Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
kehlana_miyu wrote:W praktyce staramy się dopiero 1 cykl (teraz 2). Chcieliśmy zacząć wcześniej, ale musieliśmy czekać aż wróci mi płodność po porodzie. Cały czas karmię sporo piersią, więc okres dostałam dopiero 14 miesiące po porodzie, a pierwsze dwa cykle były niemal na pewno bezowulacyjne.
O synka staraliśmy się półtora roku, z dwoma poronieniami po drodze.
Dalej wydaje mi się że mam bezowulacyjne, łącznie z tymMam tylko nadzieję że będzie długi cykl, bo jestem umówiona do mojego gina i chcę być albo tuz przed @ albo tuz po, żeby dał mi stymulację.
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualnyJa myślę że z progesteronem nie mam problemu. Każdy jeden wynik był na dobrym poziomie.
Już mam wkur... Dalej siedze w piżamie. Ciężko się ogarnąć coś
Faza lutealna trwająca 10 dni jest ponoć okej. Jeśli trwa mniej niż 9 to może być problem. Na wątku majowym dziewczyna ma od zawsze lut 10 dniowa i jest w drugiej ciąży albo trzeciej. -
wiem, że nie w temacie, ale może się przyda, to o wyprawce dla uczniów
link z pomorskiego, ale zasady dotyczą całej Polski
http://www.pomorska.pl/strona-kobiet/tu-zyje/a/wyprawka-300-plus-terminy-zasady-od-kiedy-mozna-skladac-wnioski-18052018,13164489/
dzięki Kehlana za odpowiedź
to na co jest dupek? Hugolina bo się zamotałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 10:42
2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
♂️ - nasienie - 3.2023 - 0
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
nick nieaktualnyNa niedomoge ciałka złotego, czyli plamienia miedzymiesiaczkowe, wydłużenie fazy lutealnej, wywołanie okresu itd. Dupek to chyba sztuczny progesteron. Mi gin dał na podkręcanie. Ale jak widać nie pomogło.
Teraz nie mam już na ten cykl więc jak ma być ciąża to będzie. W pierwszej nie miałam żadnych leków. Zaszłam bo się nie starałam.water lubi tę wiadomość
-
Water Luteina i Dupek to progesteron od czego zależy czy lekarz przepisuje ten czy drugi to nie wiem. One inaczej się wchłaniają chyba.. nie wiem. Ja sobie chwalę luteinę dopochwowa po niej zniknęły mi plamienia
water lubi tę wiadomość
-
Jangwa, jak tam? dawaj nam tu szybko znać bo nie wiemy czy kciuki mamy jeszcze trzymać. A mnie się dzisiaj w nocy śniło że urodziłam
Rozczarowana, jak coś widać nawet słabo to raczej coś się kluje. Współczuję czekania cały weekend na wynik bety. Sikaj jeszcze na testy!
-
nick nieaktualny
-
zrobiłam właśnie test i wyszła znowu druga blada kreska.
Urszulka89, Vaina, Hugolina87, kehlana_miyu, DoveLove, magdis, Kat83, karolcia87 lubią tę wiadomość
Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
Tsh i prolaktyna ok
2 Cs z luteiną
1 Cs z clostilem
Syn 2011 -
Urszulka89 wrote:U mnie gin mówiła, że przy staraniach daje luteinę bo jest lepsza wg niej bo bardziej naturalna. A jeśli ktoś chce bardziej na plamienia itp. (nie chodzi o starania) to zaczyna od dupka. Jak to nie podziała to luteina.
wiadomo, że chodzi o starania
Jestem bardzo ciekawa co mi gin zaproponuje w poniedziałek
Rozczarowana - no co tu dużo gadać, ciąża jak byk2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
nick nieaktualny
-
water wrote:mnie plamienia nie przeszkadzają, byleby się zagnieździło i kluło
wiadomo, że chodzi o starania
Jestem bardzo ciekawa co mi gin zaproponuje w poniedziałek
Rozczarowana - no co tu dużo gadać, ciąża jak byk
Ale muszą być od czegoś
Noo co gin to inna szkoła.
-
Hugolina87 wrote:To chyba żaden z lekarzy nie chciał żebym była w ciąży dając mi dupka
Rozczarowana super że się udało.
-
Urszulka89 wrote:To jak będę oddawać brzuszek to wam tu szybko napiszę
może zadziała to w taki sam sposób jak dziś rano
tutaj nie ;-P
a niech tam, poczekam te 10 tygodni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 11:48
Urszulka89 lubi tę wiadomość
2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
Hugolina87 wrote:Faza lutealna trwająca 10 dni jest ponoć okej. Jeśli trwa mniej niż 9 to może być problem. Na wątku majowym dziewczyna ma od zawsze lut 10 dniowa i jest w drugiej ciąży albo trzeciej.
Też czytałam, że 10 dni to dół normy, ale norma. Dlatego teraz się jeszcze nie spinam z braniem luteiny, może to był wtedy przypadek. W te dwie stracone ciąże zaszłam bez niej, więc to całkiem możliwe. U mnie w każdym razie te 10 dni też miałam od zawsze (przynajmniej odkąd monitoruję swoje cykle,a to już 3 lata).
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
właśnie zamawiam na all testy owu i tak sobie myślę, 20 nie zamówię, bo jakby co, to będzie na dłużej, 50 nie zamawiam, bo przecież 'zaraz' zaskoczy. krakowskim targiem biorę 30, najwyżej wyrzucę, bo Wam też się nie przydadzą, bo zaraz u wszystkich zaskoczy2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017