X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
Odpowiedz

Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..

Oceń ten wątek:
  • STOKROTKA 25 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney trzymam kciuki!!! Będzie dobrze!!!

Stokrotka_25
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STOKROTKA 25 wrote:
    Toonney trzymam kciuki!!! Będzie dobrze!!!

Dziekuje

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• STOKROTKA 25 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney a gdzie podchodzisz do iui? Jak mogę wiedziec??

Stokrotka_25
  • Melodia__84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STOKROTKA 25 wrote:
    (...) i przepraszam ze sie tak rozpisałam.

Nie przepraszaj, po to tu jesteśmy aby się wspierać :)

Witaj na pokładzie Stokrotko :)

• Melodia__84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STOKROTKA 25 wrote:
    Ehh...zazdroszcze tym kobietom, którym udaje się wtedy kiedy sobie zaplanują...

Ja też zazdroszczę bardzo. Sama kiedyś myslalam, że też bedę taką szczęściarą.

• Melodia__84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Melodia wszystko mozliwe ze owu byla juz... Jestem ciekawa co Ci wyszlo z tego wczorajszego zegnania :-) Jak Ci sie uda to ja mojego meza spakuje, haha, niech chociaż do mamy pojedzie, a co!

HA ha dobre by to było.
    Ładnie się żegnaliśmy :) czy będzie z tego owoc zobaczymy. Chociaż ja z miesiąca na miesiąc tracę nadzieję na powodzenie.

• STOKROTKA 25 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorsze sa wścipskie pytania, kiedy, na co czekamy...ehhh... juz przeciez masz 26 lat, ile możesz czekac??? teraz idą swieta i znowu to same wymijające odpowiedzi...

Stokrotka_25
  • STOKROTKA 25 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melodia__84 wrote:
    HA ha dobre by to było.
    Ładnie się żegnaliśmy :) czy będzie z tego owoc zobaczymy. Chociaż ja z miesiąca na miesiąc tracę nadzieję na powodzenie.

Melodia nie trać nadziei, wiem że cieżko,ale zobaczysz jeszcze usłyszymy to magiczne mamo.

Stokrotka_25
  • Melodia__84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney cieszę się. :) Powodzenia na iui.

• Niedoczynna M. Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STOKROTKA 25 - Ty 26, a ja już 29... Młodsza siostra rodzi za 5 tygodni, a ja nic... I też ciągłe pytania: kiedy, czy może już... A najgorsze jest to, że nie nawet nie ma z kim o tym pogadać :(
    Brak zrozumienia i ciągle powtarzany tekst "będzie dobrze". Powoli tracę wiarę...

Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 88
    Symfolic, wit. D, wit. E, Cefasel 100 nutri
  • Melodia__84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STOKROTKA 25 wrote:
    A najgorsze sa wścipskie pytania, kiedy, na co czekamy...ehhh... juz przeciez masz 26 lat, ile możesz czekac??? teraz idą swieta i znowu to same wymijające odpowiedzi...

O wiem cos o tym! Masakra.....

• Melodia__84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STOKROTKA 25 wrote:
    Melodia nie trać nadziei, wiem że cieżko,ale zobaczysz jeszcze usłyszymy to magiczne mamo.

Boję się jednak, że za długo czekałam na powieszenie naszej rodzinki :(

• STOKROTKA 25 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w moim otoczeniu tez nie mam z kim porozmawiać, z dobrych znajomych to albo ciąża(i weź tu szczerze pogratuluj...) abo małe dzieci, i tak ciezko sie o tych sprawach rozmawia jak Cię druga strona nie rozumie... A co do czekania, miałam taki dość długi okres jak co noc śniło mi sie albo ciąża albo dziecko, to juz było nie do zniesienia...ale jak zaczełam chodzic do Parens to to ustąpiło a teraz kupujemy z mężem psa, pięć lat Go o to prosiłam i wkońcu sie zgodził.

Stokrotka_25
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    Juz po usg endometrium 7.5mm, prawy pecherzyk 17.5mm a lawy 13mm :) dostalam dzis ovitrelle jutro iui owu powinno byc do 48h od podania zastrzyku :) wiec pecherzyki jeszcze podrosna, Za tydzien we wtorek sprawdzamy poziom progesteronu:) I Za dwa tygodnie (chic lekarz mowil ze Za 1.5tygodnia) moge testowac ;)
    Brawo!Toonney piekny pecherzyk wychodowalas :-D Oby teraz wszystko poszlo po Twojej mysli ;-)

Czarna81
    22 cs.
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melodia__84 wrote:
    HA ha dobre by to było.
    Melodia nie trac czasu na tracenie nadzieji ;-) Nastawienie psychiczne tez ma znaczenie. Ja popijam ziola ojca sroki, które jak wyczytalam trzeba pic "z wiara". Po za tym teraz mamy czas staran. Jak znowu przyjdzie @ to pozwole Ci sie posmucic ;-) Ba,nawet moge z Toba zaplakac (bo i do mnie w tym czasie przyjdzie) ;-)

Melodia__84 lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Melodia__84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Melodia nie trac czasu na tracenie nadzieji ;-) Nastawienie psychiczne tez ma znaczenie. Ja popijam ziola ojca sroki, które jak wyczytalam trzeba pic "z wiara". Po za tym teraz mamy czas staran. Jak znowu przyjdzie @ to pozwole Ci sie posmucic ;-) Ba,nawet moge z Toba zaplakac (bo i do mnie w tym czasie przyjdzie) ;-)

Fajnie piszesz kobieto :)
    Ok nie tracę nadziei, chodź nadzieja matką głupich ale jak by nie było każda matka kocha swoje dzieci :)

Oby tylko małpiszon do nas nie przyszedł. Nie lubię małp :)

Czrna 81 lubi tę wiadomość

• Toonney Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STOKROTKA 25 wrote:
    Toonney a gdzie podchodzisz do iui? Jak mogę wiedziec??

Leicester Fertility Centre

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Toonney Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melodia__84 wrote:
    Toonney cieszę się. :) Powodzenia na iui.

Dziekuje

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Toonney Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Brawo!Toonney piekny pecherzyk wychodowalas :-D Oby teraz wszystko poszlo po Twojej mysli ;-)

Oby wszystko sie udalo :)

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STOKROTKA 25 wrote:
    Tak w moim otoczeniu tez nie mam z kim porozmawiać, z dobrych znajomych to albo ciąża(i weź tu szczerze pogratuluj...) abo małe dzieci, i tak ciezko sie o tych sprawach rozmawia jak Cię druga strona nie rozumie... A co do czekania, miałam taki dość długi okres jak co noc śniło mi sie albo ciąża albo dziecko, to juz było nie do zniesienia...ale jak zaczełam chodzic do Parens to to ustąpiło a teraz kupujemy z mężem psa, pięć lat Go o to prosiłam i wkońcu sie zgodził.
    Jezeli ktos sam sie nie staral o dziecko to tego nie zrozumie. Nam pierwsze dziecko wyszlo w pierwszym cyklu... Z drugim wydawaloby sie,ze bedzie hop siup, wystarczy zaplanowac kiedy... No niestety. Dwa lata temu to ja pocieszalam kolezanke ktora sie starala, ale dopiero teraz widze co tak naprawde czula :-( Zycie lubi uczyc nas pokory. Ale dziewczyny , kiedy w koncu sie uda, to radosc bedzie po tysiackrot wieksza niz bysmy sie nie staraly.

Czarna81
    22 cs.
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ