X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Hej dziewczyny, moj lot przebiegl szybko i spokojnie, jestem od wczoraj u rodziny.
    Chcialam Wam napisac, ze podjelam decyzje i rezygnuje z tego forum, tzn rezygnuje z udzielania sie w nim, bo caly czas was czytam :-) i czytac bede, bo cala ciaze pewnie bedzie mi sie nudzilo.
    Ostatnio nie powiem, bylo mi przykro z powodu tego, ze prawie wszystkie stanelyscie po stronie naszej kolezanki tym bardziej, ze nie uwazam, zeby znow kogos tu bardzo obrazila, ale nie chcialabym juz do tego tematu wracac. Sytuacja ta troche mi pokazala, ze nie ma dla mnie na tym forum miejsca, nie jestem juz staraczka, a na rozne tematy nie chce sie juz wypowiadac, bo czesto pozniej wynikaja z tego powodu jakies nieprzyjemnosci i atmosfera na forum sie psuje. A przyznam szczerze, ze czytaja rozne fora bardzo mi sie nie podobaly roznego rodzaju klotnie czy obrazanie sie, dlatego tez podjelam taka decyzje a nie inna i tym razem to ja prosze, aby nikt nie probowal mnie namowic na zmiane tej decyzji, poza tym po ostatnim komentarzu naszej kolezanki i ilosci polubien pod jej postem pokazalo mi to, ze tutaj przeszkadzam, a jednak ja juz staraczka nie jestem, a ona tak.
    Oczywiscie czekam na wasze dodatnie testy ciazowe i napewno nie omieszkam wam publicznie z ich okazji gratulowac! :-)
    Zycze wszystkim cierpliwosci w testowaniu, starajcie sie ile wlezie, nie doszukujcie objawow i nie robcie za szybko bet ! (Jesli ktos tu wie, o kogo mi chodzi hihi). A ja was bede caasly czas czytac, wiec duchem pozostaje na tym forum!
    Caluski ode mnie i od mojego okruszka, ktorego nie moge sie juz doczekac!
    Powodzenia!

Martynka przestań. Na każdym forum jak i na żywo są ludzie którzy się nie zgadzają ;)
    Z mężami kłócimy się często a nie rozstajemy się odrazu :)

Napisz mi Kochana czy lot w ciąży przebiega normalnie?
    W ciąży Jak narazie nie jestem, ale właśnie dziś kupiłam bilety i nie wiem czy nie zaprzestać starań aż się przelece? ;)

Aaa Paulinka narwana jest ale co poradzisz jak chciała wydać na betę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 15:20

InBlue lubi tę wiadomość

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    COOOO??? ja poproszę o przytoczenie tej kłótni lub też powiedzcie mi na jekiej to jest stronie.. kużwa bo ja chyba coś przespałam...
    I nie przyjmuje towjej wiadomości Martynka twojej decyzji ona dla mnie nie istnieje

A Ty nie śpij tylko czytaj.!!!
    Ja nawet kotlety smażę z telefonem w ręku ;)

InBlue, Monia1028 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Hej dziewczyny, moj lot przebiegl szybko i spokojnie, jestem od wczoraj u rodziny.
    Chcialam Wam napisac, ze podjelam decyzje i rezygnuje z tego forum, tzn rezygnuje z udzielania sie w nim, bo caly czas was czytam :-) i czytac bede, bo cala ciaze pewnie bedzie mi sie nudzilo.
    Ostatnio nie powiem, bylo mi przykro z powodu tego, ze prawie wszystkie stanelyscie po stronie naszej kolezanki tym bardziej, ze nie uwazam, zeby znow kogos tu bardzo obrazila, ale nie chcialabym juz do tego tematu wracac. Sytuacja ta troche mi pokazala, ze nie ma dla mnie na tym forum miejsca, nie jestem juz staraczka, a na rozne tematy nie chce sie juz wypowiadac, bo czesto pozniej wynikaja z tego powodu jakies nieprzyjemnosci i atmosfera na forum sie psuje. A przyznam szczerze, ze czytaja rozne fora bardzo mi sie nie podobaly roznego rodzaju klotnie czy obrazanie sie, dlatego tez podjelam taka decyzje a nie inna i tym razem to ja prosze, aby nikt nie probowal mnie namowic na zmiane tej decyzji, poza tym po ostatnim komentarzu naszej kolezanki i ilosci polubien pod jej postem pokazalo mi to, ze tutaj przeszkadzam, a jednak ja juz staraczka nie jestem, a ona tak.
    Oczywiscie czekam na wasze dodatnie testy ciazowe i napewno nie omieszkam wam publicznie z ich okazji gratulowac! :-)
    Zycze wszystkim cierpliwosci w testowaniu, starajcie sie ile wlezie, nie doszukujcie objawow i nie robcie za szybko bet ! (Jesli ktos tu wie, o kogo mi chodzi hihi). A ja was bede caasly czas czytac, wiec duchem pozostaje na tym forum!
    Caluski ode mnie i od mojego okruszka, ktorego nie moge sie juz doczekac!
    Powodzenia!

Kurczę Martynka nie jestem do końca w temacie o co dokladnie wam poszło bo dopiero wróciłam do Was ale nie bedzie miło jak kolezanka z naszej poczatkowej forumowej paczki odejdzie :( mam nadzieje ze jeszcze przemyslisz i wrocisz do nas <3

• Viola999 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    A Ty nie śpij tylko czytaj.!!!
    Ja nawet kotlety smażę z telefonem w ręku ;)
    Kużwa szef chyba by mi nie pozwolił an siedzenie z fonem przy kompie.. zaraz bym miała marzenie podwyżki zniwelowane do 0:)

Czy to ta afera delikatnie rzecz ujmując co do słów kuchcinki itp itd. ? Bo ja kużwa nie kojarze ostrej kłótnii.. nie widziałam by ktoś talerzami rzucał:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 14:08

Zuza33 lubi tę wiadomość

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Martynka w tej klotni poniekad tez sie udzielalam, wiec przytocze Ci iz wielokrotnie tez stawalysmy po Twojej stronie, a jak raz bylo odwrotnie to uciekasz, nie chce Cie namawiac do zmiany decyzji, jednakze nie wyglupiaj sie i wracaj :)

Zuza generalnie latac w ciazy do ktoregos tam tyg mozna, aczkolwiek ja lecialam samolotem jak bylam w 5 tyg ciazy, pare tyg pozniej poronilam i np nie wiem czy to wplywu na malenstwo nie mialo. :)

Kochane ja sie tragicznie czuje, caly dzien leze i spie, mdlosci noe opuszczaja do tego jakis katar mi sie przypaletal i ogolnie jakas slaba jestem dzis, a jeszcze po syna musze isc :/

Poproś tego pana co po syna się spóżnia ;-)
    Gdybym miała bliżej to bym Ci go odebrała, ale sama rozumiesz...
    Jak wspominałam kotlety smażę ;)
    :-*

InBlue lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm natka narobiłaś mi ochoty na taką zupkę, ale nigdy nie robiłam z samych kalafiorow ?? Podaj przepis :-)

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:

Ja dziewczęta od rana na nogach, o 8 polecieliśmy do szpitala na badania krwi, potem szybkie śniadanie na mieście (mniam mniam) i do kliniki na pozostałe badania, których niestety nie dało sie zrobic w szpitalu i monitoring.
    Z radością informuje ze mój pęcherzyk ma juz 18,7mm endo 9mm i w środę jesteśmy na 11 umówieni na 2IUI! Kupiłam juz sobie ta ampułko-strzykawkę i rano jutro robię sobie zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka :)

Kuchcinko moja Kochana od środy nic nie robię tylko kciukam :)

Kurde tak sobie myślę o tych pęcherzykach...
    Twój ma tyle i w środę już będziesz miała IUI. A mój w czwartek miał 19-20 i wynika że owu miałam w poniedziałek. To może dlatego ja nie mogę zajść bo przy twoim to moje duże i stare?!

Wojcinka lubi tę wiadomość

• Zuza33 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia1028 wrote:
    Mmm natka narobiłaś mi ochoty na taką zupkę, ale nigdy nie robiłam z samych kalafiorow ?? Podaj przepis :-)

Robisz jak rosół tylko ziemniaki, kalafiora i śmietanę dajesz :)

Natka2, InBlue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę sobie jutro zrobić, dzieki za pomysł :D chwilami to juz nie wiadomo co zrobić na obiad :-)

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:51

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:00

Monia1028 lubi tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

anq05, olciaa, Ink@ lubią tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Lili91 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka ja stanęłam po Twojej stronie i bede w tym przypadku stała cały czas. Nie napisałaś nic złego, nic obraźliwego, ja naprawde nie rozumiem i nie zrozumiem skąd ta reakcja. Uwazam ze nie powinnaś opuszczać forum, pisałyśmy jeszcze na Kafe i szkoda by było. Miałaś racje i nie napisałaś nic co mogłoby sprawić przykrość - zaznaczyłas tylko (i to słusznie) ze jak sie oczekuje delikatnego traktowania i braku krytyki od innych to samemu tez by trzeba było tego przestrzegać. A reakcja była dość surwa, mamy byc otwarte tutaj na rożne poglądy, a pisanie "takie podejscie jest chore" nie jest chyba tym co autorka chciałaby od nas usłyszeć gdybyśmy sie z nia nie zgadzały. Wiec jak dla mnie "nie rob drugiemu co tobie niemile", bardzo dobrze ze wzięłaś Romka troche w obronę bo dopiero wtedy większość zrozumiała o co mu chodziło. Wiec niestety, mimo ze mój post tez pewnie
    Nie bedzie dobrze odebrany to czułabym sie zle nie stając w tym przypadku po twojej stronie.

Wojcinka, anq05, Ink@ lubią tę wiadomość

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • Lili91 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka to gratuluje mini rocznicy i bede w środę trzymla kciuki za prezent :D

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 14:08

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lili i zgadzam sie z Tobą w 100% :) ja wtedy postanowiłam się nie wtrącać bo osobiście mam juz dosyć tych kłótni tutaj, które właściwie cały czas dotyczą jednego i jednej osoby wiec jak to mówią milczenie jest złotem :)
    jest to stwierdzenie faktu a nie kolejne zaproszenie do kłótni tak btw ;) :P

Lili91 lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Paula24 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy dzień to wogole dla mnie do dupy, wszystko mi z rąk leci wszystko przypalam cycki mnie bolą tak że chodzę jak robot i do tego ta beta...

age.png
    28.06.2022 FET 4BA 🙏 Accofil, encorton, neoparin, embrioglue
    👶4dpt ⏸️ beta 11.50mlU
    prog. 28.39ng
    👶6dpt 45.19mlU prog. 30.61ng
    👶7dpt 80.08 mlU
    👶8dpt 128.67mlU
    👶10dpt 424.01mlU prog. 24.42 ng
    👶13dpt 2550mlU prog.31.41ng
    👶15dpt 7519mlU prog.43.67ng
    👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
    👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
    👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm
    Mamy ❤️
    👶24dpt CRL 0.33cm FHR 120bpm
    👶7w1d CRL 1.21cm FHR 144 bpm
    👶8w4d CRL 2.02cm FHR 163 bpm
    👶9w0d CRL 2.35cm FHR 173 bpm
    👶11w1d CRL 4.76cm FHR 173 bpm
    👶 12w0d prenatalne + pappa- ok
    👶16+4 158g szczęścia
    👶20+0 połówkowe 347g szczęścia FHR150
    👶29+0 prenatalne 1280g
    👶33+4 2076g
    👶37+4 3000g
    👶38+4 3230g
    CC 39+1 3760g 57cm ❤️
    ❄️4BB
    Syn 11.09.2012 ❤️
    Syn 10.03.2023 ❤️
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InBlue wrote:
    Kuchcinka gratulacje :) to upojny wieczór i kolacja sie szykuje :)
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:52

InBlue lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ