prób wątrobowych. Ale wiem co masz na myśli i super, że spotkałaś taką gin (pewnie takich to na palcach ręki można wyliczyć)
aLunia - ja to sobie chyba tym ovarinem skróciłam cykle (zupełnie niepotrzebnie), ale rzuciłam go w cholerę.
No ja co 3 miesiące musiałam robić próby wątrobowa - czyli za każdym razem jak dostawałam nową receptę. Jeśli byłoby coś nie tak recepty bym nie dostała.
-
water wrote:Rozczarowana - jesteś jak Struś Pędziwiatr, Jangwa rzuciła hasło, a Ty jak błyskawica go przejęłaś hahahahaha trzymam kciuki
aLunia - ja to sobie chyba tym ovarinem skróciłam cykle (zupełnie niepotrzebnie), ale rzuciłam go w cholerę.
hahahahaPonad rok starań o 2 bobasa - udało się
Tsh i prolaktyna ok
2 Cs z luteiną
1 Cs z clostilem
Syn 2011 -
Ja brałam luteinę ze względu na bardzo krótką fazę lutealną (10 dni). W cyklu, w którym zaczęłam brać, zaszłam w ciążę z Adasiem, więc chyba się przydała
Teraz czekam aż cykle w pełni się wyregulują po ciąży, jak przez kilka cykli się nie uda, zrobię badania progesteronu i pójdę pogadać z ginką czy znowu lutkę brać.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Vaina wrote:Kehla, ja przy staraniach o mojego urwiska przestałam się spotykać z dużą częścią znajomych, z częścią dzieciatych ale z częścią takich co wiedziałam że zaraz zaczną pytać czemu nie mamy dziecka, więc rozumiem problem...
Teraz też zaczynam już powoli patrzeć na rodziny z 2/3 dzieci z zazdrosćią...
Od kiedy staracie się o rodzeństwo kehla?
W praktyce staramy się dopiero 1 cykl (teraz 2). Chcieliśmy zacząć wcześniej, ale musieliśmy czekać aż wróci mi płodność po porodzie. Cały czas karmię sporo piersią, więc okres dostałam dopiero 14 miesiące po porodzie, a pierwsze dwa cykle były niemal na pewno bezowulacyjne.
O synka staraliśmy się półtora roku, z dwoma poronieniami po drodze.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015