X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczarowana przypomnij w ktorym dc mialas owu i ile dpo wyszedl ci test?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owu miałam w 15 dc. Negatywny test w 12 dpo, pozytywny wyszedł w 14 dpo.

W poprzednim cyklu bralam luteinę po owu przez 10 dni. W szczęśliwym cyklu od 5dc brałam clo przez 5 dni. Później byłam 2 razy na monitoringu. 3 dpo zaczęłam brać luteinę.

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed braniem luteiny i clo owulację miałabym dopiero gdzieś w 22dc. moje cykle trwały 35-40 dni. i to był chyba największy problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 23:26

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski co tam slychac? Ja jestem tak zmeczona ze nie mam sily na ❤. Nawet teraz rano mąż poszedl do pracy, ja ide do kosciola. Dziecko zaczyna kaslac i jestem przerazona wizja choroby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczarowana dajesz nadzieję :) ja nie mam nic na tą drugą fazę ale myślę że proga mam wysokiego bo mega wkur.. Od paru dni :P temp ponad 37 cały czas u mnie. Ale tak czy inaczej nie liczę na dwie kreski teraz.
    Iza mój syn ma kaszel już z półtora tyg. Nie wiem jak go wyleczyć.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina a kiedy masz termin @ ?

Mój syn też dziś jakiś kaszel..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin 28 lub 29 maja dopiero :) Adele jak się czujesz po clo?? 0

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze sie czuje :) czasem wieczorem mam uczucie gorąca tylko

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina a probowalas inhalacji z ectodose? To jest sol z jakims czyms naturalnym co dziala jak steryd a nie jest sterydem.

Nierozumiem tego jak to jest, te najwieksze dewotki to w rzeczywistosci podle i zawziete baby. Nie chce zadnej z was obrazic, to takie moje spostrzezenie jak patrze na moja tesciowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Dobrze sie czuje :) czasem wieczorem mam uczucie gorąca tylko

No ja w nocy miałam właśnie takie uczucie. A tak nic poza tym :)

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Hugolina a probowalas inhalacji z ectodose? To jest sol z jakims czyms naturalnym co dziala jak steryd a nie jest sterydem.

Nierozumiem tego jak to jest, te najwieksze dewotki to w rzeczywistosci podle i zawziete baby. Nie chce zadnej z was obrazic, to takie moje spostrzezenie jak patrze na moja tesciowa.
    Kochana mam pytanie. Czemu wy do iui nie podchodzicie? Mi gin z taką morfologia jak ma twój mąż. Moj tez taką mial w lutym to powiedział ze tylko iść na iui bo naturalne poczęcie to jak wygrać 6 w totolotka. Wiem dolujace to bylo ale niestety prawdziwe.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Kochana mam pytanie. Czemu wy do iui nie podchodzicie? Mi gin z taką morfologia jak ma twój mąż. Moj tez taką mial w lutym to powiedział ze tylko iść na iui bo naturalne poczęcie to jak wygrać 6 w totolotka. Wiem dolujace to bylo ale niestety prawdziwe.

Juz ci pisze- w klinice nieplidnosci bylismy tylko u androloga ktory od razu wysyla nas na in vitro bo patrząc na nasz wiek to szkoda czasu na iui bo i szanse niewielkie. Podobno najlepszy androlog w stolicy. Krotko i na temat. U zadndgo gina w klinice nieplodnisci jeszcze nie bylam. Jutro ide do "niezaleznego" od zadnej kliniki gina. Zobaczymy co on powie. Troche trudno bedzie bo chcialam wejsc z mężem do gabinetu ale córkę zabieramy ze soba.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi a wiadomo przez co mezowi się tak pogorszyło nasienie ? Czy przy 1 dziecku też był problem ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg badan wszystko u mnie ok. Tarczycowe, glukoza, insulina, hormony ok, przeciwciala przeciwplemnikowe ujemne. Obstawialabym niedroznosc jajowodow po cc lub zbyt cienkie endometrium bo ostatni gin.rzucil cos 5-7mm czyli wg niego w normie (w jakiej normie jak to byl 23dc, 5dpo?). Bo patrzac na meza to jego morfologia rok temu byla w porzadku, jak to okreslil androlog "miodzio". Cos sie u niego spie... i ni cholery nie wiemy co poza tym testosteronem. Obstawiamy ciagly stres, pracujemy na swoim, u siebie i dla siebie ale "byla szefowa" czyli tesciowa nas tu wszystkich powykancza.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    U mnie termin 28 lub 29 maja dopiero :) Adele jak się czujesz po clo?? 0
    To ja wczesniej testuje (i kat ze mna jakos :D ) bo jakos kolo25maja ale cos juz dzis moje pozytywne nastawienie mnie opuszcza..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wrocil, to teraz ja ide do roboty. Pownerwiam wszystkich swietujacych...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    To ja wczesniej testuje (i kat ze mna jakos :D ) bo jakos kolo25maja ale cos juz dzis moje pozytywne nastawienie mnie opuszcza..

25 go będę już 10dpo więc sikac można jeśli byłyby wskazania :) dla towarzystwa pewnie się skuszę :D

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap tak, ja sikne gdzies za tydzien w weekend. Hugo a ty tez jakos tak?

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie naprawdę dopadł taki wkurw że nie pamiętam kiedy tak miałam. Syn mnie irytuje, piwko pije właśnie. Wczoraj mojemu się oberwalo.

Ja mogę testować z Wami 25 go :)

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Juz ci pisze- w klinice nieplidnosci bylismy tylko u androloga ktory od razu wysyla nas na in vitro bo patrząc na nasz wiek to szkoda czasu na iui bo i szanse niewielkie. Podobno najlepszy androlog w stolicy. Krotko i na temat. U zadndgo gina w klinice nieplodnisci jeszcze nie bylam. Jutro ide do "niezaleznego" od zadnej kliniki gina. Zobaczymy co on powie. Troche trudno bedzie bo chcialam wejsc z mężem do gabinetu ale córkę zabieramy ze soba.
    To w niczym nie powinno przeszkadzać. Ja juz bylam z dzieckiem dwa razy na wizycie :) no ale to fakt bywało różnie. Na iui też jeździmy we trójkę. Mąż idzie oddawać żołnierzy to ja pilnuje młodego. Na godzinkę idziemy na spacer lub kawe i wracamy. Ja ide na iui a młody siedzi z tatą. I jakoś dajemy rade.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ