X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 15:28

Tasza lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Ćwicz tam teraz z teściową ;)
    Spokojna Twoja rozczochrana. Ja teściową krótko trzyma. Właśnie słyszę jakiś nieprzyjemny szum więc wiem że coś do mnie gada. Więc co jakiś czas mówię "nie" jak pauzę zrobi.

Martka10 lubi tę wiadomość

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurwa mój progesteron wymiata...
    8,39 :(
    Już kurwa zaszłam w ciążę...

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Zuza w przyszłym tyg pewnie dostanę receptę na luteinę, moge Ci ja oddać bo mam jeszcze w domu lutke

A to tak można samemu brać?
    Kurwa przy takim wyniku to i owulacji pewnie nie było :(

• Tasza Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    zuza - weź ty zmień tego durnego gina. Możesz brać sama jak masz skąd wziąć luteinę i wiesz jak. 3 dzień wyższej temp.dla pewności ze jesteś po owu i nie zblokujesz niczego - pierwsza tabl., a potem 10 kolejne (od 2 do 3 razy dziennie).

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:

Też się nad tym kochanie zastanawiałam. I już mojej Pani doktor Kuchcińce (polecam tego allegrowicza) pisałam, że nawet moja gin przez tel mi powiedziała, że jak mi śpieszno to mam brać, bo nie zaszkodzi a pomóc może. Mam koleżankę w aptece więc kupiłam bez recepty. Jeśli potrzebujesz to ja również mogę wysłać (płaciłam 29 zł za 30 tab).

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka mnie długo z wami nie ma, ale gdzieś się doczytałam, że prowadzisz sklep internetowy. Podasz link? Chętnie zajrzę i cuś zakupię.

• Lili91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    Lili - jak usg wykazuje, ze endometrium się odbudowało, nie masz stanów zapalnych to nie trać cyklu. Ja nie traciłam. W tej ciązy aktualnej, co jestem - zaszłam w 1c.s.po starcie pozytywnej bety, która rosła. Po prostu wcześniej sprawdziłam w gabinecie, czy jest ok.

Wlasnie problem w tym ze narazie nie moge zrobic usg - mieszkam w Norwegii a tutaj z tym troche zachodu jest. I to mnie troche wstrzymuje, bo fizycznie czuje sie bardzo dobrze i jak widac mój cykl tez juz wrocil do normalności. Ale czy tam w środku sie zagoiło to ciezko powiedzieć.
    Z jednej strony jestem zwolenniczka takiego podejścia ze organizm wie najlepiej, a z drugiej niby w szpitalu kazali czekać z seksem miesiąc, a z ciąża 4 msc... Sama nie wiem.
    Ale dziekuje wam dziewczyny, dobrze to miec z kim przedyskutować jak w głowie lekki zamęt :)

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i czytam i wyczytałam, że progesteron taki w tabletkach działa źle na wątrobę. Ja od roku walczę z podwyższoną bilirubiną i nic wiem czy mi nie zaszkodzi.....
    Nosz kurwa teraz to mnie dół złapał :(

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    zuza - weź ty zmień tego durnego gina. Możesz brać sama jak masz skąd wziąć luteinę i wiesz jak. 3 dzień wyższej temp.dla pewności ze jesteś po owu i nie zblokujesz niczego - pierwsza tabl., a potem 10 kolejne (od 2 do 3 razy dziennie).

Tasza u mnie tyłu ginekologow że nie bardzo mam na kogo zmienić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Czytam i czytam i wyczytałam, że progesteron taki w tabletkach działa źle na wątrobę. Ja od roku walczę z podwyższoną bilirubiną i nic wiem czy mi nie zaszkodzi.....
    Nosz kurwa teraz to mnie dół złapał :(

Kochanie wątroba się regeneruje.
    Ja od 6 roku życia mam wirusowe zapalenie wątroby typu "B" (wszczepione w szpitalu)
    Po 7 latach choroby to aż 80% szansy, że marskość (rak) wątroby dopadnie nas w późniejszym wieku. Ponad 10 lat tej choroby to 100%.
    A wyniki wątrobowe mam rewelacyjne. Tyle, że wirus ciągle tam jest.
    Spokojnie. Wątroba alkoholików też daje rade. Wiem po tacie.
    Osłonowo hepatil (30 minut przed conajmniej) i lecisz z luteiną.

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • isi_87 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Isi masakra, taki lekarz powinien stracić prawo do wykonywanie zawodu a ona powinna go pozwać... decyzja należała do niej a nie do neigo czy urodzi chore dziecko czy nie. A tesciowa za takie zachowanie powinna stracić dożywotnio kontakt nie tylko z chorym wnukiem ale i z tym zdrowym. >.<
    Dokładnie..ale co najdziwniejsze że jest to jeden z najbardziej poważanych lekarzy u nas w mieście..a to nie było tak dawno bo 3 lata temu więc już w ogóle masakra żeby w XXI wieku lekarz decydował za pacjentkę. A zachowania teściowej nawet nie wypada komentować ale dobrze to ujęłaś że nawet ze zdrowym wnukiem powinna stracić kontakt.

l8kdxuunma1nuf2r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Ale ja ci dam receptę na luteinę dopochwowa 60 tab za 7 zł :)

Kuźwa. No wiesz co... A ja bym buty nowe miała jakbym luteiny tak drogo nie kupiła i jeszcze się nimi podzieliła. :P
    Żartuje :*
    Zuza potrzebuje i wysyłaj jeśli możesz. :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 14:28

Wojcinka, Ink@, Zuza33 lubią tę wiadomość

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Ale ja ci dam receptę na luteinę dopochwowa 60 tab za 7 zł :)

Dobra chuj spróbuję.
    Tak Apropo witaj w klubie niedowiarków. Już nie wierzę w moja ciążę :(
    Tylko musisz napisać mi co jak brać.

Viola999 lubi tę wiadomość

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Luteina nie jest szkodliwa , można ja raczej brac tylko najlepiej od owulacji

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kania901 wrote:
    Annie a jak idą przygotowania do ślubu?
    Dziekuje dobrze :) To bedzie maly i skromny slub cywilny w UK. Tylko moja mama i siostra przyleca z PL.
    Staramy sie to zrobic niskim kosztem. Kolezanka zrobi mi paznokcie, siostra fryzure i makijaz a ja sama sprobuje sobie zrobic bukiet kwiatkow do slubu :)
    Ogladalam na youtube i wydaje sie to bardzo proste. Moja siostra z tutoriali na youtube nauczyla sie robic piekne makijaze a teraz bedziemy cwiczyc fryzury slubne :)
    Takze siedze w necie i to odciaga mnie troche od nadchodzacego testowania, co jest dobre :)
    Martynka1234 wrote:
    Annie bo z tego co pamietam to pisalas ze czekasz az test owulacyjny pokaze dwie kreski , a nie ze nie masz ochoty sie starac. Dlatego tak cie zrozumialysmy :) ale dobrze ze to sprostowalas. :)
    Zgadza sie. Czekalam do pozytywu, bo bylam mocno zrezygnowana i w ogole nie mialam ochoty na przytulanie. Chcialam serduszkowac tylko wtedy, kiedy bedzie to 'niezbedne' ;)
    Moze gdzies sie zle wyrazilam, w kazdym razie chodzilo o dola. Normalnie nie czekam do dwoch kresek ;)
    Koniec koncow pozytyw sie opoznil, ja nie bylam w stanie zniesc napiecia, ze przegapie i przytulalismy sie jakos 3 razy, ale bez przekonania. Teraz czekam, w sobote testuje.

Polmi. W Gdyni na Swietojanskiej przyjmuje Miskiewicz. Niestety on ciazy nie prowadzi, wiec pewnie przygotowan tez nie. Poza tym jest rewelacyjny. Ma profesjonalne podejscie do leczenia grzybicy. Mialam ja co chwile a po leczeniu u niego dopiero wrocila po kilku latach.

Natka. Ja kilka miesiecy temu wzielam kociaka, dachowca za 20f ;)

Lili. Ja to niecierpliwa jestem i bym probowala od razu ;)

Jezeli chodzi o dzielenie forum, to kiedy pierwszy raz powstal ten pomysl to bylam za. Dzis juz tak nie jest.
    Uwazam, ze ten watek nie jest staraczkowy a bardziej ogolny. Jezeli komus on nie odpowiada to na OF jest mnostwo watkow typowo staraczkowych. Ze mna wlasnie tak bylo jak tu przyszlam, ze ten watek mi sie nie spodobal, bo byla tu mowa o porodach a ja o tym nie chcialam sluchac. Przenioslam sie wiec na watek miesiecznych testowan a tu wpadalam sporadycznie. Potem okazalo sie, ze dziewczyny, ktore zachodza zupelnie znikaja z watku, bo ida na fioletowa strone. Nie dosc, ze czulam sie okropnie z powodu swojego negatywnego testu to jeszcze tracilam dziewczyny, z ktorymi bylam zzyta, a ktore zaciazyly.
    Wrocilam wiec tutaj, bo tu nikt nie odchodzi czlowiek nagle nie czuje sie 'porzucony' i sam ze swoim smutkiem. Na tamtych watkach tez jestem, ale tu staram sie byc regularnie, a nie sporadycznie, i zzyc sie z Wami co mi jeszcze chyba slabo wychodzi ;)
    Wydaje mi sie, ze jezeli ciezarowki przejda na inny watek to zaczna coraz mniej wpadac tutaj. Na poczatku wiecej, ale potem moze byc tego mniej i mniej i niczym ten watek nie bedzie sie roznil od innych na OF.
    Najlepsze rozwiazanie by bylo jakby dziewczyny w ciazy tam pisaly o wyprawkach, ale u nas tez bywaly i nigdy nie zniknely :)

Martka10 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:38

MyE, Ink@, Wojcinka, Tusia_87, Bluebell1984, InBlue lubią tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Sorry że wam tam ciągle dupe zawracam psami i kotami, ale napisałam o czarnego labradora 10 miesięcy i jest dostępny! także czekam na odpowiedź o której moge po niego przyjechać ;p

9gxzls.jpg

Kuźwa. przecież to mój pies. ! No identyczny. Wyśle wam później fote mojego burka, ale jest taki sam kropka w kropkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 15:05

Natka2 lubi tę wiadomość

‹‹ 1640 1641 1642 1643 1644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ