X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flamingu nasz cudowny my Tobie dziękujemy za to że jesteś, podtrzymujesz nas na duchu, wspierasz i rzucasz zajebistymi tekstami :D hihi

rozowyflaming lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    25mg to trochę dużo na właśną rękę jak dla mnie...
    co z doświadczenia wiem że jeśli się już zwiększa to o 12,5mg...

nie wiem czy sama bym się odważyła... też mi trochę ft4 nisko spadło i czekam z wizytą u endo żeby się dowiedzieć jak to ugryźć

No właśnie zasada jest taka że się o połowę dawki zwiększa w pierwszym tyg aby tarczyca zareagowała, jeśli po tygodniu jest spadek do wartości w normie laboratoryjnej to wtedy schodzi się na 12,5, jeśli tarczyca nie zareaguje to ponownie się dawkę zwieksza ale nie na dłużej niż 2 tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie zaciazymy! :D

pregnant.gif pregnant.gif pregnant.gif pregnant.gif pregnant.gif pregnant.gif pregnant.gif pregnant.gif pregnant.gif pregnant.gif pregnant.gif

Karolina2787, Nats, WaldhauzerM, 91patka91, Anula1986 lubią tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest taka mini poradnia endokrynologiczna, ginekologiczna i psychiatryczno - psychologiczna.
    A i usługi seksuologiczne gratis ☺

rozowyflaming, Karolina2787, Gaduaaa, Caro, Kasia1987, Allmita lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    wszystkie zaciazymy! :D

pregnant.gif pregnant.gif pregnant.gif pregnant.gif pregnant.gif pregnant.gif pregnant.gif pregnant.gif pregnant.gif pregnant.gif pregnant.gif

tak właśnie!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Tutaj jest taka mini poradnia endokrynologiczna, ginekologiczna i psychiatryczno - psychologiczna.
    A i usługi seksuologiczne gratis ☺

Ba, nawet ginekologia amatorska jest:)

rozowyflaming, Nats lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pro po bociana dziś widziałam jak leciał i przeleciał nad busem którym jechałam może to znak :D

rozowyflaming, Nats, WaldhauzerM, Anula1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja widzialam wozek z czworaczkami :D

dwa dni z rzedu :D

Karolina2787, Nats, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    No właśnie zasada jest taka że się o połowę dawki zwiększa w pierwszym tyg aby tarczyca zareagowała, jeśli po tygodniu jest spadek do wartości w normie laboratoryjnej to wtedy schodzi się na 12,5, jeśli tarczyca nie zareaguje to ponownie się dawkę zwieksza ale nie na dłużej niż 2 tyg.
    ale zobacz... taki skok może mieć kołatania to obciąża serce ...to raz... a dwa jak sama zajebie sobie za dużą dawkę to wpadnie w nadczynność...

no nie wiem masz swoją teorię,.. może jest poprawna...
    ale ja bym sama się nie odważyła o 25mg przeskoczyć..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety... Dziś też 1 gruba krecha na teście owulacyjnym... a wg Ovu to 3 dzień dni płodnych :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    ja widzialam wozek z czworaczkami :D

dwa dni z rzedu :D

To jest co rozdzielać :D hihi

• Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tarczyca jest mega wrażliwa i delikatna.. i bardzo łatwo można sobie ją spierdzielić...
    no chyba że ktoś uważa że ma więdzę lekarską to może i może manipulować lewotyroksyną...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 17:22

• WaldhauzerM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Mam bete 3070 ;)

O żesz.. Gratuluję kochana.. Matko no jeszcze chwila i wszystkie będziemy zafasolkuowaNe... Lepszej wiadomości być nie mogło..

Karolina2787 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    tarczyca jest mega wrażliwa i delikatna.. i bardzo łatwo można sobie ją spierdzielić...
    no chyba że ktoś uważa że ma więdzę lekarską to może i może manipulować lewotyroksyną...

Troche w tym wiedzy lekarskiej jest bo mojego podpytuje często czy jest ok, i on też jest zdania że na mniej niż 0,25 nie ma sensu.

• Nats Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ramach odstresowania uciekam na spacer z moim ☺
    Niedaleko naszego mieszkania jest staw, ostatnio pięknego labedzia tam spotkalismy. Może dzisiaj też się uda.
    Trzymajcie się tam ciepło. Zajrzę później kochane ☺

Karolina2787, Gizmo, rozowyflaming, Kasia1987 lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Boze dziewczyny jak ja wam wszystkim dziekuje, za wszystko! Kazdej dziewczynie z tej grupy!! Kazda w was jest cudowna!!! :)

dziekuje wam za pomoc, za dobre slowo! DZIEKUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

smiley-bounce016.gif

bez was siedzialabym w kaciku i smarkala w papier toaletowy :D

My Tobie kochana też dziękujemy za rozwalające poczucie humoru i za to że jesteś Wariatką..

Karolina2787, rozowyflaming lubią tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski, udostępniłam wykres!

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana który to tydzień?? '

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    laski, udostępniłam wykres!

I juz masz pierwszy komentarz :P

szuflada lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A TU jeszcze dla tarczycowych mała porada ;)
    Quote:
    Do kobiet w ciąży - jeżeli przyjmujecie witaminy ciążowe, to róbcie to w południe lub później, bo musi być przerwa między "Euthyroxem" rano, a witaminami (minimum 4 godziny). Żelazo i magnez zawarte w witaminach lubią się łączyć z "Euthyroxem" i słabiej działają.

‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ