Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie się już nakręciłam
Kurde twardo się trzymałam przez te 19 cykli prób ale ostatnio zaczyna mnie łamać... Po laparo krwawiłam tylko 2 dni w szpitalu potem nic a teraz nagle w 22 dni. I jak tu nie zwariować?
Starania od czerwca 2015
Po laparo- przed histero
Oba jajowody drożne
Nie ma endometriozy:)
Bromergon 1/2 tabl.- wysoka PRL
Czeka mnie 1 cykl z Clo + Symletrol+Oviatrelle -
Australia28 wrote:Hej, zaglądam tu co jakiś czas ale nie nadążam za Wami dlatego mało się odzywam
Gratuluję przyszłym mamusiom!
Dwa tygodnie temu miałam laparoskopię, która wykazała, że oba jajowody drożne! W czerwcu miałam kontrolę drożności i niby jeden jajowód był pół na pół. Bardzo się cieszę ale dalej nie znam przyczyny...
Robiłam już duużo różnych badań i ostatnio okazało się, że mam wysokie przeciwciała anty tpo i anty tg mimo iż tsh mam 2,0. Dziwne...
Zaraz po laparo był przytulanka bo miałam płodne i dwa dni temu (w 22 dc - jakieś 8 dni po owu) podczas stosunku stosunku zaczęłam plamić. a w tym samym dniu rano badałam progesteron i wyszedł mi ponad normę -wynik 22,7 a norma do 15,9. Oczywiście się naczytałam i mam teraz głupią nadzieję, że to może implantacja? Progesteron wysoki więc tym bardziej się napaliłam...ale pewnie będzie rozczarowanieco myślicie? Miałyście takie plamienia implantacyjne?
ja miałam, pomyliłam to z nadchodząca miesiączką -
Do miesiączki jeszcze tydzień a zawsze mam regularne, jak w zegarku. Chyba, że faktycznie przez laparo mi się pokićkało w organiźmieStarania od czerwca 2015
Po laparo- przed histero
Oba jajowody drożne
nick nieaktualny
-
Australia28 wrote:Hej, zaglądam tu co jakiś czas ale nie nadążam za Wami dlatego mało się odzywam
Gratuluję przyszłym mamusiom!
Dwa tygodnie temu miałam laparoskopię, która wykazała, że oba jajowody drożne! W czerwcu miałam kontrolę drożności i niby jeden jajowód był pół na pół. Bardzo się cieszę ale dalej nie znam przyczyny...
Robiłam już duużo różnych badań i ostatnio okazało się, że mam wysokie przeciwciała anty tpo i anty tg mimo iż tsh mam 2,0. Dziwne...
Zaraz po laparo był przytulanka bo miałam płodne i dwa dni temu (w 22 dc - jakieś 8 dni po owu) podczas stosunku stosunku zaczęłam plamić. a w tym samym dniu rano badałam progesteron i wyszedł mi ponad normę -wynik 22,7 a norma do 15,9. Oczywiście się naczytałam i mam teraz głupią nadzieję, że to może implantacja? Progesteron wysoki więc tym bardziej się napaliłam...ale pewnie będzie rozczarowanieco myślicie? Miałyście takie plamienia implantacyjne?
a te wysokie przeciwciała nie konsultowałaś z endokrynologiem?
Oby plamienie okazało się implantacyjne. Tego Ci życzę, ale nie chce robić nadziei...czas wszystko pokarze
-
Agnieszka93 wrote:Pomylka u mnie dzis 33 dc a jutro testu nie zrobie bo dalej jestem u teściowej i nie mam jak testu kupic a apteka calodobowa na drugim koncu miasta
Dopoki nie ma @ jest nadzieja
Może teściowa ma... Zapytajolciaa, Ink@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie konsultowałam bo wyniki odebrałam kilka dni temu i mój gin powiedział, że to objaw początku choroby. I kazał zrobić tsh i ft4. tsh mi spadło z 2,3 na 2,0 (od lutego) a FT4 w normie. Chyba nie będę się konsultowała z endo w takim razie. A i miałąm robione usg tarczycy i jest okStarania od czerwca 2015
Po laparo- przed histero
Oba jajowody drożne
szygas wrote:kobitki, zonka ma dzis 7dc zaczęla robic testy owulacyjne i wyszlo 2 kreski ( jedna nie wyrazna) o co kaman//???
Odsyłam Ciebie na 1 stronę tam masz wzór jak wygląda pozytywny test owulacyjny każde inne jaśniejsze będą negatywneWojcinka lubi tę wiadomość
-
Tusia_87 wrote:Odsyłam Ciebie na 1 stronę tam masz wzór jak wygląda pozytywny test owulacyjny każde inne jaśniejsze będą negatywne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 18:12
-
Bluebell1984 wrote:Dziewczyny, szanuję Wasze zdanie, ale mam zupełnie inne podejście do takich spraw
nie zniechęcają mnie trudności, wręcz przeciwnie, a rzeczy, które są podane "na talerzu", o które nie trzeba się starać, najczęściej nie mają dla mnie większej wartości.
Zaciskam w takim razie mocno kciuki i czekam na efektyBluebell1984 lubi tę wiadomość
-
Effy testowalas ponownie? Myślałam ze wrócę z zakupów i zobaczę tu dwie grube krechy a tu cisza
Effy lubi tę wiadomość
-
szygas wrote:ja kiedys to czytalem, czyli nie ma
Negatyw.
Test pozytywny nie oznacza ze jest owulacja a ze nastąpił skok LH i organizm się przygotowuje do owulacji i w ciągu 24-48h powinno dojsc do pęknięcia pecherzyka graffa. Może być też tak ze będzie skok LH test pozytywny a owulacji nie będzie.
Testy nie są w 100% pewne
Aga Effy miałam identyczne bladziochy mam nadzieje ze u Was oznaczają ciaze a nie tylko lipny test trzymam kciuki -
Viola kochana moja tak ten cykl mamy totalnie wywalone nie myślimy o tym zbytnio. Wiadomo będziemy chodzić do lekarza itd ale nie myślimy żeby zrobić dzieciaka na sile. Wyluzowalismy się i jest super
Bluebell1984, Ink@, Martka10 lubią tę wiadomość
-
Tusia_87 wrote:Aga Effy miałam identyczne bladziochy mam nadzieje ze u Was oznaczają ciaze a nie tylko lipny test trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:43