X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Wam wszystkim życzę szczęścia w Nowym Roku :) staraczkom i Romkowi upragnionych fasolek jak najszybciej, ciężarówkom spokojnych dni, zdrowych dzieciaczkow i bezproblemowych porodów :) :*

szygas, Agnieszka93, Martka10 lubią tę wiadomość

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • szygas Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 wrote:
    Ja tez Wam wszystkim życzę szczęścia w Nowym Roku :) staraczkom i Romkowi upragnionych fasolek jak najszybciej, ciężarówkom spokojnych dni, zdrowych dzieciaczkow i bezproblemowych porodów :) :*
    DZIEKUJE I NAWZAJEM :*

nana266 lubi tę wiadomość

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas wrote:
    ALE I MACIE PROBLEM, CHCIALA SIE ZBADAC WIEC ZBADAŁA SIE, NIE ROZUMIEM PO CO TE HALO

No i napisałam na końcu że jej sprawa o co Ci chodzi? Było minęło każdy pisze co chce i co uważa.

Zuza33, anq05 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 00:34

nana266, Annie1981, Martka10, Tusia_87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas wrote:
    ALE I MACIE PROBLEM, CHCIALA SIE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 00:34

Dombrusia, Annie1981, nana266, anq05, Martka10, Tusia_87 lubią tę wiadomość

• szygas Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    No i napisałam na końcu że jej sprawa o co Ci chodzi? Było minęło każdy pisze co chce i co uważa.
    dobra nie ważne

cykl 26/27dn
    m:

• szygas Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Szygas jakbys nie zauwazyl jeszcze to na tym forum kazda z nas komentuje inne dziewczyny, zarowno Kuchcinka komentuje za wczesne testy innych, tak samo ja dostalam opierdziel za zrobienie testu ciazowego wieczorem, tak samo my sie wypowiadamy w tej sytuacji. Po co nam to forum skoro mamy siebie nie komentowac?
    spoko nie bylo tematu

cykl 26/27dn
    m:

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984. Faceci są genetycznie zaprogramowani na długie włosy u kobiety ;) Czytałam w psychologii ewolucyjnej, że długie lśniące włosy świadczyły o zdrowiu kobiety. Jak chorowała to włosy były na tyle brzydkie, że albo się obcinało, albo same wypadały, dlatego faceci nie bardzo interesują się kobietami z krótkimi włosami ;)

sheerah24. Ja miałam nadżerkę, ale chyba 15 lat temu ;) Gin mi ją czymś posmarował i zniknęła. Nie pamiętam żeby cokolwiek wylatywało, ale ja miałam małą tą nadżerkę, bo w ogóle nie czułam objawów.

Kuchcinka. Ja też myślę, że może być za wcześnie na betę, ale nie ma co się nakręcać. Najwyżej będziesz miała miłą niespodziankę :) Dobrej zabawy. Ciekawa jestem czy doczekasz się fajerwerków o północy, bo w UK tego nie ma. Chyba że Londyn jest inny ;)

U mnie wczoraj intensywny dzień, wiele się działo.
    Po pierwsze test owulacyjny z nowej partii pokazał mocną drugą kreskę, ale jeszcze negatyw. Tymczasem test ze starej partii pokazał pozytyw, więc mam dwa wykluczające się wyniki ;) Jest to dla mnie potwierdzenie, że nie ma co czekać na pozytyw i trzeba serduszkować wcześniej ;) Całe szczęście tak robiłam ;)

Po drugie z wymazu z pochwy wyszły mi bakterie coliforms, więc chyba ecoli. Dostałam antybiotyk doustny. Robiłam te badania, bo staram się o dziecko a dostałam antybiotyk, którego w ciąży się nie bierze. Musiałam wywalczyć zmianę na taki, który mogę brać w ewentualnej ciąży. Sama też wyprosiłam kolejny wymaz po antybiotykoterapii, żeby sprawdzić czy uda się zwalczyć bakterie.

Kolejna rzecz, odebrałam wyniki badań. Okazało się, że badali mi FSH, estradiol i gonadotropinę(?). Wszystkie wyniki w normie. Nie wiem czy zbadali mi poziom LH, bo wartości referencyjne mam podane ale swojego wyniku nie. Babka w recepcji wydrukowała mi dwie strony, ale potem jak spojrzałam to okazało się, że to są te same strony. Albo miała tam być jeszcze jedna z wynikami LH, albo nie. Pisałyście, że liczy się stosunek FSH do LH i ja teraz nie wiem. Chyba pozostaje mi założyć, że wszystko jest w porządku ;)
    Co ciekawe, te badania miałam robić w 2-3 dc a zrobiłam w 5dc. Myślicie, że są wiarygodne skoro wyniki dla I fazy są prawidłowe?

I na koniec byłam z kotem u weta, bo coś rana źle się goiła po sterylizacji. Okazało się, że wdało się zakażenie i dostała antybiotyk. Odżyła po nim, zaczęła jeść i się bawić, więc powinno już być ok., ale nerwów się najedliśmy, szczególnie, że badanie było dla małej bardzo nieprzyjemne i bolesne.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:28

Wojcinka lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Tasza Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby rok 2017 był korzystniejszy niż 2016. Marzenia niech będą spełnione. Wszystkie jak leci.Kresek dwóch co miesiąc, bet wysokich, ciąż szczęśliwych, porodów w terminie i bez komplikacji. Mężów myślących, dzieciaków w miarę poskładanych. Szefów takich żeby wypuszczali was przed czasem do chałupy.

Idę do kuchni sprawdzić co proponuje lodówka na Sylwka. I obym się nie zszokowała.

Ina - beta rewelacyjna!

Dombrusia, nana266, Martka10, Mila123, Annie1981, Lili91 lubią tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Bluebell1984. Faceci są genetycznie zaprogramowani na długie włosy u kobiety ;) Czytałam w psychologii ewolucyjnej, że długie lśniące włosy świadczyły o zdrowiu kobiety. Jak chorowała to włosy były na tyle brzydkie, że albo się obcinało, albo same wypadały, dlatego faceci nie bardzo interesują się kobietami z krótkimi włosami ;)

sheerah24. Ja miałam nadżerkę, ale chyba 15 lat temu ;) Gin mi ją czymś posmarował i zniknęła. Nie pamiętam żeby cokolwiek wylatywało, ale ja miałam małą tą nadżerkę, bo w ogóle nie czułam objawów.

Kuchcinka. Ja też myślę, że może być za wcześnie na betę, ale nie ma co się nakręcać. Najwyżej będziesz miała miłą niespodziankę :) Dobrej zabawy. Ciekawa jestem czy doczekasz się fajerwerków o północy, bo w UK tego nie ma. Chyba że Londyn jest inny ;)

U mnie wczoraj intensywny dzień, wiele się działo.
    Po pierwsze test owulacyjny z nowej partii pokazał mocną drugą kreskę, ale jeszcze negatyw. Tymczasem test ze starej partii pokazał pozytyw, więc mam dwa wykluczające się wyniki ;) Jest to dla mnie potwierdzenie, że nie ma co czekać na pozytyw i trzeba serduszkować wcześniej ;) Całe szczęście tak robiłam ;)

Po drugie z wymazu z pochwy wyszły mi bakterie coliforms, więc chyba ecoli. Dostałam antybiotyk doustny. Robiłam te badania, bo staram się o dziecko a dostałam antybiotyk, którego w ciąży się nie bierze. Musiałam wywalczyć zmianę na taki, który mogę brać w ewentualnej ciąży. Sama też wyprosiłam kolejny wymaz po antybiotykoterapii, żeby sprawdzić czy uda się zwalczyć bakterie.

Kolejna rzecz, odebrałam wyniki badań. Okazało się, że badali mi FSH, estradiol i gonadotropinę(?). Wszystkie wyniki w normie. Nie wiem czy zbadali mi poziom LH, bo wartości referencyjne mam podane ale swojego wyniku nie. Babka w recepcji wydrukowała mi dwie strony, ale potem jak spojrzałam to okazało się, że to są te same strony. Albo miała tam być jeszcze jedna z wynikami LH, albo nie. Pisałyście, że liczy się stosunek FSH do LH i ja teraz nie wiem. Chyba pozostaje mi założyć, że wszystko jest w porządku ;)
    Co ciekawe, te badania miałam robić w 2-3 dc a zrobiłam w 5dc. Myślicie, że są wiarygodne skoro wyniki dla I fazy są prawidłowe?

I na koniec byłam z kotem u weta, bo coś rana źle się goiła po sterylizacji. Okazało się, że wdało się zakażenie i dostała antybiotyk. Odżyła po nim, zaczęła jeść i się bawić, więc powinno już być ok., ale nerwów się najedliśmy, szczególnie, że badanie było dla małej bardzo nieprzyjemne i bolesne.

Ohoho no to faktycznie zakręcony okres :-) obyś tą bakterie poslala do diabła życzę Ci zdrówka:-) i całe szczęście że kotek też już zdrów :-)
    Serduszkuj ile się da jak mi to ginekolog mówiła co 2 dni i napewno się uda :-)

Annie1981 lubi tę wiadomość

• olciaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:28

Annie1981 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nana266 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fn4qck.jpg

Moje dzieło :)

Agnieszka93, Mamusia_Ksawusia, Martka10, olciaa, Mila123, Tusia_87, szygas, Natka2, InBlue, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 20:45

• Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 wrote:
    fn4qck.jpg

mniam

nana266, olciaa lubią tę wiadomość

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• nana266 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka93 wrote:
    Nana uwielbiam karpatke:) ale mi smaka narobilas :) Daleko mieszkasz ? Haha :D
    Mój Mąż tez ja uwielbia dlatego Mu zrobiłam :) w podkarpackim a Ty?

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich w ten ostatni dzień 2016 r.

Annie, wylecz bakterie i zachodź w ciążę :)
    Dobrze, że kotka czuje się już lepiej.

Polaczek - witaj- zrób test, a najlepiej betę, bo objawy świadczą i o ciąży i o @. Powodzenia życzę i 2 kresek :)

Sylwester spędzamy w domu, w swoim towarzystwie, więc nic wielkiego nie przygotowuję.

Synek dał mi dzisiaj pospać do 11, tylko mąż jakoś nie chciał spać i się dobierał :)

szygas, Annie1981 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 wrote:
    fn4qck.jpg

Uwielbiam podaj ulicę to zaraz podjadę na kawę i kawałek karpatki :-)

• nana266 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Uwielbiam podaj ulicę to zaraz podjadę na kawę i kawałek karpatki :-)
    Ty byś mogla jak najbardziej bo Aga chyba ma troche dalej ;)

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 20:44

‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ