X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia kurcze ciężko coś powiedzieć o Twoim wykresie... temp są na prawdę wysokie... jeśli nie miewałaś takich na początku cyklu nigdy wcześniej no to jest zagadka... bo żeby była owulacja to faza wyższych temp musi być wyższa od tych z początku cyklu... w teorii oczywiście.. a rzeczywistość lubi płatać różne figle

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miewałam takie podczas okresu, ale w 4-5 dniu ta temp spadała do moich podstawowych czyli do ok 36,7-36,6...
    Nie wiem co jest grane, 1 raz mam tak długo wysoką temp:/
    Nic tylko się modlić, żeby mi spadła.. jeszcze ma trochę czasu, bo owulacje miewam ok 16-17 dc dopiero...

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no to tak jakby z temp się nie zgadza...
    więc co? temp też do bani? skoki, wzrosty itp?
    kurcze teraz się zawiodłam.. bo patrze na Twój wykres i w dniach o których mówisz nie było skoku, wzrostu... nic nadzwyczajnego..

Wiesz.. Wydaje mi się że pierwsza faza u mnie tak wyglądała z racji że to po stracie ciąży.. Więc chyba nie ma się co sugerować moją temp..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, te dziwne temperatury u Ciebie mogą być wynikiem brania niepokalanka. Poogladaj sobie mój pierwszy wykres brania Castagnusa (z listopada). Tam to masakra była jakaś. A kolejne cykle już ładnie wyglądają.

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Wiesz.. Wydaje mi się że pierwsza faza u mnie tak wyglądała z racji że to po stracie ciąży.. Więc chyba nie ma się co sugerować moją temp..
    no tak całkiem możliwe że ten cykl jest inny

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Kasia, te dziwne temperatury u Ciebie mogą być wynikiem brania niepokalanka. Poogladaj sobie mój pierwszy wykres brania Castagnusa (z listopada). Tam to masakra była jakaś. A kolejne cykle już ładnie wyglądają.

Kochana też miałam takie przypuszczenia.
    A jak mogę zajrzeć do Twoich poprzednich wykresów?
    Powiedz mi tylko, czy miałas w tym pierwszym mies brania go normalnie owulację?
    Albo czy była wcześniej?
    Przepraszam Was, ale miałam tak piękne wykresy, a teraz coś takiego i zaczęłam panikować. Dlatego postanowiłam od dziś testy owulacyjne machać codziennie do skutku :((((

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja nie mam pojęcia jak miałam przed braniem Castagnusa bo nie badalam temp ani nic nie obserwowałam. Zaczęłam dopiero to badać w pierwszym cyklu z Castagnusem. I z wykresu tego cyklu to wnioskuję że raczej nie miałam owu. Ale cholera wie jak było.
    Jak wejdziesz w mój wykres to po lewej powinnaś mieć strzałkę w bok.
    Ale na każdego inaczej pewnie działa to zioło więc nie stresuje się za bardzo.
    Mi Castagnus bardzo pomógł bo mi wyeliminowal całkowicie plamienia przed @. A miałam je tydzień przed @ i wyglądały prawie jak delikatna @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Spr skrzynkę na owu i zaakceptuj. To wtedy pojawi ci się ta strzalka po lewej stronie mojego aktualnego wykresu.

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• smerfetkaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,
    mam pytanie czy u którejś z Was stosującej wiesiołek przesunęła się owulacja?
    Czy wiesiołek ma w ogóle coś z tym wspólnego?
    Moja owu zawsze wypadała na 12-13dc a tu teraz 15, pierwszy miesiąc stosowałam wiesiołka ale mój organizm szybko zareagował bo śluzu miałam dużo.

876b275a35815da1d55b1d52ecebef6a.png

28lat
    Mama aniołka 3.10.2016 (*)
    29.10.2017 (*)
    3 rok starań
  • Nats Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduję już po Prima aprilisowym upuszczaniu krwi. Wyniki dopiero w poniedziałek niestety, bo jakbym chciała dzisiaj to dopłata 50%...

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ja się melduję już po Prima aprilisowym upuszczaniu krwi. Wyniki dopiero w poniedziałek niestety, bo jakbym chciała dzisiaj to dopłata 50%...
    chamstwo...

• Caro Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:

Ja również byłam już upuścic krew, tak na dobry początek miesiąca :-D Nie szalałam, powstrzymałam się :-D

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Ja również byłam już upuścic krew, tak na dobry początek miesiąca :-D Nie szalałam, powstrzymałam się :-D
    wyniki dziś Caro?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Może po prostu mają dużo zleceń przed weekendem. A żeby zrobić na dziś ktoś zostać by musiał po godzinach, a po godzinach pewnie wyższa stawka dla pracownika. Więc normalne że wyższa opłata.
    Więc niekoniecznie chamstwo :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Może po prostu mają dużo zleceń przed weekendem. A żeby zrobić na dziś ktoś zostać by musiał po godzinach, a po godzinach pewnie wyższa stawka dla pracownika. Więc normalne że wyższa opłata.
    Więc niekoniecznie chamstwo :D
    taaa ale kawe pić mają czas ;)
    ja już wiem jak pracuje służba zdrowia... w większośći przypadków właśnie tak :)
    tyle ile ja krwi miałam pobierane i laboratoriów zwiedzonych to mało kto i jeszcze nikt mi nie zaproponował dopłaty 50% za wcześniejsze podanie wyników...

Tissaia, Nats lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaaa wrote:
    Hej dziewczynki,
    mam pytanie czy u którejś z Was stosującej wiesiołek przesunęła się owulacja?
    Czy wiesiołek ma w ogóle coś z tym wspólnego?
    Moja owu zawsze wypadała na 12-13dc a tu teraz 15, pierwszy miesiąc stosowałam wiesiołka ale mój organizm szybko zareagował bo śluzu miałam dużo.

876b275a35815da1d55b1d52ecebef6a.png

Mógł na to wpłynąć wiesiołka albo i nie. Tak naprawdę jest milion czynników które to mogły zmienić. Niewyspanie, stres, aktywność fizyczna, choroba, zmiana pogody... Itp itd

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już krew upuściłam i o dziwo nawet mi się słabo nie zrobiło :D :D :D Więc jestem zadowolona :D A tak z gorszych wiadomości to tempka mi spadła :(

Nats, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą wyniki tańsze powinny być :P
    Jeszcze wybrałam się na poszukiwanie termometru owulacyjnego, takiego co pokazuje 2 miejsca po prezcinki. Przeszłam 4 apteki i nigdzie nie ma. Dopiero Pani w ostatniej powiedziała, ze zamówi. Masakra jakas :P

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po pobraniu krwi :) wyniki popoludniu lub pod wieczór tak babeczka powiedziała

Nats lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Ja też już po pobraniu krwi :) wyniki popoludniu lub pod wieczór tak babeczka powiedziała
    No to fajnie masz, że tak szybko. To u mnie tylko jakieś zacofane labo.

3500 g 54 cm <3
‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ