Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:25mg to trochę dużo na właśną rękę jak dla mnie...
co z doświadczenia wiem że jeśli się już zwiększa to o 12,5mg...
nie wiem czy sama bym się odważyła... też mi trochę ft4 nisko spadło i czekam z wizytą u endo żeby się dowiedzieć jak to ugryźć
No właśnie zasada jest taka że się o połowę dawki zwiększa w pierwszym tyg aby tarczyca zareagowała, jeśli po tygodniu jest spadek do wartości w normie laboratoryjnej to wtedy schodzi się na 12,5, jeśli tarczyca nie zareaguje to ponownie się dawkę zwieksza ale nie na dłużej niż 2 tyg.rozowyflaming lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Elunia wrote:No właśnie zasada jest taka że się o połowę dawki zwiększa w pierwszym tyg aby tarczyca zareagowała, jeśli po tygodniu jest spadek do wartości w normie laboratoryjnej to wtedy schodzi się na 12,5, jeśli tarczyca nie zareaguje to ponownie się dawkę zwieksza ale nie na dłużej niż 2 tyg.
no nie wiem masz swoją teorię,.. może jest poprawna...
ale ja bym sama się nie odważyła o 25mg przeskoczyć..
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
tarczyca jest mega wrażliwa i delikatna.. i bardzo łatwo można sobie ją spierdzielić...
no chyba że ktoś uważa że ma więdzę lekarską to może i może manipulować lewotyroksyną...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 17:22
FabianCyprian
Tymuś
-
anna123 wrote:Mam bete 3070
O żesz.. Gratuluję kochana.. Matko no jeszcze chwila i wszystkie będziemy zafasolkuowaNe... Lepszej wiadomości być nie mogło..Karolina2787 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:tarczyca jest mega wrażliwa i delikatna.. i bardzo łatwo można sobie ją spierdzielić...
no chyba że ktoś uważa że ma więdzę lekarską to może i może manipulować lewotyroksyną...
Troche w tym wiedzy lekarskiej jest bo mojego podpytuje często czy jest ok, i on też jest zdania że na mniej niż 0,25 nie ma sensu.
-
A ja w ramach odstresowania uciekam na spacer z moim ☺
Niedaleko naszego mieszkania jest staw, ostatnio pięknego labedzia tam spotkalismy. Może dzisiaj też się uda.
Trzymajcie się tam ciepło. Zajrzę później kochane ☺Karolina2787, Gizmo, rozowyflaming, Kasia1987 lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm -
rozowyflaming wrote:Boze dziewczyny jak ja wam wszystkim dziekuje, za wszystko! Kazdej dziewczynie z tej grupy!! Kazda w was jest cudowna!!!
dziekuje wam za pomoc, za dobre slowo! DZIEKUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bez was siedzialabym w kaciku i smarkala w papier toaletowy
My Tobie kochana też dziękujemy za rozwalające poczucie humoru i za to że jesteś Wariatką..Karolina2787, rozowyflaming lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
nick nieaktualny
-
A TU jeszcze dla tarczycowych mała poradaQuote:Do kobiet w ciąży - jeżeli przyjmujecie witaminy ciążowe, to róbcie to w południe lub później, bo musi być przerwa między "Euthyroxem" rano, a witaminami (minimum 4 godziny). Żelazo i magnez zawarte w witaminach lubią się łączyć z "Euthyroxem" i słabiej działają.Fabian
Cyprian
Tymuś