Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczarowana przypomnij w ktorym dc mialas owu i ile dpo wyszedl ci test?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owu miałam w 15 dc. Negatywny test w 12 dpo, pozytywny wyszedł w 14 dpo.

W poprzednim cyklu bralam luteinę po owu przez 10 dni. W szczęśliwym cyklu od 5dc brałam clo przez 5 dni. Później byłam 2 razy na monitoringu. 3 dpo zaczęłam brać luteinę.

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed braniem luteiny i clo owulację miałabym dopiero gdzieś w 22dc. moje cykle trwały 35-40 dni. i to był chyba największy problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 23:26

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski co tam slychac? Ja jestem tak zmeczona ze nie mam sily na ❤. Nawet teraz rano mąż poszedl do pracy, ja ide do kosciola. Dziecko zaczyna kaslac i jestem przerazona wizja choroby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczarowana dajesz nadzieję :) ja nie mam nic na tą drugą fazę ale myślę że proga mam wysokiego bo mega wkur.. Od paru dni :P temp ponad 37 cały czas u mnie. Ale tak czy inaczej nie liczę na dwie kreski teraz.
    Iza mój syn ma kaszel już z półtora tyg. Nie wiem jak go wyleczyć.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina a kiedy masz termin @ ?

Mój syn też dziś jakiś kaszel..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin 28 lub 29 maja dopiero :) Adele jak się czujesz po clo?? 0

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze sie czuje :) czasem wieczorem mam uczucie gorąca tylko

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina a probowalas inhalacji z ectodose? To jest sol z jakims czyms naturalnym co dziala jak steryd a nie jest sterydem.

Nierozumiem tego jak to jest, te najwieksze dewotki to w rzeczywistosci podle i zawziete baby. Nie chce zadnej z was obrazic, to takie moje spostrzezenie jak patrze na moja tesciowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Dobrze sie czuje :) czasem wieczorem mam uczucie gorąca tylko

No ja w nocy miałam właśnie takie uczucie. A tak nic poza tym :)

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Hugolina a probowalas inhalacji z ectodose? To jest sol z jakims czyms naturalnym co dziala jak steryd a nie jest sterydem.

Nierozumiem tego jak to jest, te najwieksze dewotki to w rzeczywistosci podle i zawziete baby. Nie chce zadnej z was obrazic, to takie moje spostrzezenie jak patrze na moja tesciowa.
    Kochana mam pytanie. Czemu wy do iui nie podchodzicie? Mi gin z taką morfologia jak ma twój mąż. Moj tez taką mial w lutym to powiedział ze tylko iść na iui bo naturalne poczęcie to jak wygrać 6 w totolotka. Wiem dolujace to bylo ale niestety prawdziwe.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Kochana mam pytanie. Czemu wy do iui nie podchodzicie? Mi gin z taką morfologia jak ma twój mąż. Moj tez taką mial w lutym to powiedział ze tylko iść na iui bo naturalne poczęcie to jak wygrać 6 w totolotka. Wiem dolujace to bylo ale niestety prawdziwe.

Juz ci pisze- w klinice nieplidnosci bylismy tylko u androloga ktory od razu wysyla nas na in vitro bo patrząc na nasz wiek to szkoda czasu na iui bo i szanse niewielkie. Podobno najlepszy androlog w stolicy. Krotko i na temat. U zadndgo gina w klinice nieplodnisci jeszcze nie bylam. Jutro ide do "niezaleznego" od zadnej kliniki gina. Zobaczymy co on powie. Troche trudno bedzie bo chcialam wejsc z mężem do gabinetu ale córkę zabieramy ze soba.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi a wiadomo przez co mezowi się tak pogorszyło nasienie ? Czy przy 1 dziecku też był problem ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg badan wszystko u mnie ok. Tarczycowe, glukoza, insulina, hormony ok, przeciwciala przeciwplemnikowe ujemne. Obstawialabym niedroznosc jajowodow po cc lub zbyt cienkie endometrium bo ostatni gin.rzucil cos 5-7mm czyli wg niego w normie (w jakiej normie jak to byl 23dc, 5dpo?). Bo patrzac na meza to jego morfologia rok temu byla w porzadku, jak to okreslil androlog "miodzio". Cos sie u niego spie... i ni cholery nie wiemy co poza tym testosteronem. Obstawiamy ciagly stres, pracujemy na swoim, u siebie i dla siebie ale "byla szefowa" czyli tesciowa nas tu wszystkich powykancza.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    U mnie termin 28 lub 29 maja dopiero :) Adele jak się czujesz po clo?? 0
    To ja wczesniej testuje (i kat ze mna jakos :D ) bo jakos kolo25maja ale cos juz dzis moje pozytywne nastawienie mnie opuszcza..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wrocil, to teraz ja ide do roboty. Pownerwiam wszystkich swietujacych...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    To ja wczesniej testuje (i kat ze mna jakos :D ) bo jakos kolo25maja ale cos juz dzis moje pozytywne nastawienie mnie opuszcza..

25 go będę już 10dpo więc sikac można jeśli byłyby wskazania :) dla towarzystwa pewnie się skuszę :D

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap tak, ja sikne gdzies za tydzien w weekend. Hugo a ty tez jakos tak?

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie naprawdę dopadł taki wkurw że nie pamiętam kiedy tak miałam. Syn mnie irytuje, piwko pije właśnie. Wczoraj mojemu się oberwalo.

Ja mogę testować z Wami 25 go :)

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Juz ci pisze- w klinice nieplidnosci bylismy tylko u androloga ktory od razu wysyla nas na in vitro bo patrząc na nasz wiek to szkoda czasu na iui bo i szanse niewielkie. Podobno najlepszy androlog w stolicy. Krotko i na temat. U zadndgo gina w klinice nieplodnisci jeszcze nie bylam. Jutro ide do "niezaleznego" od zadnej kliniki gina. Zobaczymy co on powie. Troche trudno bedzie bo chcialam wejsc z mężem do gabinetu ale córkę zabieramy ze soba.
    To w niczym nie powinno przeszkadzać. Ja juz bylam z dzieckiem dwa razy na wizycie :) no ale to fakt bywało różnie. Na iui też jeździmy we trójkę. Mąż idzie oddawać żołnierzy to ja pilnuje młodego. Na godzinkę idziemy na spacer lub kawe i wracamy. Ja ide na iui a młody siedzi z tatą. I jakoś dajemy rade.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ